Hiring
Monthly
$18,000-$25,000
Monthly
2024-08-12 1307 views
🔹️與朋友仔行完Donki 🛍 便到附近的 "WM Cafe & Bar“ 食lunch🍽 餐廳地方寬敝, 設有室外和室內坐位, 環境舒適、空間感十足👍食物有水準、份量足🥗 店員殷勤有禮👨‍💼👩🏻‍💼 價錢親民💰午餐有二十多款選擇😍盡顯心思💞包括:餐湯+主菜+飲品(更可以優惠價追+小食和甜品)超值、超值😁🔸️龍蝦湯🦞蕃茄湯🍅龍蝦湯味道濃郁, 蕃茄湯以滿滿蕃茄肉, 酸甜適中, 好Creamy 👍🔸️香草檸檬鹽烤盲曹魚柳配薯條時令蔬菜🐟🍟以大大片盲曹魚柳外皮烤至脆身, 肉質嫩滑, 薯條十分香脆, 份量十足🤤🔸️安格斯牛肉芝士漢堡配薯條🍔🍟包包金黃鬆軟, 安格斯牛肉質厚身多汁, 車打芝士片濃郁奶香, 薯條香脆可口😋🔸️芝士白汁焗西蘭花🧀🥦(小食)以鹹香拉絲芝士、綿密白汁味道香濃, 西蘭花鮮嫩爽脆🤤🔸️吉列炸蠔🦪(小食)色澤金黃、炸至外脆內軟, 蠔味鮮甜, 配上蛋黃醬Yummy😋🔸️心太軟🧆飯後甜品又怎少得熱騰騰超流心的心太軟呢, 香濃朱古力味, 甜度剛好👍🔸️士多啤梨芝士蛋糕🍰啖啖酸酸甜甜士多啤梨味和鹹香芝士味, 蛋糕軟硬適中, 回味無窮🍓🔸️餐茶點了蘋果汁🍎和即磨咖啡☕️

午餐有二十多款選擇😍盡顯心思💞
包括:餐湯+主菜+飲品
(更可以優惠價追+小食和甜品)超值、超值😁

🔸️龍蝦湯🦞蕃茄湯🍅

🔸️香草檸檬鹽烤盲曹魚柳配薯條時令蔬菜🐟🍟

🔸️安格斯牛肉芝士漢堡配薯條🍔🍟

🔸️芝士白汁焗西蘭花🧀🥦(小食)
以鹹香拉絲芝士、綿密白汁味道香濃, 西蘭花鮮嫩爽脆🤤

🔸️吉列炸蠔🦪(小食)

🔸️心太軟🧆

🔸️士多啤梨芝士蛋糕🍰

🔸️餐茶點了蘋果汁🍎和即磨咖啡☕️

Type of Meal
Lunch
2024-08-03 1433 views
今日收工帶左姑姐去海之戀商場食西餐~叫左兩個晚餐~餐湯:🦞忌廉龍蝦蟹肉湯 Lobster Bisque x 2龍蝦肉都幾大舊~味道濃郁唔錯C. 漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁$198Hampshire Pork Rack Steak with Yuzu & Apple Sauce估唔到呢件豬扒幾厚下~肉質都幾嫰~醬汁清新青蘋果粒好似有d酒味兼微辣~味道幾特別薯蓉幾香牛油味F. 芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯$168Crabmeat Stuffed Portobello Mushroom & Risotto with Porcini Mushroom 芝士份量多到可以拉絲,大啡菇好多汁意大利飯吸晒牛肝菌既香味~非常有咬口蘑菇份量十足每啖飯都食得到~唔錯飲品:兩杯熱咖啡~咖啡香濃~如果拉埋花會更好甜品:朱古力心太軟先Chocolate Lava Cake~外皮鬆化,中間軟心~朱古力甜度剛剛好WM 自家精選蛋糕 WM Homemade Cake外型似Tiramisu既芝士蛋糕,餅底好似咖啡味曲奇,唔太甜都唔錯兩個人食左四百幾~眼見都八成坐滿~店員都幾有禮貌,會主動比碟你share~環境都唔錯
今日收工帶左姑姐去海之戀商場食西餐~

叫左兩個晚餐~

龍蝦肉都幾大舊~味道濃郁唔錯

C. 漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁$198
估唔到呢件豬扒幾厚下~肉質都幾嫰~醬汁清新
青蘋果粒好似有d酒味兼微辣~味道幾特別
薯蓉幾香牛油味

F. 芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯$168
芝士份量多到可以拉絲,大啡菇好多汁
意大利飯吸晒牛肝菌既香味~非常有咬口
蘑菇份量十足每啖飯都食得到~唔錯

飲品:
兩杯熱咖啡~咖啡香濃~如果拉埋花會更好

甜品
朱古力心太軟先Chocolate Lava Cake~
外皮鬆化,中間軟心~朱古力甜度剛剛好
WM 自家精選蛋糕 WM Homemade Cake

兩個人食左四百幾~眼見都八成坐滿~
店員都幾有禮貌,會主動比碟你share~
環境都唔錯~卡位亦都寬敞~下次都會想嚟試其他

2024-08-02
Type of Meal
Dinner
  • 芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯
2024-04-26 2796 views
【荃灣區】【WM Café & Bar】約咗春哥喺荃灣食飯,呢幾日食咗兩次 WM Café & Bar,喺呢度都有分店,唔好理世俗嘅眼光喇,就入去試吓佢啦。不過春哥係一位好就得人嘅同事,為咗我寫嘢寫得爽啲,佢堅持叫啲同之前唔重覆嘅食物。其實呢度個餐牌都幾多嘢揀,無需要過慮嘅。我哋先試個 $88 嘅「WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉」,我係一個好憎食肉醬嘅人,但係呢一款肉醬唔太濃味,幾啱我口味。跟住試 $148 嘅「意式海鮮薄餅」,有蝦肉、魷魚、蟹肉、青口、紫洋蔥、燈籠椒、芝士,上菜見到佢都相當足料,鋪到滿晒。味道上都幾豐富,好重海鮮味,幾好食嘅。另外我哋仲試咗兩款小食,分別係 $58 嘅「炸洋蔥圈配車打芝士醬」同 $58 嘅「炸檸檬雞槌」,前者幾邪惡,配埋芝士醬幾惹味,後者好特別,啖啖肉都好香口。我哋冇叫嘢飲,加埋一嘅埋單價係 $387,唔差嘅。。。(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)@wmcafebar呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:大埔區:1am1361沙田區:1am1365#1amfoo

(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)

@wmcafebar

大埔區:1am1361
沙田區:1am1365

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #WMCaféBar #WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉 #意式海鮮薄餅 #炸洋蔥圈配車打芝士醬 #炸檸檬雞槌 #1am1366 #1ambackup
2024-04-25
2024-08-18 284 views
放工約了朋友在海之戀商場行街同夾公仔,醫肚時揀返呢間坐得舒服啲西餐廳,之前食過佢地意粉同pizza都唔錯😌點知今次食既烤牛柳真係勁好食😋法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳龍蝦🦞好多籽,彈牙鮮甜,跟餐既薯蓉都唔錯,但都唔及用紅酒醬汁烤出黎既牛柳出色!叫左5成熟岩岩好,塊牛無筋好易切開,本身的調味就好好食😋牛味都濃,下次食絕對再叫!香煎带子海鮮龍蝦汁扁意粉🍝咁岩跟餐既湯都係龍蝦湯,今次真係豐富的龍蝦海鮮餐☺️好滿足,扁意粉好掛汁,吸引曬龍蝦汁的精華,好入味。甜品心太軟同草莓芝士蛋糕都好正,跟餐送但絕對唔馬虎!

法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳

香煎带子海鮮龍蝦汁扁意粉🍝

甜品心太軟同草莓芝士蛋糕都好正,跟餐送但絕對唔馬虎!
2024-08-14
2024-08-15 328 views
我今日放假,約同好友去荃灣海之戀商場逛街,順道去位於荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖的 WM Cafe and Bar 食午餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個 Beef Cheek with Mashed Potatoes and Vegetables 法式紅酒燴牛面頰配薯蓉伴季節蔬菜 $128,好友點左個 New Zealand Grain Fed Ribeye Steak (6oz) with Vegetables and Fries 紐西蘭穀飼牛肉眼扒(6oz)伴時令蔬菜及薯條 $128;Add on 追加Baked Broccoli with White Cheese Sauce 芝士白汁焗西蘭花 $28,Homemade Lava Cake 自家製心太軟 $25;Drinks 餐飲係 Kiwifruit Mocktail 奇異果風情 $20(跟餐),Green Apple Peach Tea 青蘋果蜜桃茶 $20(跟餐)。牛面頰燴得軟腍入味好好食,肉眼扒牛味濃郁有咬囗,西蘭花焗得青綠好味,心太軟是我的至愛👍;兩款特飲好清爽。

• 青蘋果蜜桃茶
  • 法式紅酒燴牛面頰配薯蓉及時令蔬菜
  • 紐西蘭穀飼牛肉眼扒(6oz)伴時令蔬菜及薯條
  • 龍蝦湯
2024-08-14 226 views
又嚟荃灣海之戀呢間西餐廳食晚飯,室外可以望到海景,對正汀九橋。係夜晚就好似一間酒吧,部啤酒機都係喺出邊嗰度。今晚好熱就坐返入面慢慢食。🍕意式辣肉腸薄餅,餅邊超級脆,熱辣辣出爐最好食。+$38就有埋龍蝦湯、沙律同埋小食炸蠔。+$8可以轉凍飲。🥩漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁,豬扒超級淋滑,仲有帶骨有肥膏,好香口。呢個係晚餐就包埋餐湯、飲品,仲有甜品朱古力心太軟,相當豐富。細食嘅朋友分分鐘都食唔曬。

🍕意式辣肉腸薄餅,餅邊超級脆,熱辣辣出爐最好食。

+$38就有埋龍蝦湯、沙律同埋小食炸蠔。+$8可以轉凍飲。

2024-08-14 244 views
呢間餐廳有戶外同室內既環境,入面既設計好園林feel好似去左森林甘,木系設計既枱椅,好岩一大班人食飯傾計位於荃灣海之戀商場上面好方便。奧運期間餐廳做緊優惠小食係有平既,但我地唔太肚餓就無加到,優惠詳情要問下餐廳職員,如果半價加小食係幾抵既。我地叫左份Dinner set既牛柳口感都幾軟熟,仲有埋焗龍蝦食,最尾包埋甜品食都算抵嫁。@wmcafe #荃灣 #牛柳 #hkkol #hkfoodie #foodphotography

2024-08-07 302 views
今晚去WM cafe & bar 食晚飯,食咗個套餐都幾底食。「忌廉龍蝦蟹肉湯」, 湯頭濃郁香醇,飽含著海鮮的鮮甜味。「蕃茄濃湯」,濃郁的湯底配搭上酸甜適中的蕃茄,令人回味無窮。「法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳」。龍蝦肉質肥美鮮嫩,烹調手法恰到好處。搭配紅酒醬汁更是增添了豐富的風味。烤牛柳也恰到好處。「芝士蟹肉釀大啡菇 配牛肝菌意大利飯」。大啡菇內裡塞滿了香濃的蟹肉及芝士餡料,再配上綿密可口的意大利飯,無疑是一道令人垂涎欲滴的美食。甜品是WM 自家製的「Tiramisu」,濃郁的咖啡香氣與綿密柔滑的奶醬完美融合,口感豐富,實在是人間美味。另一款甜品「朱古力心太軟」同樣出色,外層酥脆的朱古力外皮包裹住濃郁柔滑的內餡,令人回味無窮。

「忌廉龍蝦蟹肉湯」, 湯頭濃郁香醇,飽含著海鮮的鮮甜味。

2024-08-06 292 views
今日黎到荃灣西 見到呢間餐廳座位闊落餐牌啲野食都幾岩而且又見到佢支持香港運動員係奧運比賽小食同拼盤都半價所以就入去support下餐廳送左個沙律小食比我地入面有巴馬火腿配哈蜜瓜 同埋沙律菜同蕃茄仔全部野都凍凍地 好清新開胃既感覺!既然半價 我地就叫左WM小食拼盤入面有薯條、炸洋蔥圈、炸肉丸、炸蝦同墨魚餅🦑每款炸物都炸得好鬆脆!炸皮唔會太厚同太油加埋佢附上既芝士醬同蕃茄醬🥫恰到好處 非常開胃日本帶子明太子扁意粉意粉個汁好creamy! 好厚滑既忌廉味仲有配埋啲明太子帶子大大粒 好味!柚子蜜糖燒雞(半份)配時令蔬菜、薯蓉燒雞既皮好脆!但係入面既肉質依然好鮮嫩 唔會老柚子味唔會太搶 配埋啲蔬菜同薯蓉味道恰到好處!成間餐廳環境氣氛都好休閑好適合三五知己黎吹水食野
今日黎到荃灣西 見到呢間餐廳座位闊落
餐牌啲野食都幾岩
而且又見到佢支持香港運動員係奧運比賽
小食同拼盤都半價
所以就入去support下

餐廳送左個沙律小食比我地

入面有巴馬火腿配哈蜜瓜 同埋沙律菜同蕃茄仔
全部野都凍凍地 好清新開胃既感覺!

既然半價 我地就叫左WM小食拼盤
入面有薯條、炸洋蔥圈、炸肉丸、炸蝦同墨魚餅🦑
每款炸物都炸得好鬆脆!
炸皮唔會太厚同太油
加埋佢附上既芝士醬同蕃茄醬🥫
恰到好處 非常開胃
WM小食拼盤

日本帶子明太子扁意粉
意粉個汁好creamy! 好厚滑既忌廉味
仲有配埋啲明太子
帶子大大粒 好味!

日本帶子明太子扁意粉

柚子蜜糖燒雞(半份)配時令蔬菜、薯蓉
燒雞既皮好脆!

成間餐廳環境氣氛都好休閑
好適合三五知己黎吹水食野

1961 views
2024-08-05 227 views
WM Cafe & Bar 位於荃灣海之戀商場。餐廳內部座位舒適。搭配柔和的燈光,營造出溫馨的氛圍。增添了不少浪漫氣息。這裡的餐點不僅味道好,性價比也很高。提供多款2人.四人套餐.//忌廉龍蝦湯濃厚的龍蝦味,帶有一絲絲的奶香,顏色柔和和誘人.味道鮮甜,加入忌廉,使湯的質感更加豐富。//頭盤:巴馬火腿哈蜜瓜多士味道非常獨特美味。火腿肉質柔軟鹹香濃郁,與甜美多汁的哈蜜瓜搭配時,鹹甜交織,形成絕妙口感。多士酥脆更是為這道菜增添了層次感,使每一口都充滿驚喜。//椰威三文魚柳•三文魚籽•海草•薯蓉三文魚柳外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,帶有椰子的香氣,增添了獨特的風味三文魚籽:小小的魚籽爆發出濃郁的海洋味道,為整道菜增添了鹹鮮的層次感海草:新鮮的海草帶來清新的口感。薯蓉:綿密的薯蓉.柔滑的口感和淡淡的奶香讓人回味無窮。//安格斯牛柳•海虎蝦•帶子.時令蔬菜/安格斯牛柳五成熟.柔嫩多汁濃郁.牛肉外皮酥脆,內裡鮮嫩。/海虎蝦:新鮮的海虎蝦肉質緊實,爽甜。/帶子:肉質細嫩,口感滑嫩,時令蔬菜:新鮮蔬菜,為這道菜增添了豐富的色彩和口感。營養豐富,這道菜不僅在味道上有豐富的層次,視覺上也非常吸引人。//紅萄士多啤
//忌廉龍蝦湯

//頭盤:巴馬火腿哈蜜瓜多士

//椰威三文魚柳•三文魚籽•海草•薯蓉

海草:新鮮的海草帶來清新的口感。
薯蓉:綿密的薯蓉.柔滑的口感和淡淡的奶香讓人回味無窮。

//安格斯牛柳•海虎蝦•帶子.時令蔬菜
/安格斯牛柳五成熟.柔嫩多汁濃郁.牛肉外皮酥脆,內裡鮮嫩。
/海虎蝦:新鮮的海虎蝦肉質緊實,爽甜。
/帶子:肉質細嫩,口感滑嫩,

//紅萄士多啤梨巴斯克蛋糕
結合了巴斯克蛋糕和士多啤梨的創意甜點.焦香的外皮和柔軟的內芯.讓整體口感更加豐富。
//柚子海鹚朱古力蛋糕
柚子的清香和朱古力的濃郁完美結合。形成絕妙的搭配,讓人一口接一口
2024-08-02 165 views
今日同屋企人好開心,去咗荃灣海之戀行街,我見到有啲肚餓,上網搜尋一下荃灣有咩推介,見到好高人氣嘅西餐廳,就係海之戀商場裏面,非常容易搵,非常方便,而且環境氣氛好優美,亦都好浪漫,可以介紹俾成班朋友或者情侶去食,都係一流嘅餐廳,呢度嘅環境都係好舒適樸素,而且好有私人空間,我真係好推介佢哋嘅忌廉龍蝦湯,試咗一次,真係愛上了,因為佢哋嘅湯細滑嘅質地,真係非常好味,而且配合埋香脆嘅麵包,真係非常完美嘅配搭啊,仲有我推介佢哋嘅沙律加咗青蘋果肉,真係好開胃呀,酸酸地,而且賣相吸引,份量豐富,踢出廚師好有心機為客人準備呀,而且就服務質素都好高,師兄都好主動,而且服務殷勤,真係有賓至如歸的感覺,而且呢度我都好推介佢哋嘅雙層安格斯牛肉芝士漢堡,真係勁大個包,同朋友分享真係非常好呀
餐廳環境微暗,卡座坐得舒服,音樂播外國音樂好放鬆😎。風乾火腿沙律杯風乾火腿鋪係面,裡面有一些沙律同水果粒🥗,d醬酸酸地幾好食;哈密瓜粒🍈配埋鹹香既火腿味道中和返。[主食]忌廉蟹肉香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉🍝:香煎帶子煎至兩面黃有脆邊肉質嫩滑。濃濃既龍蝦汁好味,拌埋碎碎既蟹肉絲一絕🤤。芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯:意大利飯質地冧身,配埋牛肝菌增強口感。蟹肉釀大啡菇已經夠好食,仲加埋芝士🧀️超邪惡👿。[甜品🍮]朱古力心太軟(必食)-心太軟一切開係流心,朱古力醬🍫好濃郁,味道唔會太苦味少甜剛好。WM自家製蛋糕—用甜品作個小結,滿意👍
餐廳環境微暗,卡座坐得舒服,音樂播外國音樂好放鬆😎。

風乾火腿沙律杯

[主食]
忌廉蟹肉香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉🍝:

芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯:

甜品🍮]
WM自家製蛋糕—用甜品作個小結,滿意👍

[飲品🥤]
百香果冰紅茶
升級$18冰川雪山🏔️—打卡一流。個杯好特別,上面有球雪糕,下面係藍色既汽水,配埋一起係小朋友最愛😻。
  • 芝士蟹肉釀大啡菇牛肝菌意大利飯
2024-07-22 403 views
間餐廳喺海之戀商場入邊性價比都算幾高餐廳老闆好好人,見到全場每台都送一客精美前菜Parma Ham唔會死鹹同埋太多筋!生菜好新鮮**忌廉龍蝦蟹肉湯** - 濃郁的忌廉湯底完美地融合了新鮮肥美的龍蝦和蟹肉的甜美鮮味,香氣撲鼻,令人垂涎欲滴。. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁蔥粉** - 香煎後外焦內嫩的帶子,配以鮮美可口的龍蝦汁,灑上爽脆的蔥花,口感層次豐富,滋味絕佳。. **芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯** - 肥美多汁的蟹肉被完美地包裹在鮮嫩多汁的大啡菇中,再灑上芝士,香濃滑順,最神奇就係食晒成碗飯都唔覺得好油膩!飽滿Q彈的意大利飯配上香菇鮮美多汁的牛肝菌醬!. **WM自家製士多啤梨芝士蛋糕** - 這款蛋糕定必是出自名師之手,濕潤鬆軟的芝士蛋糕,超級軟滑,而且餅底都好好味!. **朱古力心太軟** - 外層熱辣辣的外殼,一口咬下便能感受到濃郁滑溜的朱古力心,口感柔嫩細滑. **WM英式炸鱈魚柳酸忌廉- 酥脆的外層包裹住鮮嫩多汁的鱈魚柳,是一道絕佳的英式經典。. 百香果冰紅茶** -清新可口的百香果冰紅茶,是消暑解渴的絕佳組合。. **熱檸檬紅茶** - 溫和回甘的檸檬紅茶,溫度恰到
間餐廳喺海之戀商場
入邊性價比都算幾高

餐廳老闆好好人,見到全場每台都送一客精美前菜

Parma Ham唔會死鹹同埋太多筋!生菜好新鮮

**忌廉龍蝦蟹肉湯** -

. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁蔥粉** -

. **芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯**
飽滿Q彈的意大利飯配上香菇鮮美多汁的牛肝菌醬!

. **WM自家製士多啤梨芝士蛋糕** -

. **朱古力心太軟** -

. **WM英式炸鱈魚柳酸忌廉-
酥脆的外層包裹住鮮嫩多汁的鱈魚柳,是一道絕佳的英式經典。

. 百香果冰紅茶** -
清新可口的百香果冰紅茶,是消暑解渴的絕佳組合。

. **熱檸檬紅茶** - 溫和回甘的檸檬紅茶,溫度恰到好處,回味悠長,是舒緩身心的好選擇。
2024-07-22 305 views
相約了好久不見的朋友飯聚,由於朋友分別有住新界西及九龍東,為了方便大家便選了屯馬線上的荃灣西,然後網上搜尋了幾間適合大伙兒的餐廳,最後大家就揀左呢間。打電話BOOK 8位,有得揀室內或室外位置,最開心是問到沒有用膳限時,可以同朋友傾計傾耐點。餐廳位於商場三樓,可以經地鐵C4出口或E2出口前往,但E2就要穿過Donki,用佢裡面一部扶手電梯上三樓。餐廳位於三樓的盡頭,不近扶手電梯,所以比較靜,但尚算易找到。餐廳面積大,座位寬敞,坐得舒服。雖然是星期五晚,但人客不多,所以餐廳內不會很噪,有利朋友間交談。其中一個朋友揀了意粉,另加 $38 會有一個小湯,小沙律,炸蠔及飲品。我們其餘每人就揀了一個SET DINNER,套餐包湯,甜品及飲品。餐廳內服務員不多,所以不能期望任何一刻都即時有人SERVICE你,但他們都很努力工作,所以服務速度我覺得是合理的,而且禮貌很好,很HELPFUL。上菜不快,所以如果你是比較心急的人,可能要留意。而我們因為一伙兒難得聚會,忙於傾談,所以沒有大問題。湯及主菜的份量都很足夠,我選了C餐 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!食了大半才想起拍照) ,出乎意料的豬扒肉很柔軟,味道亦

湯及主菜的份量都很足夠,我選了C餐 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!食了大半才想起拍照) ,出乎意料的豬扒肉很柔軟,味道亦很好。其他朋友都讚賞食物味道好,對食物的味道很滿意。
晚餐C 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!吃了大半才想起拍照!)
套餐甜品可選芝士餅或心太軟,味道都不錯。
芝士餅
是晚我們人均消費約$210,可以自在地飯聚,然後大家可以約半小時便回到家,這應該是北上消費做不到的事。
2024-07-19
晚餐C 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!吃了大半才想起拍照!)
芝士餅
  • 漢普夏有骨豬扒
聽到海之戀Donki有個新don don station夾公仔 緊係要行下玩下 玩完上到最高 見到呢間cafe 環境好大 又好岩坐低chill下食dinner 就擇左呢間試🥰💫忌廉龍蝦蟹肉湯 and 是日餐湯(番茄湯)龍蝦蟹肉湯好新鮮 好重蟹味 正番茄湯就好鮮甜☺️💫香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉帶子煎得好香 仲有龍蝦🦞 意大利粉好彈牙 連埋個龍蝦汁 好食到停唔到口😋💫芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯個risotto 好creamy, 最夾係配有牛肝菌,大啡菇裝滿芝士蟹肉👍🥤凍西袖蜂蜜綠茶, 岩哂咁熱既天氣解渴Tiramisu蛋糕/ 心太軟心太軟切開一半 裡面既朱古力醬即刻溢出😍我就當然唔會浪費 用蛋糕沾上朱古力醬一併食埋Tiramisu cake好鬆軟綿密👍

💫忌廉龍蝦蟹肉湯 and 是日餐湯(番茄湯)
龍蝦蟹肉湯好新鮮 好重蟹味 正
番茄湯就好鮮甜☺️

💫香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

💫芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯

🥤凍西袖蜂蜜綠茶, 岩哂咁熱既天氣解渴

Tiramisu蛋糕/ 心太軟

Tiramisu cake好鬆軟綿密👍