Hiring
$21,000-$24,000
$18,000-$21,000
$18,500-$19,500
2025-04-11 377 views
又來臨餐廳了,我還是挑了最愛的漢堡來吃啊,還要升級為雙層的呢安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 漢堡的牛肉非常多汁,肉質鮮嫩,加上香濃的芝士,雙層漢堡絕對值得一試,兩層牛肉的口感和風味更為飽滿。薯條外脆內軟,搭配漢堡絕配。忌廉龍蝦湯湯品香濃,龍蝦味道鮮甜,搭配絲滑的忌廉,讓人感受到海鮮的鮮美。香橙西柚意大利油醋沙律沙律清新可口,香橙和西柚的酸甜平衡,搭配油醋醬,十分開胃。脆炸海苔魷魚條魷魚條外脆內嫩,海苔的獨特風味增添了不少層次感,作為小食非常合適。青提柚子梳打飲品顏色配搭得宜,青提和柚子的組合原來非常夾,而且可以邊吃邊喝,特別適合午餐後解渴。自家製蛋糕 - 開心果巴克斯蛋糕蛋糕的口感柔軟,開心果的香氣濃郁,甜度適中,是完美的餐後甜點。午市套餐選擇非常多的,菜式都頗具水準,非常值得推薦!📍WM Café & Bar (海之戀商場)荃灣大河道海之戀商場3樓3094號鋪

安格斯牛肉芝士漢堡配薯條

忌廉龍蝦湯

香橙西柚意大利油醋沙律

沙律清新可口,香橙和西柚的酸甜平衡,搭配油醋醬,十分開胃。

脆炸海苔魷魚條

青提柚子梳打

自家製蛋糕 - 開心果巴克斯蛋糕

午市套餐選擇非常多的,菜式都頗具水準,非常值得推薦!

📍WM Café & Bar (海之戀商場)
荃灣大河道海之戀商場3樓3094號鋪

2025-04-08
Type of Meal
Lunch
2024-11-01 7158 views
好耐無去荃灣找野食。近排多數係灣仔覓食。因老婆想去荃灣做美容按摩。所以今晚好理所當然在荃灣找吃。當我們習慣地行過商場時,見到一間新開專食牛扒餐廳。**龍蝦海鮮湯**讓我感受到了一種奢華的享受。湯底濃郁,鮮香四溢,龍蝦的鮮味與其他海鮮的精華完美融合。湯中還加入了香草和香料,增添了層次感,湯的質地滑順,搭配上新鮮的海鮮,讓整道菜品更加豐富,令人陶醉。**巴馬火腿凱撒沙律**則是一道清新的開胃菜。巴馬火腿的鹹香與新鮮的生菜相得益彰,口感上形成了絕妙的對比。凱撒醬的濃郁與火腿的風味相互交融,讓整道沙律充滿了層次感。搭配上香脆的麵包丁,讓每一口都充滿了驚喜,既清爽又不失豐富感,實在是夏日的完美選擇。**龍蝦汁帶子海鮮芝士配長通粉**長通粉的口感彈牙,與濃郁的龍蝦汁和芝士相互融合,形成了絕妙的搭配。帶子的鮮嫩與龍蝦汁的香濃相得益彰,讓整道菜品的風味更加豐富。每一口都能感受到海鮮的鮮美與芝士的香濃,讓人欲罷不能。
當我們習慣地行過商場時,見到一間新開專食牛扒餐廳。
2034 views

2024-09-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
2025-04-12 0 views
今次走到荃灣覓食,同男友過一個甜蜜的二人世界晚餐,我哋揀咗 WM CAFE & BAR 食西餐。頭盤點咗 巴馬火腿哈蜜瓜多士鹹香嘅火腿加上多汁甜美的哈蜜瓜,再搭配香脆多士,鹹甜交錯,開胃又有層次忌廉龍蝦湯湯底香濃鮮味,忌廉質地香滑,濃厚龍蝦鮮香一入口即散,令人暖入心主菜方面我哋各自揀咗唔同嘅款式:
伊比利亞有骨豬扒豬扒厚切但煎得外脆內嫩,肉味香濃唔覺鞋口,配搭嘅 薯蓉質地幼滑綿密,入口即溶,奶香十足。伴碟仲有 香煎帶子,煎得金黃微焦、內裡嫩滑,襯埋柚子海鹽醬,平衡油膩,味道好出色安格斯牛柳肉質粉嫩多汁,咬落軟腍而不失咬口。旁邊仲有 海虎蝦,大隻彈牙,帶子鮮甜,煎得剛好,連同蔬菜一齊食,豐富又滿足。飲品方面叫咗 ,叫左兩杯顏值高既特飲,好岩打卡熱帶火山,飲品超級fresh,仲有熱情果籽雪沙草莓,杯野飲入面有粒草莓,飲落甜度適中甜品:
原味芝士蛋糕,味道香濃,口感綿密唔會太膩,底層餅底亦夠酥脆。
柚子芝士蛋糕,帶清新果香,淡淡柚子味,好清新
頭盤點咗 巴馬火腿哈蜜瓜多士
忌廉龍蝦湯
主菜方面我哋各自揀咗唔同嘅款式:
伊比利亞有骨豬扒
安格斯牛柳
飲品方面叫咗 ,叫左兩杯顏值高既特飲,好岩打卡
熱帶火山,飲品超級fresh,仲有熱情果籽
雪沙草莓,杯野飲入面有粒草莓,飲落甜度適中
甜品:
柚子芝士蛋糕,帶清新果香,淡淡柚子味,好清新
2025-04-07 432 views
🌟WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡🍔肉質鮮嫩多汁,搭配芝士、生菜及醬汁,口感豐富。🌟2人龍蝦套餐龍蝦海鮮湯🦞 濃郁湯底融合鮮甜龍蝦肉及海鮮,香氣四溢。 🌟巴馬火腿凱撒沙律🥗 巴馬火腿與新鮮生菜及濃郁凱撒醬,清爽爽口。🌟龍蝦汁海鮮長通粉🦞 龍蝦香氣濃郁,搭配鮮美海鮮,通心粉Q彈。🌟波士頓龍蝦薄餅(9吋)🍕 薄脆餅皮上滿佈龍蝦肉,搭配奶油醬及芝士,金黃酥脆。🌟柚子海鹽蘋果金寶🧂🍎 結合柚子香氣、海鹽及甜蘋果,外脆內軟,清新美味。
🌟WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡🍔
肉質鮮嫩多汁,搭配芝士、生菜及醬汁,口感豐富。

🌟2人龍蝦套餐
龍蝦海鮮湯🦞
濃郁湯底融合鮮甜龍蝦肉及海鮮,香氣四溢。

🌟巴馬火腿凱撒沙律🥗
巴馬火腿與新鮮生菜及濃郁凱撒醬,清爽爽口。

🌟龍蝦汁海鮮長通粉🦞
龍蝦香氣濃郁,搭配鮮美海鮮,通心粉Q彈。

🌟波士頓龍蝦薄餅(9吋)🍕
薄脆餅皮上滿佈龍蝦肉,搭配奶油醬及芝士,金黃酥脆。

🌟柚子海鹽蘋果金寶🧂🍎
結合柚子香氣、海鹽及甜蘋果,外脆內軟,清新美味。
2025-04-07 290 views
🔸主菜:🍖 烤羊架伴季節菜配紅酒汁($258)- 七成熟火候完美,肉質粉嫩多汁- 搭配獨特季節菜及濃郁紅酒汁,層次豐富🍔 美式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡($108)- 酥脆鱈魚柳配融化芝士- 加配金黃香脆薯條,滿足感倍增🍝 香煎帶子海鮮蝦汁扁意粉($178)- 新鮮帶子煎至表面焦香- 蝦汁意粉濃郁鮮美,海鮮風味十足🥣 龍蝦蟹肉湯- 濃稠湯質,滿載龍蝦與蟹肉鮮甜自家製蛋糕(set)🍰 **提拉米蘇** • 經典義式風味,馬斯卡彭芝士綿密柔滑 •苦甜平衡 🍊 **柚子芝士蛋糕** • 日式輕盈風格,芝士慕斯入口即化 • 新鮮柚子汁與皮屑帶來清新果香 • 餅底酥脆,完美襯托酸甜滋味 🍹飲品搭配:☕ 熱檸檬紅茶 - 清新解膩❄️ 百香果冰紅茶(少冰)- 果香清爽🎁 店家驚喜:🍞 法包薄餅 - 香脆可口

🔸主菜:

🍖 烤羊架伴季節菜配紅酒汁($258)
- 七成熟火候完美,肉質粉嫩多汁

- 搭配獨特季節菜及濃郁紅酒汁,層次豐富

🍔 美式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡($108)

- 酥脆鱈魚柳配融化芝士

- 加配金黃香脆薯條,滿足感倍增

🍝 香煎帶子海鮮蝦汁扁意粉($178)

- 新鮮帶子煎至表面焦香
- 蝦汁意粉濃郁鮮美,海鮮風味十足

🥣 龍蝦蟹肉湯

- 濃稠湯質,滿載龍蝦與蟹肉鮮甜

自家製蛋糕(set)
🍰 **提拉米蘇**
• 經典義式風味,馬斯卡彭芝士綿密柔滑
•苦甜平衡

🍊 **柚子芝士蛋糕**
• 日式輕盈風格,芝士慕斯入口即化
• 新鮮柚子汁與皮屑帶來清新果香
• 餅底酥脆,完美襯托酸甜滋味

🍹飲品搭配:

☕ 熱檸檬紅茶 - 清新解膩
❄️ 百香果冰紅茶(少冰)- 果香清爽

🎁 店家驚喜:

🍞 法包薄餅 - 香脆可口
2025-04-01 421 views
嘩,咁快就已經去到四月啦今次約咗朋友食dinner地點佢揀餐廳我揀睇暈晒海之戀入邊嘅餐廳最吸引我都係呢一間睇吓我哋兩個人互相揀嘅Chemistry會係點樣呢?Dinner set 性價比相當高,我們叫左一set,另外加了吉列琵琶蝦(外脆內嫩的炸蝦),和「開心果巴斯克蛋糕」。Dinner set 有「忌廉龍蝦蟹肉湯」、「法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳」(龍蝦和牛柳完美結合,味道鮮美) 。餐飲叫左「百香果冰紅茶」。甜品就叫左「心太軟」,朱古力好香濃,如果加埋球雪糕就完美!
嘩,咁快就已經去到四月啦
今次約咗朋友食dinner
地點佢揀
餐廳我揀
睇暈晒海之戀入邊嘅餐廳
最吸引我都係呢一間
睇吓我哋兩個人互相揀嘅Chemistry會係點樣呢?

1K
2025-04-01 458 views
輕鬆料理,滿足的西式晚餐青醬雜菌意大利面濃郁羅勒香氣,青醬口感順滑,完美包裹著面條~雜菌分量十足,咬下多汁,淡淡蒜香提味!風味滿滿,素吃朋友非常愛 焗薯蓉芝士意大利面拉絲芝士,綿密薯蓉和奶油,香氣滿。濃郁的奶香,薯蓉的搭配口感很好雙層牛肉芝士漢堡漢堡肉排厚實多汁,芝士融化狀態視覺滿分!面包烤得微微酥脆,搭配新鮮生菜和鮮甜番茄~番茄醬都很棒!經典風味,驚喜滿滿環境簡約,朋友聊天聚餐好去處餐廳之風格很輕鬆
輕鬆料理,滿足的西式晚餐
青醬雜菌意大利面
焗薯蓉芝士意大利面
雙層牛肉芝士漢堡
環境簡約,朋友聊天聚餐好去處
餐廳之風格很輕鬆
2025-03-28 443 views
今日去咗荃灣海之戀商場的一間cafe吃晚餐,位置十分方便,環境乾淨。忌廉龍蝦蟹肉湯的呈現可謂是非常誘人。湯底濃郁,奶香撲鼻,搭配新鮮的龍蝦和蟹肉,口感滑順又豐富,每一口都讓人感受到海鮮的鮮甜。漢普夏有骨豬扒這道菜的肉質非常嫩滑,經過精心烹調後,保留了豬肉的原汁原味。搭配柚子蘋果肉汁,酸甜適中,為整道菜增添了清新的層次感,既不膩口,又能提升肉的鮮味。肉芝士漢堡加配薯條無法抗拒的經典。漢堡的肉餅多汁,芝士融化得恰到好處,與新鮮的生菜和番茄完美結合,咬下去的瞬間,滿滿的滋味在口中爆發。而薯條外脆內軟,恰到好處的鹹味,讓這道搭配更為完美。WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

漢普夏有骨豬扒

肉芝士漢堡加配薯條

WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
2025-03-27 377 views
屯馬綫開通知後,往來荃灣西非常方便,因此今晚便來到這裏享受一頓美味西餐。Dinner set $198,包括主菜、餐湯、餐飲和甜品。餐湯忌廉龍蝦蟹肉湯,龍蝦味道十足,反而蟹肉鮮甜味道比掩蓋,幸好熱辣辣的湯,都已經非常美味。主菜:漢普夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁,豬扒外脆內軟,肉汁豐富,烹煮時間適中。柚子蘋果酸酸甜甜,可以去除豬扒的油膩感,這個設計,非常有心思。W M焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉$88,芝士份量十足,安格斯牛肉醬牛味濃郁,原來千層麵都只是配角,反而薯蓉伴碟,更加美味可口。甜品:自家制精選蛋糕🍰,是藍莓芝士蛋糕,芝士味道香濃,配上酸甜的藍莓果醬,非常滿足。飲品:芒果百香果青檸特飲跟餐加$38,三種生果的酸味加在一起,清新可口,非常配合吃豬扒。

Dinner set $198,包括主菜、餐湯、餐飲和甜品

2025-03-18 630 views
行完Donki喺海之戀搵晚餐食,呢間之前食過都唔錯,坐得舒服,價錢合理~🔘安格斯牛肉辣味芝士漢堡 $116安格斯漢堡扒厚身juicy,有油脂感,麵包香脆,一定要加錢加埋熱辣辣嘅粗薯條~🔘日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉 $138 要讚吓個醬汁真係好香蒜味,意粉彈牙掛汁,仲有唔少魷魚鬚同魷魚筒~ 🔘 炸雞翼 (香辣味) $58唔知點解呢幾日好想食雞翼,可揀原味,柚子或者辣味,啱啱炸好嘅雞翼加上辣粉,非常惹味~ 🔘藍莓芝士蛋糕 $48藍莓醬味道酸甜,芝士蛋糕香濃軟滑,餅底都好味,而且幾大件~ 平日夜晚有啤酒買一送一優惠,好多枱都有叫~

🔘安格斯牛肉辣味芝士漢堡 $116

🔘日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉 $138

🔘 炸雞翼 (香辣味) $58

🔘藍莓芝士蛋糕 $48
藍莓醬味道酸甜,芝士蛋糕香濃軟滑,餅底都好味,而且幾大件~

平日夜晚有啤酒買一送一優惠,好多枱都有叫~
2025-03-13 575 views
**雙層安格斯牛肉芝士漢堡**的外觀就讓人垂涎欲滴。厚實的牛肉餅搭配上融化的芝士,兩者的香氣交織在一起,讓我忍不住想要立刻咬上一口。當我咬下去時,牛肉的鮮嫩與芝士的濃郁瞬間在口中爆發,肉汁四溢,讓人感受到一種無法抗拒的美味。漢堡的麵包外脆內軟,恰到好處地包裹住了豐富的內餡,讓每一口都充滿了層次感。搭配上新鮮的生菜和番茄,增添了清新的口感,讓整體味道更加平衡。這道漢堡不僅是視覺的享受,更是味覺的盛宴,讓我感受到漢堡的魅力。**安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉**千層麵的層次分明,每一層都包裹著豐富的牛肉醬和融化的芝士,讓人一口咬下去便能感受到濃郁的風味。牛肉醬的調味恰到好處,既有肉香又不過於油膩,與芝士的香濃相得益彰。這道菜的份量十足,讓我在享用的過程中感受到滿足感。搭配的薯蓉則是另一個亮點,滑順的口感與千層麵形成了完美的對比,讓整道菜品的口感更加豐富。

2025-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2025-03-13 437 views
同朋友係海之戀行完街,就順便食埋晚飯,呢間WM Cafe環境闊落又小清新,仲有露天位置好有氣氛。朋友點左個晚餐,有湯或沙律,以及餐飲同甜品,主菜揀左烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁。我就食WM 焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉。要左個忌廉龍蝦蟹肉湯,夠晒濃郁又香,有一絲絲蟹肉,好好飲,份量又多。主菜肉眼扒真係好好食,安格斯牛香味特別好濃郁,肉眼扒有口感得嚟又淋同嫩,牛脂香十足,7成都仲有肉汁,份量都大,2個人食都夠食,正!套餐呢個價有咁靚牛扒,讚。我嘅安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉,表面同夾係千層麵仲間都係超多芝士同肉醬,夠晒邪惡滋味,肉醬嘅味道同質感都比起其他餐廳好食,加埋滑溜薯香十足嘅薯蓉,yummy!甜品揀左藍莓芝士蛋糕,作為套餐嘅甜品,份量都算大,芝士蛋糕口感滑溜,滿滿香甜口味加上酸酸甜甜嘅藍莓醬,味道豐富,好食!餐廳員工好有禮貌,服務周到,令餐飯滿意程度大增。

餐廳員工好有禮貌,服務周到,令餐飯滿意程度大增。

2025-03-11 518 views
一上嚟個WM龍蝦海鮮湯,濃郁鮮甜,每啖都有海鮮嘅精華,一飲就知好足料!巴馬火腿凱撒沙律好清新,火腿同沙律菜好夾,成個開胃前菜好出色👍重點嘅波士頓龍蝦薄餅,9吋大大份,龍蝦肉多多,鮮白菌同迷你蕃茄襯托住,餅底香脆,咬落去好有口感,我同朋友爭住食😆主菜我哋揀咗龍蝦汁帶子海鮮芝士焗長通粉,芝士多得嚟拉絲,龍蝦汁好濃郁,帶子同海鮮都好新鮮,每條通粉都掛滿汁,正到痹!甜品我最鍾意柚子海鹽蘋果金寶,柚子嘅清香同海鹽嘅鹹香,配埋軟稔嘅蘋果,口感層次豐富。WM自家製嘅藍莓芝士蛋糕都唔錯,芝士味好濃郁,入口即化。飲品方面,百香果冰紅茶好清爽,好解膩;朱古力咖啡就香濃幼滑,咖啡控一定鐘意。呢個套餐先$388,有齊湯、沙律、主菜、甜品同飲品,真係好抵食!環境都好舒服,好適合同朋友嚟chill下。推介俾大家😎

2025-03-11 616 views
餐廳名字:WM Café & Bar (荃灣海之戀商場) 餐廳地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖這家餐廳擁有室內和室外的用餐空間,讓顧客可以根據自己的喜好選擇,裝修風格則散發著舊式西餐廳的獨特魅力。進入餐廳,讓人感受到濃厚的懷舊氛圍,十分適合與朋友聚會或浪漫約會!✨餐湯 🥣**忌廉龍蝦蟹肉湯** 這碗湯底濃郁,龍蝦和蟹肉的鮮味交融,讓人一口接一口,根本停不下來!主菜 🍖🍖1. **烤美國安格斯肉眼牛扒配紅酒汁** 外焦內嫩,肉質鮮美,配上紅酒汁,散發著誘人的肉香。2. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉** 帶子煎得恰到好處,搭配濃郁的龍蝦汁,讓人回味無窮。甜品 🍧1. **心太軟** 香甜滑口,讓人感到幸福滿滿,絕對是甜品愛好者的最愛!2. **柚子芝士蛋糕** 帶有清新的柚子香氣,酸酸甜甜,完美的收尾。
餐廳名字:WM Café & Bar (荃灣海之戀商場)
餐廳地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

餐湯 🥣
**忌廉龍蝦蟹肉湯**

主菜 🍖🍖
1. **烤美國安格斯肉眼牛扒配紅酒汁**
外焦內嫩,肉質鮮美,配上紅酒汁,散發著誘人的肉香。

2. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉**
帶子煎得恰到好處,搭配濃郁的龍蝦汁,讓人回味無窮。

甜品 🍧
1. **心太軟**
香甜滑口,讓人感到幸福滿滿,絕對是甜品愛好者的最愛!

2. **柚子芝士蛋糕**
帶有清新的柚子香氣,酸酸甜甜,完美的收尾。
今日同家姐收工過咗嚟海之戀行街,想食吓嘢吹吓水,見到WM cafe環境都幾好於是我哋就入去食咗個三文魚牛油果沙律,肉醬千層麵拼薯蓉、炸柚子雞翼同埋個蛋糕個柚子雞翼非常出色,炸到外脆內滑,而且柚子味配得啱啱好,熱辣辣食真係冇得輸肉醬千層麵拼薯蓉,呢個好抵食,再加好好食,兩個女仔食呢個基本上已經好飽,佢四邊圍住薯蓉,中間就係千層麵,而且個味道都好夠因為叫咗個千層麵,所以叫返個三文魚牛油果沙律中和下,呢個都唔錯😆最後外仲加咗個士多啤梨芝士蛋糕,我想講呢個口味係我好鍾意嘅,佢好creamy但係佢又唔會太漏,而且佢嗰陣士多啤梨醬甜甜地好新鮮,唔係普通藥水味,呢個蛋糕真係大贊,配埋我杯咖啡一齊飲好正我覺得佢個性價比都幾好,而且坐得好舒服,店員態度亦都好好,食物質素亦都好高,推介

• 意式炸雞翼