2021-09-26 133 views
之前比人IG 瘋狂洗板,個個都影到咁靚,我都唔執輸即刻去Book位先!聽講好難Book,其實都真,因為佢哋每日做三個時段,每個時段得三枱客,而好似我咁指定想坐outdoor影相嘅,所以book嘅時間會長啲,我7月頭book,都要9月頭先有位,仲要得平日,可想而知幾受歡迎👏🏻餐廳主要提供輕食,甜品,花茶,如果為咗影相打卡,花茶壺影出黎會靚啲!而我同朋友分別叫咗兩個花茶同兩件Cake。-桂花雪梨茶,淡淡桂花味滲透住雪梨嘅味道,清新濃香-蘋果玫瑰花茶,蘋果清甜,玫瑰花茶氣味芬芳馥郁,香味怡人-檸檬芝士蛋糕,檸檬微酸中和芝士膩口,配上餅底,非常開胃-抹茶蛋糕,抹茶味香濃十足,甜而不膩,好食到停唔到口有興趣可以係IG同店主聯絡,佢哋淨係接受DM聯絡架❤️

-桂花雪梨茶,淡淡桂花味滲透住雪梨嘅味道,清新濃香

-蘋果玫瑰花茶,蘋果清甜,玫瑰花茶氣味芬芳馥郁,香味怡人

-檸檬芝士蛋糕,檸檬微酸中和芝士膩口,配上餅底,非常開胃

-抹茶蛋糕,抹茶味香濃十足,甜而不膩,好食到停唔到口

有興趣可以係IG同店主聯絡,佢哋淨係接受DM聯絡架❤️

2021-09-13 141 views
哪個女生能抗拒得了花海(*¯︶¯*)位於佐敦的韓系小清新花藝茶室💐全店滿佈乾花,更設有鮮花的花房讓人猶如置身浪漫的花花世界裡🤍全店真的太美,處處都是打卡位置📷採取預約制,大家記得先在𝐈𝐆預約喔只有門外及內裡的兩張二人枱(´・ω・`)所以需提早訂座,聽說不少日子都滿了環境滿分,店員親切友善的態度也加分▸ 桂花雪梨茶☕️▸ 蘋果玫瑰花茶 ▸ 鮮果窩夫配雪糕食物以輕食為主,品種選擇不多花茶比食物更出色,中規中矩~

哪個女生能抗拒得了花海(*¯︶¯*)
位於佐敦的韓系小清新花藝茶室💐
全店滿佈乾花,更設有鮮花的花房
讓人猶如置身浪漫的花花世界裡🤍

全店真的太美,處處都是打卡位置📷
採取預約制,大家記得先在𝐈𝐆預約喔
只有門外及內裡的兩張二人枱(´・ω・`)
所以需提早訂座,聽說不少日子都滿了
環境滿分,店員親切友善的態度也加分

▸ 桂花雪梨茶☕️
▸ 蘋果玫瑰花茶
▸ 鮮果窩夫配雪糕

食物以輕食為主,品種選擇不多
花茶比食物更出色,中規中矩~
Wonderlous 一間好靚嘅花藝茶室,基本上就係喺一間花店入邊好悠閒咁嘆茶,佢哋每日只有三個時段,一定要預早喺IG book位,而大約要等最少一個月嘅時間,最搶手一定係門口大熱打卡位,未去嘅時候都驚住大熱天時門口位會好熱,但原來佢雖然係開放式但係頭頂係有部冷氣機🥰👍🏻不過其實無論你企去邊坐去邊都係打咭位😍📸️Wonderlous 只有簡單輕食同飲品,見佢哋嘅食物都係隔離日本餐廳供應,而蛋糕係來自第二間餐廳,佢哋每人最低消費$100。講真book 得嚟嘅人一定係為打card唔係為食物😂所以對食物都唔好抱太大要求😂不過要讚一讚靚女店主,會好主動提出幫客人影相,非常貼心❤️而我今次試咗佢嘅開心果蛋糕- 開心菓蛋糕ok 嘅,似足我之前係尖沙咀另一間餐廳食嘅一樣,不過佢就貴過嗰間少少,而佢嘅賣相加咗幾朶洋桔梗花,又靚番少少Waffle - 而waffle 就好老實冇乜特別花茶- 比較清淡總括嚟講,佢真係一間好啱影相📸️打咭嘅地方,女仔一定超心💕眼😍
Wonderlous

而我今次試咗佢嘅
開心果蛋糕

Waffle
- 而waffle 就好老實冇乜特別

花茶
- 比較清淡

2021-08-10 454 views
📌 Wonderlous ~ 佐敦要提前兩個月預約的唯美花系咖啡店⁉️之前係咁俾人洗板 今次終於預約到啦😍是 @hara.kitchen的姊妹店 也是花店更有提供插花工作坊同少量食物飲品👏🏻店面真係好靚 充滿著乾花和植物的佈置💐小店雖細 但基本上每一個角落都係打卡位就算係下雨天來到 也別有一番風味🌧每一節個半鐘 大概招待三組客人店員服務態度超級好 仲會主動幫忙拍照😆而且係pet-friendly的咖啡店 可以帶狗狗去🐶每人最低消費$100 建議大家食咗午餐先去因為食物選擇唔多 主要係甜品同輕食😉而且唔太飽肚 不要期望太高~記得IG預約咗先去啊 幾乎不太可能walk in😂如果係平日嘅話加有人改期就有機會比較快輪候到🤟🏻1️⃣ 窩夫配朱古力雪糕 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟲𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)賣相就普通啦 有兩塊窩夫同一球雪糕😂窩夫超級甜 質感較為結實🤔朱古力雪糕幾濃郁 溶得都幾快上面仲有少少雜果 整體味道都係覺得太甜🤭2️⃣ 千層薯蓉 𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝗻 𝗗𝗮𝘂𝗽𝗵𝗶𝗻𝗼𝗶𝘀 $𝟱𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)另外仲嗌左薯蓉 賣相都幾唔靚🤣如果肚餓都可以嗌呢款 聞落都幾香不過食落味道有羊羶味 個
📌 Wonderlous ~ 佐敦

店員服務態度超級好 仲會主動幫忙拍照😆
而且係pet-friendly的咖啡店 可以帶狗狗去🐶
每人最低消費$100 建議大家食咗午餐先去
因為食物選擇唔多 主要係甜品同輕食😉
而且唔太飽肚 不要期望太高~
記得IG預約咗先去啊 幾乎不太可能walk in😂

上面仲有少少雜果 整體味道都係覺得太甜🤭

另外仲嗌左薯蓉 賣相都幾唔靚🤣
如果肚餓都可以嗌呢款 聞落都幾香
不過食落味道有羊羶味 個人不太喜歡🤭

3️⃣ 桂圓紅棗茶 $𝟲𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
花茶是美美的 味道也是不錯🌸
桂圓紅棗味比較養生 很清香
不會有澀味 味道較淡😁

💡整體嚟講 環境真係好靚👍🏻
如置身喺花花世界當中 打卡一流📸
但就不要期望食物質素很高 食飽先好嚟呀😂
始終係打卡為主嘅cafe 女孩們不能錯過~
大家記得book咗枱先好去啊‼️

✄-------------------------✄
整體味道😋: 6.5/10
性價比💵: 6.5/10
打卡指數😍: 8.5/10
環境服務🥂: 9/10
推薦指數👍🏻: 8/10 (for photos😜)

🍴: Wonderlous
📍: 佐敦官涌街4號地舖
🔍: 12:00-22:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie佐敦