Hiring
Monthly
$18,000-$25,000
Monthly
2024-04-18 32 views
喺海之戀行吓行吓見到呢間WM Cafe& Bar唔係太肚餓,想食小食,飲杯紅酒就自己走入去坐低咗☺️喺門口見到佢哋嘅自家製蛋糕個樣望落唔錯就試吓!抹茶巴斯克芝士蛋糕 好食!叫咗一份雞翼,配一杯澳洲紅酒本身睇緊Menu,唔見有House wine原來貼咗喺牆上面 做promotion!Red/ white wine 只係$40杯都幾好飲!飲得過,抵👍🏻香辣雞翼非常惹味,配啤酒更適合🥹自己一個chill chill都幾開心🥳
喺海之戀行吓行吓見到呢間WM Cafe& Bar
唔係太肚餓,想食小食,飲杯紅酒
就自己走入去坐低咗☺️

喺門口見到佢哋嘅自家製蛋糕
個樣望落唔錯就試吓!
抹茶巴斯克芝士蛋糕 好食!

叫咗一份雞翼,配一杯澳洲紅酒
本身睇緊Menu,唔見有House wine
原來貼咗喺牆上面 做promotion!

Red/ white wine 只係$40杯
都幾好飲!飲得過,抵👍🏻
香辣雞翼非常惹味,配啤酒更適合🥹
自己一個chill chill都幾開心🥳

【荃灣西隱世平價Cafe,附戶外海景座位!】Cafe位於荃灣西海之戀商場內,方便易找!一入店就見到一大塊綠草牆壁,好清新好舒服嘅感覺。卡位亦好寬敞舒適,有情調。店外仲附有戶外座位,可以慢慢吹水、慢慢拍拖,仲睇到海景添,夠哂浪漫🌹!.食物🥘:🔹意式辣肉腸薄餅🍕 $108+$38 套餐升級包龍蝦湯🦞+沙律🥗+小食吉列炸蠔+餐飲(百香果冰紅茶)講講個主食先,每塊切餅都有辣肉腸,有啲切餅仲要係有兩塊辣肉腸,好足料🍕😍,已經好香濃芝士味🧀,芝士控必食!上碟熱辣辣,焗到好香脆~😋而套餐亦好抵食,加$38就有咁多嘢食!!龍蝦湯好香濃,吉列炸蠔🦪亦炸得啱啱好,唔會蓋過蠔嘅鮮味。🔸晚市套餐 D. 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉 $178配忌廉龍蝦蟹肉湯、餐包+餐飲(熱綠茶)意粉🍝好足料,又有帶子又有龍蝦🦞又有青口,可以一次過試哂唔同嘅海鮮💖!菜式以龍蝦汁為主,同時結合了帶子和龍蝦汁的豐富味道,鮮甜的帶子加上濃郁的龍蝦汁,再搭配扁意粉的口感,寬平的義大利麵條剛好吸哂龍蝦汁的味道,食落每一啖都能品嚐到豐富的海鮮風味。🦞❤️🥰🔹特色炸薯條(黑松露芝士汁) $58薯條份量好多,上面淋上好多黑松露,而店員亦好細心俾兩兜茄
【荃灣西隱世平價Cafe,附戶外海景座位!】

食物🥘:
🔹意式辣肉腸薄餅🍕 $108

+$38 套餐升級
包龍蝦湯🦞+沙律🥗+小食吉列炸蠔+餐飲
(百香果冰紅茶)

🔸晚市套餐
D. 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉 $178
配忌廉龍蝦蟹肉湯、餐包+餐飲(熱綠茶)

🔹特色炸薯條(黑松露芝士汁) $58
薯條份量好多,上面淋上好多黑松露,而店員亦好細心俾兩兜茄汁🥫,好細心!

Btw佢晚市仲做緊半價優惠,星期一至五嘅半價套餐都唔同!好抵🥰🥰

📍:WM Café & Bar (海之戀商場)
地址: 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
電話: 27661112
#荃灣西#海之戀#海之戀商場#荃灣cafe#晚市優惠#半價#荃灣美食#西餐#荃灣西餐
2024-04-10
  • 意式辣肉腸薄餅
  • 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉
2024-04-14 47 views
放工後約咗朋友去荃灣食嘢,想安靜啲傾吓偈,所以揀咗海之戀商場既WM cafe and bar, 內面要境幾寬闊同有氣氛, 卡位坐得好舒服!我地揀咗一個千層麵同一份burger 一齊食,主餐牌加$38仲可以有龍蝦湯、炸生蠔、沙律同飲品,呢個配搭唔錯!店員話平日(一至五)晚膳時間可以用半價換購一份指定食物, 我地用$99加配左一份澳洲豬鞍扒試下!龍蝦湯、炸生蠔、沙律龍蝦湯好有驚喜,好鮮味!唔會因為是加配求其比你,炸生蠔就新鮮炸起,外脆內軟, 食完炸野食返啖沙律中和返,剛剛好!WM 安格斯辣味芝士漢堡(內有菠蘿)Burger 加$18有薯條,果下好想食就加左!估唔到有咁多!安格斯牛肉好淋、好Juice! 超級推介!WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉千層麵即叫即焗, 新鮮熱辣,上枱時店員好細心咁提醒邊隻碟係熱嘅,等你唔會燙倒!千層麵之間有好多肉醬,食落好有口感,加埋上面既芝士,好香!伴碟嘅薯蓉好多,我地都食唔晒~WM 烤澳洲豬鞍扒上枱時都嚇親,估唔到咁大塊!咁大塊嘅豬扒仲要烤得好淋、好多汁喺屋企真係做唔到!抵食~

龍蝦湯、炸生蠔、沙律

WM 安格斯辣味芝士漢堡(內有菠蘿)

WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉

WM 烤澳洲豬鞍扒
2024-04-09 51 views
今日同朋友去咗荃灣西食飯,搵咗一間西餐廳鋸扒,超值得推介,我哋係星期三去,有半價優惠菜式,特別推介佢哋嘅美式豬仔骨,真係好入味,非常入口,真係好好食呀,而且呢度嘅食物選擇好多,有小食,有意粉類,有意大利飯,真係超級多選擇,而且價錢經濟實惠,而且呢度嘅小食拼盤都好好食呀,全部即叫即整,有洋蔥圈,炸薯條,炸雞翼,仲有唔同口味,一定有一款啱食,而且佢哋嘅服務態度都好好,侍應好有耐性,有笑容仲好主動服務,主動斟茶遞水,我真係覺得呢度食飯有賓至如歸的感覺,好似去咗天堂咁,而且呢度嘅氣氛都好好,好舒服,個空間好大,寬敞,而且衛生程度好,整潔,裝修精緻,所以呢度食飯好有情調,好啱一家大細,同埋情侶嚟食飯啊,仲有戶外座位,真係好有情調,望住個天橋,有晚景,真係一流
2024-04-09 33 views
今日放咗工,同一班朋友行街,見到我想響海之戀商場搵嘢食,於是上網搜尋一下,睇吓有冇美食推介,見到好多人都推介呢一間響3樓間西餐廳,好受歡迎,話呢間餐廳食物質素好高,於是去食,估唔到真係好大驚喜,食物質素好,而且服務態度又好,有賓至如歸的感覺,真係覺得要推介俾朋友啊,呢度好出名鋸扒,我見到佢哋嘅主餐牌推介,有安格斯牛扒,肉質鮮嫩,非常厚肉,而且入口即溶,加埋配料薯蓉,味道喺香香屋企啦,真係好夾呀,而且我哋叫咗個小食,炸雞翼,佢有唔同口味,包括原味,柚子味,仲有辣味,真係新鮮滾熱辣,即叫即整,超級香噴噴,咬口好脆 ,而且佢哋嘅意粉都好多選擇,我叫咗個明太子意粉,真係配埋白針真係一流啊,如果去到呢間餐廳,一定要試吓,個明太子意粉配埋帶子,真係好好食呀,同埋呢度有室外,環境好舒服❤️❤️❤️
【WM Café & Bar - 海之戀商場】荃灣海之戀商場因為有間sinking,所以我經常來,每次來都會試新餐廳,今次就試了一間西餐廳餐廳 - WM Café & Bar,感覺非常良好。日本帶子明太子意粉$158。鮮嫩的帶子搭配濃郁的明太子醬汁,每一口都充滿了海鮮的鮮味,讓人回味無窮。意粉的口感彈牙,帶子非常大粒,而且份量也不少。鹹香的明太子味原來同帶子都好夾,第一次試這個組合感覺還不錯。全日早餐,價格為$138。這份早餐真的是超值!裡面包括了黑松露炒蛋、英式豬肉腸、煙腩片、挪威三文魚、巴馬火腿、雜菌和蕃茄等多種豐富的食材。尤其是黑松露炒蛋,散發出濃郁的松露香氣,濃郁黑松露味非常提神!有時識一個全日早餐,可以撐一整天。法式海鮮湯$68。這碗湯濃郁醇厚,充滿了海鮮鮮味!WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖#WMCafeAndBar #海之戀商場 #荃灣美食 #日本帶子明太子意粉 #全日早餐 #法式海鮮湯 #美食分享 #foodie #foodreview #instafood

【WM Café & Bar - 海之戀商場】

法式海鮮湯$68。這碗湯濃郁醇厚,充滿了海鮮鮮味!

WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)

2024-04-08
2024-04-03 35 views
毛孩都可以一齊入嘅商場西餐廳,有室外室內,仲可以睇到景,chill chill食野😆餐包有天然發酵黑糖麵包,點少少牛油就唔會遮蓋麥香味,外酥內軟,又幾好食~Set Dinner 有忌廉龍蝦蟹肉湯,好香濃,份量唔少,好香又好滑,而且仲有少少蟹肉,一齊食好好味!Main 有美國肉眼扒,7成熟仍然肉質嫩滑,食落Juicy。牛扒汁有紅酒香味,但其實本身都夠味,覺得點少少岩鹽食都好足夠!薯蓉好Creamy~Pizza可以揀厚/薄餅底, 薄Pie的意式海鮮pizza 都脆口,仲有唔少海鮮!價錢相宜,可以一試~📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣) 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖#wmcafe&bar #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk

價錢相宜,可以一試~

📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)

2024-04-02 36 views
荃灣搵到一個同朋友吹水食飯嘅好地方😍dinner set 都係百零蚊起,仲要包埋餐湯同甜品😌重點係地方闊落,同朋友傾偈絕對超級舒服😛龍蝦湯超濃郁,飲完繼續好想飲😝美國安格斯肉眼扒七成絕對係啱啱好,牛肉味濃,食落口感豐富,仲有幾條蘆筍,同埋薯蓉,就算唔點醬,都10分夠味😋意式海鮮pizza 超級脆口,超多海鮮!2個人食會覺得岩岩好😋煙三文魚牛油果沙律,10分新鮮😋份量啱啱好📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)

2024-03-30 36 views
WM Cafe & Bar在客人點餐後奉上黑糖麵包,黑糖麵包都是天然發酵的,建議吃前撕成一小個,以牛油刀塗抹牛油,入口可感受到麥香與黑糖甜美,外酥內軟,不錯的吃。我們均有加38元升級至套餐,一次享有是日餐湯、廚師沙律、吉列炸蠔和百香果冰紅茶,吉列炸蠔炸得金黃酥脆,外層炸粉薄薄的一層,加上裡面生蠔肥美汁多,一口吉列炸蠔,一口廚師沙律,讓吉列炸蠔倍增鮮味。廚師沙律含有各種常見的菜蔬,如生菜、車厘茄,另外特別添加西柚,使沙律味道更豐盛,簡單地淋上柚子醋提味,酸酸的極清爽開胃,廚師沙律美味又健康。是日餐湯我們選了龍蝦湯,龍蝦湯使用龍蝦頭熬出紅通通的龍蝦湯,龍蝦湯純純的龍蝦味,極之濃郁,蝦香充滿嘴巴,久久不散,龍蝦湯真的好喝,我們好不喜歡。百香果冰紅茶以百香果的酸甜和紅茶的芬芳調和,入口後百香果冰紅茶還會回甘,尾韻茶香縈繞嘴中,以果茶類來說這百香果冰紅茶夠味又不死甜,挺解渴的。之前吃過這裡的意式海鮮薄餅蠻喜歡的,意式海鮮薄餅料挺多,青口、蟹肉、魷魚、蝦肉、紫洋蔥、燈籠椒、車厘茄,當然亦不少得芝士,每一塊薄餅都吃到海鮮,真材實料。剛出爐就聞到意式海鮮薄餅的香氣,意式海鮮鮮薄餅烤得香酥,拉絲的芝士與

剛出爐就聞到意式海鮮薄餅的香氣,意式海鮮鮮薄餅烤得香酥,拉絲的芝士與海鮮像跳舞般頗活潑,還有酸美的車厘茄畫龍點睛,意式海鮮薄餅愈嚼愈香,充滿海洋風味,多吃也不會膩。

日本帶子明太子扁意粉醬汁收得剛剛好,濃濃的明太子香氣均勻地巴在每一條彈牙的麵條上,飽滿多汁的日本帶子嚐起來軟嫩鮮甜,日本帶子明太子扁意粉一吃就愛上。

柚子蜜糖燒雞配時令蔬菜,薯蓉令媽媽為之驚艷,柚子蜜糖燒雞咬下去相當嫩滑,主廚功架十足,加上WM Cafe & Bar獨特的柚子蜜糖醬,讓雞肉本身味道更上一層樓,一旁附上的時令蔬菜、薯蓉一起吃,別有一番滋味。

心太軟配雪糕來到眼前多誘人,甜品控要尖叫,一挖開心太軟,朱古力漿流出,傾瀉而下,宛如熔岩漿,朱古力十級濃厚,把蛋糕體搭配吃,那一抹啡,絕對讓朱古力控一嚐深深愛透,實在厲害。

焦糖蘋果金寶配雪糕是最常見的甜品,焦糖蘋果金寶吃時要注意,因為焦糖蘋果金寶太鬆化,太大力會碎掉,焦糖蘋果金寶聞起來淡雅清香,走耐吃路線,焦糖拿揑適中,蘋果爽甜更教人意猶未盡。

🌟 🇺🇸烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁|$288|8.5/10 套餐包飲品,餐湯,甜品牛扒有輕輕既炭燒味重牛味,肉質嫩脂肪同肉嘅比例啱啱好就咁點少少鹽調味已經覺得好好食-🌟 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉|$178|9/10 又係包飲品,餐湯,甜品意粉好爽口,每一條都好分明有帶子蝦同埋大蝦🍤口感好豐富-🌟 柚子芝士蛋糕|跟餐Free|8/10柚子甘甘地苦苦地,但係蛋糕又有甜味個平衡做得幾好唔會好似普通cheese cake咁heavy-🌟 心太軟|跟餐Free|7.5/10不過不失有少少流心,但係又未至於全熟-Overall 環境舒適,如果日落時間去仲可以坐戶外位邊睇日落邊食晚飯🙂
🌟 🇺🇸烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁|$288|8.5/10
套餐包飲品,餐湯,甜品
牛扒有輕輕既炭燒味
重牛味,肉質嫩
脂肪同肉嘅比例啱啱好
就咁點少少鹽調味已經覺得好好食

🌟 香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉|$178|9/10
又係包飲品,餐湯,甜品
意粉好爽口,每一條都好分明
有帶子蝦同埋大蝦🍤
口感好豐富

🌟 柚子芝士蛋糕|跟餐Free|8/10
柚子甘甘地苦苦地,但係蛋糕又有甜味
個平衡做得幾好
唔會好似普通cheese cake咁heavy

🌟 心太軟|跟餐Free|7.5/10
不過不失
有少少流心,但係又未至於全熟

[✨荃灣WM Café & Bar•高質有驚喜西餐廳🍽️]#wmcafeandbar #荃灣海之戀🍽️烤澳洲豬鞍扒 配時令蔬菜&薯蓉 $198超級有驚喜嘅一份菜式,豬鞍扒肥瘦適中,出色地煮得軟熟得黎又有咬口,肉味濃郁!薯蓉亦非常香口😋💯🍽️WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵 配薯蓉 $88牛肉醬非常足料,食到有粒粒肉碎,牛味都好濃郁!番茄酸酸甜甜幾開胃,唔錯😊💞🍽️升級套餐 +$38 each ( 包餐湯,沙律,炸蠔x2 & 飲品 )🍽️餐湯 龍蝦湯 & 番茄湯龍蝦湯唔算太濃稠但幾香,亦飲到龍蝦味嘅;番茄湯酸酸甜甜咁好飲👍🏻🍽️吉列炸蠔 & 沙律新鮮炸起,上枱已經聞到好香!外層金黃酥脆,蠔肉juicy好鮮甜。沙律菜新鮮,整體水準同CP值都好高😊💗☕️熱咖啡水準正常🍹凍百香果茶清清甜甜,解渴一流————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳設有室內同室外,空間寬敞座位舒適,食物質素同份量都好好,再加上餐廳位於西鐵站隔離嘅商場內,位置方便,黎開荃灣西嘅朋友不妨黎呢度一試🥰🥰📍WM Café & Bar🏠荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat
[✨荃灣WM Café & Bar•高質有驚喜西餐廳🍽️]

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍WM Café & Bar
🏠荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣西 #荃灣餐廳 #荃灣海之戀 #wmcafeandbar
第一次寫食評 竟然係難食到好嬲,所以要寫嘅食評下晝去咗呢間餐廳食午餐,menu原來好多野都無但又係show出黎,本身諗住叫烤雞點知無,然後想叫貓耳朵又話無要轉長通粉,叫飲品蜂蜜綠茶又變左百香果茶 最後叫左芝士雞肉南瓜長通粉,賣相完全唔吸引都算,成碟野都無味,雞肉有雪藏味而南瓜仲係硬身,基本上就係將未解好凍既雞肉、南瓜同長通粉就咁用清水淥熟然後撈個汁就上碟,難食到兩個人都啃唔到一半就埋單走左。其實是但係屋企煮都唔會煮到d咁既質素出黎,完全唔明點解一間餐廳可以出到d咁質素咁惡劣既食物出黎,個5百幾個好評真係唔知點得番黎,大家想試伏可以一試,唔係真係唔好幫襯

第一次寫食評 竟然係難食到好嬲,所以要寫嘅食評

芝士雞肉南瓜長通粉
2024-03-18 44 views
今日同老公二個人撐枱腳,叫左set D 香煎帶子海鮮🦞龍蝦汁扁意粉和set E 法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳 兩個套餐都跟餐湯、餐飲和甜品。餐湯揀左忌廉龍蝦🦞蟹肉湯,上枱個陣已經有好香濃既龍蝦味加上香滑的忌廉汁,中間仲有龍蝦肉,份量都唔少,飲完都飽飽地。仲有餐包,係黑糖麵包,麵包質地比較厚質,沾d湯食,吸左湯變得軟身啲香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉海鮮有帶子、蝦🦐和帆立貝都係大大隻既,每條意粉都有龍蝦汁,加上蕃茄仔酸酸甜甜好開胃,意粉份量充足法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳牛柳叫左7成熟,牛柳經過烤,肉質都唔會過於煙韌,味道適中,仲有半隻龍蝦,肉質彈牙可口。甜品叫左朱克力心太軟和草莓芝士蛋糕。心太軟係有流心既效果,朱古力🍫甜度適中。草莓蛋糕有驚喜,連老公都讚好味😋

兩個套餐都跟餐湯、餐飲和甜品

香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

法式焗龍蝦配紅酒醬汁烤牛柳

甜品叫左朱克力心太軟和草莓芝士蛋糕。
2024-03-12 55 views
為咗豆乳去荃灣,見到咧間餐廳好似幾有feel就走咗入去試下~ 叫咗2個main course加咗38蚊升做set美國波士頓龍蝦香草番茄長通粉龍蝦都幾大隻,重點係好多膏,而且長通粉嘅調味啱啱好,食落好開胃,份量都好足。美國穀飼安格斯西冷佢嘅西冷扒烤得好靚,味道都唔錯,肉質嫩得嚟有淡淡嘅肉味,而且都算幾大塊。另外想提下佢幾貼心嘅係配菜旁邊會有啲岩鹽比你自己根據個人口味調味。套餐小食+湯估唔到加38蚊可以有湯,沙律,嘢飲仲有炸蠔!啲湯嘅番茄味幾濃郁,而炸蠔亦都香脆可口。另外特別想講佢個餐包,係黑糖麵包!!好好食,如果可以任叫就好喇~另外仲有就係間餐廳好多歌都係lady gaga🤣🤣我哋去食嗰晚有幾個人生日,都會播生日歌同埋有甜品慶祝,可能係因為咁所以咁多人都會喺嗰度食生日飯~

美國波士頓龍蝦香草番茄長通粉

美國穀飼安格斯西冷

套餐小食+湯

2024-03-06 52 views
做完運動又肚餓,去了WM Cafe吃西餐,價錢合理,而且食物種類多。餐廳燈光昏暗,設有室內外,戶外位置感受較chill,餐廳更歡迎寵物可以一齊入座。晚市加$38 套餐升級,有是日餐湯、沙律和吉烈炸蠔。是日餐湯是番茄湯和龍蝦湯,番茄湯濃厚,味道酸酸甜甜的。龍蝦湯有少少驚喜,濃濃的龍蝦味,又不會太咸和好稀。沙律菜新鮮爽脆,配有番茄仔和西柚,醬汁酸甜得很開胃。另有兩隻炸蠔,炸粉夠薄,外脆内軟,蠔味香。日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁蔥粉 $138大大粒帶子和兩大片巴馬火腿,扁意粉軟糯彈牙,搭上濃郁的卡邦尼肉醬,令每一條麵沾上醬汁,很好吃。手撕豬肉薄餅 $128配料有手撕豬肉、番茄仔、青椒、菠蘿等,餅底是薄底,非常脆口,薄餅帶少少辣,很惹味。熱檸檬水百香果冰紅茶

日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁蔥粉 $138

手撕豬肉薄餅 $128