而家地鐵開通之後去土瓜灣變得好方便,啟岸中有間西餐廳位置方便,而且set dinner選擇都好多,套餐包餐湯、沙律、主菜同餐飲,價錢都幾抵食餐湯今日可選龍蝦湯同蕃茄湯,同朋友都揀左龍蝦湯,味道幾濃郁,湯中更有蟹肉,好足料,另外跟餐沙律都好有心思,除左沙律菜,仲有橙肉、柚子肉同小蕃茄,酸酸甜甜又清新,好開胃扇貝明太子意大利粉 $138扇貝有三大粒,每粒煎得2面黃金,鎖住鮮味,明太子醬汁拌勻每條意粉,咸度適中,唔會太濃味搶走扇具嘅鮮甜,而且意粉份量都幾多,好滿足柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒 $158豬鞍扒份量十足🐷非常厚肉,煎得火喉啱啱好,外香內嫩,切開仲有肉汁,蘸上甜甜地嘅醬汁更能中和油膩感加配黑松露薯條 $28 吉列炸蝦 $28套餐加配小食都幾大份,薯條炸得金黃香脆,黑松露唔係普通松露味嘅沙律醬,而係直接係薯條加上松露醬,零舍惹味另外炸蝦都好香脆,炸粉薄身,蘸上少少千島醬都幾好食📌WM Café & Bar (啟岸) (紅磡)地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfo

扇貝明太子意大利粉 $138

柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒 $158

加配
黑松露薯條 $28 吉列炸蝦 $28
另外炸蝦都好香脆,炸粉薄身,蘸上少少千島醬都幾好食

📌WM Café & Bar (啟岸) (紅磡)
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#土瓜灣 #啟岸 #wmcafe #明太子意粉 #豬鞍扒 #黑松露薯條 #吉列炸蝦 #setdinner
2024-09-03 180 views
今晚同朋友去左土瓜灣食飯,呢間餐有好幾間分店食過都幾好,信心之選。餐廳空間非常大,跟其他分店風格一樣,設計簡約。內裡位置是紅磚牆吹英式風,門口位置係綠色植物做牆身吹歐陸風。晚市套餐選擇都幾多,我哋就揀左三文魚同漢堡套餐。套餐已包餐湯同沙律,飲品就叫左個特色朱古力同夏日特飲,另外仲加左個小食。是日餐湯:有兩款選擇,龍蝦湯味濃,重蝦味。朋友話蕃茄湯甜甜酸酸,有蕃茄肉,幾有口感。沙律:有鮮橙同西柚,醬汁用左醋,沙律菜清新爽口。其中一款係贈送,有塊吞拿魚,幾好。吉列炸蝦:粉漿薄薄,咬落輕脆,點埋伴碟上嘅千島醬好食D。香烤三文魚配香草柚子醬:三文魚烤得唔錯,夠味,皮脆,香草柚子醬同三文魚味道都幾夾,少少甜帶柚子香,旁邊有薯蓉做伴菜,整體幾好食。安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條:安格斯牛肉足料,牛味出,幾瘦,食落軟熟但又唔會散,連埋芝士、生菜同蕃茄一齊食就最perfect match。薯條剛炸起,份量多,好香口。金牛:夏日特飲之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好鐘意。特式朱古力:賣相幾好,忌廉上面灑上彩虹碎碎,另外仲有幾粒麥提莎,朱古力味唔算太濃,口感幼滑,奶味較重,唔太甜,OK喎。

吉列炸蝦:粉漿薄薄,咬落輕脆,點埋伴碟上嘅千島醬好食D。

金牛:夏日特飲之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好鐘意。
2024-08-29
Type of Meal
Dinner
2024-09-01 218 views
今晚同老公喺屋企附近搵食~試吓呢間西餐廳!我地叫咗香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利粉同美國安格斯封門柳伴燒汁~意大利粉賣相好吸引! 一大塊蟹肉餅喺上邊~ 食落去係滿滿嘅蟹肉, 真材實料~ 除咗呢塊蟹肉餅之外, 整個意粉都有好多蟹肉, 啖啖蟹肉好正~ 意粉掛上濃濃嘅忌廉汁, 超級滿足~好好食!安格斯封門柳擺盤都好靚! 我地叫咗五成熟~ 封門柳好重牛味, 而且充滿肉汁! 煮得剛剛好唔會乾柴柴, 配埋燒汁好惹味~餐湯我地揀咗龍蝦湯~ 龍蝦湯嘅蝦味好出, 味道亦都好濃郁, 絕對唔係開粉嗰啲~而且湯入邊仲有一絲絲嘅龍蝦肉! 個湯真係好好喝~而且套餐仲有埋沙律同嘢飲添, 食到好飽好滿足~而且性價都幾高! 聽侍應講嚟緊仲會有新餐牌添,下次要再嚟試吓先得!
今晚同老公喺屋企附近搵食~試吓呢間西餐廳!

侍應講嚟緊仲會有新餐牌添,下次要再嚟試吓先得!

2024-08-28 160 views
我今日放工後,約同好友去位於土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖的 WM Cafe and Bar 食晚餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個 US Angus Hanger Steak with Gravy 美國安格斯封門柳伴燒汁 $188,好友點左個 Roasted Australian Grass-Fed Lamb Steak (2 pcs) with Gravy 香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁 $178,套餐有餐湯(龍蝦湯)及精選沙律,餐飲係熱咖啡及凍茘枝紅茶。五成熟的安格斯封門柳煎得香脆,牛肉味濃郁好味;澳洲草飼羊扒烤得羊味四溢,好咬口👍;熱咖啡香濃,凍茘枝紅茶好清爽。

• 香烤澳洲草飼羊扒拌燒汁
  • 美國安格斯封門柳伴燒汁
2024-08-23 225 views
今晚去開土瓜灣取之前的網購貨品,便順道往啟岸覓食。見到WM Cafe & Bar,一於試試這裡的西餐。套餐包括餐湯,沙律及餐飲。🦞龍蝦湯~跟餐的餐湯竟然可選龍蝦湯,非常慷慨。湯頭鮮味濃郁,不會太咸。🦀🍝香煎馬利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利麵~意大利麵口感al dente,蟹餅鮮味可口,每條意大利麵也充滿蟹膏忌廉汁,掛汁效果一流。🐷🥓柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒~豬鞍厚切多肉,醬汁清新。🦐吉列炸蝦~吉列蝦的炸漿夠薄,香脆美味。🥧心太軟~朱古力味香濃,甜度剛剛好。餐廳職員說這裡的餐牌會不時更新,下星期便將會有新的西、日,泰菜式餐牌推出,最啱喜歡新鮮感的顧客啦!
套餐包括餐湯,沙律及餐飲。
🐷🥓柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒~豬鞍厚切多肉,醬汁清新。
🦐吉列炸蝦~吉列蝦的炸漿夠薄,香脆美味。
🥧心太軟~朱古力味香濃,甜度剛剛好。
2024-08-16 238 views
今日去紅磡探朋友 順便食飯, 揀咗呢間 餐廳食飯, 呢間餐廳喺 紅磡 啟岸一樓, 入到去我覺得環境好優雅舒服, 有室內座位亦有室外雅座 ,我哋揀咗個窗邊位全落地玻璃, 望住街上人來人往 嘆晚餐好chill👍。我哋叫咗兩個晚餐, 香煎瑪利蘭蟹肉餅伴蟹膏 忌廉意大利粉同 安格斯牛肉 芝士漢堡拼薯條。 香煎瑪利蘭蟹肉餅伴蟹膏忌廉意大利粉: 呢款大推👍, 意粉上面好大塊蟹肉餅, 呢塊蟹餅好有驚喜,佢係全件都係蟹肉 烹調 啖啖 鮮美蟹肉❤️ 安格斯牛肉芝士漢堡拼薯條: 漢堡有200g份量十足, 肉質鮮嫩唔會過火 ,配上生菜蕃茄芝士最佳配搭, 伴菜係即叫即炸嘅粗薯條 份量都唔少👍 整體嚟講食物,環境,服務都令人滿意❤️

整體嚟講食物,環境,服務都令人滿意❤️
  • 安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
-📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)地址:土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖📞:36184510今次同朋友嚟到呢間WM Cafe & Bar, 環境舒適坐得舒服 文青裝修 約朋友食飯吹水一流 而且有露台位可以打卡影相📸️💎忌廉龍蝦湯💎 龍蝦🦞湯好濃郁好有鮮味配合忌廉好夾好香💎鮮蕃茄🍅湯💎蕃茄湯茄味清甜 清新易入口💎安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條💎HKD148💸安格斯牛肉質嫩滑多汁配合溶化嘅芝士同埋香脆薯條🍟好好味 好滿足🤤💎香烤三文魚配香草柚子醬💎 HKD158💸烤三文魚好味唔腥 配埋香草柚子醬好match, 質素ok💎芝士奶蓋牛油果沙冰💎 HKD38💸香香芝士奶蓋配清新牛油沙冰🍧清新又解膩 好fresh好岩夏天
📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
地址:土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
📞:36184510

💎忌廉龍蝦湯💎
龍蝦🦞湯好濃郁好有鮮味配合忌廉好夾好香

💎鮮蕃茄🍅湯💎
蕃茄湯茄味清甜 清新易入口

💎安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條💎HKD148💸

💎香烤三文魚配香草柚子醬💎 HKD158💸
烤三文魚好味唔腥 配埋香草柚子醬好match, 質素ok

💎芝士奶蓋牛油果沙冰💎 HKD38💸
位於土瓜灣啟岸的WM Café & Bar,推出晚餐set Menu,包括咗沙律,餐湯,飲品,和一個主菜,價錢$128至$258,選擇不少👍🏻🌟忌廉龍蝦湯 & 蕃茄餐湯龍蝦湯濃郁鮮美,加上忌廉,特別香濃幼滑👍🏻蕃茄餐湯清爽醒胃,濃郁美味🫶🏻🌟精選沙律沙律和水果的清脆爽口,搭配沙律醋醬汁,健康又美味✨🌟安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條安格斯牛肉芝士漢堡肉質柔軟,牛肉味重,搭配入口即溶的芝士,非常滋味😋再加上酥脆可口的薯條,非常滿足😌🌟香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁澳洲草飼羊扒,肉質鮮嫩多汁,烤制剛剛好,散發著陣陣香氣,但一點都唔羶👍🏻配上濃郁的燒汁,非常入味,與羊肉很搭配🤤🌟意式炸雞翼(5件)意式炸雞翼外層酥脆金黃,裡面肉質鮮嫩多汁💗調料恰到好處,不會過於鹹油膩😋🌟百香果冰紅茶🍹百香果紅茶,清新爽口,恰到好處的甜度,清涼解渴👍🏻🌟阿華田巴斯克芝士蛋糕🍰阿華田巴斯克芝士蛋糕綿密濕潤,濃郁的阿華田香味,搭配芝士,滋味濃醇,是用餐後的完美收尾🫶🏻

🌟忌廉龍蝦湯 & 蕃茄餐湯

🌟精選沙律
沙律和水果的清脆爽口,搭配沙律醋醬汁,健康又美味✨

🌟安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條

🌟香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁

🌟意式炸雞翼(5件)

🌟百香果冰紅茶🍹
百香果紅茶,清新爽口,恰到好處的甜度,清涼解渴👍🏻

🌟阿華田巴斯克芝士蛋糕🍰
Type of Meal
Dinner
  • 香烤澳洲草飼羊扒(2件)伴燒汁
2024-08-02 158 views
平日都好少嚟到紅磡區, 原來紅磡區多咗好多好嘢食, 今日揀咗呢間WM cafe & bar, 佢位於紅磡啟岸 一樓, 呢度嘅裝修好新好靚,樓底高唔會有壓迫感, 座位寬敞 有卡位好舒服。 我哋揀咗兩個午餐, 安格斯牛柳配紅酒汁伴薯蓉, 美國豬柳柚子蜜糖烤雞安格斯牛柳配紅酒汁半薯菜: 牛柳煎得好香 入口軟淋, 肉味香濃。美國豬柳柚子蜜糖烤雞: 豬柳咬落去 有肉汁唔會鞋口, 蜜糖烤雞 表面微微焦脆, 雞肉嫩滑。套餐 包括餐湯或者沙律, 餐湯好濃嘅龍蝦 鮮味, 沙律好有驚喜, 加入 西柚, 柑橘類水果 配上 沙律菜 , 清新爽口, 水果鮮甜。另外 套餐 還可以 優惠價 加配 好多款小食及甜品, 每款都係$18-38超抵食。呢間 餐廳 環境服務食物都好好,性價比高,聽店員講遲啲會有新餐牌 , 會加添西日泰美食, 好期待,遲啲 一定要再嚟試下。
2024-08-01 145 views
今天放工和同事都土瓜灣的WM cafe & Bar食晚飯,它位於土瓜灣啟岸商場,地點非常方便,好近土瓜灣地鐵站,方便放工食完飯就返屋企。Cafe嘅裝修好現代化,非常舒服。佢嘅餐湯龍蝦湯都非常好味,啖啖香濃嘅龍蝦香味遍布口中。沙律都好清新,配上佢特製嘅沙律醬,清新可口,夏天食用非常清新。佢嘅晚餐套餐,包埋餐飲,非常抵食。蟹餅意粉,個蟹餅好多蟹肉,用料豐富,蟹肉亦都非常新鮮可口,有種入口即溶嘅感覺。配上彈牙可口嘅芝士意粉,非常好食!仲有炸雞翼,廚師炸得香脆可口,非常鬆軟可口。仲有呢個豬安扒,配上餐廳獨有嘅醬汁,加上肉質鮮嫩可口,非常彈牙,食落去都有一種入口即溶嘅感覺。我非常之鍾意。最後再配上呢個檸檬芝士蛋糕,口感清新香甜,檸檬同芝士配合得適當好味!

Cafe嘅裝修好現代化,非常舒服。

佢嘅餐湯龍蝦湯都非常好味,啖啖香濃嘅龍蝦香味遍布口中。

佢嘅晚餐套餐,包埋餐飲,非常抵食。

仲有炸雞翼,廚師炸得香脆可口,非常鬆軟可口。

2024-07-27 104 views
最近去咗紅磡新樓啟岸商場入面嘅嘅WM Café & Bar,晚餐性價比幾高👍🏻👉🏻 扇貝明太子意大利麵:呢個扇貝明太子意大利麵帶子大大粒,明太子嘅鹹香一啲都唔辣,仲有菇同埋扇貝嘅鮮甜完美結合,令人回味無窮。👉🏻 是日餐湯(蕃茄湯/龍蝦湯):餐湯方面提供蕃茄湯或者龍蝦湯,揀左蕃茄湯, 以為會好酸,點知原來係甜甜地嘅,幾多得意👉🏻 精選沙律:精選沙律中加入西柚同橙,清新爽口,帶有豐富果香👍🏻👉🏻 Iced朱古力👉🏻 意式炸雞翼(5件):意式炸雞翼炸得香脆多汁,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩, 好似係柚子汁嘅topping, 幾開胃🐰🐰🐰依間WM Café & Bar 好新淨裝修好靚,好好座👍🏻下次約朋友黎都唔錯👍🏻

👉🏻 扇貝明太子意大利麵:

👉🏻 是日餐湯(蕃茄湯/龍蝦湯):

👉🏻 精選沙律:
精選沙律中加入西柚同橙,清新爽口,帶有豐富果香👍🏻

👉🏻 Iced朱古力

👉🏻 意式炸雞翼(5件):

2024-07-24 167 views
係紅磡想搵間企理既西餐就可以嚟啟岸呢度裝修又夠新 樓底好高 唔會有壓迫感呢度既Dinner Set都幾豐富除左主菜仲包埋餐湯、沙律同飲品澳洲穀飲飼安格斯肉眼扒 $258肉眼都幾大塊 煎到好香 粉嫩得黎 入口軟腍 好多肉汁澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵 $128牛面肉炆到好腍 配茄茸味道好夾闊蛋麵都好彈牙 辣辣地都幾惹味飲品同甜品方面都幾多選擇仲可以加錢轉特飲 仲有自家制蛋糕薯條好大碟 仲有勁香既黑松露醬係炸到好香脆既粗薯條
係紅磡想搵間企理既西餐就可以嚟啟岸
呢度裝修又夠新 樓底好高 唔會有壓迫感
呢度既Dinner Set都幾豐富
除左主菜仲包埋餐湯、沙律同飲品

澳洲穀飲飼安格斯肉眼扒 $258

仲可以加錢轉特飲 仲有自家制蛋糕

薯條好大碟 仲有勁香既黑松露醬
係炸到好香脆既粗薯條
2024-07-21 171 views
今日到 紅磡探朋友順便一齊去食飯, 朋友介紹去呢間 西餐廳, 呢間西餐廳位於紅磡 啟岸1樓, 地鐵站行過去大約六分鐘到, 餐廳 裝橫好有格調, 環境 寬敞 舒服, 全落地玻璃一路食飯可以望街景好正👍我哋叫咗 兩份晚餐, 柚子海鹽 蜜糖法式豬鞍扒同 扇貝明太子意大利麵, 兩份晚餐 都會包 嘢飲沙律餐湯, 另外仲叫咗個 意式炸雞翼同 黑松露薯條。柚子海鹽蜜糖法式豬鞍扒: 豬安扒份量十足加上厚切, 每一口都好滿足, 調味剛剛好, 肉質鬆軟唔會鞋👍扇貝明太子意大利麵: 扇貝好 鮮甜, 意大利麵 硬度適中 , 加上明太子 及菇菌類一齊烹調, 味道我好鍾意❤️黑松露薯條: 即叫即炸, 薯條 香脆可口 面層 加咗黑松露醬 令薯條提升另一層次👍意式炸雞翼: 外皮酥脆 香口, 加上特別嘅醬料調味,好味❤️整體嚟講 呢間餐廳性價比高, 環境 有格調, 價錢又抵食👍大推❤️
整體嚟講 呢間餐廳性價比高, 環境 有格調, 價錢又抵食👍
大推❤️
2024-07-20 90 views
黃埔站 行10分鐘 到左 3年樓齡 既啟岸 啟岸 充滿 裝修精緻 既 餐廳 日、韓 食肆 居多~樓宇之間 仲有一條 特色日式燈籠🏮街推薦來觀賞 +食個靚飯簡左 食性價比 高 既 WM cafe起馬鞍山食過 食物大份、高質今次好驚喜 發現 套餐 仲抵食🐂澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵 $128牛面肉 入口 軟淋、肉味香濃用蛋做既麵 食落都特別有蛋香蕃茄味 同 牛 都好夾 茄香 帶出牛香味🐂澳洲穀飼安格斯肉眼扒(250g)伴燒汁 $258標明 重量 有原因睇圖 就知大大塊 ~ 價錢 係最貴套餐但平時咁高質 既肉眼扒 要$500 laa配上 薯蓉 夠飽肚🦞餐配-忌廉龍蝦湯濃郁 龍蝦🦞湯🥗餐配-精選沙律讚賞 有紅西柚肉 、蕃茄粒好健康餐配-百香果冰紅茶唔洗加錢 既跟餐 Drink一早調好的紅茶 不可減甜 無果肉沙律小食杯仔 沙律 打卡able仲配兩粒蜜瓜🍈

黃埔站 行10分鐘 到左 3年樓齡 既啟岸
啟岸 充滿 裝修精緻 既 餐廳
日、韓 食肆 居多~
樓宇之間 仲有一條 特色日式燈籠🏮街
推薦來觀賞 +食個靚飯
簡左 食性價比 高 既 WM cafe
起馬鞍山食過 食物大份、高質
今次好驚喜 發現 套餐 仲抵食

🐂澳洲和牛牛面肉蒜片茄茸辣闊蛋麵 $128
牛面肉 入口 軟淋、肉味香濃
用蛋做既麵 食落都特別有蛋香
蕃茄味 同 牛 都好夾
茄香 帶出牛香味

🐂澳洲穀飼安格斯肉眼扒(250g)伴燒汁 $258
標明 重量 有原因
睇圖 就知大大塊 ~
價錢 係最貴套餐
但平時咁高質 既肉眼扒 要$500 laa
配上 薯蓉 夠飽肚

🦞餐配-忌廉龍蝦湯
濃郁 龍蝦🦞湯

🥗餐配-精選沙律
讚賞 有紅西柚肉 、蕃茄粒
好健康

沙律小食
杯仔 沙律 打卡able
仲配兩粒蜜瓜🍈
2024-07-19 89 views
WM Cafe 位於土瓜灣新開嘅啟岸,商場嘅配套好新,餐廳門口用咗綠色植物牆做點綴,環境好悠閒。餐廳那個座位都幾多,好多四人座嘅卡位,好有空間感,平日夜晚都有好多食客幫襯。餐廳有個高枱酒吧區,happy hour時段嚟呢度嘆番杯啤酒chill下一流。晚餐有set menu,選擇都唔少,而且價錢都非常平民化,套餐奉送餐湯同沙律,跟餐飲品可以揀熱咖啡、熱茶、凍百香果紅茶,或者升級其他特色飲品,仲可以加配其他小食。🍽️ 龍蝦湯龍蝦湯有簡單忌廉拉花,賣相不錯,而且仲有少少龍蝦肉,幾濃郁。🍽️ 鮮果沙律有西柚、橙同車厘茄,好fresh好新鮮。🍽️ 香烤三文魚配香草柚子醬三文魚皮煎到好香脆,魚肉就好鮮嫩,外脆內軟,好有口感。香草柚子醬好特別,甜甜酸酸咁,下面係薯蓉,用忌廉打成嘅薯蓉好滑身,好creamy!🍽️ 香烤澳洲草飼羊扒伴燒汁羊架有2條,啖啖肉,肉質好嫩滑,冇乜臊味,配埋特製燒汁特別惹味。🍹冰川雪山WM Cafe嘅special drink! 今餐加配$18就可以試到,賣相吸引,飲品上層由淺藍色漸變到深藍色,配埋雲呢拿雪糕球,好似個迷你富士山。飲落味道幾清甜,冇乜糖味,幾適合女仔。WM Café &

🍽️ 龍蝦湯

🍽️ 鮮果沙律
有西柚、橙同車厘茄,好fresh好新鮮。

🍽️ 香烤三文魚配香草柚子醬

🍽️ 香烤澳洲草飼羊扒伴燒汁