2021-12-09 64 views
今日同朋友去尖沙咀happy hour然後去m+睇日落兼睇聖誕樹🤩雖然話happy hour但我始終都唔慣空肚飲酒但點知叫下叫下變左early dinner😂Bubble bee鮮艷嘅黃色係菠蘿汁成杯都甜甜地酒味唔濃勁啱女仔飲!Spring味道有啲似fruit punch非常果香煙三文魚pizza批底薄脆所以就算食晒成個都唔會太飽用黎做送酒小食一流!北海道帶子手工意粉呢個好驚喜!估唔到喺酒吧可以食到媲比高級餐廳嘅手造意粉造型滿分!意粉al dente味道出色,野菌同忌廉勁夾好好味!既然都食到咁上下唔差在叫多個甜品一陣食少餐水信玄餅配雜莓醬水信玄餅用左白之戀人士多啤梨做饀靚得黎仲有種香味配上清酒同雜莓醬酒香加莓香浪漫醉人
今日同朋友去尖沙咀happy hour

非常果香

煙三文魚pizza
批底薄脆
所以就算食晒成個都唔會太飽
用黎做送酒小食一流!

北海道帶子手工意粉
呢個好驚喜!
估唔到喺酒吧可以食到媲比高級餐廳嘅手造意粉
造型滿分!
意粉al dente
味道出色,野菌同忌廉勁夾
好好味!

2021-12-05
Type of Meal
Tea
2021-12-06 65 views
臨近聖誕節,黎到尖沙咀shopping買禮物,行到攰攰地😆😆上左呢間樓上Bar食下野,仲配有露天座位,最啱宜家呢個天氣,食下嘢同小酌一下😋😋😋四重芝士Pizza$98作為芝士控嘅我即刻order左呢個四重芝士Pizza,芝士又多又重乳香味,批邊亦都好香脆,口感豐富柔韌🤩🤩意式鮮青口香辣番茄$138青口味道鮮甜,肉質嫩滑無比,青口本身已帶有濃濃鮮味,搭配香辣嘅番茄汁,濃濃嘅茄味配上鮮甜嘅青口,味道令人食指大動挪威煙三文魚牛油果意大利飯$148正宗嘅意大利米,每粒飯都飽滿有嚼勁,而且煙三文魚同牛油果🥑嘅份量都十足,我自己本身都超級鍾意煙三文魚同牛油果,加晒分😜😜😜😜水信玄餅配雜莓醬$88外表好似水晶球咁晶瑩通透,睇落十分吸引,配埋雜莓醬,口感好似啫喱咁,作為甜品好吸引🤤🤤Signature CocktailKeroro(Kiwi, Vodka, Kiwi liqueur, Apple juice)$118Tamama(Baileys, Strawberry, Strawberry liqueur, Yoghurt liqueur, Milk)$118黎到呢間靚靚嘅樓上Bar,無理由唔試下呢

仲配有露天座位,最啱宜家呢個天氣,食下嘢同小酌一下😋😋😋

四重芝士Pizza

意式鮮青口
香辣番茄

Signature Cocktail

Keroro

Tamama

黎到呢間靚靚嘅樓上Bar,無理由唔試下呢度嘅Signature Cocktail,試左呢兩杯Keroro加Tamama🤩🤩🤩個名搞笑之餘,味道都令人好有驚喜😋😋
2021-12-05 55 views
呢間之前Bookmark咗好耐🙈趁琴日放假同朋友出去尖沙咀行街順便去飲杯嘢食個Tea chill下🥳 ♥ Spring🍹$78同朋友都唔太飲得酒,所以就嗌左Mocktail,呢杯入邊有橙汁、西柚汁、青檸汁、玫瑰同石榴,飲落酸酸地西柚味好出路好開胃,本身我都好鍾意飲酸野😆😆😆♥ Autumn🍹 $78配有奇異果🥝、青檸、蘋果汁🧃同乾薑,飲落好清新,飲落好濃郁奇異果味,又唔會太甜♥ 四重芝士披餅🧀🍕 $98超推介‼️芝士控必食 超級正🤤 滿滿既四重芝士 每一啖都食到濃郁芝士香味🥰而且薄身餅底勁香脆,甘多芝士食哂都唔會好膩😋♥ 溫泉蛋卡邦尼意粉配炸帕爾馬火腿🍝$118個意粉煮得啱啱好唔會太淋,溫泉蛋整穿佢撈勻黎食,每條意粉都好掛汁,沾上濃濃忌廉汁加蛋黃😋如果面頭加返多啲芝士粉就更加好啦😆 配上炸過既parma ham感覺好特別唔同平時食嘅卡邦尼,口感脆卜卜♥ 雜菌菇燴黑松露意大利飯 $148上枱就已經聞到好重黑松露香味😍熱辣辣食嘅時候係最好食,飯粒軟硬度適中 😋驚喜地方面頭仲有炸菌,香脆可口♥ 炸魷魚鬚 $98啲魷魚鬚好大條,炸得好香脆,炸粉唔會好厚,都唔會好油膩,個人鍾意一定要點埋沙律醬食😋

♥ Spring🍹$78

♥ Autumn🍹 $78

♥ 四重芝士披餅🧀🍕 $98

♥ 溫泉蛋卡邦尼意粉配炸帕爾馬火腿🍝$118

♥ 雜菌菇燴黑松露意大利飯 $148

♥ 炸魷魚鬚 $98

♡ 絕對會encore再食❗️同朋友食飯chill下既好選擇😍 已經好掛住四重Pizza🍕🙈店入面仲有大型霓虹燈打卡位😆 仲有好多bearbrick添🤭🤭🤭
2021-11-25 667 views
尖沙咀樓上水煙,酒吧,餐廳。係正海港城對面,行完街不妨來一趟,在鬧市天台吞雲吐霧,㗳一口人間煙火 ▪️Summer 無洒精特調 $78青瓜菠蘿檸檬梳打水,顏色層次己素造了一片青新。其中菠蘿味最突出,唔會太甜,清爽得恰到好處▪️Winter 無酒精特調 $78石榴熱情果牛奶和乳酪,單看一眼以為是草莓奶昔,用紅寶石之稱石榴打造粉嫩顏色!以熱情果為主調,加入乳酪令口感香滑香醇,柔滑得黎很清爽▪️炸魷魚鬚 $98本身太肚餓隨便點一些小吃, 點知超有驚喜! 炸得超香脆, 魷魚又夠晒彈牙! 齋嚟飲啤酒食炸魷魚都抵▪️Parma Ham Pizza $118底餅是是墨西哥薄餅, 即刻成個感覺light 左! 冇咗Pizza那種heavy 同肥膩! 番茄醬加火腿少量芝士, 口感輕盈! 飲杯嘢又想食健康啲我推介這個!▪️蟹肉意大利飯 $168中間滿滿的蟹肉同蟹子超吸引! 意大利飯醬汁唔算濃郁但都入味。勝在飯粒熟到啱啱好,半生熟口感!將配料撈勻入飯,會發現其實配料仲多嗰啲飯我最後食淨的竟然是蟹肉▪️水信玄餅草莓醬 必點必點!西日fusion 的甜品! 水信玄餅來釀入草莓和藍苺,添了一份水果甜味。賣相亦好靚!將草莓醬汁
尖沙咀樓上水煙,酒吧,餐廳。

▪️Summer 無洒精特調 $78
▪️Winter 無酒精特調 $78

▪️炸魷魚鬚 $98

▪️Parma Ham Pizza $118

▪️蟹肉意大利飯 $168
我最後食淨的竟然是蟹肉

▪️水信玄餅草莓醬
必點必點!

西日fusion 的甜品! 水信玄餅來釀入草莓和藍苺,添了一份水果甜味。賣相亦好靚!將草莓醬汁慢慢倒入,是吃得到的藝術品!水信玄餅口感Q彈,清甜可口
行尖沙咀買聖誕禮物,攰攰哋搵個地方坐下,朋友介紹我去一間好特別嘅餐廳呀😍流尚琉面有好多食市㗎😍呢一間呢下晝都有開呀😍可以開餐啦呀🤩嘩😍佢好多大大隻嘅figure好靚呀😍可以愛嚟打卡呀👍出面有露台可以坐添👏👏不過我哋選擇咗裏面😅因為呢開始涼涼哋😁頭盤先😍意式西西里汁配八爪魚🐙西西里汁配兩塊多士,將八爪魚擺喺多士上面食😋多士脆卜卜西西里汁配多士原來係咁好味㗎喎😋仲有好多八爪魚係日本嗰啲白色嘅八爪呢🐙好彈牙好正呀💯香煎蟹餅有三塊下面都有多士仔㗎,咬落去全部都係蟹肉🦀呀😍估佢唔到呀😅應該係自己整嘅上面仲有d魚子添woo好多肉同好豐富嘅肉汁係口裹面好好味呀😍挪威煙三文魚🥑牛油果意大利飯, 上邊好多三文魚同埋有半個牛油果,一啖三文魚正意大利飯一齊食,勁creamy再加埋煙三文魚 😍Woo 口感豐富再配埋牛油果好fresh💯, 咁就唔太漏啦👍🍹Summer Mocktail 呢個motel呢好多菠蘿味🍍嘅藍色好靚呀飲落去好清新🍾Shiva (Signature Cocktail) 呢一個呢就酸酸甜甜咁樣顏色同我朋友個杯一模一樣呀之後再嚟多個甜品心太軟,唔好睇嘅細細個呀😍兩個人食到好飽呢💯個心太軟外層

之後再嚟多個甜品心太軟,唔好睇嘅細細個呀😍兩個人食到好飽呢💯個心太軟外層脆卜卜㗎上面有個雪糕有熱有凍嗰種感覺好刺激呀又唔太甜👏👏👏

• 挪威煙三文魚牛油果意大利飯
  • 香煎蟹餅
  • 意式西西里汁燴八爪魚
  • 心太軟朱古力蛋糕配雪糕
2021-11-17 63 views
✨Spring以橙汁 西柚汁 青檸汁等調製橙同西柚味道突出 酸中帶西柚微微澀幾清新開胃✨Autumn以奇異果 青檸 蘋果汁 薑味梳打調製奇異果相對最突出 味道酸甜 幾新爽✨四式芝士披薩Pizza餅底 係薄批底 邊位焗到脆卜卜濃濃芝士味 雖然唔係拉絲嗰種但有好突出嘅藍芝士味✨燒烤醬烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈豬肋骨 份量十足 厚肉切落去好易就離骨 夠入味燒烤醬 酸酸甜甜 幾惹味肉質軟腍得黎 筋膜位又帶啲咬口炸洋蔥 炸得香脆 ✨水信玄餅配雜莓醬第一次試有餡水信玄餅 賣相唔錯水信玄餅中間有少少士多啤梨同藍莓口感偏軟身 配上酸酸雜莓醬 幾特別食物唔錯環境唔錯 幾有特色服務唔錯 價錢合理
✨Spring

食物唔錯
環境唔錯 幾有特色
服務唔錯 價錢合理
2021-11-08 83 views
Whatever Bar & Restaurant (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓📢一間以潮玩BE@RBRICK公仔做擺設,展出多款與外國當代藝術大師、塗鴉藝術家既經典作品,都陳列左係餐廳既角落,餐廳都播放好多英文歌,一入到餐廳已經感受到chill爆既感覺,極力推介大家黎呢度tea或者食飯😍餐廳仲有個擺設「人間煙火」👉🏻燒烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈(30分鐘)$238巨型豬肋骨,係小編食過甘多年黎,巨型得黎整得最好食既一個豬肋骨,燒烤程度剛剛好,豬肋骨肉同脂肪比例夠均勻,肉感入口即溶,以往甘大舊既肉會有渣,呢個係無!值得一讚!肉面查有豐滿的燒烤醬汁,十分野味。亦會配有即炸洋蔥圈,每舊洋蔥圈都有一舊洋蔥,真材實料!👉🏻經典芝士牛肉漢堡配薯條$158墨汁黑色既漢堡包皮,即烘脆底,一隻手掌大既漢堡包,內附有洋蔥、煙肉、漢堡、蛋、生菜,超多材料,每樣都夠新鮮同好夠醬汁,配有厚切薯條,每條都脆卜卜而且有手指甘粗嫁🤩👉🏻心太軟朱古力蛋糕配雪糕 (雲呢拿或曲奇雪糕) $78心太軟既朱古力醬夠哂濃厚味道,配埋雲呢拿味雪糕溶出黎,一黑一白,一濃一淡,非常搭配既甜品😍👉🏻Spring Ora
📍尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓

👉🏻燒烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈(30分鐘)$238

👉🏻經典芝士牛肉漢堡配薯條$158

👉🏻心太軟朱古力蛋糕配雪糕 (雲呢拿或曲奇雪糕) $78

👉🏻Spring
Orange juice, grape juice, rose , lime, grenadine$78
味道以橙和西柚為主,帶出西柚的苦澀味道,配有一啲Cocktail非常好味

👉🏻Bubble bee
Pineapples , lychee liqueur , elder flower liqueur ,lime juice soda $78
以菠蘿荔枝為主的飲品,甜甜的,一杯無酒精飲品,岩哂唔飲酒既女士,又可以試到1d mocktail類既飲品

🤍除左做西餐和甜品外,餐廳晚上都會提供大量酒精和水煙Shisha類俾大家夜夜生歌,不吃人間煙火,大愛呢間餐廳、不論係氣氛、環境、食物、質素、酒精類都極受歡迎推介大家來這裏試試!
2021-11-07 103 views
曾幾何時,酒吧係我每晚都會去嘅地方,去到當然係飲酒啦🍻🥂🍺 都甚少會喺酒吧食埋嘢...但最近朋友推介今次呢間樓上吧 "人間煙火" 首先講下佢嘅位置,距離尖沙咀地鐵站步行大約5分鐘 行過咗海防道轉左 Canton Plaza 搭lift 上4/FL 就係喇。坐低第一個感覺地方好坐,裝修佈置有心思👍佢嘅 Drinks menu 都好多選擇...• 叫咗1杯Shiva Cocktail... 係用白冧酒/百香果/蘋果汁/青檸汁/古拉索酒/薑汁汽水調製而成... 百香果味突出... 易入口!• 另1杯Autumn Mocktail... 用奇異果/青檸/蘋果汁/薑汁汽水調製出嚟... 酸酸甜甜... 食物方面... 就叫咗〈燒烤醬烤西班牙🐷豬肋骨配炸洋蔥圈🧅〉🤩🤩大大條嘅豬肋骨真係份量好足... 而且啖啖肉... d肉非常腍... 用刀叉都可以輕易拆肉... 女士們都可以優雅咁用餐... 唔會食到論論盡盡!👍👍👍 洋蔥圈炸到好香脆... 啱哂鍾意食香口嘢嘅朋友!帕爾馬火腿Pizza🍕... 薄餅底非常薄脆... Parma Ham份量夠多... 配埋沙律菜同意式醋... 味道非常搭配!👏👏👏
坐低第一個感覺地方好坐,裝修佈置有心思👍

佢嘅 Drinks menu 都好多選擇...

下次去尖沙咀又多個好去處👍👍👍
2021-11-07 71 views
距離尖東港鐵站只有5分鐘路程嘅呢間樓上酒吧餐廳... 位置都幾方便! 今日行到攰攰地... 上咗去tea 1 tea!食物方面... 我最欣賞〈燒烤醬烤西班牙🐷豬肋骨配炸洋蔥圈🧅〉❣ 大大條嘅豬肋骨真係份量好足... 而且啖啖肉... d肉非常腍... 用刀叉都可以輕易拆肉... 女士們都可以優雅咁用餐... 唔會食到論論盡盡!👍👍👍 洋蔥圈炸到好香脆... 啱哂鍾意食香口嘢嘅朋友!帕爾馬火腿Pizza🍕... 薄餅底非常薄脆... Parma Ham份量夠多... 配埋沙律菜同意式醋... 味道非常搭配!👏👏👏飲品有Cocktail🍸有Mocktail🍹• 點咗1杯Shiva Cocktail... 係用白冧酒/百香果/蘋果汁/青檸汁/古拉索酒/薑汁汽水調製而成... 百香果味突出... 易入口!• 另1杯Autumn Mocktail... 用奇異果/青檸/蘋果汁/薑汁汽水調製出嚟... 酸酸甜甜... 好開胃!

飲品有Cocktail🍸有Mocktail🍹

2021-11-07
  • 燒烤醬烤豬肋骨配炸洋蔥圈
Norwegian smoked salmon avocado risotto 挪威煙三文魚牛油果意大利飯 🥑🐟 $148熱辣辣香噴噴嘅牛油果意大利飯性價比好高😋,除咗面頭一大個完整嘅牛油果同份量十足嘅煙三文魚之外,意大利飯嘅口感好creamy,仲有好多蘑菇🍄、洋蔥碎🧅、紅青椒🫑,絕對健康又好食Spring 🍹 (L) $78La Vie Boheme 🍸 (R) $118左邊呢杯招牌mocktail 特飲嘅底係橙汁、西柚汁同埋青檸檬汁🍋🍊,入面仲有淡淡的玫瑰味好清新啊👍🏻,影相出嚟用嚟打卡又靚,真係唔錯!至於右邊綠綠地色嘅signature cocktail 😍,主要係Vodka,Gin,Yuzu ,青檸汁,薄荷葉🌿同埋梳打水,酒精味唔算太濃郁女仔都好啱飲又易入口,同樣值得推介!Salami pizza 莎樂美腸薄餅 🥓🍕 $108薄餅嘅餅底勁香脆可口,雖然莎樂美腸嘅味道有少少鹹,但係配埋滿滿蕃茄醬🍅、酸酸地嘅薄餅又幾夾,唔會好似傳統薄餅厚批咁樣食得太濟,都幾值得試吓
挪威煙三文魚牛油果意大利飯 🥑🐟 $148

Spring 🍹 (L) $78
La Vie Boheme 🍸 (R) $118

Salami pizza
莎樂美腸薄餅 🥓🍕 $108
2021-11-04 42 views
餐廳設有室外及室內。露天區有一幅好大嘅櫻花樹壁畫🌸令人彷似置身櫻花樹下嘅感覺。配合而家微涼秋風嘅天氣🍂同朋友忙裏偷閑chill下,啱晒!餐廳室內四處都可以見到BearBrick嘅模型,十足一個小型嘅BearBrick 展覽室! 再加上其他型格圖畫,令每個角落都可以成為打卡點📸我同朋友試咗兩杯cocktail、三款菜式及一款甜品:Tamama ($118) 味道似士多啤梨奶昔🍓好易入口,可愛嘅粉紅色,適合女仔飲。Blue Hawaii ($98) 顏色好靚,層次分明。用咗3種唔同嘅酒去調配,酒精濃度較高,適合飲得嘅人。意式西西里汁燴八爪魚 ($118)八爪魚軟腍新鮮,用意大利濃郁蕃茄醬汁慢煮,酸甜醒胃,作為前菜,令人胃口大開。四重芝士披薩($98)芝士份量充足,有我最愛嘅Blue Cheese,屬於重口味之選。配上薄脆批底,增加口感,減輕芝士油膩嘅感覺。蟹肉意大利飯 ($168)新鮮蟹肉喺中間,意大利飯鋪滿整個碟,再加上幾朵可食用嘅鮮花及魚子作點綴,色彩繽紛,賣相提升100分。一口就能夠品嘗蟹肉嘅鮮甜、意大利飯嘅煙靭、香濃細滑嘅白汁同魚子嘅爽脆四重豐富口感。心太軟朱古力蛋糕配雪糕 ($7

我同朋友試咗兩杯cocktail、三款菜式及一款甜品

心太軟朱古力蛋糕配雪糕 ($78)心太軟食過N咁多次,唔係間間做得好。Whatever嘅心太軟賣相十分IG-able!用匙羹一切開朱古力蛋糕,入面嘅朱古力醬就好似熔岩流出嚟(好療癒)。熱辣辣嘅蛋糕加埋凍冰冰嘅雪糕,香甜不膩,好味道到真係會俾曬心心💕

Cocktails 🍹又好飲,食物又出色🍛同三五知己放工一齊去飲嘢食飯又多一個好選擇啦!
  • 蟹肉意大利飯
  • 意式西西里汁燴八爪魚
  • 心太軟朱古力蛋糕配雪糕
2021-11-03 1027 views
之前搶到天際100的門票,看到今天是最後一天了,就趕緊約朋友一起去看一看打個卡,順便在附近吃個飯聚一聚!經曲芝士牛肉漢堡配炸著條(158元)漢堡挺大的一個,而且非常足料,有煙肉,有雞蛋,沙律醬,芝士,蔬菜和漢堡扒!麵包都是有烘過的,所以吃起來很香,外脆內軟的!整個吃起來層次很豐富,有沙律醬的酸甜中和了漢堡扒的油膩,而且漢堡扒牛味非常濃,又有煙肉的油香,還帶點芝士的香味!配的炸薯條是即叫即炸得,吃起來外脆內軟,而且放久了也不會變軟,這個好評!這個還配有一小份的沙律,加了黑醋汁來調味!帕爾馬火腿披薩(118元)火腿經過焗爐烤過以後,火腿的香味更加突出,吃起來更鹹香,配上酸甜的蕃茄醬底更能突出火腿的香!而餅底是偏薄的那種,吃起來比較酥脆水信玄餅配雜莓醬(88元)這個是一個非常奇妙的感覺,看起來非常Q彈的樣子,但吃起來是入口即化的感覺,然後帶一點點的甜。配上酸甜味的雜莓醬,後會比較搶味,我還是喜歡原味多一點!Spring  (78元)這個基調是西柚味較多,喝起來會有多點西柚的澀味,然後是酸酸甜甜的感覺!Autumn (78元)這杯是奇異果口味的,喝起來味道偏酸,朋友覺得挺不錯!

經曲芝士牛肉漢堡配炸著條(158元)

經曲芝士牛肉漢堡配炸著條

帕爾馬火腿披薩(118元)

帕爾馬火腿披薩

水信玄餅配雜莓醬(88元)
水信玄餅配雜莓醬

Spring  (78元)

Autumn (78元)
這杯是奇異果口味的,喝起來味道偏酸,朋友覺得挺不錯!
2021-10-31
2021-10-31 61 views
呢度嘅🥂樓上酒吧,有室內&室內座位,放左好多潮流公仔🧸擺設,比一般清吧更吸睛👁。🍔🐮經典芝士牛肉漢堡 配薯條沙律 $158-🥯面包烘到切落去卡卡聲😂,留意到塊芝士係燒過,唔係就咁一塊凍🧀放上去👍🏻。塊🐮肉餅冇太多咸味,用🥓既咸黎中和番就剛好,反而中意佢個口感,帶有少少彈性,唔乾硬但有咬口,食落肉感更強😗。塊🥓煎得好食,出面焦脆,入面肉係嫰既! 🍮水信玄餅配雜莓醬 $88-估唔到呢到都有呢啲甜品食🤣。動L的啫喱質地入面包左啲果肉,雜莓醬淋上去成個味變到好濃郁。仲比埋杯清酒,突然好日本feel既ending 🤭!🍸Keroro $118(Kiwi、vodka、kiwi liqueur、apple juice )-好少飲🥝口味!試吓先,加多左🍎,甜甜地既果味好易入口,好岩女仔飲!

🍔🐮經典芝士牛肉漢堡 配薯條沙律 $158

🍮水信玄餅配雜莓醬 $88

🍸Keroro $118
間唔中當然要約吓好姊妹出嚟吹吓水 交換吓心事啦襯大家得閒就約喺尖沙咀等唔覺意掃到呢間餐廳就上咗去食唔知係tea定early dinner環境唔錯 有室內有室外全程亦都無人催(可能因為我哋16:00左右就上到去)好喇 入正題喇….挪威煙三文魚牛油果意大利飯 $148 🙆🏿‍♀️啲餸嘅比例係多嘅 好似唔駛錢咁都唔好計啲菇同三色椒煙三文魚都有4大塊 牛油果都1x片🥑啖啖都有餸🤤Risotto個汁 飯嘅軟硬程度都適中令人想一口接一口 好味😋帕爾馬火腿Pizza $118 💁🏿‍♀️Pizza上面有菜有Parma Ham一上枱嗰陣覺得好奇怪啲菜仲要睇落去唔係淋嗰啲 但結果都幾夾👍🏿有菜有肉都幾均衡唯一美中不足係啲火腿好難咬開一咬就全部料一齊起咗 變咗得返個底不過佢餅底係薄同脆嗰款 所以尚算okMocktail-Autumn $78 🙆🏿‍♀️Kiwi, Lime, Applet juice & Ginger ale好重奇異果味🥝仲有種酸酸may may嘅感覺 我幾鍾意💚Cocktail-Shiva $118 🙆🏿‍♀️White rum, Passion fruit, Apple juice, Blue
間唔中當然要約吓好姊妹出嚟吹吓水 交換吓心事啦
襯大家得閒就約喺尖沙咀等

環境唔錯 有室內有室外
全程亦都無人催
(可能因為我哋16:00左右就上到去)
好喇 入正題喇….

挪威煙三文魚牛油果意大利飯 $148 🙆🏿‍♀️

Mocktail-Autumn $78 🙆🏿‍♀️
好重奇異果味🥝
仲有種酸酸may may嘅感覺 我幾鍾意💚

Cocktail-Shiva $118 🙆🏿‍♀️
White rum, Passion fruit, Apple juice, Blue Curacao liqueur, Lime juice & Ginger ale
試咗朋友嗰杯一啖
唔知係有lime juice嘅關係定我味覺壞咗
我覺得好fresh🍋 同埋係檸檬味較重嘅cocktail🍹

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座優惠 (至2021年12月31日)
2021-10-24
$254.1
帕爾馬火腿Pizza
前排成日見個「人間煙火」嘅霓虹燈牌,就已經有留意呢間餐廳 🎆 覺得好有格調~.🔺 燒烤醬烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈 $238|🌟:4.5/5 (製作需時30分鐘)餐廳擺盤非常驚喜,用咗超厚實嘅木板做襯托🍽 配上兩(超級)大塊豬肋骨!印象中一共有8條骨🦴,不過佢唔係嗰啲有骨冇肉嘅豬肋骨🤓 係真係好足料,啖啖肉👍🏻 狸貓同朋友兩個人食👭 份量超滿足 ~ 豬肉亦到煮到非常淋身,用刀叉都可以輕鬆拆晒肉慢慢嘆 😌 可惜佢有啲頭頭尾尾烤得比較燶,所以會比較乾😅 所以扣咗少少分🙌🏻 不過整體好食,洋蔥圈亦炸得好香脆 🧅 滿足晒鍾意洋蔥圈既我 🤤.🔺️四重芝士披薩 $98|🌟:3.5/5比普通披薩個皮相對薄,似酥皮個個texture多過麵包🍕 不過佢地唔係太多cheese 少失望🔺️香煎蟹餅(3 pieces) $128|🌟:4.1/5煎得好香口🦀 外脆內軟,配埋一塊脆麵包係底加他他醬~ 口感豐富 (^。^) 前菜揀佢唔錯🙌🏻.《飲品篇》作為一間Bar🍸 點可以無酒飲呢 🔺️ 𝗕𝘂𝗺𝗯𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲 $118|🌟:4.4/5🍍 Pineapple, lychee liqueur, elder flower li

🔺️四重芝士披薩 $98|🌟:3.5/5

🔺️香煎蟹餅(3 pieces) $128|🌟:4.1/5

《飲品篇》
作為一間Bar🍸 點可以無酒飲呢

🔺️ 𝗕𝘂𝗺𝗯𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲 $118|🌟:4.4/5
🍍 Pineapple, lychee liqueur, elder flower liqueur, Lime juice, Soda
[餐廳招牌飲品‼️ ]味道偏甜口,酒精味道狸貓有飲開酒覺得唔算重味😅 但朋友無飲開酒話feel 到有酒精味 🙉 覺得係一個啱新手試既cocktail 🤫

🔺️ 𝗔𝘂𝘁𝘂𝗺𝗻 $78|🌟:4.4/5
🥝 Kiwi, Apple Juice, Lime, Ginger Ale
餐廳推薦既mocktail~ 味道偏酸不過好開胃!重點係… 佢隻色好靚啊 😍 點影都靚✨

整體黎講, 雖然餐廳角whatever 不過食物都唔係求求其其☄️ 餐廳佈置亦非常用心 ❤️ 有露台吸煙區 🚬 入面亦有萬聖節裝飾🎃 配上霓虹燈同埋brick bear ~ 一定會搵到鍾意既打卡元素📸️ 放工得閒就過去chill吓啦