Hiring
$18,000-$21,000
$18,500-$20,000
$18,500-$19,500
2024-12-17 579 views
呢晚嚟咗荃灣呢個商場食晚飯,搵咗呢間平民貼地cafe食西餐 。餐廳有唔少套餐可以選擇,不過呢日唔算好餓,所以就同友人散叫,share嚟食🤗WM巴馬火腿蜜瓜廚師沙律餐廳有幾款廚師沙律可以選擇,我哋就揀咗個西班牙嘅沙律😝 火腿嘅鹹香配埋充滿果糖嘅蜜瓜,係一個好match嘅配搭,一份嘅份量都幾多,可以同朋友分享🥗WM手撕豬肉薄餅餐廳嘅pizza預設咗係薄批,個人幾鍾意呢一個脆口薄餅邊似餅乾嘅質感🍕 除咗手撕豬肉之外,薄餅仲有菠蘿、墨西哥辣椒、紫洋蔥、燈籠椒同埋芝士🧀 上碟時熱辣辣,輕鬆做到拉絲效果。WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉唔係度度都有千層麵,因為步驟繁複,自己冇呢個心機整呀,所以見到都會想嗌嚟食。呢度嘅千層麵四周有焗薯蓉,千層麵面頭嘅肉醬係安格斯牛肉醬,不過鍾意多汁嘅我略嫌個汁少咗啲😝 如果再多啲肉醬會開心啲,因為個肉醬味道唔錯。阿華田巴斯克芝士蛋糕一入門口已經俾佢嘅蛋糕櫃吸引咗,呢一晚有成款蛋糕可以揀😮 因為友人好鍾意食巴斯克芝士蛋糕,見到有個呈啡色嘅巴斯克,店員同我哋介紹喺阿華田口味,所以就一於試吓佢🍰 呢度嘅巴斯克做到軟心效果,阿華田口味唔會太甜。離開餐廳嘅時候,見到有唔少一

WM巴馬火腿蜜瓜廚師沙律
WM巴馬火腿蜜瓜廚師沙律

阿華田巴斯克芝士蛋糕
阿華田巴斯克芝士蛋糕

離開餐廳嘅時候,見到有唔少一家大細嚟幫襯,都係間好適合聚會嘅餐廳啊😆
Type of Meal
Dinner
2024-12-15 410 views
輕鬆環境優雅店,輕鬆之西式料理,店員非常細心,戶外位置會主動給暖暖水同行朋友點了套餐,有湯,前菜和飲品。龍蝦蟹肉湯以忌廉作主,口感濃郁不太咸焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉肉醬足料,鋪滿了。味道上豐富,惹味的,份量大,啖啖肉香口。邪惡芝士拉絲,多層的面皮,內層夾上肉醬,芝士香,口感味道豐富。英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡性價比更高的魚柳包,一口咬下除了可以品嚐外脆內軟的口感,更用上酸忌廉,質地鬆軟的傳統面包,好味。面包軟硬度好,份量豐富,加上蕃茄片酸酸甜甜,令人開胃喔。炸蠔脆口金黃,味道棒浪漫之景色和西式料理,滿滿輕鬆感
同行朋友點了套餐,有湯,前菜和飲品。
龍蝦蟹肉湯
以忌廉作主,口感濃郁不太咸
焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉
英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡
炸蠔
脆口金黃,味道棒
浪漫之景色和西式料理,滿滿輕鬆感
2024-12-10 523 views
今日同老公黎左呢間西餐廳食晚餐,叫左2個set dinner,都好夠飽。忌廉龍蝦蟹肉湯最先上就係呢個忌廉龍蝦蟹肉湯,湯裏面都好多蟹肉,口感豐富,湯又滑又香濃,正!另上餐廳好貼心,送上Param 沙律,好開胃。漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁一上枱已經散發淡淡蘋果香,豬的肉質及色澤都反映廚師功力。用刀切落去已感覺肉質好軟綿綿的,食落鮮嫩多汁一d都唔鞋,就算原汁原味定係搭配柚子蘋果肉汁一齊食都一樣咁好食,好值得推介。香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉扁意粉口感彈牙,配合香濃的龍蝦汁真係好好味。除了有大粒帶子之外,還有大蝦及青口,一點都不馬虎。朱古力心太軟外層鬆軟,流心嘅朱古力甜而不膩,口感幼滑,我同老公都食得好滋味。另外仲有凍焦糖咖啡同百香果冰紅茶,整個晚餐set dinner都好豐富😄餐廳還有室外雅座,環境舒適,約埋三五知己飲酒傾計都係不錯選擇。

忌廉龍蝦蟹肉湯

另上餐廳好貼心,送上Param 沙律,好開胃。

漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁

香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

朱古力心太軟

2024-12-05 480 views
荃灣海之戀開了多間食店, 今日就到了WM cafe & Bar享用了二人龍蝦套餐🦞。餐廳環境企理, 座位闊落, 而且就到聖誕, 開始有不小靚靚的聖誕擺設, 增加了不小聖誕氣氛呢!首先有WM龍蝦海鮮湯,湯底濃郁,龍蝦鮮味和忌廉充分融合在一起,絕配!巴馬火腿凱撒沙律🥗,沙律中的巴馬火腿鹹香美味,與新鮮的生菜和沙律醬搭配,清爽可口。波士頓龍蝦薄餅九吋🍕,薄餅上有豐富的波士頓龍蝦肉🦞、鮮白菌和迷你蕃茄,薄餅的酥脆口感與豐富的餡料相得益彰。龍蝦汁帶子海鮮芝士焗長通粉,龍蝦汁和芝士的香氣濃郁,帶子的鮮嫩口感更是為這道菜增色不少。甜品有柚子海鹽蘋果金寶🍰,厚實的蘋果肉餡搭配海鹽的微鹹口感,非常獨特。而WM自家製蛋糕的藍莓芝士蛋糕,芝士味道濃郁,質地細膩,甜品部分也讓人驚喜。百香果冰紅茶🍹,清新解渴,非常適合這場豐盛的晚餐。

百香果冰紅茶🍹,清新解渴,非常適合這場豐盛的晚餐。
在**WM Café & Bar**的用餐體驗真是讓我驚喜連連!位於荃灣海之戀商場的這家餐廳,絕對是美食愛好者的天堂!😍#### 🦞 **忌廉龍蝦蟹肉湯**這碗湯真是每一口都充滿了海鮮的鮮美!濃郁的忌廉與豐富的蟹肉,讓人一喝就欲罷不能!✨#### 🍷 **法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳**這道菜簡直是一場味蕾的盛宴!龍蝦的鮮甜與牛柳的嫩滑完美結合,搭配紅酒醬汁,帶來無與倫比的享受!我點的是 **medium well**,恰到好處的熟度,讓每一口都令人陶醉!🥩💖#### 🍔 **WM安格斯牛肉煙肉芝士漢堡**這款漢堡絕對不能錯過!鮮嫩的安格斯牛肉搭配香脆的煙肉和濃郁的芝士,每一口都是滿滿的幸福感!🍔✨#### 🍰 **朱古力心太軟 & 藍莓芝士蛋糕**甜品的部分也毫不遺漏!朱古力心太軟的濃郁巧克力流心,搭配藍莓芝士蛋糕的酸甜,讓人感受到幸福的滋味!🍫🫐#### 🍹 **百香果冰紅茶**最後,不得不提的就是這杯 **百香果冰紅茶**,清新的口感配上微微的酸甜,是一個完美的解渴良品!☀️🍹

#### 🦞 **忌廉龍蝦蟹肉湯**

#### 🍷 **法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳**

#### 🍔 **WM安格斯牛肉煙肉芝士漢堡**

#### 🍰 **朱古力心太軟 & 藍莓芝士蛋糕**

#### 🍹 **百香果冰紅茶**

2024-11-23 448 views
今日同媽媽喺海之戀商場行完donki, 順便搵下有咩晚餐可以揀, 去到三樓見到有間裝修別至嘅西餐廳, 價錢都幾吸引所以就入去試試。 餐廳有分室外同室內, 由於今日出面都幾凍, 所以就揀咗係室內食飯, 室內環境好舒服。 餐牌選擇都好多, 有沙律、意粉、pizza 等, 仲有啲套餐, 由於我哋想試唔同食物, 就單點叫,有幾款招牌菜😄 1)WM 法式海鮮湯- 飲落去似龍蝦湯, 味道濃郁, 海鮮大大隻 2)WM 小食拼盤- 拼盤選擇豐富, 可以每樣是一件, 配上芝士醬, 啱曬芝士控 3)WM 手撕豬肉薄餅- 薄薄的pizza, 好有意大利風情, 仲有唔少配料, 蕃茄、手撕豬肉、 洋蔥及橄欖等, 好惹味 最後提提, 餐廳職員服務態度十分好,值得一讚!

最後提提, 餐廳職員服務態度十分好,值得一讚!
2024-11-18 726 views
WM Cafe & Bar有多家分店,在荃灣的分店好寬闊,仲有好舒服的outdoor ,吃野飲酒吹風,絕對是人生極樂!### WM安格斯牛肉辣味芝士漢堡牛肉的肉汁在咬下去的瞬間迸發,濃郁的芝士奶香,番茄生菜的清新,菠蘿的香甜,伴隨著一絲辛辣的刺激感,讓人驚喜連連!漢堡的麵包外酥內軟,豐富的內餡汁交融,咬上一口,所有的風味在口中交融,讓人難以忘懷!加$18就多一份薯條,店家真是豪氣大方,一整瓶番茄醬奉上,番茄醬包夠吃!### 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉香煎帶子和蝦肉鮮嫩大個,還有蜆子、番茄、筍,龍蝦汁是意粉的靈魂所在,濃稠而滑順的包裹意粉,呈現龍蝦紅色,帶有海鮮香味,讓人感受到海鮮的奢華!點這份主食還附送甜品朱古力心太軟、餐前湯-忌廉龍蝦蟹肉湯和百香果冰紅茶!### 白朱古力紅絲絨蛋糕配雪糕紅絲絨蛋糕的色澤鮮艷,蛋糕口感似絨毛柔軟綿密,中間夾住白朱古力,甜蜜絲滑,形成了強烈的視覺與口感的對比!再加上一個香草雪糕真是無法抗拒的滋味。### 忌廉龍蝦蟹肉湯色澤金黃,散發著濃郁的龍蝦香味帶有忌廉奶香,口感滑順,令人陶醉!### 百香果冰紅茶帶茶葉的甘醇與百香果的果香!

### WM安格斯牛肉辣味芝士漢堡

### 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

### 白朱古力紅絲絨蛋糕配雪糕

### 百香果冰紅茶帶茶葉的甘醇與百香果的果香!

去完朋友House Warming,就順便喺樓下商場食埋至走,唔想食連鎖餐廳,就揀咗呢間西餐廳~-揀咗個前菜,白酒蒜香燴澳洲藍青口($118)試吓~藍青口雖然比較細隻,但用白酒煮過,有好香既酒香味,而且好乾淨無沙👍🏻-另外海蝦蒜片檸檬海鹽醬扁意粉($138),檸檬海鹽醬幾特別,平時好少食到呢隻醬,不過同意粉又幾夾,配埋海蝦,成個意粉好清新~-最欣賞嘅係柚子蜜糖燒雞(半份$128),雖然要等15分鐘至上菜,但係佢係即製,上枱時熱辣辣,焗嘅時候啱啱好,肉質仲好Juicy🤤-呢度嘅戶外用餐地方都好大,如果同朋友嚟,可以坐出邊飲吓酒吹下風都幾舒服🥰
Type of Meal
Dinner
2024-11-15 631 views
❤️意式海鮮薄餅有蝦🦐、八爪魚🐙等海鮮,好足料👍🏻。芝士熱熔呈拉絲效果~😻加上車厘茄和洋蔥等配菜,十分豐富!👏🏻❤️蒜香海蜆欖油扁意粉🍝 茄茸汁 蜆份量多,配酸甜茄蓉同吃,十分開胃。扁意粉軟硬適中,質感爽滑~😚加$38轉套餐跟是日餐湯、吉列炸蠔、沙律及百香果冰紅茶。是日餐湯是龍蝦湯。十分香濃~鍾意佢杯百香果冰紅茶,唔甜,清新解膩👍🏻。侍應送上一個沙律小食。同玻璃杯盛載,好靚~😻有風乾肉、車厘茄和水果,誠意十足👍🏻。 食多個甜品先滿足,嗌左❤️WM自家製蛋糕 :抹茶紅豆千層蛋糕🍰。一層層好有口感~抹茶和紅豆是絕配!👍🏻👏🏻😚😋
❤️意式海鮮薄餅

❤️蒜香海蜆欖油扁意粉🍝 茄茸汁

加$38轉套餐跟是日餐湯、吉列炸蠔、沙律及百香果冰紅茶。

是日餐湯是龍蝦湯。十分香濃~

鍾意佢杯百香果冰紅茶,唔甜,清新解膩👍🏻。

2024-11-14 488 views
朋友介紹呢間餐廳環境不錯週日放假同老公來打卡!慶祝我們結婚五週年紀念日🥳🥳真的交通非常方便!地鉄到荃灣西站C出口餐廳環境幽靜!有室內室外,室外位置特別闊落!夜晚同朋友愛人飲酒聚會是不錯的選擇.身心特別放鬆!氛圍感拉滿🥂我同老公兩個人叫佐龍蝦海鮮湯🥣🥗巴馬火腿凱撒律🍕波士頓龍蝦薄餅🥘龍蝦汁海鮮長通粉🍮甜品老公和我最愛吃海鮮長通粉😄同薄餅!通粉一定要趁熱吃!搭配芝士🧀好好味!薄餅又香又脆🤩真係色香味俱全😋兩個人食的非常滿足又抵食!味道賣相都係非常不錯甜品非常精緻🍮口感綿密👍唔會好甜📍荃灣大河道100號海之戀商場三樓3094號#荃灣美食#荃灣餐廳#適合約會的高顏值餐廳#美食日記#吃貨日常#我的生活碎片#紀念日
朋友介紹呢間餐廳環境不錯

🍮甜品

甜品非常精緻🍮口感綿密👍唔會好甜

📍荃灣大河道100號海之戀商場三樓3094號

2024-11-14 478 views
今日跟龍友去咗荃灣西追星🌠(阿特拉斯彗星),之後喺海之戀商場食晚飯。WM Café & Bar📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖朋友點是日晚餐 Dinner SetB. 烤羊架伴季節菜配薄荷醬Grilled Lamb Rack with Seasonal Vegetables & Mint Sauce $258餐湯:忌廉龍蝦蟹🦞肉湯 Lobster Bisque龍蝦湯帶有濃郁的海鮮甜味,以及奶油般的絲滑口感。主菜:烤羊架🐑 Grilled Lamb Rack光看賣相就讓人食指大動!這道羊架的烤製功夫可圈可點。羊排表面呈現出誘人的金褐色,烤製恰到好處,可以看到漂亮的焦香外皮。切面透露出的粉紅色澤,正是羊肉最理想的七分熟狀態,保存多汁鮮嫩的口感。- 肉質紋理清晰,油花分布適中- 份量十足,3支骨配菜搭配了翠綠新鮮的西蘭花和胡蘿蔔,不僅增添色彩,也能中和羊肉的油膩感。餐茶☕:英式早餐茶 English Breakfast Tea甜品🍰:朱古力心太軟 Chocolate Lava Cake🍫外層熱辣辣的外殼,一口咬下便能感受到濃郁滑溜的朱古力心,口感柔嫩細滑。另外我們點了:WM 煙

WM Café & Bar
📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

朋友點是日晚餐 Dinner Set
B. 烤羊架伴季節菜配薄荷醬

餐湯:
忌廉龍蝦蟹🦞肉湯 Lobster Bisque
龍蝦湯帶有濃郁的海鮮甜味,以及奶油般的絲滑口感。

主菜:
烤羊架🐑 Grilled Lamb Rack
- 肉質紋理清晰,油花分布適中
- 份量十足,3支骨

餐茶☕:
英式早餐茶 English Breakfast Tea

甜品🍰:
朱古力心太軟 Chocolate Lava Cake🍫

另外我們點了:

WM 煙三文魚牛油果沙律
WM Salad with Smoked Salmon & Avocado🥑 $118
煙三文魚份量超多,牛油果沙律🥗是我至愛,飽肚又健康。

我另+$38 升級套餐
是日餐湯+沙律+吉列炸蠔
再+$18 升級特飲
熱帶火山🍹
是熱情果沙冰,微帶酸甜,十分開胃,打咭一流。

值得一提
16/11,23/11,30/11
連續三個星期六晚上7:30-9:30會有 Live Music Night 🥁🎷
到時又可以約另一班friend嚟喺戶外用餐區,嘆住紅酒/特飲🍷🥂 chill 下。

#香港美食 #wmcafebar #荃灣西 #露天Cafe #烤羊架 #浪漫

2024-11-07
$240 (Dinner)
  • 忌廉龍蝦湯
  • 朱古力心太軟
呢間餐廳好有情調出邊有超級大嘅空間而且嚟緊11月嘅星期六夜晚都有live music !! ### 忌廉龍蝦蟹肉湯這道湯品龍蝦湯比清甜唔會有啲涸喉嘅假味,仲識到蟹肉!### WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡這款漢堡絕對唔係隨便整,安格斯牛肉多汁,搭配香濃芝士!絕對可以有能力開一間主力賣漢堡包嘅嘅漢堡店!牛肉味好濃郁,亦都食到牛肉嘅口感唔會太多粉!### 烤羊架伴季節菜烤羊架外焦內嫩,肉質鮮美,搭配清新的芥蘭,淋上薄荷醬,讓味道更加清新!而且薯蓉都幾滑,絕對有高級餐廳水準!### 芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯大啡菇內餡豐富,融入了蟹肉和濃郁芝士,與香滑的牛肝菌意大利飯相伴,口感層次分明,而且意大利飯唔會煮得太腍!口感剛剛好### WM自家製蛋糕藍莓芝士蛋糕超級滑同埋藍莓醬唔會好假都幾新鮮!甜品為係呢一餐飯最好嘅完結柚子芝士蛋糕這款芝士蛋糕鬆軟綿密,而且柚子非常清新,食完一啖又一啖### 熱檸檬紅茶這杯熱飲清新提神,檸檬的酸香與紅茶的醇厚相互融合,暖心又舒爽。### 百香果冰紅茶冰涼的百香果冰紅茶,酸甜適中,清新解渴

### 忌廉龍蝦蟹肉湯

這道湯品龍蝦湯比清甜唔會有啲涸喉嘅假味,仲識到蟹肉!

### WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡

這款漢堡絕對唔係隨便整,安格斯牛肉多汁,搭配香濃芝士!

### 烤羊架伴季節菜

### 芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯

而且意大利飯唔會煮得太腍!口感剛剛好

### WM自家製蛋糕

藍莓芝士蛋糕

柚子芝士蛋糕
這款芝士蛋糕鬆軟綿密,而且柚子非常清新,食完一啖又一啖

### 熱檸檬紅茶

### 百香果冰紅茶
冰涼的百香果冰紅茶,酸甜適中,清新解渴
今日放假同朋友去荃灣行街,呢間餐廳係同朋友傾計嘅好地方,地方寬敞乾淨,而且仲有dinner set,一個價錢有餐湯、主菜、甜品、飲品,好抵食!🦞忌廉龍蝦蟹肉湯入口非常滑順,份量十足,如果多啲肉粒或者配料加番落湯會更好,提升番個口感層次,但整體都好好飲。🍝香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉好欣賞但帶子有悉心煎過,而且大大粒,龍蝦汁嘅味偏淡,但扁意粉口感有彈性,而且都好掛汁,都係一個唔錯嘅選擇!🍛芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯蟹肉配合啡菇味道濃郁,非常夾!而加埋飯,兩種食材嘅汁都畀飯索哂,所以意大利飯係非常香濃,而且飯粒粒分明!🍰芝士蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我哋都叫咗自選蛋糕,佢哋好細心俾咗兩款唔同嘅芝士蛋糕我哋。好欣賞藍莓芝士蛋糕唔會太甜,濃重嘅奶香,芝士夠香濃同順滑;而士多啤梨芝士蛋糕非常濃郁士多啤梨味,芝士同士多啤梨果醬打勻一齊,每啖都有士多啤梨嘅香味!🍹凍百香果茶入口清新,非常解離,好啱配西餐一齊飲!☕️熱朱古力(+$18)估唔到熱朱古力上面都會加層好香滑嘅cream,朱古力亦好香濃。

🦞忌廉龍蝦蟹肉湯

🍝香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

🍛芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯

🍰芝士蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
我哋都叫咗自選蛋糕,佢哋好細心俾咗兩款唔同嘅芝士蛋糕我哋。

🍹凍百香果茶
入口清新,非常解離,好啱配西餐一齊飲!

☕️熱朱古力(+$18)
2024-11-12 455 views
星期四同男朋友約咗喺荃灣海之戀商場食晚餐,行緊街個陣發現位於三樓嘅一間平價西餐廳,有埋室內同室外用餐區,幾chill~佢哋嘅dinner menu真係幾抵食,百零二百蚊幾蚊可以食到扒同芝士焗龍蝦。頭盤會送一份西班牙火腿沙律,之後便有餐湯、餐飲同甜品。🦞首先要講下佢哋嘅忌廉龍蝦湯,滑順鮮甜,配合香濃嘅忌廉,令人一口接一口🥩🦞接住嚟就係法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳。焗龍蝦嘅外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩,搭配紅酒醬汁,令整體味道更加升華。而牛柳部分,我哋嗌咗7成熟,切開之後仲可以見到粉嫩嘅肉質,恰好熟度,配合creamy薯蓉一齊食,真係一絕!🍖漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁都好值得一試。豬扒外脆內嫩,厚身得黎又keep到肉汁,柚子青蘋果肉粒嘅配搭好新穎。一開始望落仲以為係翠玉瓜🧁甜品方面,可以選擇朱古力心太軟或是日甜品,我哋個日嘅甜品係藍莓芝士蛋糕~藍莓芝士蛋糕的芝士醇厚濃郁,藍莓酸甜可口,帶來清新氣息;朱古力心太軟外層微硬,慢慢切開,內裡流心隨之一湧而出,雖然係跟餐甜品,但質素完全唔差

2024-11-05 564 views
閒日經過海之戀 唸住在OPENRICE看看有什麼餐廳好評.  那就找到這間. 可惜,   雖性價比好像很高, 唔貴, 份量大, 味道勉強, 但個人真覺一般叫了兩個午餐+一個小食香煎西冷牛扒配意粉 -  牛扒夠林, 可惜, 是"拿"過既牛扒, 一D都唔好食, 但就便宜. 性價比係高. 一個餐 七十多元, 有餐湯, 有主食, 有餐飲, 是不錯的,   但感覺唔太好食, 意粉無味,  龍蝦湯還可,   全份餐只吃了一半沒吃了.吉列芝士忌廉卡邦尼意粉 -  這個還可以. 算是合格 , 南瓜湯都不錯還叫了一個小食拼盤, - 這個. 真是最差一個, 正價價錢, 雖然份量大, 但一D都唔熱. 炸到好實, 係脆. 但唔好食.   也是吃了一半沒吃了. 坦白說, 係有點失望. 全個餐. 只吃了近大半. 唔想再吃下去.   但價錢係平宜既. 三百鬆D埋單. 可惜. 食不到想要的質數.   下次唔會再幫襯.  懷疑高評分是怎來的.
叫了兩個午餐+一個小食
2024-11-01