位於新蒲崗嘅人氣窩夫店屹立多年 除咗一般嘅甜味窩夫 仲有鹹味可供選擇~ 今次係我二次到訪💁🏻‍♀️🐷慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $108份量十足 🧇窩夫上滿滿嘅手撕豬推咗2個小山丘⛰️醬汁調味啱啱好 肉質唔會太嚡 配埋蕃茄同菜 非常豐富🍕慢煮口水雞肉酥皮Pizza $1628吋大 批底以酥皮薄而酥脆👍🏻 上面鋪有滿滿嘅芝士🧀 雞肉嫩滑帶麻 相當惹味😋🍫叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕$84朱古控必食!由窩夫、配料同麻糬都係朱古力味 面層有朱古力雪糕🍦 而且鋪滿oero同朱古力碎 已經數唔到有幾多重朱古力😆 麻糬煙煙韌韌 份量十足👍🏻 而且即叫即整 食落仲係熱辣辣🤩🌹玫瑰蜜桃果茶🍑 $46蜜桃香茶飲落酸酸地🫖 雖然唔太有玫瑰味 但非常解膩 而且幾大壼✨唔錯雖然手撕豬腩窩夫係佢哋鹹食嘅招牌菜 但係個人更加鍾意佢哋嘅酥皮Pizza✨當然唔少得佢哋嘅N重朱古力麻糬窩夫啦🫶🏻

🐷慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $108

🍕慢煮口水雞肉酥皮Pizza $162

🍫叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕$84

🌹玫瑰蜜桃果茶🍑 $46
玫瑰蜜桃果茶

2024-08-09 201 views
屋企有細路仔真是好適合來Wozi Cafe吃窩夫,點食都食不厭,今天來左新蒲崗就再次探訪!*抹茶士多啤梨千層酥 配土多啤梨雪糕*兩塊千層酥中間是抹茶忌廉帶來清新的口感,絲滑柔順,瞬間融化在舌尖上,帶有豐富的抹茶香氣。千層酥上邊是幾個紅色士多卑利加奶油又靚又酸甜可口,千層酥薄如蝶翼,牙齒一碰酥皮就瞬間崩開,層層交織出極致的口感體驗!土多啤梨雪糕底部圍了一圈奶油,冰涼順滑,陣陣濃郁甜美的的土多啤梨香氣!*慢煮手撕豬腩窩夫三文治*兩團慢煮過的豬腩肉絲非常軟嫩多汁,帶著淡淡的鹹香,上面蓋住一塊金黃軟嫩的煎蛋,下面鋪著新酸甜鮮番茄片和脆嫩的生菜,為這個三文治增添了清新爽脆的口感。咬下去時肉汁會流出,與窩夫融合在一起,頓時唇齒留香!*焦糖香蕉全份窩夫 配雲呢拿雪糕*有四件鬆軟香酥的窩夫,最中意是香蕉表层有一层焦糖,咬落去好脆之後是軟糯的口感,層次豐富,香甜濃郁的滋味,搭配上細膩順滑的雲呢拿雪糕和窩夫無疑是一絕妙搭配!*野菌松露油忌廉扁意粉*松露特有的香氣與野菌的清新味道完美融合,在口中扣人心弦。忌廉增添的絲滑質感,與彈牙的麵條共同營造出極致的口感體驗!*菠蘿汁*甜中帶酸的滋味,沁涼解渴!

*抹茶士多啤梨千層酥 配土多啤梨雪糕*

*慢煮手撕豬腩窩夫三文治*

*焦糖香蕉全份窩夫 配雲呢拿雪糕*

*野菌松露油忌廉扁意粉*

*菠蘿汁*
甜中帶酸的滋味,沁涼解渴!

2024-08-07 161 views
窩子 wozi cafe地址: 新蒲崗仁愛街36號地舖電話: =====================新蒲崗一向予人工廠區的印象,近年多了新落成的居屋,也漸漸轉型,不再是工廈飯堂,見多了很多文青系cafe ,環境優雅。$129 牛油果沙律配虎蝦,夏天真是要降溫。$116 慢煮手撕豬腩窩夫三文治,格仔waffle 外脆內輕盈,手撕豬腩油潤帶點甜$152 香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯risotto ,個湯是中式打邊爐style ,飯吸了湯香噴噴。帶子軟柔,入口嫩嫩$46 白桃手搖冰茶,像台式手搖,淡淡桃香宜人。
窩子 wozi cafe

地址: 新蒲崗仁愛街36號地舖
電話:
=====================

$129 牛油果沙律配虎蝦,夏天真是要降溫。

$46 白桃手搖冰茶,像台式手搖,淡淡桃香宜人。

2024-08-06 183 views
見到相鄰鑽石山既新蒲崗有呢間特色食窩夫🧇的cafe 就約左fd試下🥰🔸野菌松露油忌廉扁意粉一上檯就聞到好香松露味🤤 意粉的軟硬度啱啱好🍝配埋足料野菌蘑菇🍄‍🟫十分好味😋🔹慢煮手撕豬腩窩夫🍖手撕豬份量十足👍同埋肉質好juicy一啲都唔會乾🥩估唔到手撕豬的鹹香同香甜既窩夫咁夾😋🔸麻糬窩夫🥥椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕🍦熱辣辣窩夫🧇配雲呢拿雪糕好正 仲係煙un麻糬 香脆椰子脆片同埋紅豆🫘口感豐富👍🔹🌰榛子鮮奶咖啡☕️&白桃手搖冰茶白桃冰茶好fresh 啱曬夏天 熱辣辣天氣🥵好解暑

🔸野菌松露油忌廉扁意粉

🔹慢煮手撕豬腩窩夫🍖

🔸麻糬窩夫🥥椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕🍦

🔹🌰榛子鮮奶咖啡☕️&白桃手搖冰茶
白桃冰茶好fresh 啱曬夏天 熱辣辣天氣🥵好解暑

2024-08-05 343 views
🔹 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115必食!大推!🔥🔥 手撕豬嘅份量多到好似唔使錢咁🤣肉質鮮嫩多汁,味道酸酸甜甜✨加埋生菜蕃茄 完全唔會覺得好肥膩👍🏻👍🏻窩夫有4大塊,每一塊都好厚🫣外脆內軟,充滿蛋香❤️❤️🔹髒髒提拉米蘇Tiramisu $72呢個超級有驚喜呀!😍😍雖然有好多cream 但都唔會好漏!最重要係 手指餅同cream都有好濃嘅Rum酒味而表面都有好濃嘅咖啡味☕️真係好正🥳
🔹 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115
必食!大推!🔥🔥
手撕豬嘅份量多到好似唔使錢咁🤣
肉質鮮嫩多汁,味道酸酸甜甜✨
加埋生菜蕃茄 完全唔會覺得好肥膩👍🏻👍🏻
窩夫有4大塊,每一塊都好厚🫣
外脆內軟,充滿蛋香❤️❤️

🔹髒髒提拉米蘇Tiramisu $72
呢個超級有驚喜呀!😍😍
雖然有好多cream 但都唔會好漏!
最重要係 手指餅同cream都有好濃嘅Rum酒味
而表面都有好濃嘅咖啡味☕️
真係好正🥳
髒髒提拉米蘇Tiramisu
髒髒提拉米蘇Tiramisu
2024-08-02 4826 views
好久沒有吃waffle,聽朋友介紹Wozi cafe有不同款式waffle ,坐言起行便去食。⭐店長推介:慢煮手撕豬腩窩夫三文治$116好吸晴的打卡相,fusion 菜及有創意。把甜食waffle轉變為鹹食,手撕豬腩肉,厚厚的撕撕肉放在番茄、生菜和上waffle,豬腩面鋪了一片用火槍燙過芝士,極度邪惡。 手撕豬腩肉調味剛剛好,肉質鮮嫩,waffle鬆軟香脆,份量十足。⭐慢煮口水雞扒凱撒沙律碗$129雞肉微微煎香,雞皮香脆還有點點麻辣香味,雞肉嫩滑,新鮮沙律菜配上麵包碎和bacon,唔錯。⭐焦糖香蕉配雲呢拿雪糕$94朋友最愛吃香蕉waffle,甜甜的焦糖加上oreo餅碎、朱古力粉和忌廉、配上牛油和雲呢拿雪糕,香甜美味,waffle鬆軟香脆。⭐抹茶鮮奶$44好濃郁抹茶味,配上香滑的牛奶,是絕配。⭐芙香蘋果果茶$46青甜可口的果果茶,味道清新。頭裝修裝別緻,fusion waffle。年青的服務員,見我們有個大背囊,醒目地替我們放埋個箱度,以便客人坐得舒服。
好久沒有吃waffle,聽朋友介紹

⭐店長推介:慢煮手撕豬腩窩夫三文治$116

⭐慢煮口水雞扒凱撒沙律碗$129

⭐焦糖香蕉配雲呢拿雪糕$94

⭐抹茶鮮奶$44
好濃郁抹茶味,配上香滑的牛奶,是絕配。

⭐芙香蘋果果茶$46
青甜可口的果果茶,味道清新。

2024-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 焦糖香蕉窩夫
  • Mocha
  • 慢煮口水雞扒窩夫三文治
2024-07-30 227 views
慢煮手撕豬腩肉窩夫🧇平時食窩夫都選甜的,今次就試下窩子這款招牌咸點。份量十足的手撕豬肉,上面配合一片燒過的芝士。厚厚的窩夫帶有微微的蛋香,配上手撕的豬肉又夾到喎!這是全份窩夫,有四大塊,直接食都帶有牛油,蛋香。意大利烘蛋配口水雞粒烘蛋配上多款配料,有洋蔥粒、菜、芝士,配上微辣的口水雞粒,配料配搭得好,不會互相搶味蕾,而雞粒亦是嫩滑,這個配搭得幾好,而且熱辣辣,可以encore! 牛油帶子椰子雞湯意大利飯意大利飯充滿着濃郁的椰子雞湯味,是一款中西合璧的菜式,而且飯帶有口感,帶子亦煎得剛剛好。
慢煮手撕豬腩肉窩夫🧇

平時食窩夫都選甜的,
今次就試下窩子這款招牌咸點。
份量十足的手撕豬肉,
上面配合一片燒過的芝士。

厚厚的窩夫帶有微微的蛋香,

配上手撕的豬肉又夾到喎!

這是全份窩夫,有四大塊,

直接食都帶有牛油,蛋香。

意大利烘蛋配口水雞粒

烘蛋配上多款配料,有洋蔥粒、菜、芝士,
配上微辣的口水雞粒,

配料配搭得好,不會互相搶味蕾,

而雞粒亦是嫩滑,

這個配搭得幾好,
而且熱辣辣,可以encore!

牛油帶子椰子雞湯意大利飯
意大利飯充滿着濃郁的椰子雞湯味,
是一款中西合璧的菜式,
而且飯帶有口感,

帶子亦煎得剛剛好。

• 意大利烘蛋配口水雞粒
新蒲崗街角有間出名窩夫既cafe 之前同朋友食過覺得唔錯價錢唔太貴但係份量係真係多適合齊齊分來食Cafe走懷舊風 氣氛唔錯蟹肉沙律烘法國麵包以為係前菜 結果超大份女仔食當主菜都得蟹肉沙律同蕃茄滿滿一盆蟹肉醬札實味道開胃加上脆脆既法包真係會食上癮慢煮手撕豬腩窩夫三文治大份得過份 四件窩夫都好厚實係有啲彈性既口感手撕豬腩肉堆得高高一咸一甜又配搭得幾好日式海鮮大阪燒酥皮薄餅標榜自家製8吋酥皮pizza果然外型已經好特別上面各種海鮮簡直係滿瀉既分量大阪燒醬加薄薄酥皮好邪惡係好特別既一款pizza
新蒲崗街角有間出名窩夫既cafe

上面各種海鮮簡直係滿瀉既分量

大阪燒醬加薄薄酥皮好邪惡
係好特別既一款pizza
  • 日式海鮮大阪燒酥皮薄餅
講起窩夫🧇一定係甜食黎啦,但係今次食嘅窩夫係一份飽肚鹹食,取代一球球雪糕嘅係兩球豬腩肉絲,即刻睇吓呢個組合work唔work👇🏻👇🏻👇🏻~🌖慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116勁飽肚!一份窩夫三文治有四件厚厚嘅窩夫,窩夫內層濕潤,容易入口;面頭嘅手撕豬腩肉份量又勁多,多汁油潤唔會油膩;中間仲夾有生菜同蕃茄片,同真正嘅三文治一樣咁多層次。🌖意大利烘蛋配虎蝦 $129烘蛋保持嫩滑,唔會過熟太老,雞蛋以外仲有菠菜虎蝦,味道純粹無負擔,而且黃中有紅有綠,色彩夠曬繽紛,食慾up⬆️!🌖抹茶士多啤梨法式千層酥配士多啤梨雪糕 $82千層酥超厚超多層,質感鬆脆;兩塊之間係抺茶mousse,比例上唔太高,食落唔會覺得太厚重太膩;上面仲有三大粒紅卜卜嘅士多啤梨,甜中帶酸;加埋雪糕有返啲濕潤嘅感覺,唔會黐住係口腔難以吞咽,整體感覺唔錯。🌖白桃手搖冰茶 $46感覺清爽,有淡淡白桃🍑香甜味,泡沫豐盈,口感更豐富。🌖凍黑糖焙茶鮮奶 $48焙茶味純厚,黑糖份量適中,唔會太甜。

🌖慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116

🌖意大利烘蛋配虎蝦 $129

🌖抹茶士多啤梨法式千層酥配士多啤梨雪糕 $82

🌖白桃手搖冰茶 $46
感覺清爽,有淡淡白桃🍑香甜味,泡沫豐盈,口感更豐富。
🌖凍黑糖焙茶鮮奶 $48
焙茶味純厚,黑糖份量適中,唔會太甜。

2024-07-10
$168 (Dinner)
2024-07-24 205 views
1)慢煮手撕豬腩窩夫三文治超級推介,慢煮手撕豬腩好滑好腍好多汁,一試難忘,個汁好好味,啲慢煮手撕豬腩好入味,第一次試咸嘅窩夫就比佢深深咁吸引,番下好深刻嘅記憶點。慢煮手撕豬腩配窩夫原來可以咁好食,一路以嚟以為窩夫係甜食,原來配咸點一樣咁出色。2)慢煮牛面頰肉配扁意粉好腍好入味,一咬落去成舊牛溶咗係我口腔之中,確係好味。不過食食吓會好滯食唔落。之後番到屋企又肚餓。個人嚟講都係最鍾意食慢煮手撕豬腩窩夫三文治。
1)慢煮手撕豬腩窩夫三文治

2)慢煮牛面頰肉配扁意粉
  • 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
餐廳裝修復古, 大量懷舊擺設, 圖畫, 海報及公仔裝飾, 打卡一流, 窩夫種類超多,鹹甜都有, 重點加入好多fusion創意嘅窩夫, 侍應好有禮貌, 重點性價比極高及份量超大, 值得推介-慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116.0嘩, 真係超級大份, 簡直震撼眼球, 手撕豬腩肉超多, 金黃色的窩夫,蛋香味濃, 夾豬腩肉, 蕃茄, 生菜, 及車打芝士, 要河馬咁大個口才可以食到, 豬腩肉勁爆汁, 肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩一D都唔鞋, 配埋芝士,令口感更豐富, 層次分明-薄撐窩夫配虎蝦 $118.0超有創意嘅窩夫, 把薄撐加入窩夫中間, 窩夫蛋香味濃, 食落去薄撐煙煙韌韌, 又鹹香, 薄撐裏面有香蔥及煙火腿, 配埋彈牙虎蝦,甜醬麻醬, 及忌廉, 估唔到出奇好味, 真係好食-野菌松露油忌廉扁意粉 $98.0扁意粉軟硬適中,好有咬口,配上松露油, 野菌, 不同芝士, 忌廉, 奶油, 好creamy, 香味濃郁, 扁意粉吸收曬所有材料嘅精華,真係食到停唔到口

-慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116.0

-薄撐窩夫配虎蝦 $118.0

-野菌松露油忌廉扁意粉 $98.0

2024-07-21 280 views
Weekend Dinner 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115份量澎湃,賣相吸引,有兩大球手撕慢煮豬腩肉,上面更有半融化的芝士,調味剛剛好,配上外脆內軟的窩夫更加美味。香煎牛油帶子配自家煲椰子雞湯意大利飯 $125少見的口味,清甜的椰子雞湯令意大行飯味道輕盈一點,味道濃郁,加上香煎鮮美的帶子,是不錯的主菜還擇。法式千層酥焦糖香蕉配雲呢拿雪糕 $78法式千層酥鬆脆出色,配搭焦糖香蕉、吉士醬、Oreo脆脆忌廉及雲呢拿雪糕,再灑上朱古力粉及淋上焦糖醬,香甜可口,口感豐富,令人一試難忘!飲品與朋友選擇了黑糖焙茶鮮奶($44)及橙汁($40),前者有黑糖及焙茶的茶香,加上鮮奶,口感順滑,後者透心涼。位於新蒲崗的小店,裝潢帶點懷舊復古,有不少可愛的小物裝飾,Tiffany Blue的牆身配特色掛畫,食物出色,是值得再回訪的餐廳。
Weekend Dinner

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

香煎牛油帶子配自家煲椰子雞湯意大利飯 $125

法式千層酥焦糖香蕉配雲呢拿雪糕 $78

窩子cafe價錢💲: $116/ $146/ $84/ $46/ $46好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-新蒲崗的窩子一路都好出名,幾年前食過一次,呢排再去都係覺得好食😋 餐廳位置唔多,繁忙時間都有可能要等等位呀。來呢到一定要試🧇!-✅✅慢煮手撕豬腩窩夫三文治。呢個係佢哋招牌!窩夫有厚度,食落脆身,入面鬆軟的,有小小蛋香。中間夾住的手撕豬份量好多,係無可能夾埋一齊食🤤手撕豬就係bbq醬的味道,但面頭有炙燒過的芝士,加分☺️同埋中意佢的生菜係羅馬生菜,好爽脆!食一舊已經好飽肚。-✅✅是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒。呢個醬好惹味開胃,辣味做得好到位,係口腔已經開始辣,加埋蕃茄的酸酸,口水分泌都多d🤪 雞扒超級好食‼️入面慢煮到粉嫩濕潤,個皮煎到好脆,充滿孜然粉味🤓-✅三重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕。超級朱古力🍫的一個!麻糬窩夫係麻糬比例佔80%,食落好似朱古力糯米糍咁,煙煙韌韌一pat糯米糰咁,窩夫的部分只係多左個窩夫外皮去包住入面的麻糬😂如果鍾意食糯米糍/大福個類的一定會中意!淋上大量朱古力醬,口感一定會比較淋。仲配埋朱
窩子cafe
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

✅三重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕。超級朱古力🍫的一個!麻糬窩夫係麻糬比例佔80%,食落好似朱古力糯米糍咁,煙煙韌韌一pat糯米糰咁,窩夫的部分只係多左個窩夫外皮去包住入面的麻糬😂如果鍾意食糯米糍/大福個類的一定會中意!淋上大量朱古力醬,口感一定會比較淋。仲配埋朱古力碎/oreo碎/朱古力餅/朱古力雪糕,甜度比較高,食得多有d膩😳 但當佢麻糬咁食,口感又唔錯。

🆗熱情果冰茶/白桃冰茶。白桃味道比較出,清甜得來真係飲到白桃味。熱情果個杯味道同白桃有d似,唔夠酸🫣

叫的全部都好食,價錢正常cafe價,未試過一定要試下!2個人咁樣叫已經超級飽😗
2024-07-18 258 views
窩子一直想試,今次經過新蒲崗可以試了。原本想試酥皮薄餅,但擔心吃不掉,又想試多點東西,所以揀選兩個主食、一個甜品再加飲品。慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116 窩夫多甜食,但鹹食也可以很美味。手撕豬腩容易咬開,入味香甜,加上燒香的芝士,更加惹味。窩夫有蛋香味,有厚度且軟綿,加上蕃茄和生菜,中和油膩感,使整個鹹食窩夫味道平衡,滋味無窮。是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒 $146 又為我們帶來驚喜,意粉吃到是拉差醬的香辣味,還有蕃茄甜味,雞扒肉質嫩滑,味道豐富。抹茶士多啤梨法式千層酥配士多啤梨雪糕 $82樣子吸引,千層酥鬆脆,內有不少順滑的抹茶醬,甘香的茶味與士多啤梨的甜味互相輝映,加上帶酸味的士多啤梨雪糕,口感層次豐富。清爽咖啡湯力 $54咖啡香濃,帶果香味,與湯力混合成飲料,適合夏天飲用,感覺清爽。髒髒咖啡 $44滑溜的口感,咖啡的香濃,成為誘人的飲料。喜歡這些簡約品味的小餐廳,加上不錯的食物質素,我會再來啊(下次要試酥皮薄餅!)以上價格需另加一服務費

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116

是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒 $146

抹茶士多啤梨法式千層酥配士多啤梨雪糕 $82

清爽咖啡湯力 $54

髒髒咖啡 $44

滑溜的口感,咖啡的香濃,成為誘人的飲料。

1946 views

以上價格需另加一服務費
Type of Meal
Dinner
  • 是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒
【窩子| 新蒲崗最愛嘅格格窩夫🧇】我好鍾意食窩夫🧇、即我哋由細食到大香港人稱嘅「格仔餅」「夾餅」,窩夫(Waffle)原來源自比利時,一格格嘅窩夫carry到唔同嘅醬、甜咸餡料都依然爽脆好味!.🧇慢煮手撕豬腩窩夫三文治生菜、蕃茄、拳頭咁大嘅手撕豬肉,面頭再加一層火灸芝士🧀!好豐富,手撕豬因為用上豬腩位,油份足夠,所以超好食。必點!.🧇香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯帶子好鮮甜,煎得好惹味,飯味好清新,食到上湯煨燉嘅感覺,椰子味唔算太濃,飯嘅口感無意大利Risotto咁硬,相信都調整過適合港人口味!.🧇Mocha·菠蘿汁Mocha係我最近至愛,朱古力味好濃但唔太甜!菠蘿汁酸甜感覺同窩夫好夾
【窩子| 新蒲崗最愛嘅格格窩夫🧇】

🧇慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🧇香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯

🧇Mocha·菠蘿汁
Mocha係我最近至愛,朱古力味好濃但唔太甜!
菠蘿汁酸甜感覺同窩夫好夾

2024-07-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Tea)