2020-09-30 236 views
竹青亭係青花亭嘅姐妹店,新開一兩個月,梗係要懲罰一下。餐廳以竹為主題,menu上每個菜名都好得意,而每道菜式都好有特色,係誠意之作。Salmon tartare配炸過嘅雲吞皮,幾有創意,有香港特色。三文魚他他本身已經好夠味,所以無點佢個yoghurt dressing。三文魚係新鮮嘅,唔錯!我今晚叫左羊扒,羊扒軟嫩,內𥚃切開仍然係粉紅色,肉質鮮嫩,生熟控制得啱啱好!伴碟嘅薯蓉有牛油香,配上red pepper打成嘅sauce,味道好夾。美中不足係佢應該未有酒牌唔買得酒,如果可以配埋紅酒,呢餐就complete啦!

2020-09-30
$380 (Dinner)
身處竹林深處吃素菜,真係同熊貓一樣 XD備受歡迎的小店青花瓷,最近在尖沙咀開了新店竹青亭,裝修同樣非常有特色,而且又靚又打卡-able,沒想到還很貼心地為素食者提供素食餐牌,約食肉獸朋友食飯都好方便。竹青亭在尖沙咀金馬倫道上,由彌敦道沿路往尖東方向行幾分鐘,好快就搵到,抬到望到個好古早風味的霓虹燈牌即係無去錯地方。電梯上到一樓一開門就見到古典優雅的裝修,兩個大花樽和一排彩繪白色碟都好吸睛。餐廳入面以綠色系為主調,我最鍾意唔同花紋圖案的地磚,花得來又唔會太眼花,都襯得幾靚。水吧位最吸引應該係隻小小兵,係唔係?另一邊是這個好適合打卡的靚位,不過因為頭頂有霓虹燈光的關係,要預返影所有相都加左綠色Filter,可能要調返白平衡先變返原色。牆上面咁靚咁精細的壁畫,原來特別邀請了本地插畫師 @carolmuiii 繪畫,筆觸細膩,真係好似去左竹林中間一樣。店內有提供素食餐牌,可以問店員拎。聽店員講因為唔太多人點素食,所以目前每日只提供其中兩款,以免浪費太多食材。 薑撞豆腐 HK$56 / 花花世界太過美(工藝花茶) HK$48店內飲品選擇都幾多,而且我覺得配搭好特別,全部都幾吸引。除了食材混搭夠新

身處竹林深處吃素菜,真係同熊貓一樣 XD

水吧位最吸引應該係隻小小兵,係唔係?

店內飲品選擇都幾多,而且我覺得配搭好特別,全部都幾吸引。除了食材混搭夠新鮮,來這邊看餐牌一定要留意菜式名,全部都好落心思改,好多都幾好笑。例如我一直想說服朋友試「茉莉很清楚收兵好過嫁人」,但佢唔理我都係飲熱花茶。

我杯薑撞豆腐係用薑、豆腐加奶打成沙冰狀,最頂頭仲有小小黃糖,真係好似飲緊薑汁豆腐花咁。而且飲的時候仲會食到薑絲纖維,真材實料唔係用香精。

素菜他他配脆多士 HK$68

這個脆多士吃起來真的有夠脆,有點出乎意料!素菜他他其實係一杯唔同顏色的蔬菜粒,大概有彩椒、櫛瓜、橄欖、薯仔、法邊豆之類,略略有個汁調味,簡簡單單咁配多士食都ok既,因為塊多士真係好夠脆。

烤露筍紅菜頭燴意大利飯 HK$118

我本來想食原個南瓜飯襯返10月萬聖節,不過店員話南瓜因為要成個焗,所以比較需時,可能要等到下午兩、三點才有得吃。所以呢,如果你想食南瓜飯就唔會午市過來,晚飯時間比較吃得到。

這邊的燴意大利飯飯粒有咬口,唔會煮到爛晒,口感我都幾鍾意。入面還可以吃到一些意大利青瓜,我覺得蔬菜的比率可以高返少少,再俾幾粒松子仁咬下,吃起來會更豐富。

山楂撞爆Cheese HK$72

甜品味道非常有驚喜,這個山楂芝士蛋糕我和朋友都好鍾意,它有用真山楂和山楂餅,為芝士蛋糕帶來一抹清新酸味。芝士蛋糕夠幼滑又唔會太滯,上面個奶泡有少少鹹味,有芝士奶蓋的效果。成個配搭好有層次,食起來又夠輕巧。

一場來到當然唔好唔記得要影返張打卡相啦,呢個位夠晒有型,所以影相都要配合返唔可以燦笑 XD。

祝青安好tasting menu
2020-09-29
2020-09-27 241 views
最吸睛一定係出自本地畫家既手繪壁畫令到整個裝潢加左好多分餐廳主打創意fusion菜每個菜式名都別出心裁好有創意而且擺盤好靚 打卡一流📸食物質素都唔錯 我自己就最鍾意呢3款🔸辣根薯蓉湯🔸爽脆辣根粒配上粒粒薯塊 賣相幾靚打卡精選!薯蓉湯口感滑溜 飲完其實都幾有飽足感🔸鱈魚粟粟你好嗎🔸爆谷香草芝士牛油焗嫩滑黑鱈魚柳香辣粟米汁黑鱈魚柳肉質嫩滑粟米醬加香草可以襯托出黑鱈魚既鮮甜同埋真係估唔到魚既鮮味同爆谷既香甜好夾而且口感非常獨特!🔸如果太多豬豬味 加啲菠蘿正到痺🔸美國保濕豬鞍 百里香菠蘿牛油汁保濕豬鞍相較一般豬肉更嫩滑多汁肉味更濃郁 配上菠蘿牛油汁酸酸甜甜 真係會胃口大開!
最吸睛一定係出自本地畫家既手繪壁畫
令到整個裝潢加左好多分
餐廳主打創意fusion菜
每個菜式名都別出心裁好有創意
而且擺盤好靚 打卡一流📸
食物質素都唔錯 我自己就最鍾意呢3款

🔸辣根薯蓉湯🔸
爽脆辣根粒配上粒粒薯塊 賣相幾靚打卡精選!
薯蓉湯口感滑溜 飲完其實都幾有飽足感

🔸鱈魚粟粟你好嗎🔸
爆谷香草芝士牛油焗嫩滑黑鱈魚柳香辣粟米汁
黑鱈魚柳肉質嫩滑
粟米醬加香草可以襯托出黑鱈魚既鮮甜
同埋真係估唔到魚既鮮味同爆谷既香甜好夾
而且口感非常獨特!

🔸如果太多豬豬味 加啲菠蘿正到痺🔸
美國保濕豬鞍 百里香菠蘿牛油汁
保濕豬鞍相較一般豬肉更嫩滑多汁肉味更濃郁
配上菠蘿牛油汁酸酸甜甜 真係會胃口大開!

自從買咗呢件衫,陳先生就成日女僕女僕咁叫我,特別係昨晚晚餐🙃...家陣興娃娃領,Fusion嘅嘢,佢絕對識條鐵!😒​言歸正傳,最近我都有周圍試新黃店~尋晚就去咗竹青亭!呢間係太子著名黃店青花亭嘅姊妹店,疫市開店咁勇,當然要支持下!​▲中西混搭嘅設計,竹青亭環境幾特別。▲金屬框架、綠SOFA、幾何地磚,帶美式老酒館感覺。▲青花亭個環境,比我個feel係中式+希臘風情;竹青亭個環境,則係中式+英式老酒館格調吧!​店內有由本地畫家Carol Mui繪畫嘅壁畫,竹紋木屬邊框、吊燈、雲石餐桌及幾何圖案地板等裝修,細節滿滿,好啱影相打卡。另外,店名竹青亭除咗有「竹性直,直以立身」嘅意念,亦有「竹報平安,青金開運嘅意思,店主表示,取其諧音 ,寄望年「青」人,真係平平安安。​講返竹青亭有咩食~其實呢度餐單真係好搞笑,菜名加好多潮語元素,呢點同青花亭一樣!好似「食羊柳 養番狗」、「阿梅進來了」、「人生總會遇上幾粒山楂」 、「茉莉很清楚收兵好過嫁人」... 要估估下先知係咩,超搞笑!不過,有啲菜真係get唔到係咩,唯有睇英文~建議Menu有埋圖就更好啦~唔洗下下問店員~今次我係晚餐時間嚟,我哋就簡單點咗個
▲中西混搭嘅設計,竹青亭環境幾特別。
▲金屬框架、綠SOFA、幾何地磚,帶美式老酒館感覺。
今次我係晚餐時間嚟,我哋就簡單點咗個二人套餐~說實話,500幾蚊,1個前菜,2個主食,2杯特飲,湯/甜品要另加錢,睇上去確實唔算抵。然而,食過後,菜式確係幾有創意,食材亦用靚料,最後結論係,味道都對得住個價錢。另外,店員親切態度亦令我印象難忘。好樂意介紹菜單,多次要求拍照(我認我麻鬼煩),總係好有耐心幫忙,真係好好人,抵讚!

二人晚餐 HK$554(1個前菜,2個主食,2杯特飲),為方便大家睇,以下菜單撰寫嘅係散叫價。
真天真 玻璃心 芝士凱撒怎麼區分
✦真天真 玻璃心 芝士凱撒怎麼區分
呢款凱撒沙律味道正常,比較得意係上面塊卜卜薄脆芝士,啪碎佢放上沙律,鹹鹹香香,作為前菜都幾開胃。
京蔥芝士焗扇貝 紅花忌廉燴意大利飯
▲呢款Risotto整體味道都做得唔錯。
▲扇貝相當厚肉,食上口好滑身爽口,食得出靚料。

✦京蔥芝士焗扇貝 紅花忌廉燴意大利飯
呢個Risotto我相當滿意!首先係扇貝真係好大隻厚肉,柱肉滑身爽口,橙色裙邊,肥美且膏味濃郁,質量真係無得頂!
至於飯方面,我拍照都用咗好多時間,但食時飯無黏埋一舊,一般嚟講,放耐咗嘅Risotto嘅質感一定差好多,但呢度食到嘅仍粒粒飽滿分明,似乎師傅喺忌廉及飯嘅比例上,落咗唔少心思。
至於味道,我覺得佢哋煮出嚟嘅番紅花汁,味道有少少似龍蝦汁,但相對嚟講,不帶海鮮腥味,仲有少少清新感,食上口無傳統Risotto食到咁膩,整體幾好!
粉紅西冷牛 可遇紅菜頭
▲美國黑毛牛西冷,肉質鮮嫩,Juicy,令人食指大動!
▲切開中間係漂就嘅粉紅色。

✦粉紅西冷牛 可遇紅菜頭
呢塊西冷係美國黑毛牛,味道自然無得輸!肉味濃郁,無根,同埋好Juicy!點少少紅菜頭薯蓉及芥末牛肉濃汁,成件事好惹味!
唯獨係order呢個牛時,店員無問我要幾熟(我都係為意要求...)
然後,上枱切開,發現係8成熟,嗰下睇見有少少傷心,我食開5成熟,感覺有啲浪費呢!
恭祝你福壽扑穿個... 包?!
甜品造型好別緻,打卡啱晒!
▲敲碎係咁…中間空心,令男朋友有啲失望(笑)。

✦恭祝你福壽扑穿個... 包?!
呢款甜品係我單點嘅,外觀係一個吸睛嘅壽桃朱古力!敲開後,則係梨肉,啫喱及忌廉底~食上口有啲似白金莎,口感係幾豐富。Btw,初初敲開,我以為係有雪糕填滿整個桃殼~陳先生係雪糕控表示:如果中間不要咁多空殼位,佢會開心啲~
堅過石堅 蘋果批
✦堅過石堅 蘋果批
呢杯就樣靚、顏值高~用整蘋果批嘅經典組合,青蘋果肉+肉桂整成沙冰,口感真係好得意!
坦白說,第一下飲陣味幾似麥x勞嘅蘋果批,整成沙冰咁食幾過癮。
人生總會遇上幾粒山楂
✦人生總會遇上幾粒山楂
呢款特飲係山楂+荔枝+Soda嘅組合,又係清甜嘅組合。山楂嘅微酸令荔枝汁嘅味道更有層次,有埋氣泡Soda,同樣係好爽口,我都幾鍾意。
你不過係一塊綠葉
✦你不過係一塊綠葉
呢款係抹茶+檸檬+Soda嘅組合,坦白講,我真係無諗過抹茶係可以溝檸檬!
飲落其實幾得意,情況就好似檸檬茶咁,只係隻茶換咗較濃郁嘅抹茶咁解,味道實際唔差!
店家另加咗Sada,飲時有啲泡泡,幾爽口~我覺得呢款有啲驚喜
掂過碌蔗你話呢?
✦掂過碌蔗你話呢?
蔗汁+烏龍+芝士奶蓋,甜,但絕不膩!
蔗汁本身就夠清甜,濃烏龍茶,甘甘香香,係幾好ge!BTW,勁鍾意佢哋個奶蓋,好creamy,撞埋個組合幾得意,幾好。
2020-09-19
$350 (Dinner)
京蔥芝士焗扇貝 紅花忌廉燴意大利飯
人生總會遇上幾粒山楂
你不過係一塊綠葉
掂過碌蔗你話呢?
  • 京蔥芝士焗扇貝紅花忌廉燴意大利飯
失業率創新高😰,公司附近地舖好多都落閘,不過有人辭官歸故里有人漏夜趕科場,上一手嘅西餐廳CP較低,食完一次唔會encore , 好快做唔住,不過有危有機,好快有新餐廳。用竹做主題,不過睇menu就好似無乜關係😯。order 咗2個set lunch, 一個帶子意大利飯,另一個係豬柳。先嚟嘅係餐具,好靚💗之後係飲品,日本茶係跟set , latte 就可平30蚊,即係要加12蚊。latte 麻麻,奶泡打得唔好,咖啡味都好淡。😵再嚟係南瓜湯,個碗…,唔係,個杯先啱,個杯好靚,南瓜味濃。main course 嚟到,碟好大🙄,檯好細,好彩我地坐四人檯,如果2人檯絕對擺唔落☹。帶子好大隻👍,松露味都好香,唔錯。豬柳食落算高質😊,唔會諧亦唔會有雪味,薯條都算炸得香脆,不過如果轉一轉個擺位可能會仲好,因為薯條放喺底好易會淋。人手幾充裕,落order, 上菜,埋單都好有效率,payment 只收cash 同pay me , 要留意啊~
用竹做主題,不過睇menu就好似無乜關係😯。

先嚟嘅係餐具,好靚💗

latte

再嚟係南瓜湯,個碗…,唔係,個杯先啱,個杯好靚,南瓜味濃。

南瓜湯

帶子好大隻👍,松露味都好香,唔錯。

帶子意大利飯

豬柳

2020-09-23
$98 (Lunch)
2020-09-23 175 views
難得於平日放半天假同男友去行街街,見社交平台早前有個post,話有間新開黃店好食,一於去幫襯食個Lunch支持下先。一進餐廳店員先替客人量體溫,之後就安排就坐送上清水,還詢問冷氣風口有否直吹感到不適,真是細心體貼呢。餐廳裝修主體為青綠色,牆上繪圖配合店名,所有餐具都重甸甸的,相信花了不少本錢吧。睇咗一陣Menu後,最後決定揀Lunch Set,男友要咗「露筍青瓜南瓜汁扁意粉 $72」,而我就叫咗「海鮮龍蝦忌廉汁意大利飯 $82」海鮮飯好有蝦味,平日唔太鍾意食嘅青口都覺得唔錯,成個飯都充滿鮮味又多海鮮,連嘴刁嘅男友都大讚至於個扁意粉亦非常good,露筍翠嫩,扁意軟硬度剛剛好,係一款非肉食嘅好選擇餐飲有別於一般嘅菊花青檸茶,飲落有啖啖嘅草本味道,非常清新;建議此款選擇熱飲會比凍飲出色埋單時發現有85折,一問之下原來此乃新張優惠。總括來講,以食物質素、服務、環境來講,呢一餐實在太抵啦﹗成間店嘅店員都好年青,希望佢哋繼續加油,要多多支持先得。

露筍青瓜南瓜汁扁意粉
海鮮龍蝦忌廉汁意大利飯
南瓜湯 (跟餐)
菊花青檸茶 (跟餐)
2020-09-07
$75 (Lunch)
露筍青瓜南瓜汁扁意粉
海鮮龍蝦忌廉汁意大利飯
南瓜湯 (跟餐)
菊花青檸茶 (跟餐)
2020-09-20 373 views
室內裝修好有格調, 以熊貓🐼及竹葉為室內設計既主題, 打卡一流! 餐牌上每款食物既名都好特別, 好有創意呢! 🥣//牛肝菌濃湯// 會配上雜菌長法包, 蘑菇味道香濃, 質感creamy, 法包烘至香脆, 上面仲有蘑菇粒, 沾一些湯汁食, 好好味😋! 🥤”士多檸檬特飲” - 充滿士多啤梨味🍓, 仲有少少果肉, 酸酸甜甜, 好 refreshing! 🥤“掂過碌蔗你話呢” - 上面係烏龍芝士奶蓋, 有竹蔗甜味, 甜度啱啱好!🐟//鱈魚粟粟你好嗎//焗黑鱈魚非常嫩滑, 伴上爆谷、蘆筍、粟米醬汁。粟米味加香草好香🌽, 脆脆爆谷增添口感, 估唔到原來黑鱈魚及粟米醬汁呢個組合可以咁夾! 🐑//食羊柳 • 養返狗//烤焗孜然羊柳配上紅波椒汁, 羊架肉質夠嫩, 有油香, 下面既薯蓉好香、好creamy。

🐟//鱈魚粟粟你好嗎//

🐑//食羊柳 • 養返狗//
2020-09-20
Type of Meal
Dinner
  • 鱈魚粟粟你好嗎
2020-09-20 264 views
難得限聚令放寬,同班fd 黎呢度lunch 之前book 左位,但三點鐘都唔算多人點左兩個人既tasting menu 佢包兩杯menu上任何飲品 餐牌d 名好有趣,同埋野飲好好飲!都好大杯~我地叫左三樣嘢芝士松露脆薯條呢個度度都有既黑松露薯條 但唔係度度都做得好食 但佢個dip sauce 同本身薯條都好味 份量都好足 三個人都食唔曬粉紅西冷牛 可預紅菜頭我地叫左5成熟 出到黎就熟多左少少但個牛都幾香 唔靭 好食義大利煙腩肉菠菜汁鮮蛋義大利麵🍝個麵好好食! 個sauce 我唔知係唔係pesto 但好香香草味 不過個portion就少啲 不過其實兩個人咁食個tasting menu 咩都夠同埋甜品山楂撞爆cheese我覺得山楂味唔夠 但個cheesecake味好重 同埋都係唔甜 所以食落罪疚感好似無咁多🤣飲品d 名好得意我地叫左三杯莉啤乜梨野? (Jasmine, pear, soda)個味就係有氣既pear soda plus little bit 花香花花世界太過美(工藝花茶)其實係洛神花茶仲有掂過碌蔗你話呢(sugar cane, oolong cheese cream foam
難得限聚令放寬,同班fd 黎呢度lunch
之前book 左位,但三點鐘都唔算多人
我地叫左三樣嘢
義大利煙腩肉菠菜汁鮮蛋義大利麵🍝
同埋甜品
飲品d 名好得意
我地叫左三杯
莉啤乜梨野? (Jasmine, pear, soda)
花花世界太過美(工藝花茶)其實係洛神花茶
仲有掂過碌蔗你話呢(sugar cane, oolong cheese cream foam) 呢杯出色 奶蓋香味 又唔太甜 大推!!
推薦大家去食 環境都好好💯

黑松露脆薯條
粉紅牛  遇紅菜頭
掂過碌蔗你話呢
2020-09-19 136 views
朋友介紹我黎呢間新餐廳 話好食到一星期黎左兩次 所以我即刻訂位黎試下雖然係新餐廳 係疫情下星期日晚上入座率都有8成由於所叫既主菜都係即叫即整所以d時間先有得食 但食物既味道絕對對得住我既耐心等待!推爆谷粟米汁驢魚 魚非常出色 好滑 煮得啱啱好 配埋粟米汁好夾 加埋爆谷一齊色又係一個新食感 同朋友share但我想自己食曬咁濟另外叫左龍蝦尾意大利粉廚師好細心 龍蝦已經拆肉 意粉吸滿濃味既龍蝦汁好好食 意粉係用左大片既闊條粉 醬汁係完全吸曬 個人覺得如果醬汁再多少少會更好味😋甜品叫咗tiramisu 同 西多士Tiramisu 其實唔係tiramisu 只係取其名實質係姜木糠布甸蛋糕 食到有細細姜粒有口好感 d cream亦打得好滑 份量好大件 所以食唔曬西多士係花生醬吉士心太軟配雲呢拿雪糕一切開個心就會流出黎 一樣係飽肚既甜品建議如果兩個人食 可以叫住一款甜品先

雖然係新餐廳 係疫情下星期日晚上入座率都有8成

另外叫左龍蝦尾意大利粉

甜品叫咗tiramisu 同 西多士

Tiramisu 其實唔係tiramisu 只係取其名

西多士係花生醬吉士心太軟配雲呢拿雪糕
一切開個心就會流出黎 一樣係飽肚既甜品

建議如果兩個人食 可以叫住一款甜品

2020-09-12
$420 (Dinner)
2020-09-16 299 views
新店開張當然要試吓啦!先講裝修,門口用瓷碟做招牌及放咗兩個大花瓶,第一個影相位。店內則以竹及深綠色做主題,非常型格,很適合女仕們打卡。我同朋友叫咗兩個祝君安好下午茶餐,所以可以㨂六款小食及每人一杯特色飲品。個menu嘅餸菜名都好特別,如雲吞~他他要進來了、龍蝦倒抽一口羅勒氣等,明嘅朋友會知道點解我哋叫咗凱撤沙律配芝士薄脆、炸雲吞皮配三文魚他他配燈味乳酪沾醬、泰式蝦爆脆鍋杷、避風塘雞翼、芝士松露薯條同山揸撞爆cheese。放在凱撤沙律上嘅芝士薄脆的芝士味很香,個薄脆可以自己整碎再同凱撤沙律mix埋一齊,幾好玩。炸雲吞皮好脆配以燈味醬很清新,而且可以減少油膩味。泰式汁配鍋杷幾特別、雞翼juicy、松露薯條的松露醬很香,食到停唔到口。嘢飲我叫咗遺失的龍珠,有啲似mojito,幾好飲。朋友叫咗sexy on the beach都話好飲,有辣椒但唔係好辣。

卜卜薄脆·經典凱撤沙律
泰式風情海蝦脆爆鍋杷
遺失的龍珠
避風糖香脆雞翼
雲吞~他他要進來了
山揸撞爆cheese
芝士松靈脆薯條
$160 (Tea)
泰式風情海蝦脆爆鍋杷
遺失的龍珠
避風糖香脆雞翼
雲吞~他他要進來了
山揸撞爆cheese
芝士松靈脆薯條
2020-09-14 223 views
Second time im here since their opening. Had a great diner there and meet up a friend to try out their lunch. Picked a lunch set that was under $100 which includes a main, soup and standard drink. you can throw in a bit extra to upgrade to their signature drink, which I did. I ordered the pan fry fish with chips, which was pretty okay, the soup was tomato based perfectly exercuted. The special drink I picked was a fusion twist on hk popular dessert tofu fa but in a form of a smoothie, very interesting and it taste great. Overall I like their regular menu better but for a lunch in TsT below $150 , this is worth revisting again.
2020-09-13 209 views
🎋竹性直,直以立身🎋青花亭開分店啦!取名為竹青亭,意思係竹子嘅生長筆直,不會依附其他植物,有正直無私,不趨炎附勢嘅意思,店主更希望藉此祝福年青人,好有詩意🌱🍝意大利煙腩肉菠菜汁鮮蛋意大利麵 ($138)腩肉香而不膩,鮮蛋面彈牙有口感🥰菠菜汁香濃,加起上黎嘅口感,雖然好creamy,不過一啲都唔Heavy!🍹青梅奇異烏龍 ($54)好特別,上枱嘅時候分開左唔同嘅層次,青梅酸,奇異果甜,酸甜味道配搭淡淡嘅茶香,成個感覺都好清新,好開胃菜式嘅名都好搞笑,值得花時間留意一下
🎋竹性直,直以立身🎋

🍝意大利煙腩肉菠菜汁鮮蛋意大利麵 ($138)

🍹青梅奇異烏龍 ($54)

菜式嘅名都好搞笑,值得花時間留意一下

太子青花亭應該對大家唔會陌生,原來佢哋開左新分店啊 ✨ 不過早前停晚市令佢地生意難做,仲要開新店真係唔容易 🥺 希望大家可以支持一下!佢哋新店以「竹」命名,而「竹青亭」亦有「祝」福年「青」人既意思 💛🎋 牆上壁畫都好靚靚,係本地畫家 @carolmuiii 既作品來啊 🌴🌱🌿🍃今次晚市黎試下佢地既特色fusion菜,「牛油慢煮原條龍蝦尾,龍蝦原汁三角意大利麵」🦞「雲吞~他他要進來了」「芝士松露脆薯條」另外仲order左「士多.檸檬」「人生總會遇上幾粒山楂」兩杯飲品同埋甜品「山楂撞爆cheese」😂🤣 D名係味好正先⁉️推介/意見‼️✨ 「牛油慢煮原條龍蝦尾,龍蝦原汁三角意大利麵」🦞 一上枱就夠曬吸引,廚師好細心將龍蝦肉起左出黎,而且新鮮爽口,配埋充滿龍蝦汁既三角形意大利粉,推介一試 😏✨ 「雲吞~他他要進來了」原本充滿期待,因為有三文魚他他配炸雲吞皮感覺好吸引,但係可惜係三文魚他他無咩味,而且配上乳酪汁唔太夾 🥺 希望可以改良一下!✨ 「芝士松露脆薯條」同甜品「山楂撞爆cheese」都係比預期中好 😆 松露薯條配埋醬食停唔到口,甜品亦係酸甜版cheesecake,為尼一餐寫上

推介/意見‼️
✨ 「芝士松露脆薯條」同甜品「山楂撞爆cheese」都係比預期中好 😆 松露薯條配埋醬食停唔到口,甜品亦係酸甜版cheesecake,為尼一餐寫上完美句號 😆

價錢‼️
$328「牛油慢煮原條龍蝦尾,龍蝦原汁三角意大利麵」🦞
$86「雲吞~他他要進來了」
$65「芝士松露脆薯條」
$49「士多.檸檬」
$54「人生總會遇上幾粒山楂」
$72「山楂撞爆cheese」

• 牛油慢煮原條龍蝦尾,龍蝦原汁三角意大利麵
  • 芝士松露脆薯條
  • 山楂撞爆cheese