今日來到位於佐敦白加士街的「Wings Cafe & Bistro」,環境裝飾有格調,Cafe 內有不少貓貓主題的裝飾🐈原來逢星期五六日都會有貓店長坐陣😻愛貓之人不要錯過~ 下次有機會要再上去先得❗️🔸加拿大保濕豬鞍配🍎蘋果蓉蜜糖芥末醬 $238十分推介此主食😋豬肉容易煮得又乾又榎口但此份保濕豬鞍真正做到好「保濕」🤣肉質口感好鬆軟之餘,油脂剛好又多汁!感覺焗製的時間掌握得幾好,鎖汁又好味😋🔸黑松露牛肝菌雜菇意粉 $148黑松露味好香,份量好大盤配上極多牛肝菌雜菇!好滿足😋🔸小食 🍄 炒雜菌 $31味道鹹香,好開胃!🔸Cheese cake $68 加配🍨焦糖脆脆雪糕 $16好幼滑的Cheese cake,好喜歡它的口感!軟綿綿得來,卻沒有很重的滯膩感😋🔸龍蝦湯 跟餐轉配價 $25由Dinner Set 的是日西湯轉配!龍蝦湯入味,而且好足料,湯內充滿龍蝦絲肉😍建議大家轉配試試👍🏻🔸南瓜湯 跟餐南瓜蓉的口感好綿感,好飲👍🏻🔸Flat White 跟餐轉配價 $20口感順滑!牛奶味重🥰🔸朱古力牛奶 跟餐轉配價 $10正正常常吧,反而沒有太甜😉📍Wings Cafe & Bistro 佐敦白加

🔸加拿大保濕豬鞍配🍎蘋果蓉蜜糖芥末醬 $238
十分推介此主食😋豬肉容易煮得又乾又榎口
但此份保濕豬鞍真正做到好「保濕」🤣
肉質口感好鬆軟之餘,油脂剛好又多汁!
感覺焗製的時間掌握得幾好,鎖汁又好味😋

🔸黑松露牛肝菌雜菇意粉 $148
黑松露味好香,份量好大盤
配上極多牛肝菌雜菇!好滿足😋

🔸小食 🍄 炒雜菌 $31
味道鹹香,好開胃!

好幼滑的Cheese cake,好喜歡它的口感!
軟綿綿得來,卻沒有很重的滯膩感😋

🔸龍蝦湯 跟餐轉配價 $25
由Dinner Set 的是日西湯轉配!
龍蝦湯入味,而且好足料,湯內充滿龍蝦絲肉😍
建議大家轉配試試👍🏻

🔸南瓜湯 跟餐
南瓜蓉的口感好綿感,好飲👍🏻

🔸Flat White 跟餐轉配價 $20
口感順滑!牛奶味重🥰

🔸朱古力牛奶 跟餐轉配價 $10
正正常常吧,反而沒有太甜😉

📍Wings Cafe & Bistro
佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
  • 加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬
5 day(s) ago 0 views
🙋🏻‍♀️我哋今次就叫咗佢哋嘅二人晚市套餐,餐點非常豐富,食到我哋捧住個肚走啊🎃是日西湯(南瓜湯)Creamy濃厚嘅南瓜湯,飲落仲有陣陣蔬菜嘅甜味🥗雞胸凱撒沙律清脆嘅生菜,香脆嘅麵包粒,濃郁清新嘅沙律醬,簡單得黎,口感夠晒豐富🍗狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬外脆內嫩嘅雞翼,除咗外皮炸得非常香口之外,咬落仲好Juicy㗎🍛龍蝦汁意大利飯煙煙韌韌嘅意大利飯係每次食西餐必點嘅主菜,而呢度嘅龍蝦汁意大利飯,因為用咗龍蝦湯同埋多種海鮮配料,所以除咗口感煙靭濃稠之外,,鮮甜味仲十足㗎🥩極厚切牛頸脊(牛魔王之選)厚切嘅牛頸脊除咗好有肉味之外,口感肥嫩軟滑得嚟仲好有咬口添,果然係牛魔王之選呀🍫朱古力牛奶+🍵小山圓抹茶Lattee

🎃是日西湯(南瓜湯)
Creamy濃厚嘅南瓜湯,飲落仲有陣陣蔬菜嘅甜味

🥗雞胸凱撒沙律

🍗狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬

🍛龍蝦汁意大利飯

🥩極厚切牛頸脊(牛魔王之選)

🍫朱古力牛奶+🍵小山圓抹茶Lattee
經過朋友瘋狂同我講呢間貓貓主題ᴄᴀꜰᴇ晚市好爆之後,忍唔住要會一會🤘🏻不過今次係ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ去,叫做避開人流唔洗點等位🤫 ʟᴜɴᴄʜ ᴍᴇɴᴜ唔貴💓好啱坐係到嘆翻個ʟᴜɴᴄʜ ʀᴇʟᴀx下😆1️⃣ 紐西蘭草飼肉眼扒🐮ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ包個個西湯🥄 南瓜湯🎃熱量低之餘飲落亦香甜濃郁😚大大塊肉眼扒內焦內嫩,肉汁滿滿💦揀咗要扁意粉,淋上黑椒汁好夾😆2️⃣ 意式歌頓布豬扒配他他沙律醬🐷驚喜之作之一🙈豬扒嘅中間有芝士同火腿,炸完一切開個下係超邪惡😈內裏流心,豬扒口感極豐富😍可以揀要飯/意粉/薯條,唔怕唔夠飽😚我就中意薯條蘸他他沙律醬,感覺上呢個先係ᴘᴇʀꜰᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ🤭3️⃣ 香蕉朱古力奶昔🍫香蕉愛好者必點呀😍 加上我係超中意飲奶昔🤩整杯都有好香嘅香蕉朱古力味,而且仲有焦糖香蕉添🍌

好啱坐係到嘆翻個ʟᴜɴᴄʜ ʀᴇʟᴀx下😆

1️⃣ 紐西蘭草飼肉眼扒🐮

ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ包個個西湯🥄 南瓜湯🎃
南瓜湯

熱量低之餘飲落亦香甜濃郁😚
紐西蘭草飼肉眼扒

大大塊肉眼扒內焦內嫩,肉汁滿滿💦
揀咗要扁意粉,淋上黑椒汁好夾😆

2️⃣ 意式歌頓布豬扒配他他沙律醬🐷

驚喜之作之一🙈
豬扒嘅中間有芝士同火腿,炸完一切開個下係超邪惡😈
意式歌頓布豬扒配他他沙律醬

內裏流心,豬扒口感極豐富😍
可以揀要飯/意粉/薯條,唔怕唔夠飽😚

3️⃣ 香蕉朱古力奶昔🍫
香蕉朱古力奶昔

香蕉愛好者必點呀😍 加上我係超中意飲奶昔🤩
整杯都有好香嘅香蕉朱古力味,而且仲有焦糖香蕉添🍌
Type of Meal
Lunch
南瓜湯
香蕉朱古力奶昔
2025-03-11 42 views
呢間西式Cafe,知道餐廳座位唔算多,所以一早book定位。去到打開Menu,有小食、主菜、飲食同甜品,選擇唔少,上菜速度都快。有套餐可以揀,主菜甜品連飲品人均二百蚊以內,絕對抵食。但記得用OP優惠要一人一個套餐先有九折,因落單果陣佢地唔會提你。我地4個人叫左小食甜品加3個套餐,到埋單先被通知無九折。人未齊就叫左幾款小食,洋蔥圈唔錯主菜我地幾個試左以下幾款:1. 黑松露牛肝菌雜菇意粉,黑松露香味濃郁,整體味道唔錯。2. 茄香肉腸海鮮意大利麵,意大利麵彈牙,蕃茄醬汁濃郁。3. 辣椒蒜香白酒煮蜆意粉,蜆肉份量充足,配上蒜香一流。

人未齊就叫左幾款小食,洋蔥圈唔錯
主菜我地幾個試左以下幾款:

1. 黑松露牛肝菌雜菇意粉,黑松露香味濃郁,整體味道唔錯。

2. 茄香肉腸海鮮意大利麵,意大利麵彈牙,蕃茄醬汁濃郁。

3. 辣椒蒜香白酒煮蜆意粉,蜆肉份量充足,配上蒜香一流。
2025-03-03
$167 (Dinner)
搵食搵到佐敦,同朋友附近買完野,就去咗一間以貓貓做主題樓上西餐廳。餐廳裝潢簡潔乾淨,周圍都有貓貓嘅佈置、餐具等,聽講weekend來訪仲有機會遇到🐱貓店長架🤭我哋點咗超抵食晚市二人餐,已經有齊餐湯,沙律,主食,肉類,仲有包餐飲,埋單只需要5百幾蚊!佢仲有一人Set 同 lunch set 都好抵食!最緊要味道真係唔錯,環境又舒服,絕對係會再回頭cafe'🥰𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ晚市二人套餐 HK$560 for 2pp餐湯❁ 是日西湯 (轉 龍蝦湯 +$25/pp)濃濃南瓜湯熱騰騰,岩晒今日突然轉涼嘅天氣,好暖胃。沙律❁ 雞胸凱撤沙律🥗爽口沙律菜,內有煙肉粒,加有軟林林雞胸,好岩食👍🏻👍🏻前菜 (選一項)❁ 柚子雞翼炸到脆卜卜嘅雞翼,十分酥脆可口,而且雞翼肉質嫩滑多汁,加有柚子汁好清新😋意粉/意大利飯 (四選一)❁ 龍蝦汁意大利飯有三款意粉一款飯類,我哋揀咗最愛意大利飯🥰濃濃嘅龍蝦汁滲滿漲卜卜意大利飯之餘,份量大又材料十足,入面有不同海鮮類:魷魚圈、蜆肉,蝦肉,仲有青口添😋主食 (六選一)有羊、牛、豬、魚不同肉類以供選擇!❁ 極厚切牛頸脊牛魔王之選
最緊要味道真係唔錯,環境又舒服,絕對係會再回頭cafe'🥰

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

晚市二人套餐 HK$560 for 2pp

餐湯
❁ 是日西湯 (轉 龍蝦湯 +$25/pp)
濃濃南瓜湯熱騰騰,岩晒今日突然轉涼嘅天氣,好暖胃。

沙律
❁ 雞胸凱撤沙律🥗
爽口沙律菜,內有煙肉粒,加有軟林林雞胸,好岩食👍🏻👍🏻

前菜 (選一項)
❁ 柚子雞翼

意粉/意大利飯 (四選一)
❁ 龍蝦汁意大利飯
有三款意粉一款飯類,我哋揀咗最愛意大利飯🥰

主食 (六選一)
有羊、牛、豬、魚不同肉類以供選擇!
❁ 極厚切牛頸脊牛魔王之選 +$20

餐飲兩杯

甜品 (可加購)
❁ 日本昭和風焦糖布丁 +$30; 或,
❁ 自家製蛋糕 +$68
2025-03-10 0 views
位於佐敦的這家貓咪主題咖啡館讓人驚喜! 😍餐廳的裝潢休閒, 有格調。店內的壁畫和杯印有可愛的貓咪圖案,增添了不少趣味。菜單上提供多種選擇,包括單人餐和雙人套餐價格非常實惠,適合各種預算的人😇💙南瓜湯: 這道南瓜湯細膩滑順,散發著淡淡的南瓜香💙沙律: 這道沙律的食材新鮮多樣,色彩繽紛,口感清脆,令人感受到健康的美味💙香草牛油焗大啡菇: 大啡菇味道鮮美,散發著香草牛油香💙炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬: 這道炸魷魚鬚外層金黃酥脆,搭配自家製的蒜香蛋黃醬,讓人一口接一口💙辣椒蒜香白酒蜆扁意粉: 這道意粉口感滑順,搭配新鮮蜆、香辣的蒜蓉以及微酸的白酒,整體風味濃郁,令人垂涎不已💙加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬: 嫩滑的加拿大豬鞍,搭配酸甜的蘋果蜜糖芥末醬,口感獨特💙紅酒: 清新爽口,容易飲用💙冷泡雪梨烏龍茶: 雪梨的天然甜味與烏龍茶的香氣完美結合,清爽無比

💙南瓜湯: 這道南瓜湯細膩滑順,散發著淡淡的南瓜香

💙香草牛油焗大啡菇: 大啡菇味道鮮美,散發著香草牛油香

💙紅酒: 清新爽口,容易飲用

• 炸魷魚鬚
好耐冇去過cafe食嘢朋友就帶左我去佐敦呢間貓貓主題cafe🐈價錢親民實惠😀餐廳裝修簡約 座位寬敞無論係壁畫定係餐具都見到貓貓圖案 非常可愛😀星期五六日去的話 仲會有貓店長係餐廳🥰食物選擇有一人餐亦有二人套餐仲可以單點小食同甜品我地就叫咗兩個一人餐再加小食share食已經好夠食了😀💥南瓜湯濃郁細膩 口感綿密 帶清香南瓜味🎃💥是日沙律份量比想像中多 沙律都好新鮮😉💥香草牛油焗大啡菇大大隻大啡菇 菇味香濃 咬落仲好Juicy😎💥炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬炸魷魚鬚外酥內嫩配埋自家製蛋黃醬濃郁惹味😎💥辣椒蒜香白酒蜆扁意粉超級多蜆 份量非常之足加埋辣椒同蒜蓉個意粉好香好惹味😝💥加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬粉嫩色既加拿大豬鞍 肉質嫩滑食落仲有肉汁 配埋個蘋果用蜜糖芥末醬酸酸甜甜幾唔錯😍💥House red wine清爽帶微果酸 好易飲😌💥冷泡雪梨烏龍香甜雪梨配烏龍茶既茶香非常清爽😏
好耐冇去過cafe食嘢

💥冷泡雪梨烏龍
香甜雪梨配烏龍茶既茶香
非常清爽😏

2025-02-28 275 views
✦ 南瓜湯南瓜湯口感細緻幼滑,香甜綿密,配上一個可愛的小貓圖案✦ 雞胸凱撒沙律好脆身的羅馬生菜、配以巴馬臣芝士碎及沙律醬混合,加上焗脆的麵包粒,嫩滑雞胸肉,十分開胃前菜✦ 香草牛油焗大啡菇大啡菇肥大肉厚,菇味香濃,咬落去帶濃濃牛油香,多汁又美味✦ 加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬呈粉嫩色的豬鞍,肉質好嫩滑,配上帶微微果香的蘋果蓉蜜糖芥末醬,味道層次感豐富✦ 辣椒蒜香白酒蜆扁意粉意粉上枱已經聞到香噴噴味道! 辣味調得剛好,配上新鮮蜆肉,可以將醬汁掛滿在扁意粉之上!
✦ 南瓜湯
南瓜湯口感細緻幼滑,香甜綿密,配上一個可愛的小貓圖案

✦ 雞胸凱撒沙律

✦ 香草牛油焗大啡菇
大啡菇肥大肉厚,菇味香濃,咬落去帶濃濃牛油香,多汁又美味

✦ 加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬

✦ 辣椒蒜香白酒蜆扁意粉
2025-02-25 238 views
今日係佐敦行完街搵左間休閒樓上西餐廳Wings Cafe,水吧那邊有個首飾櫃放滿酒樽,望落好靚好有格調。座位有很多都是梳化卡座好舒服😌。香煎三文魚柳煎至金黃色好美😍賣相吸引。三文魚柳魚皮香脆好脆口,魚肉🐟嫩滑;將個醬汁倒在魚身上更美味。龍蝦汁risotto意大利飯加左龍蝦汁是暗橙色,聞落好香。個飯濕濕地食比乾身的會較好口感。配料有幾款海鮮都幾抵食,而且質感彈牙。摩卡咖啡☕️:濃濃朱古力🍫味而且好綿滑。聽講夜晚飲左有朱古力成份既野會好訓d。特色熱茶:清新解膩之選,用精緻器皿奉上,自己倒茶後飲這舉動很有儀式感。甜品:優惠價加配焦糖布丁🍮表面好多焦糖醬,每一啖都甜甜蜜蜜🥰,布丁好creamy。開心果心太軟剛焗起個餡超流心,而且開心果味好香濃。

香煎三文魚柳

龍蝦汁risotto

開心果心太軟剛焗起個餡超流心,而且開心果味好香濃。
  • 開心果心太軟
  • 香煎三文魚柳
2025-02-25 217 views
今日同朋友黎到佐敦嘅Wings Cafe & Bistro食晚餐😜呢間餐廳環境舒服,價錢又唔貴,係聚餐嘅好地方😋 今次點咗兩個晚市套餐,加$20 包埋餐湯/沙律同飲品,夠晒抵🥰🌟香煎三文魚配白酒忌廉汁🐟三文魚煎得啱啱好,外皮香脆,魚肉嫩滑,配上白酒忌廉汁,味道層次豐富! 🌟辣椒蒜香白酒煮蜆意粉🍝味道惹味得嚟又唔會太膩,蜆肉份量仲好多tim❗️🌟柚子雜翼酸酸甜甜好開胃,入面仲幾juicy tim🍗 🌟炸魷魚鬚魷魚鬚嘅外皮炸得金黃香脆,調味得宜,鹹度適中🌟黑松露薯條🍟薯條炸得金黃酥脆,跟埋香氣撲鼻嘅黑松露醬😍🌟檸檬茶🍋冰涼解渴,甜度啱啱好

🌟香煎三文魚配白酒忌廉汁🐟

🌟辣椒蒜香白酒煮蜆意粉🍝
味道惹味得嚟又唔會太膩,蜆肉份量仲好多tim❗️

🌟柚子雜翼
酸酸甜甜好開胃,入面仲幾juicy tim🍗

🌟炸魷魚鬚
魷魚鬚嘅外皮炸得金黃香脆,調味得宜,鹹度適中

🌟黑松露薯條🍟
薯條炸得金黃酥脆,跟埋香氣撲鼻嘅黑松露醬😍

🌟檸檬茶🍋
冰涼解渴,甜度啱啱好
2025-02-21 250 views
去咗佐敦呢間Cafe,晚市套餐好抵食啊😍晚市套餐已經包括咗餐湯或者沙律,主菜同埋飲品👍🏻 我嗰日嘅餐湯係南瓜湯,夠Creamy啊🥰黑松露牛肝菌雜菇意粉($148)入邊有超多唔同種類嘅菇,當然唔少得牛肝菌啦,仲帶陣陣嘅松露香😍加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥 ($238)呢個豬扒好厚身,入邊顏色粉嫩,食落仲好Juicy🥰 配埋蘋果蓉更加清新解膩❤️狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬(4隻)($72)雞翼炸醬好薄,外脆裏便仲係保持到肉汁🫶🏻朱古力窩夫配可可金寶碎($88)呢個朱古力窩夫外脆內軟熟,朱古力味濃郁,加埋Oreo就更加有口感❤️朱古力牛奶/ 冷泡雪梨烏龍茶(跟餐+$10@)雪梨烏龍茶唔會好甜,啱晒我口味😍
去咗佐敦呢間Cafe,晚市套餐好抵食啊😍

黑松露牛肝菌雜菇意粉($148)

加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥 ($238)

狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬(4隻)($72)
雞翼炸醬好薄,外脆裏便仲係保持到肉汁🫶🏻

朱古力窩夫配可可金寶碎($88)

朱古力牛奶/ 冷泡雪梨烏龍茶(跟餐+$10@)
雪梨烏龍茶唔會好甜,啱晒我口味😍
今晚同家姐撐枱腳💁🏻‍♀️佢話想搵間坐得舒適、野食又高質既Café,可以大家傾下計❣️上網搵到呢間人氣大熱既Wings Cafe & Bistro ✨晚市套餐都幾抵食,店員親切又有禮,值得推介比大家👏🏻👏🏻🔹南瓜忌廉湯可愛貓貓拉花增添趣味,一上枱就聞到濃郁南瓜香,口感滑順細膩,香甜又幼滑。🔹香煎三文魚配白酒忌廉汁三文魚煎至外脆內嫩,搭配帶有淡淡酒香與奶香嘅白酒忌廉汁,完美提升魚肉鮮味。🔹加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉及蜜糖芥末醬保濕豬鞍肉質鮮嫩,入口即化夠哂JUICY。搭配果香甜美嘅蘋果蓉及蜜糖芥末醬,層次感十足。🔹柚子雞翼雞翼外皮炸得香脆,肉質嫩滑,配上清新柚子醬,酸甜適中。充滿果香嘅柚子,中和雞翼油膩感,令人回味無窮。🔹Latte咖啡味道香濃,奶泡細膩,口感順滑,每飲一啖都感受到咖啡豆嘅香氣。🔹小山圓抹茶Latte抹茶香氣濃郁,味道自然甘甜,奶泡嘅絲滑感令人感到滿足,整體味道清新,係抹茶迷嘅必試之選。Wings Cafe & Bistro✨📍佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓

🔹南瓜忌廉湯

🔹香煎三文魚配白酒忌廉汁

🔹加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉及蜜糖芥末醬

🔹柚子雞翼

🔹Latte

🔹小山圓抹茶Latte

Wings Cafe & Bistro✨
📍佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
最近去咗位於佐敦嘅 Wings Cafe & Bistro,餐廳環境溫馨,好適合同朋友聚會或約會,可以悠閒地享受美食。🥢南瓜忌廉湯湯底滑順,香甜南瓜與香濃忌廉完美融合,口感非常柔滑,飲落每一口都帶有南瓜自然香氣。而且上面有可愛貓貓拉花,令整碗湯多咗幾分趣味。🥢香煎三文魚配白酒忌廉汁魚肉外脆內嫩,煎得剛好,保留咗三文魚既鮮香。伴以白酒忌廉汁增添層次感,味道濃郁而不膩,恰到好處地襯托出魚肉鮮香,實在係好出色!🥢加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉及蜜糖芥末醬保濕豬鞍肉質鮮嫩,搭配帶有淡淡酸甜之蘋果蓉,令人感覺耳目一新。而蜜糖芥末醬則為整道菜增添香甜與微微辣味,實在係一個完美搭配。🥢柚子雞翼雞翼炸得金黃酥脆,咬落口感極佳。清香柚子配鮮嫩雞肉,帶有少許酸甜滋味,令人食唔停口。🥢LatteLatte咖啡香氣濃郁,奶泡細膩,口感滑順,好適合慢慢品味。🥢小山圓抹茶Latte抹茶香氣濃厚,搭配奶泡令整杯飲品更加柔和,特別適合抹茶愛好者。Wings Cafe & Bistro地址: 佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓

🥢南瓜忌廉湯

🥢小山圓抹茶Latte

Wings Cafe & Bistro
地址: 佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
2025-02-13 405 views
餐廳座位都幾多,燈光暗暗地幾有氣氛💡 餐廳有dinner set,價錢都唔太貴💕✨🔸 辣椒蒜香白酒蜆扁意粉 ($105)蜆肉非常多,我諗有十幾廿隻😳❤️ 辣椒味幾香,唔會太辣但好出好惹味🌶️😋 有蒜同蘑菇作為配料,味道好香🍄‍🟫 意粉嘅份量都係超多🫶🏻 係非常慷慨又一定夠飽🥰🔸 極厚切牛頸脊牛魔王之選 ($285)呢個牛頸脊真係非常厚身😍 我哋叫咗5成熟,中間嘅粉紅色好正,肉質非常腍✨ 配住少少周邊嘅脂肪,肉汁又多,牛味又重🐮🥰 配菜都好多,加上賣相都好靚💕可以+$20轉套餐 跟湯/沙律🥗同嘢飲✨🔸 菊花茶🌼 (+$10)有一大壺菊花茶😍 而且都幾香菊花味,冇加糖,係純粹嘅菊花香🌼 好啱天氣凍嘅日子飲🥰🔸 日本小山園抹茶拿鐵🍵 (+$25)拉花好靚😍 小山園嘅抹茶味好香💚 而且非常濃郁😋仲可以用$48飲house wine🥂 好抵😍食物質素真心唔錯,而且份量、賣相都好唔錯✨ 價錢都唔算貴,值得一試❤️

🔸 辣椒蒜香白酒蜆扁意粉 ($105)

🔸 極厚切牛頸脊牛魔王之選 ($285)

可以+$20轉套餐 跟湯/沙律🥗同嘢飲✨

🔸 菊花茶🌼 (+$10)

🔸 日本小山園抹茶拿鐵🍵 (+$25)
拉花好靚😍 小山園嘅抹茶味好香💚 而且非常濃郁😋

仲可以用$48飲house wine🥂 好抵😍

2025-02-09 448 views
店名:Wings Cafe & Bistro地點:佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓1.極厚切牛頸脊牛魔王之選 $285+$20非常出色,我哋選擇用五成熟去食尼一道菜,師傅處理時間非常好,入口肉汁同油脂係口腔出晒黎,好滿足,配菜都好好食,有焗蒜頭,車厘茄,雜菌同薯蓉,佢亦都配有醬汁,但個人認為唔使點醬都好好食,極度推薦,五成熟真係極限(Ps.牛頸脊真係厚切黎,男士食會爽D,女士食會辛苦少少,但係唔厚切又食唔到佢嗰種質感,真係好矛盾)佢個晚餐可以+$20升級上套餐(是日餐湯/沙律+餐飲),是日餐湯(當日係南瓜湯)或者沙律,也可以再額外+$25升級上龍蝦湯,南瓜湯非常清甜,好味👍👍2.香草牛油焗大啡菇$31擺碟非常靚,香草及蒜片放係大啡菇上邊,再配上牛油焗,正🤤3.辣椒蒜香白酒蜆扁意粉$105蜆肉份量多,再配合上辣椒及白酒調味,切碎洋蔥及車厘茄襯上扁意粉,數者混合上黎,好好食😍4.水果天堂窩夫配焦糖香蕉$96食完兩個主菜,用甜品收尾係最正,生果有焦糖香蕉同埋蘋果,窩夫整得好好食,配埋忌廉朱古力醬,正總價連加一$591
店名:Wings Cafe & Bistro
地點:佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓

1.極厚切牛頸脊牛魔王之選 $285+$20

2.香草牛油焗大啡菇$31
擺碟非常靚,香草及蒜片放係大啡菇上邊,再配上牛油焗,正🤤

3.辣椒蒜香白酒蜆扁意粉$105

4.水果天堂窩夫配焦糖香蕉$96

總價連加一$591
1947 views
$300 (Dinner)
  • 極厚切牛頸脊牛魔王之選
  • 水果天堂窩夫配焦糖香蕉