最後一日去青山醫院實習😗同朋友嚟食依間屯門好出名嘅台灣菜12pm一開門就去,已經有兩三枱客有lunch menu,湯麵或飯小食、飲品另加錢▶️ 滷牛肉便當 ($84)賣相吸引🤩有三大塊厚切牛𦟌肉質勁軟腍似瘦版牛腩🥩中間好多彈牙啫喱位,入口即融算係香港食過數一數二嘅牛𦟌,大塊到足夠餸成個飯食而且滷得入味,甜甜地,令牛𦟌食落Juicy👍🏻另外有泡菜、肉鬆、半隻滷水蛋飯配肉鬆正!滷水蛋麻麻哋,唔夠入味,蛋黃過熟本身米飯質感有咬口🍚▶️ 紅燒牛三寶湯麵 ($86)個麵扁粗身,朋友話質感唔錯而且索湯試咗個湯底,偏甜唔油膩個人幾鍾意😋見佢落咗啲花椒八角牛三寶即係牛𦟌、牛肚、牛筋個牛筋軟腍腍,不過未去到爽彈▶️ 黯然銷魂安格斯滷拌麵 ($82)算係佢哋熱門菜式🔥甚少用安格斯牛做滷肉旁邊配咗青瓜、泡菜等朋友話味道OK,未去到話有驚喜略嫌醬油調味唔夠重▶️ 紅燒牛肉湯麵 ($84)▶️ 黃金脆皮奶卷 ($42)一客四條,並唔係中式炸鮮奶球大家食嘅時候小心熱,入面真係有牛奶忌廉-佢啲牛配料真係做得好出色🤤對個牛腱念念不忘,如果有得散買就好啦haha咁當然其他嘢都做得唔錯~服務幾好,自動幫我哋斟水,好醒目環境舒服,用
最後一日去青山醫院實習😗
同朋友嚟食依間屯門好出名嘅台灣菜
12pm一開門就去,已經有兩三枱客
有lunch menu,湯麵或飯
小食、飲品另加錢

▶️ 滷牛肉便當 ($84)
賣相吸引🤩有三大塊厚切牛𦟌
滷牛肉便當

肉質勁軟腍似瘦版牛腩🥩中間好多彈牙啫喱位,入口即融
算係香港食過數一數二嘅牛𦟌,大塊到足夠餸成個飯食

而且滷得入味,甜甜地,令牛𦟌食落Juicy👍🏻
另外有泡菜、肉鬆、半隻滷水蛋
飯配肉鬆正!
滷水蛋麻麻哋,唔夠入味,蛋黃過熟
本身米飯質感有咬口🍚

▶️ 紅燒牛三寶湯麵 ($86)
個麵扁粗身,朋友話質感唔錯而且索湯
試咗個湯底,偏甜唔油膩個人幾鍾意😋見佢落咗啲花椒八角
牛三寶即係牛𦟌、牛肚、牛筋
個牛筋軟腍腍,不過未去到爽彈

▶️ 黯然銷魂安格斯滷拌麵 ($82)
算係佢哋熱門菜式🔥
甚少用安格斯牛做滷肉
旁邊配咗青瓜、泡菜等
朋友話味道OK,未去到話有驚喜
略嫌醬油調味唔夠重
黯然銷魂安格斯滷拌麵

▶️ 紅燒牛肉湯麵 ($84)
紅燒牛肉湯麵

▶️ 黃金脆皮奶卷 ($42)
一客四條,並唔係中式炸鮮奶球
大家食嘅時候小心熱,入面真係有牛奶忌廉
黃金脆皮奶卷

咁當然其他嘢都做得唔錯~

服務幾好,自動幫我哋斟水,好醒目
環境舒服,用上木裝修有種休閒嘅感覺
價錢合理,唔收加一,平均$80-90/人
$85 (Lunch)
紅燒牛肉湯麵
2025-01-24 550 views
網友曾介紹過屯門新墟有間隱世台灣過江龍餐廳,今日經過去幫襯下。簡約裝修整潔舒適,服務員態度友善,入座後會介紹主打菜式給我們。我跟足他介紹啲菜去點菜,入坐後沒多久餐廳已經坐滿八成人客了!紅燒牛三寶湯麵$96轉鴨血湯底加$6再加辣大大碗又足料,賣相非常吸引,自家制手打麵有彈性。牛𦟌肉厚切好淋,牛肚蘿蔔入味。麻辣鴨血湯底,有少少醋酸湯頭好甜,一口接一口最後成碗湯飲晒。黯然銷魂安格斯滷肉飯$92一粒粒安格斯牛肉,跟拌飯一齊撈好香,加埋泡菜有少少辣味減低油膩感。再配上一隻太陽蛋,令到成碗飯更加有層次感。鹽酥雞$50必叫鹽酥雞,大大件外皮粉漿好薄,好香脆口。肉質嫩滑,配上柚子醋很清新。海苔肉鬆起司蛋餅$50古早蛋餅是台灣人早餐必選,口感豐富有海苔、肉鬆。外皮煎得鬆脆,雞蛋散發出蛋香,多重感覺味道更豐富。涼拌麻辣牛肚$48餐前小食必叫麻辣油牛肚,帶點輕麻辣香又入口爽脆。木玥招牌水果茶柚子底$32新鮮柚子肉打底,大大杯甜甜酸酸,生果新鮮解渴一流。

紅燒牛三寶湯麵$96
轉鴨血湯底加$6再加辣

黯然銷魂安格斯滷肉飯$92

鹽酥雞$50

海苔肉鬆起司蛋餅$50

涼拌麻辣牛肚$48
餐前小食必叫麻辣油牛肚,帶點輕麻辣香又入口爽脆。

木玥招牌水果茶柚子底$32
新鮮柚子肉打底,大大杯甜甜酸酸,生果新鮮解渴一流。

• 黯然銷魂安格斯滷肉飯
2024-11-07 1607 views
朋友介紹屯門新墟一間高質素台灣菜餐廳,今晚來到體驗一下。餐廳在街角,門面顯眼,內部裝修雅緻,一派文青風格。店面不大,但座位也相當舒適。餐牌上的菜式選擇很多,我選了幾款台式美食。「酥炸豬扒湯麵」豬扒份量很多,新鮮即炸,酥脆香口,而且肉質脆中帶嫩,口感奇佳。手工麵配牛肉湯底,麵條蔫靭有口感,湯汁濃郁,特別惹味。「滷牛肉便當」大大塊硬切牛𦟌肉,腍軟可口,牛肉味道濃。配菜有肉鬆、泡菜、滷水蛋等,珍珠米飯配上滋味醬汁,非常美味。便當和麵都附上辣青瓜作為開胃前菜。「台式三杯雞」雞肉嫩滑無比,而且去骨,啖啖肉。配上甜甜的醬汁,令人回味無窮,配菜有青紅椒、洋蔥、蒜頭、魚蛋片等,增強口感味道,是相當好的配搭。「海苔肉鬆起司蛋餅加紫薯」蛋香味濃,包住不同口感的餡料,添加了紫薯蓉,原來是出奇地配合的。「木玥黃金水果茶」珍寶形特飲,有菠蘿、蘋果、青檸、西柚等水果,味道天然,不太酸,也不太甜,調味合宜,果然是招牌飲品。這裏的環境、味道,的確有讓人驚喜的感覺,晚餐時段都坐無虛席。

「酥炸豬扒湯麵」
「滷牛肉便當」
便當和麵都附上辣青瓜作為開胃前菜。
「台式三杯雞」
「海苔肉鬆起司蛋餅加紫薯」
「木玥黃金水果茶」

酥炸豬扒湯麵

台式三杯雞
海苔肉鬆起司蛋餅加紫薯
木玥黃金水果茶
2024-10-31 1650 views
是日朋友相約到屯門井財街食晚飯,坐西鐵到兆康站再轉614輕鐵兩個站就到其實都超方便。好快就有卡位安排好坐低。點下餐先,我哋點左蒲燒鰻魚飯,酥炸雞扒便當(珍珠米飯,配有滷蛋,泡菜,肉鬆),台式三杯雞,台式炸物拼盤(酥炸雞翼,甜不辣,花枝丸,地瓜條),台灣雙色腸,鹽酥雞,木玥黃金水果茶,蘋果西打益力多,鐵觀音珍珠奶茶。蒲燒鰻魚飯-鰻魚大大條,燒得好香。酥炸雞扒便當(珍珠米飯,配有滷蛋,泡菜,肉鬆)-酥炸雞扒炸得香口又唔會太乾。配起入味滷蛋,泡菜,肉鬆加上珍珠米一起食有著不同口感。台式三杯雞-配料爆得香口配合醃好雞入晒味。台式炸物拼盤(酥炸雞翼,甜不辣,花枝丸,地瓜條)-炸物炸得不錯,香脆得來又唔會太乾身。地瓜條真係好好味道。台灣雙色腸-兩種口味,同時都有著好香的肉腸味道。鹽酥雞-炸得香口,份量又多 。木玥黃金水果茶-個茶底都幾香,仲有超級多生果,大大片新鮮菠蘿添。蘋果西打益力多-有汽加上益力多甜甜地都幾好飲鐵觀音珍珠奶茶-茶底幾香,珍珠奶茶就奶比例都幾好,珍珠夠彈牙。

蒲燒鰻魚飯-鰻魚大大條,燒得好香。

台式三杯雞-配料爆得香口配合醃好雞入晒味。

台灣雙色腸-兩種口味,同時都有著好香的肉腸味道。

鹽酥雞-炸得香口,份量又多 。

蘋果西打益力多-有汽加上益力多甜甜地都幾好飲

2024-10-30
$150 (Dinner)
2024-09-23 1666 views
屯門虹橋向來美食多,今天到訪於網上大獲好評的「木玥巷」一嚐久違的台灣味道;以簡約木系及白色為主調,牆身裝上掛飾,感覺清新舒適-🔹紅燒牛肉麵 $92熱芋香拿鐵 +$28附上三款前菜配料;三件極厚切的牛腱肉配上蘿蔔、胡蘿蔔、小棠菜及麵條牛肉煮至柔軟細緻,夾雜著牛腱的 Q 彈而軟滑的筋膜,口感一流,肉香濃郁細長;蘿蔔及胡蘿蔔鮮嫩多汁,吸湯後更鮮甜,小棠菜翠綠新鮮;麵條細滑彈牙,是手工麵條的口感;配合清甜鮮香的醬油及微辣花椒味的無油湯底,令人滿足熱芋香拿鐵以漸變香芋紫色頂上軟綿奶泡,賣相極加分,是治癒的顏色拌勻後再品嚐,芋香濃郁深長,跟香滑牛奶比例平衡,甜度剛好,非常推薦!-🔹黑糖蘋果豬軟骨 $88獨特創意之菜式,將蘋果乾放在豬軟骨上;豬軟骨份量十足,口感紮實有嚼頭,每一口均吃到濃香的黑糖蘋果味,酸甜有致夠開胃-🔹金鑽鳳梨蝦球 (虎蝦) $96選用台灣最知名又盛產的金鑽鳳梨所做成的菜式,以西柚片作裝飾;蝦球肥大,外層輕脆,蝦肉爽嫩,加入片片多汁而酸甜平衡的鳳梨肉及沙拉醬,集酸、鹹、甜多重味道-🔹燙青菜 $48加入大量滷肉,誠意滿滿;菜心翠綠鮮嫩,以鮮甜牛肉汁調味,味道上佳
🔹紅燒牛肉麵 $92

Dinner
  • 紅燒牛肉麵
  • 芋香拿鐵
2025-02-11 0 views
📍 木玥巷 - 屯門喺屋企樓下都可以食到高質嘅台灣料理🫕係角落頭唔太顯眼嘅地方!估唔到都可以有一間價錢合理而且大大碟既台灣店😍✨ 蟹肉明太子炒新竹米粉新竹米粉的細膩口感與鮮美的蟹肉和濃郁的明太子好夾,米粉吸收了蟹肉的鮮香和明太子的風味,食落充滿層次感🫕✨ 櫻花蝦鰻魚炒飯豐富既櫻花蝦和嫩滑既鰻魚,炒飯中散發著海鮮的鮮香,蝦的微鹹與鰻魚的柔滑,令我不知不覺就食晒,而且炒飯粒粒分明🍚✨炸花枝丸外皮酥脆,內餡彈牙🍢✨甜不辣外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁獨特的調味使其帶有微微的甜味😳✨ 宜蘭三星蔥餡餅餡料中新鮮既三星蔥與豐富的肉餡,充滿台灣風味。外皮酥脆,內餡鮮嫩!✨ 木玥招牌水果茶招牌水果茶一上枱就發光了,色彩繽紛之餘,仲有1L甘大杯,果香四溢。新鮮的水果與茶,帶來清新既口感。每一口都飲到水果的鮮甜🍎🍍

📍 木玥巷 - 屯門

喺屋企樓下都可以食到高質嘅台灣料理🫕
係角落頭唔太顯眼嘅地方!
估唔到都可以有一間價錢合理
而且大大碟既台灣店😍

✨ 蟹肉明太子炒新竹米粉

✨ 櫻花蝦鰻魚炒飯

✨炸花枝丸
外皮酥脆,內餡彈牙🍢

✨甜不辣
外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁
獨特的調味使其帶有微微的甜味😳

✨ 宜蘭三星蔥餡餅

✨ 木玥招牌水果茶

2025-02-07 0 views
去到屯門搵咗一間人氣台菜小店⭐️紅燒牛肉麵$76牛腱嘅份量好足,煮得好軟稔。湯底濃郁偏甜。麵條有咬口,係性價比唔錯嘅牛肉麵,味道又未到好出色。黑糖蘋果西打豬軟骨飯$76份量同樣地好足。酸酸甜甜嘅豬軟骨,炆得好軟稔,有淡淡蘋果香,幾好送飯,但偏油膩。環境小清新幾舒服,咁岩有卡位靠窗,十分唔錯。📍 木玥巷
去到屯門搵咗一間人氣台菜小店⭐️

紅燒牛肉麵$76

黑糖蘋果西打豬軟骨飯$76

環境小清新幾舒服,咁岩有卡位靠窗,十分唔錯。

📍 木玥巷
2025-01-26 83 views
在香港人的日常飲食生活中, 台式料理佔有重要地位, 簡單食材和煮食方法是其特色, 頗適合港人快速飲食節奏。食店位於屯門井財街, 平實本系裝修予人休閒舒泰感覺。多款飯麵和飲品套餐, 小食很有地道特色。鹽酥雞湯麵 湯麵厚滑彈牙, 湯底香濃帶甜味。鹽酥雞另上, 雞肉酥香嫰滑, 鹹度適中不油膩。紅燒牛肉麵 有幾塊厚大牛肉, 處理得好腍滑, 入口鬆化, 肉味濃郁而不會有膩滯感, 美味可口。宜蘭三星蔥饀餅餅皮軟糯, 饀料是清香三星蔥, 口感順滑不油膩。黃金脆皮奶卷 外皮鬆化酥脆, 内饀奶香幼滑, 味道清甜。紫薯起司蛋餅蛋餅皮包著香滑紫薯蓉, 清甜鮮香。木玥黃金水果茶(鳳梨)大大杯果茶有香甜鳳梨肉和蘋果肉, 果香怡神。蘋果氣泡益力多有汽有果香, 清新涼快。

鹽酥雞湯麵

湯麵厚滑彈牙, 湯底香濃帶甜味。
鹽酥雞另上, 雞肉酥香嫰滑, 鹹度適中不油膩。
紅燒牛肉麵

宜蘭三星蔥饀餅

餅皮軟糯, 饀料是清香三星蔥, 口感順滑不油膩。
黃金脆皮奶卷

外皮鬆化酥脆, 内饀奶香幼滑, 味道清甜。
紫薯起司蛋餅

蛋餅皮包著香滑紫薯蓉, 清甜鮮香。

木玥黃金水果茶(鳳梨)
大大杯果茶有香甜鳳梨肉和蘋果肉, 果香怡神。
蘋果氣泡益力多
有汽有果香, 清新涼快。
2025-01-21 174 views
超道地的桌上型滷肉飯!誰吃誰迷糊!有人懂滷水汁撈飯撈麵吃進嘴的感覺嗎我超懂 因為我吃了哈哈哈哈這家在香港屯門紅橋 離市區有點遠 但是真的值得來一趟吃正宗台式滷肉飯! ! !我說的! !- 黯然銷魂安格斯滷拌麵滷肉超多 鋪在面上 還有煎蛋🍳、泡菜、酸蘿蔔、黃瓜絲 麵撈著滷肉汁吃味道超好 很有嚼勁👍 滷肉很嫩 肥瘦都有 肥肉也不膩 入口融化那種- 紅燒牛三寶便當有牛腱、牛肚、牛筋牛腱和牛肚跟手掌一樣大 這個分量頂頂的 牛腱肉質很嫩 牛肚不難嚼 超好吃!我太愛了! 🍚淋滿了滷肉汁 撈飯吃超好吃- 台式三杯雞🐓味道超好 裡面還有菇 青椒🫑 紅椒 雞塊超多 吃都吃不完 以為吃完了結果底下還有哈哈哈 肉質很嫩 一點都不柴 滑滑的- 黃金鹹蛋黃雞翼裹滿了鹹蛋黃去炸 鹹蛋黃味道超濃鬱 外面酥脆裡面肉很嫩 炸的剛剛好 超愛吃- 白桃寒天多多誰懂它真的很好喝 韓天啵我超愛愛吃台灣菜的趕緊衝
超道地的桌上型滷肉飯!誰吃誰迷糊!
有人懂滷水汁撈飯撈麵吃進嘴的感覺嗎

- 白桃寒天多多
誰懂它真的很好喝 韓天啵我超愛

愛吃台灣菜的趕緊衝
2025-01-20
$150 (Dinner)
  • 黯然銷魂安格斯滷肉飯
  • 台式三杯雞
  • 白桃寒天多多
絕對是香港隱世寶藏小店之一🫡僅有兩家分店,可每家經常都是滿座的狀態🙏🏻,這次晚一點去終於不用排隊了!帶了台灣同學去吃,說是熟悉的味道👅我這香港舌頭吃了也覺得很合口味😍-Menu ▫️ 黯然銷魂安格斯滷肉飯 $92 ★★★★★ 必食!!🔥半肥瘦的安格斯滷肉,肉偏大件但煮得夠軟,配上靈魂太陽蛋🍳,拌飯一絕▫️ 蟹肉明太子炒新竹米粉 $98 ★★★★☆份量超大🤩滿滿蟹肉及明太子非常驚艷,米粉煮得剛剛好,很夠鑊氣▫️ 台式炸物拼盤(酥炸雞翼、甜不辣、花枝丸、地瓜條) $98 ★★★★☆一個拼盤包含了多款經典台式炸物,除了夠酥脆,特別喜歡他家的秘製料味粉😆快吃上癮了▫️ 海苔肉鬆起司蛋餅 $50 ★★★★★吃第一口就立刻想起以前在台灣吃過的蛋餅,味道一模一樣!芝士是可以拉絲的程度🧀,好吃到說不出話了🥹▫️ 木玥招牌水果茶(西柚) $42 ★★★★★超大杯!!不會太甜,還有新鮮水果可以吃😃

Menu

▫️ 黯然銷魂安格斯滷肉飯 $92 ★★★★★

▫️ 蟹肉明太子炒新竹米粉 $98 ★★★★☆

▫️ 海苔肉鬆起司蛋餅 $50 ★★★★★

▫️ 木玥招牌水果茶(西柚) $42 ★★★★★
超大杯!!不會太甜,還有新鮮水果可以吃😃
2025-01-10 212 views
虹橋呢邊好多小店係屯門人都知,今次黎到呢間#木玥巷 ,雖位置較偏僻,但真係幾好食😋,店員友善,上菜迅速,適合情侶、一家大細一齊嚟嘅地方。🥢海苔肉鬆起司蛋餅 50.00蛋餅真係我嘅台式小食首選,外表煎得脆脆,入口富有濃厚蛋香味,朋友仲讚咗幾次佢個醬好食!🥢紅燒牛三寶湯麵 96.00一啖麵 一啖湯,湯底真係好好飲,而牛𦟌同牛筋肉味香濃,口感軟稔,好容易就咬得開,基本上唔會痴牙。粗麵條口感煙韌,好正啊。🥢胡麻辣雞絲拌麵90.00煙靭彈牙嘅拌麵,嫩滑雞絲、爽口青瓜絲,少辣泡菜,口感豐富而且味道刺激!🥢跟餐黑糖茉莉冬瓜茶 28.00大大杯份量大方,很好味,香香甜甜但又不太甜,很解渴!🥢跟餐玫瑰可可鮮奶 28.00絲滑口感鮮奶,每一啖都嚐到玫瑰清香與可可濃郁。🥢仙草凍及愛玉

🥢海苔肉鬆起司蛋餅 50.00
海苔肉鬆起司蛋餅

🥢紅燒牛三寶湯麵 96.00
紅燒牛三寶湯麵

🥢胡麻辣雞絲拌麵90.00
胡麻辣雞絲拌麵

🥢跟餐黑糖茉莉冬瓜茶 28.00
大大杯份量大方,很好味,香香甜甜但又不太甜,很解渴!
黑糖茉莉冬瓜茶

🥢跟餐玫瑰可可鮮奶 28.00
絲滑口感鮮奶,每一啖都嚐到玫瑰清香與可可濃郁。
玫瑰可可鮮奶

黑糖茉莉冬瓜茶
玫瑰可可鮮奶
仙草凍及愛玉
2025-01-08 121 views
今次嚟到屯門嘅木玥巷,餐廳主打台灣菜,而店舖採用咗深色木系風格裝修,營造出沉穩而又舒適嘅氛圍,是一個不錯的用餐體驗黯然銷魂安格斯滷肉飯滷肉採用了安格斯牛,肉質軟嫩,肥瘦均勻,入口即溶,滷汁味道香濃唔會過於油膩,飯上嘅太陽蛋增添咗濃郁嘅口感,蛋汁拌飯後層次更豐富,而跟餐嘅紅薑、青瓜、泡菜作為配菜,酸爽清新,讓口感整體更加平衡鹽酥雞便當鹽酥雞外層炸得金黃酥脆,雞肉內裏保持嫩滑而且多汁,炸皮輕薄,吃起來不會太重炸粉味,鹽酥雞配有柚子醬,味道酸甜適中,非常開胃及能夠中和炸物的油膩感,而鹽酥雞的份量非常充足,性價比很高
黯然銷魂安格斯滷肉飯
鹽酥雞便當
2024-12-24 338 views
虹橋呢邊米線非常之多,但台灣菜呢間真係數一數二好食,而家店員又有禮貌,感受一下台灣風。好,坐低睇下有咩好食先。櫻花蝦鰻魚炒飯,係呢度既推介,粒粒珍珠米炒到乾身粒粒分明,裏面混合咗鰻魚粒,食落有口感,上面櫻花蝦乾咸香又脆口。胡麻辣雞絲拌麵,海量青瓜絲和雞絲,胡麻醬好充足,上面仲有芝麻,令成個麵更香口。鹽酥雞,炸到好脆脆,唔會成口油,裡面雞粒又唔乾,啱啱好!黃金脆皮奶卷,呢個大大力推,真係好接近同我係台灣食既,個炸皮係酥脆架,一咬落去裡面軟綿綿既鮮奶就爆岀來,超級好食!黑糖珍珠拿鐵,平時珍奶飲得多,今次呢個做成latte,仲有柔滑奶泡,好特別。

好,坐低睇下有咩好食先。
1999 views

鹽酥雞,炸到好脆脆,唔會成口油,裡面雞粒又唔乾,啱啱好!

2024-12-06 601 views
聽講屯門虹橋好多野食,所以突登嚟行一轉,發現遠處轉角位有間隱世嘅台灣菜,入面裝橫同招牌都係以木為主,好有feel,所以入去try try~🔺蟹肉明太子炒新竹米粉($98)好高水準! 一入口已經驚艷到我,滿滿嘅明太子同蟹肉,好有層次感,口感好豐富!幾大份,平時胃口唔大嘅女仔應該食唔晒😂🔺木玥鹽酥雞飯($80)有啲失望,唔知係咪臨近收工時間,啲鹽酥雞超細粒,一啲肉都冇,感覺食咗好多炸粉 😵‍💫見到openrice人地啲鹽酥雞咁多肉,真係唔開心 。🔺紫薯起司蛋餅($45)呢個有驚喜,一定要趁熱食,溶溶地嘅芝士再配搭厚厚嘅紫薯,非常好味!

🔺蟹肉明太子炒新竹米粉($98)

🔺木玥鹽酥雞飯($80)

🔺紫薯起司蛋餅($45)
蟹肉明太子炒新竹米粉
鹽酥雞飯
Type of Meal
Dinner
蟹肉明太子炒新竹米粉
紫薯起司蛋餅
從深圳灣口岸過來第一站b3x公交🚌直達價格在香港來說真的很平價了而且吃得非常好👍小小的一家店很溫馨非常喜歡三杯雞和滷肉飯是目前吃過最好吃的價格也不貴如果來屯門一定不要錯過這家店三杯鸡,鸡肉鲜嫩多汁,香味四溢,简直好吃到飞起!🍗 卤肉饭也是一绝,肉香四溢,米饭粒粒分明,一口接一口,根本停不下来!🍚 还有那盐酥鸡,外酥里嫩,一口一个,简直不要太满足!🍗而且啊,他们家的服务真的是没得说,细致入微,让人感动!🙏
從深圳灣口岸過來第一站

是目前吃過最好吃的
價格也不貴

如果來屯門
一定不要錯過這家店

三杯鸡,鸡肉鲜嫩多汁,香味四溢,简直好吃到飞起!
🍚 还有那盐酥鸡,外酥里嫩,一口一个,简直不要太满足!🍗

而且啊,他们家的服务真的是没得说,细致入微,让人感动!🙏

2024-11-28