2021-09-13 55 views
地方不算寬敞 但頗有氣氛 最重要食物質素不賴 價錢相宜。 侍應亦勤快有禮 舒適又美味的一頓飯 非常滿足。海南雞嫩滑 啖啖肉 ,豬豬頸肉配嘅生菜非常鮮嫩爽脆 加分不少 當然豬頸肉亦燒得香口 ,椰青海鮮飯 充滿椰子香 海鮮份量亦充足 最特別連椰青水都完杯奉上 清甜可口, 炸蝦餅 好味 彈牙,墨魚脆豆卜 都幾特別 好脆口 如果多啲墨魚膠更加好, 鮮蝦酸辣湯都好味,但係湯就少咗啲, 龍眼冰 清涼可口又多龍眼。
海南雞
海南雞
燒豬頸肉
椰青海鮮飯
2021-08-28 123 views
🥗酸辣鳳爪沙律🥗 $88份量好大份,最少有10隻無骨鳳爪,鳳爪肉爽口,配埋木瓜絲同洋蔥等等蔬菜,酸酸甜甜又開胃,有傳統泰式風味🍍 焦糖菠蘿串🍍 $22燒菠蘿上面有加咗焦糖平衡返菠蘿嘅酸味,有6件真係好抵食泰式明爐酸辣大蜆 (🍺送藍妹啤酒)$138好大隻蜆,蜆肉隻隻都好新鮮,配埋個泰式酸辣湯送啤酒一流,仲有啲肉碎同菇做配菜,送飯都唔錯豬頸肉炒河 $72好大碟,直頭係二人份量,唔會太油,係豬頸肉太大舊,如果切細啲就會比較好🥥 椰青 🥥 $35比係其他餐廳叫嘅大個,清甜多肉多汁,飲完個椰青可刮埋啲椰肉食總括嚟講,食物質素都唔錯,而且大份夾抵食,種類又多,今次兩個人嚟食食唔到好多樣嘢,下次叫埋一班朋友嚟就可以嗌多啲share
🥗酸辣鳳爪沙律🥗 $88
酸辣鳳爪沙律

🍍 焦糖菠蘿串🍍 $22
燒菠蘿上面有加咗焦糖平衡返菠蘿嘅酸味,有6件真係好抵食
焦糖菠蘿串

泰式明爐酸辣大蜆 (🍺送藍妹啤酒)$138
泰式明爐酸辣大蜆 (🍺送藍妹啤酒)

豬頸肉炒河 $72
豬頸肉炒河

🥥 椰青 🥥 $35
椰青

酸辣鳳爪沙律
焦糖菠蘿串
泰式明爐酸辣大蜆 (🍺送藍妹啤酒)
豬頸肉炒河
椰青
今日到大埔食泰國菜晚餐~餐廳叫大排檔 ,其實一啲都唔大排檔,環境算ok的~打開佢個menu 雙眼發光了,價錢唔貴,部份菜式仲覺得比較平我哋6個大人,咩都想食,一共order咗8個餸 加一杯飲品,賣單1000有找。最推介係呢個串燒拼盤~”大排檔”果然好火喉🔥燒得好焦香,少少燶邊豬頸肉食落感覺唔肥膩,最好味~行入嚟見到好多食客都order呢個冬陰功海鮮鍋🍲我已經心思思諗住一定要食 不過誤會咗以為係冬陰功湯😅😅 原來係好淺嘅一個鍋,冇咩湯可以飲,不過個鍋真係好多海鮮,粉絲又索晒冬陰功湯汁很好味🦐🦑🍄家人不能吃太辣,好多菜都叫佢小辣,呢碟正是普通蒜蓉炒雜菜。🥦🥬🥗🍄🥕呢碟犀利囉 咁蜆殼大到呢~~愛嚟打卡就得,無乜肉食,唔建議食,普通豉椒炒蜆細細隻感覺仲多肉食🥭🦀蟹肉芒果沙律芒果肉好清甜~讚阿爸好欣賞呢個海鮮椰香焗飯每粒飯都食到耶香醬汁🐒但我就覺得飯嘅質地太生太硬🌚最後要讚嘅係服務員🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️,又主動又有禮貌可惜Menu冇泰式甜品,好想食🥭芒果糯米飯😗

打開佢個menu
雙眼發光了,價錢唔貴,部份菜式仲覺得比較平

豬頸肉食落感覺唔肥膩,最好味~

串燒拼盤

行入嚟見到好多食客都order呢個冬陰功海鮮鍋🍲
我已經心思思諗住一定要食
很好味🦐🦑🍄
冬陰功海鮮鍋

家人不能吃太辣,好多菜都叫佢小辣,
呢碟正是普通蒜蓉炒雜菜。🥦🥬🥗🍄🥕
蒜蓉炒雜菜

呢碟犀利囉
咁蜆殼大到呢~~
愛嚟打卡就得,無乜肉食,
唔建議食,普通豉椒炒蜆細細隻感覺仲多肉食
泰式炒蜆

🥭🦀蟹肉芒果沙律
芒果肉好清甜~讚
蟹肉香芒沙律

阿爸好欣賞呢個海鮮椰香焗飯
每粒飯都食到耶香醬汁
🐒但我就覺得飯嘅質地太生太硬🌚

椰香海鮮焗飯

最後要讚嘅係服務員🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️,又主動又有禮貌

可惜Menu冇泰式甜品,好想食🥭芒果糯米飯😗
2021-08-24
$160 (Dinner)
冬陰功海鮮鍋
蟹肉香芒沙律
椰香海鮮焗飯
  • 串燒拼盤
2021-08-27 37 views
The restaurant is pretty popular in taipo but the environment is spacious. It’s not too crowded even the number of customers is plenty. The slice of beef meat and golden needle mushroom is outstanding. Coconut we ordered this time were a bit old. The fruit meat is not sweet enough and not jelly like enough. It’s bit hard actually. Pad Thai was fabulous, but there were not a lot of shrimps inside. The fish was the best. I like the sauce and you can adjust the spicy level. Fish was fresh with nice texture. Overall the taste was above standard, but it was a bit pricy.
2021-08-25 52 views
好耐冇去過太和食嘢,行行吓見到間泰國嘢———於是痛有人一齊去食木屋大排檔餐牌第一頁有泰文教學,好搞笑Menu選擇好多,有頭盤、小食、主食、飲品等等排隊方面,由於我同友人6:00就到餐廳,所以冇乜人;座位都好舒服,有卡位坐同友人各自叫咗一款飲品,我叫嘅係新鮮椰青,次次食泰國嘢我都一定係嗌椰青,因為出一身汗,飲椰青真係好正。呢度嘅椰青冰凍得來又唔怕有冰塊溝淡,味道好天然,正~朋友叫咗杯泰式奶茶配鮮忌廉,好純正嘅泰式奶茶,配忌廉香滑細緻,味道偏甜容易入口,另外個杯都好有特色,值得試吓!叫左海南雞半隻,份量都幾多一上碟,雞肉亮靚,肉汁鮮嫩,仲配左兩碟醬汁,比較深色個汁好食雞肉好滑、嫩,味道正蝦頭油海蝦炒飯炒飯粒分明,好香,另外啲蝦嘅數量都好多,抵~最後,叫咗個唔係炒嘅生菜包問咗個侍應,因為餐廳有兩款生菜包,呢款比較濕身,由於我同朋友都食唔得辣,雖然好辣但係好入味好好食,最後都食晒(忍住辣)建議大家嚟到太和/大埔,可以試吓呢間CP值好高嘅泰式餐廳

餐牌第一頁有泰文教學,好搞笑

Menu選擇好多,有頭盤、小食、主食、飲品等等

叫左海南雞半隻,份量都幾多
雞肉好滑、嫩,味道正

蝦頭油海蝦炒飯
炒飯粒分明,好香,另外啲蝦嘅數量都好多,抵~

最後,叫咗個唔係炒嘅生菜包

建議大家嚟到太和/大埔,可以試吓呢間CP值好高嘅泰式餐廳
2021-08-19 263 views
聽住喺大埔嘅朋友話木屋大排檔唔錯,咁啱經過附近,就打算買外賣翻去同屋企人一齊食,見到佢個精選抵食外賣自選套餐都真喺幾抵,我就揀左2款A同1款B,包括小食拼盤,串燒拼盤,生菜包,仲追加左水城牛串燒雞翼同埋椒鹽粟米,成5樣野食,買單都只喺$300零蚊串燒拼盤呢個真喺好高質,真心必嗌,分量好足,有兩串牛,兩串豬,兩串雞,仲有一堆豬頸肉,全部肉食落有陣炭燒香味,就算唔點醬都已經好好味,串燒食落唔會乾,而且肉質都嫩,而豬頸肉香脆可口,真喺會食唔停口。小食拼盤呢個喺小食拼盤都好大份下,有泰式春卷、炸魚餅、脆脆雞翼、家鄉雞卷塊、蔗蝦,雖然喺外賣但都仲脆脆地,不過堂食嘅話應該會再好食啲,脆脆雞翼食落幾似麥當勞嘅脆香雞翼,炸魚餅有冬陰功味,身為冬陰功迷嘅我覺得幾正,而蔗蝦中間會包住蔗條,第一次食覺得都幾得意。生菜包如果平時完全唔食辣嘅人應該唔太食得到,啲肉碎都有一定辣度,雖然我自己handle到,但屋企人就覺得太辣。肉碎唔會乾,食落有肉汁,配上爽口嘅生菜,食得都幾過癮。水城牛串燒雞翼每串都有2隻雞翼,真喺幾抵食下,雞翼燒得好脆,同樣都有陣炭燒香味。椒鹽粟米加20蚊都有呢碟,而且分量都唔少,香甜嘅粟米配上

串燒拼盤

水城牛串燒雞翼

椒鹽粟米
加20蚊都有呢碟,而且分量都唔少,香甜嘅粟米配上椒鹽都幾惹味,食落微辣更加開胃。

2021-08-16 157 views
就算返工嘅日子食外賣都會想食好啲鐘意食泰菜既我今次就外賣返屋企同屋企人食就試一試木屋大排檔—外賣自取套餐 ($258)2款A+1款B分別揀咗海南雞半隻黃咖喱牛腩同Pha Thai 汁咕嚕肉海南雞好嫩滑好好食 估唔到有意外驚喜黃咖喱就唔會好辣 牛腩都算淋 唔錯至於pha Thai汁咕嚕肉其實味道同一向食開既咕嚕肉差唔多—外賣自取套餐 ($328)2款A+2款B由於人多嘅關係再另外叫多一份套餐分別有小食拼盤(大)青咖喱牛腩馬拉盞炒一字骨蠔仔炒滑蛋小食拼盤份量好多 有魚餅有雞又有蝦餅至於青咖喱牛腩 味道相比冇黃咖喱冇咁辣牛腩一樣係淋 唔錯至於馬拉盞炒一字骨有意外驚喜 因為馬拉盞嘅味道令到肉味提升 機好既一個配搭蠔仔炒滑蛋 味道亦都唔錯—椒鹽粟米 ($20追加)食咗唔同嘅小菜 梗係要食啲蔬菜粟米用椒鹽去整好特別本身甜嘅粟米再加椒鹽嘅味道整出嚟好好味 相當開胃
就算返工嘅日子食外賣
都會想食好啲
鐘意食泰菜既我
今次就外賣返屋企同屋企人食
就試一試木屋大排檔

外賣自取套餐 ($258)
2款A+1款B
分別揀咗海南雞半隻
黃咖喱牛腩同
Pha Thai 汁咕嚕肉
海南雞好嫩滑好好食 估唔到有意外驚喜
黃咖喱就唔會好辣 牛腩都算淋 唔錯

外賣自取套餐 ($328)
2款A+2款B
由於人多嘅關係
再另外叫多一份套餐
分別有小食拼盤(大)
蠔仔炒滑蛋
小食拼盤份量好多 有魚餅有雞又有蝦餅
至於青咖喱牛腩 味道相比冇黃咖喱冇咁辣
牛腩一樣係淋 唔錯
蠔仔炒滑蛋 味道亦都唔錯

椒鹽粟米 ($20追加)
食咗唔同嘅小菜 梗係要食啲蔬菜
粟米用椒鹽去整好特別
本身甜嘅粟米再加椒鹽嘅味道
整出嚟好好味 相當開胃

2021-08-14 81 views
今日放工打算同同事食飯輕鬆下,兩條友仔就係大圍撞下有無好嘢食。遠睇見倒間嘢叫木屋大排檔,点睇都應該係食小菜掛,行去一睇SA WAS DI KA! 竟然係泰菜。餐廳用木同竹為主題,好有泰國色彩! D relax feel 返囇黎,要入佢擦餐勁。打開個menu, 超多嘢想食 最衰我地得兩但人 最後我地叫左生蝦,細拼盤,泰式明爐酸辣大蜆,鐵板蠔仔煎蛋,鮮蝦炒金邊粉同凍青檸梳打。 先上生蝦,好特別用隻杯上,蝦大新鮮,配個汁酸辣好正。小食有魚餅,春卷同蝦丸,夠脆夠彈牙。個明爐蜆好很正,蜆新鮮大隻既,用火煲住熱辣辣,冬陰功湯同個蜆超夾。鐵板蠔蛋好多蠔又大隻,好香口,食唔停口。個泰式炒金邊粉好地度,羅望子味好重,好有係泰國食既味道。青檸梳打俾隻骷髏骨頭杯裝,打咭一流。 整體味度好食地道,份量夠大,坐得舒服又有泰國feel。食完有回味止倒癮,要約齊人再嚟。阿來Mark😍
2021-08-05
<< Thursday Couple 為食記🐖🍌>> 上次試過正,今次又番黎食,因為好少做到咁岀色嘅泰國野,做要係偏大排檔形式嘅,又鑊氣,好好味,食物種類又多,今次又食翻佢,都係有讚無彈🥳🥳🥰🔥🔥正爆!今次影翻多啲Meun比大家,就知佢好多嘢食揀,仲要樣樣都有啲fusion 氣息🙈🔥仲要每樣野都好吸引,所以我哋今次再叫多啲唔種類嘅嘢,再試過😋😋🔥呢個炒蜆無得頂,夠辣,夠香,夠鑊氣,又有泰式風味,蜆夠鮮,😋加左啲芹菜,香味好夠,🥳同平時嘅豉椒炒蜆好唔同,好正!🥰🥰🔥呢個香葉肉碎炒茄子,簡直係集合左我最愛,用香口肉碎,入味,茄子走過油,紫色靚靚,但又煮得夠淋,多味,好香,送到兩碗白飯,好正🔥🔥😋好想再食🥳🤙🏼之後就係呢個大蝦粉絲煲,😋🥳又係好惹味,好正,芹菜吊味,小小辣香,粉絲似另外炒起,有蒜香,又有菇,入曬味,煲上好有風味! 爽!🔥🥰最後係椒鹽粟米,香口又多汁,炸後好正,有點焦香,又有椒鹽香氣,少少椒鹽吊味,粟米額外香甜🥳🔥🙈最後試埋佢呢杯藍莓smoothie 🙈乳酪味好夠!果味濃厚,食到果粒,足料,正!🔥🔥🥰
<< Thursday Couple 為食記🐖🍌>>

2021-08-10 166 views
一大班人開P 食黎食去都係KFx ,M記, pizza 果d 真係好悶同冇新意,所以就試下叫泰國菜,雖然健康程度就麻麻,不過起碼係新鮮煮出黎。目標餐廳門面好大,入面好多客人,好彩唔係堂食,否則要等起碼半個鐘。位置都算方便,係大中果頭,太和行一兩個字就到。揸車仲好,有好多咪錶位。入面個menu 超多頁,有選擇困難症就唔建議睇,一定睇成晚都未選擇好食咩。個外賣套餐真係好簡單,幫我地慳左好多時間。蠔仔炒滑蛋,蛋夠滑,好多隻蠔仔。份量十足椒鹽粟米,味道特別,唔太辣,有小小甜。青咖喱牛腩,個碗唔大,不過全面好多牛,送飯一流。唔辣,好香,有泰國風味,又多香料海南雞(半隻), d 雞好滑,啖啖肉,d 汁好match. 依到嘅份量分分鐘多過其他餐廳嘅成隻雞。必叫Pha Thai汁咕嚕肉, 唔食咕嚕肉嘅我,就好難講依個好唔好食。不過有眼你地睇,都係以分量取勝。黃咖喱牛腩,同青咖喱一樣,送飯冇得輸,d 牛又鬼死咁多,好似唔洗錢咁。d 肉一d 都唔un, 十分之有咬口。小食拼盤(大), 熱氣,不過咁大班人,一人一兩件,一d 都唔過份。份量十足,開party 一流。番到屋企都仲好熱。全部外賣都係用d 厚嘅外賣

個外賣套餐真係好簡單,幫我地慳左好多時間。

蠔仔炒滑蛋

蠔仔炒滑蛋,蛋夠滑,好多隻蠔仔。份量十足

椒鹽粟米

椒鹽粟米,味道特別,唔太辣,有小小甜。

海南雞(半隻)

Pha  Thai汁咕嚕肉

黃咖喱牛腩

d 肉一d 都唔un, 十分之有咬口。

小食拼盤(大)

小食拼盤(大), 熱氣,不過咁大班人,一人一兩件,一d 都唔過份。份量十足,開party 一流。番到屋企都仲好熱。全部外賣都係用d 厚嘅外賣盒,保溫唔錯。

馬拉盞炒一字骨

馬拉盞炒一字骨,十分之重口味同邪惡。食肉獸必叫。好香口,唔un.

大合照
2021-08-09
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
海南雞(半隻)
黃咖喱牛腩
小食拼盤(大)
2021-08-09 72 views
疫情、又熱又下雨的天氣,朋友話上我家一聚,於是速速往美味嘅泰菜館買外賣回府。外賣菜單好吸引a、b款各有13款菜供選擇,價錢又實惠,真係款款都想買。結果我買咗一個三餸嘅外賣再追加咗一個細嘅拼盤,返到屋企淨係需要煮個白飯就夠了,這樣便可以同朋友盡情輕鬆聚首傾談,不用花太多時間喺安排食物方面。服務員好有禮貌詳細咁解釋給我聽,黃同青咖喱的分別。原來黃咖哩係唔辣㗎,青就會比較辣所以我揀咗一個黃咖哩牛腩、半隻海南雞同埋Phathai汁菠蘿咕嚕肉。外賣包得好穩陣 醬汁另外分別用小盒包住回到家仍然保持熱度又無打瀉醬汁。黃咖哩味好濃郁並沒有被椰汁全掩蓋香料的味道,咖喱汁多味好,撈飯好開胃但牛腩嘅數量亦唔少,仲炆得入味又稔,唔錯。海南雞半隻大大盒,份量足。打開蓋就見到雞肉亮靚,望得到有肉汁,仲配二款 點醬汁好細心。雞肉好滑、嫩,味道人人讚好。咕嚕肉酸甜味較得啱我哋口味,醬汁唔會太多、剛剛掛滿肉粒同埋菠蘿配菜,可見廚房掌火到位。雖然拼盤我嗌咗個細碟頭只$32元,但係都有四款共八件,仲係蔗蝦、魚餅 、春卷及蝦丸,真係超抵。

2021-07-26
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2021-07-29 195 views
今日相約朋友們係大埔聚舊,大家都相約而同咁想食泰國野,又想坐得舒服啲,就揀左呢間幾多人推介嘅泰國餐廳😋🥢Combo 小食拼盆(大)$128拼盆嘅份量都幾多,有炸雞翼,蓆蝦,泰式魚餅,春卷,烤雞😎每一樣都新鮮整出嚟,好香脆可口,當然唔少得要配埋個雞醬😚🥢冬蔭功湯配野菌蝦🦐冬蔭功湯好濃郁,酸酸辣辣再配合椰漿同菇係入面,茹嘅份量好多,一邊飲湯一邊食埋d 餸都夠飽,我地仲試將啲湯撈埋d 飯一齊食,整個湯飯真係好好味😋🥢泰式海鮮炒粉絲滿滿嘅海鮮連埋洋蔥一齊炒粉絲,粉絲味道唔咸之餘仲有海鮮嘅鮮味,食埋去完全唔會好油🥢馬拉盞炒通菜煲通菜炒得好香同好惹味,完全唔會過咸同炒到啲菜好老👍🏻仲要用煲上keep 住好熱🥢泰炒肥牛河個炒河好有鑊氣,肥牛唔會炒到過曬火,好乾咁,個河粉都唔會好油,份量又多,都幾抵食🥢辣椒膏豬頸肉炒飯炒飯唔係好辣,味道亦都比較淡,冇咩味,佢係用豬頸肉粒,差緊少少口感😂總括嚟講份量算大,環境都坐得好舒服,好chill,好岩一班人坐底吹水聚下舊👍🏻👍🏻

🥢Combo 小食拼盆(大)$128

🥢冬蔭功湯配野菌蝦🦐

🥢泰式海鮮炒粉絲

🥢馬拉盞炒通菜煲

🥢泰炒肥牛河

🥢辣椒膏豬頸肉炒飯

2021-07-29 145 views
最近天氣好熱 好想食泰國菜所以就約左朋友去大埔搵食見到木屋好多人話好食 就去左尼間啦由太和站出 行一陣就到 都好方便入面裝修以竹為主 俾人感覺好舒服可以好好享受晚餐Menu上面有好多唔同款ge野食 可以就到晒大家ge口味👍🏻Menu內仲有兩頁係泰文教學好得意 我地等緊野食個陣係到睇我地都好肚餓 都以叫左好多野食Combo小食拼盆(大)💛個小食拼盤好大碟 每款野食都有3件係到有雞 有蝦 有魚餅 有春捲 好豐富我就覺得個蔗蝦好特別同好食 炸得好好 唔會粉馬拉盞炒通菜煲💛通菜好有鑊氣 上菜個陣仲係jar jar聲冬陰功湯配野菌蝦💛個冬蔭公湯好足料 有好多菇同蝦個湯底奶味比其他餐廳飲過ge重帶點creamy 好好飲辣椒膏豬頸肉炒飯💛個炒飯就正常發揮值得讚ge係個炒飯炒到粒粒分明 粒粒飯都好香泰式海鮮炒粉絲💛本身好中意食粉絲 見到menu上有就即叫左個粉絲炒得好好 用泰國粉絲炒 炒出黎仲係好彈牙 好會淋配菜都好足料 有蝦 有青口 兩樣都大大隻加埋唐芹一齊炒 好香好好食泰炒肥牛河💛個河粉炒得好有鑊氣入面ge牛肉都唔少 同埋都有牛味唔錯天氣實在太熱我地都叫左野飲飲個椰青好甜 好清涼 好解渴飲完成個人

最近天氣好熱 好想食泰國菜

飲完成個人舒服晒
朋友就叫左蘋果沙冰
佢都話好飲 話飲得出用新鮮蘋果整

2021-07-28
如果平時有揸車周圍去嘅朋友最擔心嘅一定係食飯嗰陣搵位泊車 成日驚食餐幾百蚊嘅飯又要食多張幾百蚊嘅牛肉乾今次比我搵到大埔呢個地方係正餐廳出邊就見到自己架車而且有咪錶同電單車位 咁就可以睇住自己揀愛車食飯 加上佢哋嘅泰國食物質素一啲都唔差 價錢相宜 所以都幾推介椒鹽炸肉排飯 🍖$52 呢個價錢仲要有埋飲品價錢一啲都唔算貴份量仲幾多 最緊要係佢哋嘅一字排骨做得幾好食 咬落去好Juicy 嗰個肉用嚟送飯真係一流 飲品叫咗佢哋嘅馬來奶茶 飲落去好濃郁非常推介 同港式奶茶嘅味道有啲唔同但係茶味同奶味都非常濃 特色得來又好值得一試青咖喱軟殻蟹焗麵包🦀$128同別一個黃咖喱嘅分別主要係呢個咖喱入邊係冇蟹肉嘅 而另一個黃咖喱就係蟹肉咖喱所以就矜貴啲啦 青咖喱食落唔算太辣 而且麵包配咖喱味道都幾好 幾個人share食就唔錯了沙嗲雞串配蝦醬炒飯 $62🥘最值得一讚係佢嘅炒飯 見大多數嘅泰國餐廳都係印尼炒飯之類 第一次試蝦醬炒飯味道好特別 炒得好惹味 而且每粒飯都做到粒粒分明 炒得幾好炸雞髀煎蛋飯$54🍗呢個算係咖喱雞髀飯 雞髀好大隻炸到脆卜卜 撈咖喱同埋爆咗出嚟嘅蛋黃汁送飯好開胃 用來做個午餐真係食到好飽可

椒鹽炸肉排飯 🍖$52
呢個價錢仲要有埋飲品

青咖喱軟殻蟹焗麵包🦀$128

沙嗲雞串配蝦醬炒飯 $62🥘

炸雞髀煎蛋飯$54🍗

呢個算係咖喱雞髀飯 雞髀好大隻炸到脆卜卜 撈咖喱同埋爆咗出嚟嘅蛋黃汁送飯好開胃 用來做個午餐真係食到好飽可以 算係非常抵食其中一個飯

總括嚟講個人覺得呢間泰國餐廳質素唔錯而且午市都幾抵食 加上泊車方面幾方便 所以非常適合遊車河停一停聚一聚腳
2021-07-19 121 views
今日去咗大埔食晚餐☺️首先,呢度環境好好,地方都寬敞。服務好好,一入到去,服務員好有禮貌,幫我哋安排座位。晚餐方面,我哋叫咗❤️牛油果蟹子蟹肉沙律。呢個,如果牛油果控既你真係必嗌,佢牛油果會blend好,所以口感好smooth,配埋蟹籽同蟹肉好新鮮。❤️小食拼盤(小),好扺食,春卷裏面好豐富,蔗蝦係喺拼盤之中最好食。如果兩個人叫嘅話就啱啱好。❤️生菜包,呢個跟一個優惠set,會跟一杯大啤酒,杯啤酒都幾大下。肉碎方面,好香,唔會太濕,而且辣度都適中,蔬菜方面都俾得好多🤤所以夾埋一齊食好好食😋❤️青咖喱雞。如果食到辣嘅話,可以嗌呢個,佢辣到同埋咖喱味好balance,雞嫩口。可以追加薄餅/蒜蓉包。蒜蓉包好好食!佢係焗番熱俾你,好脆口,有蒜蓉係中間,好有誠意!總括嚟講,呢間泰國菜有水準,黎到大埔必食~
晚餐方面,我哋叫咗
總括嚟講,呢間泰國菜有水準,黎到大埔必食~
牛油果蟹子蟹肉沙律
青咖喱雞
2021-07-16
$150 (Dinner)
牛油果蟹子蟹肉沙律
青咖喱雞