2024-11-14 185 views
今日嚟到土瓜灣 WM cafe 醫肚,呢度座位闊落,可以舒舒服服、靜靜地歎番個二人世界。點左性價比超高嘅二人套餐,食到勁飽唔使400蚊就埋到單,幾值得一試!套餐包括兩份餐湯,餐廳貼心咁安排咗龍蝦湯同南瓜湯兩款口味比心大心細嘅客人。🥗沙律方面揀咗意式風乾火腿田園沙律,入面仲有西柚、香橙、蜜瓜多種水果,酸酸甜甜特別開胃。🥖我地仲加配左黑糖餐包,不過唔記得咗趁熱食,如果唔係口感會更加煙靭。登登!終於到左主菜登場:🦀蟹肉意大利麵,用左味噌松葉蟹,蟹殼入面仲保留咗少量蟹膏,亦有粒粒三文魚籽增添鮮味,口感豐富。🍕鐘意薄底薄餅嘅可以試吓意式薄餅(黑松露雜菌), 薄餅邊特別脆口,食到粒粒蕃茄肉嘅同時會有淡淡的一股黑松露香氣。 🍿誠意推介加少少錢轉特飲芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵! 外型勁吸引,粒粒焦糖爆脆爆谷鋪滿係奶蓋上面,入口嘅咖啡味濃香滑,超喜歡這個!🍰最後仲有自家製甜品巴斯克蛋糕同Tiramisu添。

登登!終於到左主菜登場:

🍰最後仲有自家製甜品巴斯克蛋糕同Tiramisu添。
2024-11-11 135 views
星期五晚想出街食,選擇咗屋企附近嘅WM Cafe & Bar,位於土瓜環啓岸一樓。餐廳樓底好高,而且面積都幾大,更設有露台。裝潢走英倫工業風,有一道紅色磚牆,又有不少綠色植物,兩邊更設有落地玻璃,非常開揚,整個感覺都好舒服😌Dinner set menu 包括了餐湯和沙律,餐湯可選擇龍蝦湯和南瓜湯,味道唔錯。🥩美國安格斯封門柳伴燒汁 $188封門柳點了Medium rare,不過出來比較接近well done,配上燒汁味道都不錯。🍝香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利麵 $135有好大塊的蟹肉餅,上面加上少許魚子,賣相非常不錯。和意粉搞伴後,味道都幾豐富,幾好食👍🏻加少少錢仲可以跟個餐茶和甜品,$200 以下可以有一個full set dinner 確實不錯

🥩美國安格斯封門柳伴燒汁 $188

🍝香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利麵 $135

2024-11-01
Type of Meal
Dinner
2024-11-08 391 views
今日黎到紅磡搵朋友食下午茶, 經過啓岸, 之前食過wm cafe & bar, 覺得唔錯所以今日再嚟食個下午茶😊, 今次我哋叫左 wm經典下午茶set,2位用, 三層架盛載 打卡一流,set嘅食物仲好豐富, 有甜點 ,有鹹點同pizza 超級豐富 👍Pizza有幾款可以選擇,黑松露大啡菇車打芝士pizza,餡料都幾多, 薄餅邊緣香脆, 濃郁嘅黑松露配大啡菇係最佳配搭加上軟滑嘅車打芝士簡直一流👍。鹹點有煙三文魚芝士多士,巴馬火腿哈密瓜卷, 雞尾酒海蝦多士, 柚子蜜糖雞翼同吉列炸芝士。 每款鹹點都各有特色, 廚師認真製作👍甜點有 牛油曲奇,馬卡龍, 蘋果金寶, tiramisu同 cheesecake,朋友係甜品控, 朋友一路食都一路讚呢間店嘅甜品好高質, tiramisu質感軟滑咖啡味濃郁, 馬卡龍外脆內軟甜而不膩, 蘋果金寶, 蘋果嘅清香加上肉桂份量調教得啱啱好👍而家仲做緊優惠,匯豐信用卡叫指定二人套餐有八折, 另外叫餐牌內主食,可享有正價飲品買一送一👍👍
2024-10-30 241 views
住土瓜灣嘅男朋友話最近發現有間唔錯嘅西餐,要帶我去試下,喺啟岸嘅WM Café & Bar我地嗌左兩個dinner set,包餐湯、沙律,加錢可以有唔同飲品⭐️南瓜湯好有萬聖節氣氛,清甜,仲有d南瓜茸喺入面添⭐️龍蝦湯好香龍蝦味,飲落好鮮味,正⭐️精選沙律除左沙律菜底,仲有西柚、橙同車厘茄,個沙律汁酸酸地,好開胃😋⭐️澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵蕃茄汁底嘅闊麵,蕃茄汁啱啱好,和牛牛面肉好香牛味,唔韌,少少辣,可以接受⭐️柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒個汁好獨特,不過唔會太濃味,唔會搶風頭,豬鞍好淋同個汁好夾,好食😋,薯蓉係自家制嘅,唔錯⭐️芝士奶蓋牛油果沙冰一個牛油果樣,落枱嘅時候好用心介紹,黑色嘅底碟係熟左嘅牛油果皮,中間係牛油果,個頂果粒係粒核,仲食得嘅添,li杯飲品又靚、又有用心設計過❤️仲要好飲添🤤牛油果清甜,li隻芝士奶蓋唔係好鹹果種,清清地👍⭐️芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵個頂一大堆爆谷就已經好靚😍食落d爆谷仲脆嘅,同杯咖啡撈勻左黎飲味道啱啱👍⭐️是日甜品:檸檬芝士蛋糕檸檬同芝士蛋糕夾埋,芝士蛋糕冇咁膩,li個配搭好食,正呀🤤
WM Café & Bar

⭐️南瓜湯
好有萬聖節氣氛,清甜,仲有d南瓜茸喺入面添
⭐️龍蝦湯
好香龍蝦味,飲落好鮮味,正
⭐️精選沙律

⭐️澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵

⭐️柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒

⭐️芝士奶蓋牛油果沙冰
⭐️芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵

⭐️是日甜品:檸檬芝士蛋糕
檸檬同芝士蛋糕夾埋,芝士蛋糕冇咁膩,li個配搭好食,正呀🤤

2024-10-25
$240 (Dinner)
  • 柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒
  • 芝士奶蓋牛油果沙冰
今晚來土瓜環搵朋友食晚飯,就上左啟岸一樓的WM Café & Bar,呢度set dinner 幾抵食,現在仲有滙豐信用卡優惠💗💗🌟南瓜餐湯 + 精選沙律南瓜濃湯香甜,加上忌廉,更加又滑,奶香味更出👍🏻精選沙律係有新鮮香橙和柚子,沙律菜新鮮,整體非常Fresh✨🌟安格斯牛肉芝士漢堡配薯條安格斯牛肉肉質彈牙多汁,加上芝士,生菜和蕃茄,口感層次豐富,薯條炸得香脆,份量十足👍🏻🌟香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁羊架煎得剛剛好,肉質非常鮮嫩多汁,表面煎香,法式羊架一啲都唔肥又唔羶,好味👍🏻配菜都是敲香,保持原汁原味,薯蓉幼滑😋🌟意式炸雞翼(5件)雞翼炸得非常香脆,一啲都唔油膩,肉質保持鮮嫩,yum 😋🌟百香果冰紅茶🍹百香果味道出,不會太甜,清新解渴🫶🏻🌟巴斯克芝士蛋糕🍰巴斯克芝士蛋糕口感綿密,表面烤焦,內裏濕潤,芝士味濃郁🤤
🌟南瓜餐湯 + 精選沙律

🌟安格斯牛肉芝士漢堡配薯條

🌟香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁

🌟意式炸雞翼(5件)
雞翼炸得非常香脆,一啲都唔油膩,肉質保持鮮嫩,yum 😋

🌟百香果冰紅茶🍹
百香果味道出,不會太甜,清新解渴🫶🏻

🌟巴斯克芝士蛋糕🍰
巴斯克芝士蛋糕口感綿密,表面烤焦,內裏濕潤,芝士味濃郁🤤
Type of Meal
Dinner
  • 香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁
  • 巴斯克芝士蛋糕
2024-10-26 160 views
又係回頭餐廳~~再嚟呢間位於紅磡啟岸嘅連鎖小西餐🤣🤣見佢哋又轉咗餐牌所以入嚟試吓haha 而家有呢個dinner set,包餐湯沙律嘢飲~~可惜冇得加錢配甜品 哈哈男朋友叫咗個封門柳 肉質同埋味道都好高質🫶🏻🫶🏻,美中不足係唔夠熱(我唔算影相影咗好耐),但係整體都好好。🤍🤍扇貝明太子意大利粉,就係名字表達嘅東西,我喜歡嘅味道,而且份量好多。💸💸扇貝明太子意大利麵 $138美國安格斯封門柳 $188📍WM Cafe & Bar(土瓜灣)地址:土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

而家有呢個dinner set,包餐湯沙律嘢飲~~
可惜冇得加錢配甜品 哈哈

💸💸
扇貝明太子意大利麵 $138
美國安格斯封門柳 $188

📍WM Cafe & Bar(土瓜灣)
地址:土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
Dinner is ready: the Maryland crab cake was a legit hand-pressed patty fully made from shredded crab meats. The crab cake was being panfried on both sides, topped with popping salmon roes and served on a crab cream sauce pasta. Rich tastes of crab (you know it’s in season) and there were yummy seafood mushrooms to go with the pasta. Needed something sweet to call it a night: popcorn caramel latte with cream cheese foam. Insanely decadent-looking, tastes of popcorn, coffee, chocolate, cream and
Set  dinner
Maryland  crab  cake  pasta

Needed something sweet to call it a night: popcorn caramel latte with cream cheese foam. Insanely decadent-looking, tastes of popcorn, coffee, chocolate, cream and caramel all integrated in one cup. Remember to swirl them well together to enjoy.
Cream  cheese  foam  caramel  latte  with  popcorn

The set came with a good bowl of soup (lobster/ pumpkin) and a herby fruit and mixed green salad. There’s a huge screen screening cute sleepy cats in a loop, and bossa nova music playing in the background. Time to wind down.
Lobster  bisque  and  salad
2024-10-22 146 views
最近去咗紅磡啟岸食西餐,餐廳環境寬敞闊落,非常舒適,晚市有dinner set,性價比高,有齊沙律、餐湯同飲品,另外仲可以加購小食同甜品😌.小食推薦炸雞翼,$28有五隻好抵食,外皮好香脆,肉質仲係好嫩滑Juicy!.主菜方面揀咗炸蟹餅忌廉蟹膏意粉,意粉醬汁好Creamy,炸蟹餅食到啖啖嘅蟹肉,又蟹肉嘅鮮甜👍🏻.「燒西班牙伊比利亞黑毛豬伴時令菜及蜜糖叉燒汁」賣相幾靚,黑毛豬肉質軟腍,如果調味再濃味一啲就Perfect🫶🏻🫶🏻🫶🏻.📍 WM Café & Bar (啟岸) (紅磡)紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
📍 WM Café & Bar (啟岸) (紅磡)
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
之前去土瓜灣啟岸食過WM Cafe,覺得性價比都幾高,今日就約埋係附近住嘅朋友出黎食晚飯,見到餐廳有啲set dinner選擇,見到其中龍蝦2人套餐好吸引,有齊餐湯、沙律、pizza、主菜、甜品同餐飲🦞龍蝦海鮮湯餐湯龍蝦味道香濃,湯品中仲有細細粒嘅海鮮,好足料巴馬火腿凱撒沙律沙律除左有巴馬火腿,仲有西柚同橙,酸酸甜甜好清新,沙律菜拌好凱撒沙律醬汁,份量都幾多,啱晒share食波士頓龍蝦薄餅 9吋薄餅餅底薄脆,餡料有波士頓龍蝦肉、鮮白菌同蕃茄仔,滿滿嘅芝士同蕃茄醬令薄餅好惹味龍蝦汁帶子海鮮芝士焗長通粉長通粉每條都索晒龍蝦汁嘅香味,加上芝士量極多,每一啖都有拉絲🧀加上帶子同其他海鮮令味道更添鮮甜柚子海鹽蘋果金寶是日自家製蛋糕-焦糖咖啡芝士蛋糕甜品質素幾好,甜度適中,蘋果金寶除左有蘋果嘅香甜,柚子海鹽令入口唔會咁漏,另外芝士蛋糕綿密,咖啡味好香,令人食唔停口餐飲-白桃冰紅茶

龍蝦海鮮湯
餐湯龍蝦味道香濃,湯品中仲有細細粒嘅海鮮,好足料

巴馬火腿凱撒沙律

波士頓龍蝦薄餅 9吋

龍蝦汁帶子海鮮芝士焗長通粉

柚子海鹽蘋果金寶
是日自家製蛋糕-焦糖咖啡芝士蛋糕

餐飲-白桃冰紅茶
2024-10-19 136 views
上次同奴才爸係土瓜灣食過呢間西餐,個封門柳同巴斯克蛋糕一直令我念念不忘,今日趁開紅磡就順便去食晚飯🤭香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利麵🦀🍝個蟹肉餅真係好正,外面煎得香脆,每一啖都食到鮮甜蟹肉。意粉個忌廉醬滑滑地同個意粉超夾!😋美國安格斯封門柳伴燒汁🐃封門柳預先切好,餐廳有度做得好好既係切走晒筋位😌燒汁味道非常濃郁,搭配封門柳同底下索晒精華既薯蓉,真係一個完美嘅搭配🤤咖啡巴斯克蛋糕🍰蛋糕外面焦香,裡面柔軟綿密,淡淡咖啡味加上香濃芝士味,估唔到一樣咁夾🤤食落去非常滿足😌佢哋仲有個二人套餐,如果用滙豐信用卡埋單個套餐仲有八折添,成個set有餐湯頭盤主菜甜品飲品,真係幾抵食🤩🤑 人均消費:~$220🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:WM Café & Bar (啟岸) (紅磡)紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfood

香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利麵🦀🍝

美國安格斯封門柳伴燒汁🐃

咖啡巴斯克蛋糕🍰

🤑 人均消費:~$220
🤩 推薦指數:9 / 10
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #土瓜灣美食 #西餐 #封門柳 #巴斯克蛋糕 #WMcafe
2024-10-18 165 views
星期五晚帶屋企人嚟到好多餐廳嘅啟岸諗住食餐好,搭扶手電梯上見到一間之前一直冇留意嘅cafe。一入門就impressed by金毛哥哥就超好招呼,其他servers態度都好友善。餐廳係田園風主題,白白啡啡幾舒適。食物價錢親民之餘,味道亦唔錯。 ✦ 澳洲和牛牛面肉蒜片茄蓉辣闊蛋麵 HKD128 ✦和牛牛面肉嫩滑,keep 到有肉味,而且好多粒唔孤寒。闊蛋麵辣辣哋,煮得啱啱好有彈性,好惹味。 ✦ 香烤澳洲草飼羊扒 HKD178 ✦ 羊扒有兩件,份量充足。個人本身鍾意食仲有少少騷味嘅羊。烹調得剛好,肉質嫩滑,油脂適中。 ✦ 芒果百香果青檸特飲 HKD38 (跟餐價) ✦食完兩樣飽肚主菜,飲返杯酸酸甜甜嘅特飲,瞬間解膩。飲品好多百香果粒,同芒果味好夾。雪雪聲飲晒。 ✦ 龍蝦湯/ 南瓜湯/ 沙律 ✦跟餐有龍蝦湯同南瓜湯選擇。龍蝦湯好厚身好濃郁,仲有龍蝦肉,值得一讚。南瓜湯質哋薄身啲,淡淡南瓜味。沙律係生菜配西柚同橙,酸酸甜甜開胃之選。 餐廳location比較偏,行過都未必留意到。今次執到寶,忍唔住同大家分享快樂 ٩(●˙▿˙●)۶

✦ 龍蝦湯/ 南瓜湯/ 沙律 ✦

2024-10-13 133 views
想食個坐得舒服嘅西餐,又唔想太貴,以下呢一間位於土瓜灣小區嘅西餐廳可能係一個唔錯嘅選擇~澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵 🐮$128佢哋嘅牛面頰一如既往肉味好濃郁,炆到好腍好入味,正!🙌🏻🙌🏻以上的價錢已經係套餐價,包咗餐湯🥣 同埋 沙律🥗,個人覺得算係好抵食!當日嘅餐湯有龍蝦湯🦞 同埋南瓜湯🎃選擇,我自己就偏好龍蝦湯!香烤三文魚配香草柚子醬 🐟$158三文魚魚皮烤得好香脆,三文魚肉保留到肉汁,而且唔會有魚腥味,有益又好食😉😉意式炸雞翼🐔 $28推介佢哋嘅炸雞翼,$28就有五隻好抵食‼️外皮仲炸得好香脆,推介推介!是日甜品🍰 $38當日嘅是日甜品係藍莓芝士蛋糕🫐,芝士味都算濃郁,為今日呢餐畫上完美嘅句號😍後來埋單嘅時候,發現佢哋仲有二人套餐($468),用滙豐信用卡埋單,而家仲做緊八折優惠,非常抵食!下次會嚟試吓😛😛

澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵 🐮$128

香烤三文魚配香草柚子醬 🐟$158

意式炸雞翼🐔 $28

是日甜品🍰 $38

2024-10-09 193 views
餐廳空間感十足,而且座位都坐得好舒服,餐牌選擇多,更重要既係佢地既套餐好抵食,仲要組合都有好多! 我地叫左個2人龍蝦套餐巴馬火腿凱撒沙律❤有幾款新鮮甜味生果,勁新鮮爽脆既沙律菜,夾埋咸香十足既巴馬火腿,如果再大份返D就更好喇!波士頓龍蝦薄餅9吋❤餅底薄脆香口,波士頓龍蝦肉質爽脆,龍蝦味十足,仲有蕃茄同其他配料,惹味可口,2個人share好滿足!龍蝦汁帶子海鮮芝士焗長通粉❤帶子2粒爽甜唔嚡口,長通粉好掛汁,入口好煙UN,龍蝦汁香甜帶微微蕃茄味。自家製蛋糕 柚子海鹽蘋果金寶❤入口酥脆惹味,微酸既蘋果餡,口感同味道都好有層次自家製蛋糕 檸檬芝士蛋糕❤酸甜清香,入口一D都唔膩茉莉花綠茶❤今日免費既套餐特飲,好Fresh~

自家製蛋糕 檸檬芝士蛋糕❤酸甜清香,入口一D都唔膩

茉莉花綠茶❤今日免費既套餐特飲,好Fresh~
2024-10-05 125 views
於土瓜灣日本街中的一間西餐廳吃晚餐,環境舒適,有戶外座位,於這裏聊天飲生啤是一流的選擇。由於今晚是跟女朋友吃晚餐沒有享用生啤,就留待下次跟朋友來吧。晚餐包括沙律餐湯及主菜。香橙西柚沙律🍊🥗 新鮮的菜片鮮,紅潤的西柚肉,金黃的柑橘,色彩繽紛,讓人食慾大開!沙律上淋著閃閃發亮的特製醬汁,酸甜適中。😋湯品的選擇真是令人驚喜!🦞🎃 龍蝦湯呈現出誘人的褐紅色,湯面上還有精緻的奶油裝飾,濃郁鮮美。南瓜湯金黃燦爛,微微的南瓜甜味。👏意式炸雞翼🍗 金黃酥脆的外表,每一隻都是誘人的小巧模樣,外脆內嫩!💯燒汁羊架🍖 看那油亮發亮的表面,烤得恰到好處的焦褐色,散發著誘人的香氣,一點點的羊騷味又不會過火。😍澳洲和牛面脥蕃茄蛋麵則是另一種風味的享受!🍝 寬扁的麵條裹著鮮紅的蕃茄醬汁。和牛肉面脥鮮嫩多汁,與蛋麵和蕃茄醬完美融合,每一口都是豐富的口感和味道的碰撞!👍這樣一頓豐盛的晚餐,在舒適的梯餐廳環境中享用,是一次難忘的美食體驗!🌟🍽️

2024-10-02 138 views
呢間餐廳有好多分店,之前馬鞍山都有食過一次覺得好唔錯,今次入去土瓜灣搵朋友聚一聚都推薦左佢食呢間,佢都覺得幾好食。我聽個經理講話佢地依家陸續轉緊新既餐牌,想提供一d新既菜式比顧客試下,仲話遲d會係鑽石山開多間添,到時大家可以又可以多一間咁正既餐廳比我地食啦🌟沙律餐前黎個沙律真係好開胃,入面有我好鍾意既西柚同橙,上面再淋上柚子汁,超fresh🌟香烤三文魚配香草柚子醬 $158個三文魚係好大舊,好肥美,煎到好脆好香口,d肉一切就開,好嫩又好入味,下面仲有好綿密既薯蓉🥔再點上香草柚子醬既清新,酸酸甜甜,令個三文魚變得更加好惹味🌟南瓜湯 呢個餐湯係是日餐湯🎃飲落去係好鮮甜,好濃既南瓜味,加上忌廉更加滑,小朋友都中意飲既湯🌟美國安格斯封門柳拌燒汁 $188我地叫左7成熟,個肉食落去係好嫩🥩入口即化咁,點咪佢地特製既燒汁變得更加香口,超推薦🌟忌廉龍蝦湯呢個湯係佢地既招牌,日日都會提供,個龍蝦味超重🦞加上忌廉既順滑,好真材實料,中意飲龍蝦湯既朋友仔們一定要試下啦🌟熱伯爵茶 好重既伯爵茶味,依家慢慢變凍,飲完好暖身🌟凍檸檬紅茶 +$4紅茶味好重,可以自己調整個甜度

🌟沙律

🌟香烤三文魚配香草柚子醬 $158

🌟南瓜湯

🌟美國安格斯封門柳拌燒汁 $188

🌟忌廉龍蝦湯

🌟熱伯爵茶
好重既伯爵茶味,依家慢慢變凍,飲完好暖身

🌟凍檸檬紅茶 +$4
紅茶味好重,可以自己調整個甜度