2024-09-23 277 views
屯門虹橋向來美食多,今天到訪於網上大獲好評的「木玥巷」一嚐久違的台灣味道;以簡約木系及白色為主調,牆身裝上掛飾,感覺清新舒適-🔹紅燒牛肉麵 $92熱芋香拿鐵 +$28附上三款前菜配料;三件極厚切的牛腱肉配上蘿蔔、胡蘿蔔、小棠菜及麵條牛肉煮至柔軟細緻,夾雜著牛腱的 Q 彈而軟滑的筋膜,口感一流,肉香濃郁細長;蘿蔔及胡蘿蔔鮮嫩多汁,吸湯後更鮮甜,小棠菜翠綠新鮮;麵條細滑彈牙,是手工麵條的口感;配合清甜鮮香的醬油及微辣花椒味的無油湯底,令人滿足熱芋香拿鐵以漸變香芋紫色頂上軟綿奶泡,賣相極加分,是治癒的顏色拌勻後再品嚐,芋香濃郁深長,跟香滑牛奶比例平衡,甜度剛好,非常推薦!-🔹黑糖蘋果豬軟骨 $88獨特創意之菜式,將蘋果乾放在豬軟骨上;豬軟骨份量十足,口感紮實有嚼頭,每一口均吃到濃香的黑糖蘋果味,酸甜有致夠開胃-🔹金鑽鳳梨蝦球 (虎蝦) $96選用台灣最知名又盛產的金鑽鳳梨所做成的菜式,以西柚片作裝飾;蝦球肥大,外層輕脆,蝦肉爽嫩,加入片片多汁而酸甜平衡的鳳梨肉及沙拉醬,集酸、鹹、甜多重味道-🔹燙青菜 $48加入大量滷肉,誠意滿滿;菜心翠綠鮮嫩,以鮮甜牛肉汁調味,味道上佳
🔹紅燒牛肉麵 $92

2024-09-23
  • 紅燒牛肉麵
  • 芋香拿鐵
2024-09-13 457 views
門面時尚,設有燈牌和射燈,經過餐廳相當吸引眼球 。室內環境簡潔舒適,枱與枱之間空間大,吃飯聊天私隱度高 。蜂蜜冰烤地瓜:沒有想到這個小吃份量會那麼多,賣相看來很有趣,是一個鳳梨的模樣,餐廳有精心設計過。說味道,很棒!咬下去冰涼的,地瓜心處於冰沙狀態,口感爽脆;很優質的地瓜,口感軟綿綿、又香甜。另外表面有蜜糖甜香,地瓜外皮很薄,可以連皮吃,而且地瓜清洗得很乾淨,食用放心 。宜蘭三星蔥餡餅:即叫即做的,熱騰騰最好吃,外皮酥脆,很香口。櫻花蝦鰻魚炒飯:炒飯以鰻魚汁調味,甜甜的,表面灑上了很多紫菜絲、櫻花蝦,更惹味。另外有加入粟米粒,清甜提升。鰻魚粒魚油重,令到整個炒飯的鰻魚味更加香濃。唯一是炒飯偏濕。黯然銷魂安格斯滷肉伴麵:感覺這個麵混合了韓國、台灣和香港的元素,材料有滷肉牛筋、泡菜、煎蛋、青瓜絲等等,甜甜辣辣的 。我選擇了手工麵,口感煙韌彈牙 充滿嚼勁,是我喜歡吃的口感,麵條能掛著醬汁。玫瑰可可鮮奶(熱):可可味濃郁之餘,有玫瑰香氣,不會過甜,養生之選 。蘋果西打益力多:喝這個超級清爽,冰涼的,蘋果比益力多味重。很適合吃魚油脂較重的鰻魚飯後飲用解油膩。 招牌糖水:仙草凍及愛玉,加上香濃花奶

門面時尚,設有燈牌和射燈,經過餐廳相當吸引眼球 。

室內環境簡潔舒適,枱與枱之間空間大,吃飯聊天私隱度高 。

蜂蜜冰烤地瓜:

宜蘭三星蔥餡餅:
即叫即做的,熱騰騰最好吃,外皮酥脆,很香口。

櫻花蝦鰻魚炒飯:

黯然銷魂安格斯滷肉伴麵:

玫瑰可可鮮奶(熱):
可可味濃郁之餘,有玫瑰香氣,不會過甜,養生之選 。

蘋果西打益力多:

招牌糖水
仙草凍及愛玉,加上香濃花奶😋

2024-09-11
  • 蜂蜜冰烤地瓜
好耐冇入大西北喇❣️心血來潮唸起以前成日食嘅一間台灣餐廳 就襯假日送個break 入屯門食個lunch呢度成個環境就好似台灣嘅小店咁好休閒 令人得以暫時放低包伏希望佢哋可以播返台灣歌🎶 會更加有feel😆******************************🫓宜蘭三星蔥餡餅 ($44)特別鐘愛台灣嘅三星蔥💕比起一般蔥 蔥肉更軟嫩甘甜而不嗆餡餅外皮煎成金黃色 香脆可口內餡多蔥少肉 呢個比例好啱我哋口味😍輕咬下去 肉汁溢出 感覺有少少似小籠包呢🐔鹽酥雞 ($50)太耐冇入嚟 原來已經換咗唔再係巨型嘅雞塊不過呢個size比較接近台灣食開嘅鹽酥雞 各有千秋啦炸雞好脆好香口 一定要點埋佢嘅醬汁酸眉眉咁真係好正好開胃呀❣️🍚黑糖蘋果西打豬軟骨飯($78)夏天總係想食酸酸甜甜嘅野 揀呢個就啱晒😆個set仲會跟埋開胃前菜涼拌青瓜🥒好鐘意佢個調味 甜度適中又帶點微酸感 重點係唔會死甜豬軟骨係意想不到嘅入味❣️ 大愛軟骨位置爽口 但都好易咬開🍜黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 ($82)+滷蛋($10)原來已經包咗隻半熟荷包蛋 牛炆得好腍好入味 味道濃郁 滷肉肉質嫩滑 入口即化 口感好正麵條係台灣嘅粗麵 口感Q彈同
好耐冇入大西北喇❣️
心血來潮唸起以前成日食嘅一間台灣餐廳
就襯假日送個break 入屯門食個lunch

呢度成個環境就好似台灣嘅小店咁
好休閒 令人得以暫時放低包伏
希望佢哋可以播返台灣歌🎶 會更加有feel😆

🫓宜蘭三星蔥餡餅 ($44)
特別鐘愛台灣嘅三星蔥💕
比起一般蔥 蔥肉更軟嫩甘甜而不嗆
餡餅外皮煎成金黃色 香脆可口
內餡多蔥少肉 呢個比例好啱我哋口味😍
輕咬下去 肉汁溢出 感覺有少少似小籠包呢

🐔鹽酥雞 ($50)
太耐冇入嚟 原來已經換咗唔再係巨型嘅雞塊
不過呢個size比較接近台灣食開嘅鹽酥雞 各有千秋啦
炸雞好脆好香口 一定要點埋佢嘅醬汁
酸眉眉咁真係好正好開胃呀❣️

🍚黑糖蘋果西打豬軟骨飯($78)
夏天總係想食酸酸甜甜嘅野 揀呢個就啱晒😆
個set仲會跟埋開胃前菜涼拌青瓜🥒

好鐘意佢個調味 甜度適中又帶點微酸感 重點係唔會死甜
豬軟骨係意想不到嘅入味❣️ 大愛
軟骨位置爽口 但都好易咬開

🍜黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 ($82)
+滷蛋($10)

原來已經包咗隻半熟荷包蛋
牛炆得好腍好入味 味道濃郁
滷肉肉質嫩滑 入口即化 口感好正
麵條係台灣嘅粗麵 口感Q彈
同平時食開嘅拌麵相比 呢個整體感覺就唔算好油膩

🍎雪菊蘋果茶(熱) (+$28)
味道清甜嘅蘋果茶 用嚟送炸物最適合不過

🍋蜂蜜檸檬(凍) (+$28)
呢個組合 絕對係夏日消暑必備

• 黯然銷魂安格斯滷肉飯
  • 宜蘭三星蔥餡餅
  • 黑糖蘋果西打豬軟骨飯
2024-07-28 824 views
在屯門新墟寧靜的街角,一家不顯眼的台式餐廳,帶出一種浪漫氣氛。餐廳舖面不大,但經過巧妙佈置,善用每吋地方,座位相對寬敞,沙發卡位尤其舒適。裝修雅緻,富文青氣息。翻開餐牌,有多種台灣美食可供選擇。“紅燒牛肉麵”,三大塊厚切牛𦟌,肉質腍軟入味,配菜有紅蘿蔔、白蘿蔔、小塘菜,加上晶瑩爽口彈牙的寬粉和濃郁的台灣牛肉湯,更附有酸青瓜、櫻花蝦和甜梅菜等開胃小菜,十分惹味。“酥炸雞扒便當”,雞扒份量不少,外皮炸得酥脆,雞肉入味,配菜有辣泡菜、肉鬆和酸青瓜,配合腍軟的珍珠米飯,口感一流。小食:“澎湖花枝蝦排”,新鮮即炸,蝦餅和墨魚餅的混合體,鮮味之餘更爽口。附上酸辣醬,點一點更滋味。“黃金脆皮奶卷”,炸鮮奶卷,外脆內軟,特別香口。“宜蘭三星蔥餡餅”,脆卜卜,口感不錯,很有特色。飲品:“台灣手搖焦糖咖啡”,一大杯,咖啡也不錯,但比較甜。“玫瑰可可鮮奶”,大大杯的朱古力奶,上面鋪上玫瑰花瓣,如果奶味能夠濃縮一些,味道更佳。整體而言,這裏的食物質素超出預期,而且店員姐姐的服務態度值得稱讚,是高性價比之選。
翻開餐牌,有多種台灣美食可供選擇。
小食:
“黃金脆皮奶卷”,炸鮮奶卷,外脆內軟,特別香口。
“宜蘭三星蔥餡餅”,脆卜卜,口感不錯,很有特色。
飲品:
“台灣手搖焦糖咖啡”,一大杯,咖啡也不錯,但比較甜。
  • 紅燒牛肉麵,酥炸雞扒便當,澎湖花枝蝦排,黃金脆皮奶卷
2024-07-08 790 views
台式炸物拼盤是一道令人垂涎欲滴的美食組合,內含酥炸雞翼、甜不辣、花枝丸和地瓜條,每一種炸物都經過精心調味和酥炸,外皮金黃酥脆,內裡多汁鮮嫩。酥炸雞翼香酥脆口,帶有濃郁的香料味;甜不辣彈牙Q彈,魚漿的鮮美在口中綻放;花枝丸口感滑嫩,充滿海鮮的鮮甜;地瓜條則甜而不膩,酥脆的外皮包裹著綿密的地瓜內心。麻辣鴨血寬粉是一道充滿層次感的美食。鴨血嫩滑,寬粉Q彈,浸泡在麻辣湯底中,帶來豐富的口感體驗。麻辣湯底香氣撲鼻,辣中帶麻,麻中有香,讓人一吃便停不下來。鴨血和寬粉吸收了湯底的精華,每一口都充滿了濃郁的麻辣味。酥炸雞扒湯麵結合了酥脆與柔滑的美食。酥炸雞扒外皮酥脆,內裡嫩滑多汁,搭配上濃郁的湯麵,形成了絕佳的口感平衡。麵條轉了新竹炊粉,是一道傳統的台灣美食,口感滑嫩,味道鮮美。炊粉經過細緻的烹調,保留了米粉的Q彈和柔嫩。玫瑰可可鮮奶、玫瑰的香氣與可可的濃郁巧妙結合,再加上鮮奶的絲滑口感,形成了一道既美味又富有層次的飲品。每一口都能感受到玫瑰的清香與可可的濃郁。蘋果氣泡益力多清爽解渴,蘋果的清香與益力多的酸甜結合,加上氣泡的刺激感,氣泡在口中爆裂,帶來愉悅的口感,是一款非常適合夏日飲用的飲品。
酥炸雞翼

新竹炊粉
玫瑰可可鮮奶
蘋果氣泡益力多
6 day(s) ago 0 views
秋風送爽,相約好友到屯門行山,見天色漸黑,就系附近搵間小店食晚飯。當中「木玥巷」除左裝修小清新,食物款式唔單一,既有台式小食,也有滷肉飯,台灣麵食提供。當刻就揀呢間晚膳。⭐麻辣鴨血寛粉*(少辣)$90.00跟左一份涼拌青瓜。湯底睇落都幾深色,而辣度很低,鴨血軟硬度適中,唔散,而寬粉煙靭有口感。⭐黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 $92.00連台灣野食都有黯然銷魂😂,拌麵有青瓜絲、紅薑、泡菜、太陽蛋,仲有好多牛肉,軟腍入味,麵質感爽口,整體口味比較清新。 ⭐黃金脆皮奶卷 $42.00外皮金黃色,奶油味幾甜下,當作甜點一流。⭐蛋黃芋球 $50.00賣相已看到芋頭蓉迫爆酥皮!咬下去香濃蛋香碎配上香濃芋頭蓉,感覺幸福飽滿!!⭐跟套餐+木玥黃金水果茶 $32.00清新解渴,仲有得揀少甜!⭐跟套餐+蘋果西打益力多 $28.00用餐經驗好好,店員幾nice,會再嚟幫襯😀
⭐麻辣鴨血寛粉*(少辣)$90.00
麻辣鴨血寛粉

⭐黯然銷魂安格斯滷肉拌麵 $92.00
黯然銷魂安格斯滷肉拌麵

⭐黃金脆皮奶卷 $42.00
外皮金黃色,奶油味幾甜下,當作甜點一流。

⭐蛋黃芋球 $50.00
蛋黃芋球

⭐跟套餐+木玥黃金水果茶 $32.00
清新解渴,仲有得揀少甜!
木玥黃金水果茶

⭐跟套餐+蘋果西打益力多 $28.00

用餐經驗好好,店員幾nice,會再嚟幫襯😀
蘋果西打益力多
2024-09-25 0 views
台式料理在香港都幾受歡迎, 這間小店位於屯門井財店, 平凡而清雅既裝修, 以木系為主調, 予人文青和平實感覺, 食物也很地道, 充滿台菜風味。酥炸排骨便當 加配安格斯滷肉排骨炸得好酥脆, 大大件肉質鬆化厚滑, 肉汁豐富, 配以肉鬆, 滷蛋, 加配嘅安格斯滷肉鹹香幼滑, 油潤而不肥膩, 佐飯好合適。酥炸雞扒便當 加配滷蛋 雞扒好大塊, 外層酥脆而肉質保持鮮嫩, 吃起來好有質感, 加上惹味嘅調味, 配搭肉鬆和滷蛋, 口感有層次。宜蘭三星蔥餡餅 餡餅外皮酥脆, 三星蔥餡料味道清香甜鮮, 滋味可口。黃金脆皮奶卷 奶卷外層炸得金黃香脆, 奶油餡料奶香幼滑, 趁熱食零舍香口, 清甜嘅味道令人回味。飲品是黑糖珍珠拿鐵和鐵觀音珍珠奶茶, 奶香幼滑, 珍珠煙韌彈牙, 甜度適中。
台式料理在香港都幾受歡迎,

酥炸排骨便當 加配安格斯滷肉

加配嘅安格斯滷肉鹹香幼滑, 油潤而不肥膩, 佐飯好合適。
炸雞扒便當 加配滷蛋

宜蘭三星蔥餡餅

餡餅外皮酥脆, 三星蔥餡料味道清香甜鮮, 滋味可口。

甜度適中。
木玥巷應該無乜屯門牛會唔識,因為老細以前係酒店中廚出身,所以啲出品都一向幾高既質素,平時想食台灣野,就會自然諗到佢~今晚我地成家人又係度開餐喇😙🍀紅燒牛肉麵牛展超級厚切!!我諗有2-3cm咁厚⋯一心諗住咁大塊會好鞋口,但入口筋腱位有膠質但唔黐牙,肉質出奇地又軟又腍😙湯底色澤濃厚偏醬油色;雖然係紅燒但唔會辣,重醇厚牛骨味,飲到滷水香,紅白蘿蔔無渣清甜。麵條係台式手打麵,預期中既彈牙煙韌,軟硬度適中,整體正宗台味💚🍀黯然銷魂安格斯滷肉拌麵滷肉正常理解係豬肉,但依度竟然用安格斯牛肉,肉味濃,屬半肥瘦;「黯然銷魂」點都有隻太陽蛋,將蛋汁同滷汁撈均手打麵條,加埋滷肉連青瓜、紅薑、泡菜一齊食,有層次又好滋味、飽足🍀台式三杯雞一上碟好香酒味係有鑊氣既,雞應該用左雞髀位,無骨好滑無雪味,九層塔味好出,而雞髀菇好惹味juicy🍀櫻花蝦鰻魚炒飯睇好似好濕,但飯係珍珠米,索左水份(鰻魚汁)米粒食落又唔會好林,岩岩好👍🏻大量既櫻花蝦有提味既效果,蝦味超濃,配料鰻魚相對較少,飯面有好多紫菜條,成個飯感覺同味道都好日式🍀蟹肉明太子炒新竹米粉粒粒魚春(明太子)佈滿晒成個米粉,好多炒蛋同蟹肉,色澤金黃炒得好乾爽,新竹

🍀紅燒牛肉麵

🍀黯然銷魂安格斯滷肉拌麵

🍀台式三杯雞

🍀櫻花蝦鰻魚炒飯

🍀蟹肉明太子炒新竹米粉
粒粒魚春(明太子)佈滿晒成個米粉,好多炒蛋同蟹肉,色澤金黃炒得好乾爽,新竹米粉夠幼可以索到味,入口有少少明太子既咸香,好香雞蛋味,同埋最緊要食到尾碟底無乜油👍🏻
  • 蟹肉明太子炒新竹米粉
  • 木玥招牌紅燒牛肉麵
  • 櫻花蝦鰻魚炒飯
  • 安格斯滷肉乾拌麵
2024-09-12 123 views
已經幾年冇去過虹橋,估唔到喺街角位開咗間台灣菜餐廳😳 見到menu有麻辣鴨血寬粉,仲要係選用台灣空運鴨血,就已經好想試🤤 可惜湯底較稀同唔夠麻辣風味🥲 鴨血完全唔辣💔 不過好彩櫻花蝦鰻魚炒飯幾好食~櫻花蝦落足料,每啖都好脆口😋 份量仲要都大份,如果細食嘅女仔應該會食唔晒🤣
已經幾年冇去過虹橋,估唔到喺街角位開咗間台灣菜餐廳😳

2024-09-06 235 views
身為大西北既我,無論午餐 or 晚餐都周不時會黎食,一定要支持,份量十足之餘又好食,雖然細細間,但坐得好舒服,每次黎親都食到好飽,好滿足必點既紅燒牛肉麵🍜佢每塊牛肉都大大塊😍,份量超滿足,仲有啲湯底,香濃既豬骨湯味,好好味😋鹽酥雞飯🍚佢個鹽酥雞炸得好香脆😍份量都好多下,食得好滋味,呢個絕對性價比高👍🏼招牌水果茶🥤水果茶超大杯😍好多生果,好香水果味,味道仲啱啱好,唔會好淡太甜,飲得好爽爽😌白桃寒天多多🍑好多果肉,好香,超好飲,炸花枝丸🧆平時鐘意食花枝丸,一定要吖份黎食下先, 配埋酸酸辣辣嘅醬,就諗起台灣😋黃金脆皮奶卷🥛呢個口感,幾得意,食落好奶好軟綿綿,做飯後甜品非常好🥰除左我地新界牛牛,見到好多人都專程揸車黎食,有誠意又高質嘅小店越嚟越少💗 大家都嚟支持下
必點既紅燒牛肉麵🍜

鹽酥雞飯🍚

招牌水果茶🥤

白桃寒天多多🍑
好多果肉,好香,超好飲,

炸花枝丸🧆

黃金脆皮奶卷🥛
呢個口感,幾得意,食落好奶好軟綿綿,做飯後甜品非常好🥰

除左我地新界牛牛,見到好多人都專程揸車黎食,
有誠意又高質嘅小店越嚟越少💗 大家都嚟支持下
2024-09-02
  • 蟹肉明太子炒新竹米粉
  • 木玥招牌水果茶
  • 鹽酥雞飯
屯門井財街文青台灣菜位於屯門井財街轉角位置開左間裝修行文青路線的台灣菜,味道正宗,份量都好大份,而且性價比高,屯門街坊友經開紅橋一帶可以過來親嘗木玥巷🌟紅燒牛肉麵$92呢個牛肉麵係呢到的招牌菜推菜,以濃厚的牛骨湯湯底加滿滿的配菜以盆送上,牛肉四塊而且非常大件厚肉,食落好腍, 麵質爽口彈牙好好味👅蟹肉明太子炒新竹米粉$98新竹米粉炒得好乾身好味,鋪滿雞蛋、蟹肉、明太子等材料,味道唔會太濃,食落口感充滿層次感,好滋味!黑糖蘋果西打豬軟骨,$88呢款豬軟骨食落非常軟腍,配上酸甜的黑糖蘋果汁都幾開胃,而且好大碟,送飯一流✨黃金脆皮奶卷$42個人覺得脆皮奶卷都係必點嘅項目,奶卷皮薄入口即溶重牛奶味,記得趁熱食會更好味飲品叫咗台灣手搖焦糖咖啡$28同黑糖茉莉冬瓜茶$28,兩杯好都好大杯,焦糖咖啡香濃奶滑,黑糖茉莉冬瓜茶唔會過甜消暑解渴
屯門井財街文青台灣菜

紅燒牛肉麵$92

蟹肉明太子炒新竹米粉$98

黑糖蘋果西打豬軟骨,$88

黃金脆皮奶卷$42

紅橋一直以嚟都係美食天堂 餐廳林立 而且都係有質素 有特色 有時放工回屯門也會專程在這裏下車搵食 今次食的這間餐廳提供日本菜和台灣菜 牛肉麵 蔥油餅 蒲燒鰻魚等都可以在這間小店品嚐到黯然銷魂安格斯滷肉飯滷肉是用優質的安格斯牛肉 經過慢煮和滷製 醬汁入味 肉質細膩嫩滑 滷肉飯的精髓在於那滷汁 醬香味濃郁 帶有淡淡的甜味和鹹香 配上白米飯 是最好的配搭 安格斯牛肉的確和一般的有很明顯的分別紅燒牛肉麵牛肉經過慢火炖煮 吸收了濃郁的醬汁 牛肉的質感柔嫩 湯頭不油膩 略帶一絲辛辣 麵條彈牙 出品有上佳水準台式炸物拼盤 拼盤上有著各式台灣經典小吃 一次過吃下的確滿足 包括炸雞翼 炸地瓜條 炸花之丸等每一樣小吃都經過精心炸製 外脆內嫩 口感非常出色 仙草烏龍奶茶 這個烏龍茶和奶的配合得剛剛好 口感非常絲滑黑糖珍珠拿鐵黑糖香味濃郁 珍珠非常Q彈製作非常新鮮這間餐廳雖然只是小店 卻能夠 融合日本和台灣的風味 可以見到餐廳在每個菜式也花下了不少心思
今次食的這間餐廳提供日本菜和台灣菜

黑糖珍珠拿鐵
黑糖香味濃郁 珍珠非常Q彈
製作非常新鮮

2024-09-01 128 views
傳聞屯門有間台灣菜不錯,立即去到朝聖一下。餐廳裝修好和諧好舒服,服務員十分幫助,知道我帶兩個小朋友黎一齊食飯,都主動提供小朋友餐具同水比我哋。去到餐廳梗係要食安格斯的滷肉飯,果然名不虛傳牛肉滷得十分之入味,好淋而且好有牛肉香味。之後叫咗杯木玥黃金水果茶,估唔到咁大杯。嚟到嘅時候都嚇咗一跳。另一杯珍珠奶茶就顯得迷你版本,但茶香同黑糖珍珠超好味。之後仲叫咗三星蔥餅這是十分好味的特色小食。建議一定要嗌。而另一個小食,就係金鑽鳳梨蝦球,佢啲蝦,超大隻。原來係用咗虎蝦嚟做,啖啖肉超好味。另外亦都加上台灣最出名的愛玉珍珠甜品。完美完結整個晚上。幸福感滿滿。
傳聞屯門有間台灣菜不錯,立即去到朝聖一下。

之後叫咗杯木玥黃金水果茶,估唔到咁大杯。
嚟到嘅時候都嚇咗一跳。
另一杯珍珠奶茶就顯得迷你版本,但茶香同黑糖珍珠超好味。

之後仲叫咗三星蔥餅這是十分好味的特色小食。建議一定要嗌。
而另一個小食,就係金鑽鳳梨蝦球,佢啲蝦,超大隻。
原來係用咗虎蝦嚟做,啖啖肉超好味。
另外亦都加上台灣最出名的愛玉珍珠甜品
完美完結整個晚上。幸福感滿滿。

2024-08-19
  • 黯然銷魂安格斯滷肉飯
2024-08-30 195 views
親戚朋友介紹我哋位於屯門一間裝修很特別的台灣料理店, 他們說味道超地道跟台灣是一樣的,跟着他們一齊去食吧~(5⭐️最高)紅燒牛肉麵(5⭐️)厚厚的牛肉件,份量超滿足。而且麵質入口爽口彈牙,湯底亦都有濃濃的豬骨湯味,好好味~十分滿意👍🏻蟹肉明太子炒新竹米粉(5⭐️)皇上最新想這款炒米粉蟹肉🦀、入口爽口❣️。而且新竹米加入蘿蔔絲等配菜而炒,而且油份控制好好👏🏻、沒有過於油膩的感覺~宜蘭三星蔥餡餅(5⭐️)4件小小的餡餅, 外皮被煎得香香的,外皮薄之餘、內裏的餡料亦都非常滿足😝。肉汁被包着切開的時候, 肉汁由夾餅中慢慢滲出😊~澎湖花枝蝦排(5⭐️)蝦餅被預先切成小件,每一啖都均勻有蝦膠及鮮蝦肉😊。外皮炸至脆卜卜💋,加上甜辣醬份內滋味~翡翠檸檬愛玉(5⭐️)夏日消暑必點的特飲,入口甜甜酸酸, 十分開胃🤤。蘋果梳打益力多(5⭐️)新鮮蘋果加打爛成汁加入益力多及梳打水一齊飲, 有助消化😂 。

紅燒牛肉麵(5⭐️)
紅燒牛肉麵

蟹肉明太子炒新竹米粉(5⭐️)
蟹肉明太子炒新竹米粉

宜蘭三星蔥餡餅(5⭐️)
宜蘭三星蔥餡餅

澎湖花枝蝦排(5⭐️)
澎湖花枝蝦排

翡翠檸檬愛玉(5⭐️)
翡翠檸檬愛玉、蘋果梳打益力多

夏日消暑必點的特飲,入口甜甜酸酸, 十分開胃🤤。

蘋果梳打益力多(5⭐️)
蘋果梳打益力多

蟹肉明太子炒新竹米粉
澎湖花枝蝦排
翡翠檸檬愛玉、蘋果梳打益力多
蘋果梳打益力多
2024-08-30 194 views
身為大西北牛牛,位於屯門紅橋嘅台灣餐廳,在紅橋都開咗一段時間🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯半肥瘦嘅滷肉,配上太陽蛋,仲有紅薑、泡菜同小棠菜做配菜,撈飯一流🔸紅燒牛肉麵嘩,每塊牛肉都好厚身,牛味十足,麵條偏粗,+$10滷水蛋,令呢碗麵錦上添花,淺嘗湯底,啖啖濃郁牛味。🔸宜蘭三星蔥餡餅好多人去宜蘭都會必食三星蔥,估唔到喺屯門都食到咁有特色嘅蔥餡餅,餅皮脆身,三星蔥嘅香氣,再配埋甜酸醬,必試之選。🔸台灣雙色腸去台灣掃夜市都鍾意食台式腸,甜甜地又脆口,除了蒜味豬肉,黑色嘅台式腸由墨魚汁製成,十分有特式。🔸黃金脆皮奶卷金黃色脆皮,包住濃郁奶油餡,做飯後甜點一流。🔸 木玥黃金水果茶·鐵觀音珍珠奶茶木玥黃金水果茶睇相都見到幾重量級,有菠蘿、蘋果、西柚等,十分適合夏天飲;鐵觀音珍珠奶茶有Q彈珍珠,仲飲到啖啖鐵觀音茶葉味,廢水粉絲必定鍾意。

🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯

🔸紅燒牛肉麵

🔸宜蘭三星蔥餡餅

🔸台灣雙色腸

🔸黃金脆皮奶卷
金黃色脆皮,包住濃郁奶油餡,做飯後甜點一流。

🔸 木玥黃金水果茶·鐵觀音珍珠奶茶
台灣雙色腸