2024-03-13 1443 views
用餐日期:2024/03/08可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$128+1餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務態度一般 收碟男服務員態度不好 是服務扣分之處沙律吧前菜冰鎮海鮮熟食麵包湯品水果雪糕都選擇不錯但變化不大 前菜沒了好味的麻辣牛𦟌 改了一款雞肉 因不好雞肉關係沒試 希望下次再來幫襯時會有麻辣牛𦟌 刺身/壽司:沒有提供熱食:這次有牛脷 牛脷煮得夠稔味道好 推薦 甜品:這次甜品選擇較以往少 沒有了曲奇 有約5款西式甜品 1款綠豆沙 推薦芝士蛋糕 芒果布丁 綠豆沙 希望店方增加甜品選擇+質素飲品:還是沒有即磨咖啡選擇 希望店方未來可提供即磨咖啡或latte類即磨咖啡選擇總結:這家的環境舒適 沙律菜前菜冰鎮海鮮熱食麵包水果都選擇不錯味道好 如前菜可重出麻辣牛𦟌 有提供即磨咖啡或latte類即磨咖啡更好 整體是值得推薦的自助午餐餐廳 服務扣分之處:這次是一個男服務員負責收碟 該服務員全程黑口黑面 每次去客人檯收碟前會在檯附近先帶上膠手套 拿完碟放好後會除下膠手套 感覺他很怕收碟過程會弄污手 但這行為是對用餐客人很不
用餐日期:2024/03/08
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$128+1
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

刺身/壽司:沒有提供
熱食:這次有牛脷 牛脷煮得夠稔味道好 推薦

服務扣分之處:這次是一個男服務員負責收碟 該服務員全程黑口黑面 每次去客人檯收碟前會在檯附近先帶上膠手套 拿完碟放好後會除下膠手套 感覺他很怕收碟過程會弄污手 但這行為是對用餐客人很不尊重 也是做為餐廳服務員絕不應該有的行為 希望店方注意改善

交通:這家酒店不近地鐵站 公共交通工具只有巴士和小巴到達 小巴可在青衣站A1出口青衣城2乘坐88F或葵芳站88G 另巴士A32/42/42A/43/43A/43C/948/N41X/ N241/249X可於[長青邨青桃樓] 站落車 小巴會較多人搭可能要等 如巴士可達首選巴士
2024-03-08
$140.8 (Lunch)
2024-01-18 897 views
用餐日期:2024/01/15可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$128+1餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 沙律吧:沙律區有2款沙律菜 6款配料 5款醬汁 前菜區:有4款已調好味的沙律 1款冷火腿麵 1款火腿片 1款煙三文魚 1款麻辣牛展 1款泰式鳳爪 沙律菜新鮮配料沙律都選擇不錯 味道也好 煙三文魚新鮮夠厚身夠大件味道好 麻辣牛𦟌夠入味夠稔辣味剛好 另有提供芝士粉 這是沙律吧中較少見的 推薦煙三文魚+麻辣牛𦟌 冰鎮海鮮:有3款(蝦+2款青口)試了蝦 蝦新鮮味道好 推薦刺身/壽司:沒有提供熱食:有2款點心(蒸糕+燒賣) 另有10款熱食(炆牛尾牛脷 炒飯 烤豬肉 烤青魚 炒伊麵 烤雞肉 炒青菜 烤鴨肉 有炸雞塊 焗薯蓉) 牛尾有牛味炆得夠稔味道很好 烤青魚烤雞肉烤鴨肉焗薯蓉都烤得香口味道不錯 炒青菜味道正常 推薦炆牛尾 烤青魚 烤鴨肉 焗薯蓉 炒青菜麵包:有2款麵包(白包+芝麻包) 麵包旁沒提供烘乾機 提供1款牛油 試了芝麻包 芝麻香口 和牛油+湯一起食味道不錯 推薦湯品:有2款 中湯
用餐日期:2024/01/15
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$128+1
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服
服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時
沙律吧:沙律區有2款沙律菜 6款配料 5款醬汁

冰鎮海鮮:有3款(蝦+2款青口)試了蝦 蝦新鮮味道好 推薦

刺身/壽司:沒有提供

湯品:有2款 中湯和西式忌廉湯 中湯味道清甜 西湯忌廉湯偏黏結味道一般 較推薦中湯

甜品:有2款曲奇 7款甜品 1款雪耳木瓜糖水 甜品味道都不錯 推薦芝士蛋糕 蕉糖布丁 芒果布丁 雪耳木瓜糖水

雪糕:有本地老牌子Appolo雪糕杯 在香港長大的應都聽過/食過這牌子雪糕 試了朱古力味 還是小時候的懷舊味道

水果:有2款 味道正常鮮甜

飲品:有果汁 冰紅茶 冰咖啡 熱紅茶 熱咖啡 熱英式紅茶 配有鮮奶 檸檬片 室溫鮮奶 試了咖啡+鮮奶 味道一般 如有提供即磨咖啡或latte類即磨咖啡更好

總結:這家的環境舒適 女服務員性格爽朗健談對客人態度很好 沙律菜前菜冰鎮海鮮熱食麵包甜品水果都選擇不錯味道好 如西湯可轉忌廉蘑菇湯少黏結些 有提供即磨咖啡或latte類即磨咖啡更好 整體是值得推薦的自助午餐餐廳

自助餐資訊+交通:

2024-01-15
$140.8 (Lunch)
2023-03-06 5835 views
😄一開始抱著又怕伏但又想試的心態開始……原來真的有驚喜😋😋😋。😄首先所有待應生招呼服務十分好,除了有問必答,語氣溫柔體貼,更有眼神接觸。星期六下午先到餐廳問及有關晚市自助餐資料,女職員主動上前招呼我,午市滿座,人手緊張,但女職員仍樂意回應我每一個問題。星期日,我和丈夫及BB帶著冒險且期待心情入坐,各個職員態度懇勤、熱心,為我們安排位置、BB椅、提供BB用的餐具。環境乾淨舒服,用餐期間不時有人執拾用完的餐碟,令到整個用餐過程是愉快的。😄因為價錢平,$198+10%、食品款式比預計尚算足夠,雖則不到過佰幾款選擇,但我亦無法試盡所有款式。😄十分警喜的食品之中,有兩款是我認為水準非常之好的美食,就是羊架和焦糖燉蛋,Yummy😍👏🏻👏🏻👏🏻! 是吃過後,回到家仍是整個腦仍然回味,記憶中羊架的香及油脂但不騷,肉慢慢流出肉汁在碟上;一個個迷你小磔的焦糖燉蛋,質地好滑甜度恰到好處,😄通常自助餐不能錯過的魚生、大蝦、照燒美倉,水準不錯。😄甜品選擇約有十多款,而且不求其,顏色鮮艶,手工精緻。😄冷盆前菜如沙律、醃製類小食、炒飯或麵條都是被受冷落的。😄熱盆款式我只選了幾款,最喜愛吃羊架👍🏻👍🏻👍🏻,蒸魚、蒸蟹

😄通常自助餐不能錯過的魚生、大蝦、照燒美倉,水準不錯。

😄甜品選擇約有十多款,而且不求其,顏色鮮艶,手工精緻。

😄冷盆前菜如沙律、醃製類小食、炒飯或麵條都是被受冷落的。

😄熱盆款式我只選了幾款,最喜愛吃羊架👍🏻👍🏻👍🏻,蒸魚、蒸蟹殼🦀️、煙燻雞有點落差。

😁BBQ的粟米🌽、大蝦🦐、牛柳都燒得好香口,燒粟米更是我BB整晚最愛吃的食物🌽😁。

😄湯品及糖水可能是比清水好一點,味道有點不到位。

😄飲品選擇只有咖啡、茶、7-up及百事,值得一讚的是凍檬茶用的紅茶底,煲得夠合適時間,不會太濃或太淡,剛剛好,

😄其實餐廳面積不算大,但當晚入坐率只得一半,幸好未見有被人「搶嘢食」情況。

😄交通選擇少,在葵芳地鐵站搭88G直達酒店附近步行3-5分鐘到達。

😄今次我寫這篇食評只是有點是對這個平民自助餐有份驚喜,用怕可能會伏伏地嘅心態去試,結果都有巧手美食,下次必會再想去,再想去食羊架和焦糖燉蛋。

2023-03-05
2022-09-13 5286 views
永倫800 舊氣 餐廳唔大 最緊要係潔淨燈光暗 有小蚊滋午市招呼好好 晚市很一般 少巡 收碗碟慢 (唔見令班人 問係收咗工)燒烤位廚師 0反應 可能婆婆講細聲聽唔倒 假日晚餐 $198+10% 失分嘅美食限量 供應不足 有啲酒店餐廳排隊攞 都唔緊要 呢度連排隊嘅機會都冇 快閃就過😅正常係冇貴價生蠔 長腳蚧 有羊鞍 燒生蠔 好開心咗幾秒 秒被攞晒補充過(睇唔倒) 就轉番午市出嘅款式羊鞍 凍 乾 嚡 咸 焗生蠔 被秒殺 出少凍雞 奇怪有臘味嘅味道🤔 有切好咗嘅魚生 很一般嘅鮮煙三文魚 新鮮生菜 法飽 係最正中西餐湯 午市好好晚市菜干湯 似加咗鹽水番煲 尾段好味嘅週打忌廉湯 傑撻撻 比糊仔還要糊 燒烤位出過燒"牛仔骨" 好快就換款豬肉腸 整體食物偏咸 飲咗3罐百事+3杯大茶解渴燒虾~較細仔 味道鮮香有2煲食物 一開始放係加熱中 。。。羅漢齋鴨腳 疑似 咖哩雜菜雞翼天婦羅雜錦 虾炸到很乾 炸皮似吉列甜點細細杯 冇雪冇蓋 涼粉糖漿結成塊有本地雪糕 味道都好 。。。
永倫800 舊氣 餐廳唔大 最緊要係潔淨
燈光暗 有小蚊滋

午市招呼好好
晚市很一般 少巡 收碗碟慢
(唔見令班人 問係收咗工)
燒烤位廚師 0反應 可能婆婆講細聲聽唔倒

假日晚餐 $198+10% 失分嘅
美食限量 供應不足
有啲酒店餐廳排隊攞 都唔緊要
呢度連排隊嘅機會都冇 快閃就過😅
正常係冇貴價生蠔 長腳蚧

有羊鞍 燒生蠔 好開心咗幾秒 秒被攞晒
補充過(睇唔倒)
就轉番午市出嘅款式

晚市菜干湯 似加咗鹽水番煲
尾段好味嘅
週打忌廉湯 傑撻撻 比糊仔還要糊

菜乾湯

燒烤位出過燒"牛仔骨"
好快就換款
豬肉腸

整體食物偏咸 飲咗3罐百事+3杯大茶解渴

牛仔骨

燒虾~較細仔 味道鮮香

燒虾 牛仔骨

有2煲食物 一開始放係加熱中 。。。
羅漢齋鴨腳
疑似 咖哩雜菜雞翼
羅漢齋鴨掌

天婦羅雜錦 虾炸到很乾 炸皮似吉列

天婦羅

甜點細細杯 冇雪冇蓋 涼粉糖漿結成塊
有本地雪糕 味道都好 。。。
2022-09-11
Celebration
Birthday
牛仔骨
燒虾 牛仔骨
2022-09-09 3460 views
印像中係第一次食咁平嘅自助餐😧入正門之後轉左就到餐廳一開始就飲湯忌廉湯好肥~好肥~極之creamy 甚至太geetatat😂💫 中湯都飲咗一碗 甜甜蘿蔔湯澱粉質達人 又忍唔住喺自助餐食澱粉質了XD有炒飯有炒河粉。海鮮普通,食咗少少青口 同埋一隻白酒煮蜆蝦有人Mit❤️所以都食咗兩隻仔煙三文魚可另外開一段講!很不錯,好厚肉! 外面無得好快,大家都鍾意食😊甜品果然係「甜品」,太甜💥有桂花糕 芝士蛋糕 雪糕 好似有青檸味啫喱糖平有平食子😶
印像中係第一次食咁平嘅自助餐😧
入正門之後轉左就到餐廳

一開始就飲湯

澱粉質達人 又忍唔住喺自助餐食澱粉質了XD
有炒飯有炒河粉。
海鮮普通,食咗少少青口 同埋一隻白酒煮蜆
蝦有人Mit❤️所以都食咗兩隻仔

煙三文魚可另外開一段講!
很不錯,好厚肉! 外面無得好快,大家都鍾意食😊

甜品果然係「甜品」,太甜💥
有桂花糕 芝士蛋糕 雪糕
好似有青檸味啫喱糖
平有平食子😶
2022-09-02
$121 (Lunch)
  • 煙三文魚~
想在香港找一間性價比高,"平靚正"的酒店自助晚餐?只有"永倫800餐廳"??這間位於青衣藍澄灣永倫800酒店自助晚餐,逢星期五至日及公眾假期,自助晚餐198元加一服務費。有鐵板燒(烤魚,烤雞,牛仔骨),香草烤羊架,刺身(三文魚,鯛魚,吞拿魚,北寄貝)芝士焗蠔,涷青口,藍青口,涷熟蝦,麻辣小龍蝦,海上鮮,鰻魚炒飯,天婦羅,紅酒燴牛尾,煙三文魚,天婦羅,焗軟殼蟹,木康布甸,cheese cake,中湯,西湯,大阪雪糕杯,阿波羅雪糕杯,檸檬茶等等。刺身任攞任食,唔駛排隊配給。(有好多酒店刺身都是要配給的,慘過排隊攞水).永倫800刺身是厚切的,大大件。上月曾光顧旺角花月庭假日自助午餐及旺角德福閣自助午餐。若然跟永倫800假日自助晚餐比較。個人認為永倫800絕對優勝。但要記住,永倫800週一至週四無論午市及晚市自助餐都只是一般般。只有星期五至星期日晚市鐵板自助餐才合乎"性格比,平靚正"要求。餐廳男職員服務非常好,收碟快,笑容親切,值得一讚。藍澄灣商場泊車一小時15元。(地點不好,不方便。只有小巴到,每班小巴要15至20分鐘),多人排隊,分分鐘要等兩三班車。記住:若然想吃長腳蟹,麵包蟹,生蠔,龍
想在香港找一間性價比高,"平靚正"的酒店自助晚餐?

只有"永倫800餐廳"??

上月曾光顧旺角花月庭假日自助午餐及旺角德福閣自助午餐。

餐廳男職員服務非常好,收碟快,笑容親切,值得一讚。

藍澄灣商場泊車一小時15元。

記住:若然想吃長腳蟹,麵包蟹,生蠔,龍蝦這間店確實沒有。因為埋單成人每位只是218元(已包加一),沒可能會有以上食物。

從亙聯網都可知毫此酒店房間清潔程度只是麻麻。
  • 芝士焗蠔
  • 鐵板牛仔骨
  • 三文魚刺身
  • 香草羊架
2022-05-11 2677 views
青衣 平價午自助餐 $110+10%=$121食物款式唔多 都算齊 食物冇大變化地點遠 環境傢俬較舊 整潔 有旅行團中西餐湯 ~ 中湯老火湯料足味濃凍海鮮~ 虾 青口 夠鮮沙律 煙三文魚 甜品 雪糕 冇魚生 冇壽司 熱葷~ 炆牛尾牛脷 炸雞翼 炒伊麵 炒飯油菜 泰式汁煮蜆青口 焗青魚 焗薯蓉 焗豬仔包 香脆 軟熟炆豬手~ 夠淋 但有毛 豬騷味👎
青衣 平價午自助餐 $110+10%=$121

麵包

炆豬手~ 夠淋 但有毛 豬騷味👎
炆豬手

2022-05-08
$121 (Lunch)
Celebration
Mother's Day
沙律 菜新鮮
麵包
2022-02-01 3299 views
想試😂$110仲食到😂仲要年初一🧨12:00-1430整體可以這價錢叫幾好。去到比較舊式裝修,椅有少污糟仲可接受。凍盤蝦好味夠爽口新鮮,最後食咗10隻😂青口就咸咗啲唔好食。前菜沙律都有6款左右味道正常,仲有煙三文魚,泰式凰爪,不過煙雞就麻麻。熱食11款,溫度差啲,牛尾牛舌好味😋其他都正常,有伊麵同炒飯,不過炒飯就不太得..新年都有豬手鵝掌果類。湯有中同西但不太得,有中式包同燒賣,不過真心麻麻地,西式麵包3款幾好食。甜品中式糖水同芝士蛋糕好味👍🏻,生果冇咩味,仲有幾款糕正常。雪糕有幾款味,我選了穩陣啲嘅亞菠蘿。飲品檸檬茶(凍好啲),咖啡唔夠膽飲😂是已沖好一壺自己倒,橙汁果類都冇。家姐住後面藍澄灣話仲有折不過新年就冇啦😂係咪好好味我又唔太覺,只可講可接受😂不過家姐話嘢食方面就覺得今日少啲

2021-09-27 3371 views
江湖傳聞話佢抵食夾大件 雖然青衣南唔算就腳 不過有葵芳or 青衣地鐵站口 有小巴直到 還好吧小巴站要落商場行過好運 查實一落車行車路 向貨櫃碼頭方向行 一定快過入商場經典九十年代酒店格局 環境還好吧有跟團之味道食品種類算多 望望冷盤 刺身加魚生 凍肉配沙律湯 中西湯 冬蔭功熱盤 鐵板燒大蝦 羊架 精選意粉 天婦羅甜品 芒果布甸 芝士蛋糕 木槺布甸咖啡茶 凍熱任飲自助晚 188+ 恰如其分吧街坊味 合一家大小 一班朋友 十個八個2千蚊落到樓 抵到爛嘞 優點 1 方便傾計聯誼2 無人催你睇數3 Server有禮貌4 價格合理適中缺點 1 到左無乜指示 2 好似無泊車位3 得星期六日有自助晚

經典九十年代酒店格局 環境還好吧

咖啡茶 凍熱任飲

自助晚 188+ 恰如其分吧
街坊味 合一家大小 一班朋友 十個八個
2千蚊落到樓 抵到爛嘞

優點
1 方便傾計聯誼
2 無人催你睇數
3 Server有禮貌
4 價格合理適中

缺點
1 到左無乜指示
2 好似無泊車位
3 得星期六日有自助晚

2021-09-26
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
對上一次嚟食已經係半年前, 當時都冇乜人嚟食,次次星期六嚟都差唔多包場。 最近屋企人話嚟食都book唔到位, 於是早一兩個星期book位……成功星期六入座目測發現真係全餐廳滿座,見有啲walk in客都無位!!! 發現有啲客人手臂有貼紙,應該係旅行團。 想嚟試呢間自助餐就一定要book定位啦!人多咗,食物質素有些下降, 不過仍然屬於抵食之選, 始終一百蚊有咁多選擇,性價比高。 而且佢哋 補充食物, 唔見有食物盤吉空情況。想盡快歸本必食之選 冷盤之中煙三文魚好食 其他輕輕試下ok左下角嗰盤紅酒燴牛尾必試之選 好夠淋、好夠味, 手快有手慢冇其他熱盤不過不失, 炸物有時會出雞翼,有時會出蝦多士,記得要試咖啡奶凍及泡芙好食 其他都一般般 芒果布甸可以試下, 啫喱糖就冇乜啫喱味餐廳環境比較舊但尚算衛生, 而取食物必須戴口罩及手套麵包通常有三款都係好好食 中湯及西湯都唔錯,冇揸流灘茶水吧自己沖, 如果有本事可以沖到好味凍檸茶自己花啲心思拼出美味食物,自我娛樂都唔錯雪糕: 阿波羅&本地雪糕雖然係平價雪糕,但最後食返一杯都好滿足阿波羅應該好食啲。

青口/凍蝦

想盡快歸本必食之選

前菜/沙律/煙三文魚/冷盤

冷盤之中煙三文魚好食
其他輕輕試下ok

紅酒燴牛尾骨/炒飯/炒麵

左下角嗰盤紅酒燴牛尾必試之選
好夠淋、好夠味, 手快有手慢冇

炒雜菜/雞翼/熱盤

啫喱/奶凍/桂花糕/芝士餅/泡芙

咖啡奶凍及泡芙好食
其他都一般般

湯水/芒果布甸/啫喱糖/木糠

芒果布甸可以試下, 啫喱糖就冇乜啫喱味

餐廳環境比較舊但尚算衛生, 而取食物必須戴口罩及手套

麵包/多士

麵包通常有三款都係好好食

中西式餐湯

中湯及西湯都唔錯,冇揸流灘

自助茶水吧

水吧自己沖, 如果有本事可以沖到好味凍檸茶

自己花啲心思拼出美味食物,自我娛樂都唔錯

阿波羅雪糕/本地雪糕

雪糕: 阿波羅&本地雪糕
雖然係平價雪糕,但最後食返一杯都好滿足
阿波羅應該好食啲

麵包/多士
中西式餐湯
自助茶水吧
2021-07-09 3780 views
今天終於吃到傳奇中95元的酒店自助餐,竟然真的有冷盤三寶,厚切煙燻三文魚,海蝦和大青口。熱盤我最喜歡頗入味的紅酒牛尾和牛舌,蝦多士也不錯。雞扒也是推薦,汁調得剛好。星洲炒米和炒飯的好味,焗薯也夠香滑,沙律有多款,蛋沙律和甜品也是推薦。另外香脆多士配牛油和碗忌廉湯是配搭。服務員也有禮貌。可惜鵝掌的味道有點怪,清酒白蜆的味道很淡。裝修就是90年代酒店風格了,但簡單舒服,雙面落地玻璃看到園林和碼頭景。位置有點隔涉,要沿車路走。星期日午餐價格也是一樣,可以享受一個經濟實惠的輕鬆下午。
  • 冷盤三寶,煙三文魚,蝦和青口
2021-06-08 2784 views
中午自助餐$105連加一服務費真係好抵,地方唔算好新但係好光猛。坐得都好舒服,勝在唔會人多搶嘢食。淨係食凍蝦青口煙三文魚都值回票價,熟食有牛脷,牛尾,乾燒伊麵,炒飯,炸豬扒春捲。仲有幾款蔬菜。凍熱咖啡檸檬茶自己製作,生果同埋甜品款式雖然唔係好多,但都真係唔錯,如果唔遠嘅真係值得嚟試下。包冇咋型😁
上網搵到一間平食酒店自助餐,抱住打不死精神一於回一回佢,同行朋友去到現場勁想縮沙,因為間酒店真係好90年代廣州酒店Feel,不過因為已經拍好部車就一於膽粗粗食咗先算啦!今日可能係平日星期一人數唔多,全晚22人 有冷盤:小龍蝦,凍蝦,青口,東風螺湯:中湯,西湯凍盤:沙律,火腿,煙三文魚,螺肉,中華沙律,拍青瓜........熱葷:藥膳雞,紅酒牛尾,薯蓉,意粉,炒飯,秋刀魚,炒雜菜,炸蝦.......甜品,芝士蛋糕,護膚啫喱,紫米露,雪糕,生果.....$148+10%自助晚餐平平地酒店自助餐都係叫酒店自助餐呀🤣🤣

今日可能係平日星期一人數唔多,全晚22人

有冷盤:小龍蝦,凍蝦,青口,東風螺

湯:中湯,西湯

甜品,芝士蛋糕,護膚啫喱,紫米露,雪糕,生果.....

$148+10%自助晚餐
平平地酒店自助餐都係叫酒店自助餐呀🤣🤣

2019-01-17 7162 views
簡單食物,有冷盤海鮮,泰式小食,紅酒牛舌唔錯,仲有雪糕甜品等等,大概兩三張長枱擺哂野食,酒店始終有啲偏僻,人唔多求其食餐飯都五六十蚊,呢個價可以靜靜地坐下都幾好

求其食餐飯都五六十蚊,呢個價可以靜靜地坐下都幾好

2018-07-17
$100 (Lunch)