Restaurant: Wulu Restaurant
Terms & Details:
2024-01-16 199 views
今日同朋友叫左個醉八鮮湯底,湯底都幾豐富有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠, 仲有番茄等等職員上完個鍋底會加酒 點火炒一炒個鍋 之後再加入龍蝦湯味道都幾有特色 味道偏西式 飲落都香濃等個湯滾起就食埋海鮮 如果唔係就會太老響鈴同魚皮係火鍋必點嘅食物兩個食物都好新鮮 上到枱都感受到岩岩炸起嘅溫度即食相當脆口 不過我自己就更加鍾意浸一浸落湯特別係響鈴 索到湯之餘又保留到少少嘅脆脆口感牛頸脊肉味濃 睇落肉嘅顏色都係新鮮嘅蝦滑都幾彈牙 唔錯黑松露蟹肉餃幾特別 食落有黑松露味又唔會好漏 下次黎可以再encore 餐廳唔限時 我地食左大約3個鐘最後埋單人均大約500蚊餐廳部分時間做緊折扣 折扣只限部分食物 詳情可以問番職員

今日同朋友叫左個醉八鮮湯底,湯底都幾豐富

職員上完個鍋底會加酒 點火炒一炒個鍋 之後再加入龍蝦湯

• 火焰龍蝦海鮮鍋
  • 蔬菜拼盤
  • 黑松露蟹肉餃
2024-01-15 162 views
打邊爐圍埋一齊烚烚下實在開心,不過就最怕去啲比較迫夾,同隔離枱靠得好近嘅餐廳;今次去呢間火鍋店坐得非常舒適,店舖開揚,如果三、四位仲有獨立房間添🫕胡椒豬肚花膠雞鍋$ 328大大件花膠一次放哂落個鍋底度,煲到軟腍滑溜食好正;雞件因為已經熟左,所以煮熱就食得,都幾爽口;湯底裏面好多咸菜及枝竹,而且個湯頭非常濃郁,胡椒味勁濃,鍾意胡椒湯嘅朋友一定喜歡🥢手切頂級安格斯肥牛(小)$298油花分佈平均,但食落又唔會太肥,軟腍得嚟又略帶質感🥢醉胡爐五寶丸$128黑松露墨魚丸 – 松露味濃郁,口感超爽彈,正😋蟹籽蝦丸 – 蝦味鮮夠又爽彈手打墨魚丸 – 裡面有一粒粒墨魚,非常好趙頭手打炸菜牛丸 – 牛丸牛味濃並帶炸菜嘅咸香,比普通牛丸多份層次梅菜豬肉丸 – 梅菜甜香,加埋豬肉,似曾相識嘅梅菜肉餅,好味🥢即叫即炸響鈴$68炸得香脆又輕身,食落唔油膩,吸湯後食都好正🥢醉胡爐五寶餃$128西洋菜餃 – 裡面有大量西洋菜同時亦有馬蹄,所以食落爽脆而且仲好有西洋菜味添😆手工雲吞 – 大大隻蝦爽口彈牙又多汁黑松露蟹肉餃 – 咬開一口爆汁松露味,裏面好多菇菌,而且餡料仲好rich好 creamy添🤩自家製韮菜餃 –

🫕胡椒豬肚花膠雞鍋$ 328

🥢手切頂級安格斯肥牛(小)$298
油花分佈平均,但食落又唔會太肥,軟腍得嚟又略帶質感

🥢醉胡爐五寶丸$128
黑松露墨魚丸 – 松露味濃郁,口感超爽彈,正😋
蟹籽蝦丸 – 蝦味鮮夠又爽彈
手打墨魚丸 – 裡面有一粒粒墨魚,非常好趙頭

🥢即叫即炸響鈴$68
炸得香脆又輕身,食落唔油膩,吸湯後食都好正

🥢醉胡爐五寶餃$128
手工雲吞 – 大大隻蝦爽口彈牙又多汁
自家製韮菜餃 – 韮菜充滿成個餃,juicy又夠香
XO醬鮑魚蝦餃王 – 裡面有碎粒鮑魚,味道濃郁並帶少少辣,幾過癮👍

🥢蔬菜拼盤(小)$63
有唐蒿、生菜及白菜仔,打邊爐食唐蒿特別有風味

🧂醬料每位 $28

📍醉胡爐
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

2024-01-14 142 views
成日經過一直都想食,今晚終於同朋友黎食。餐廳地方乾淨,呢度有多款特色鍋底選擇,款款都好吸引🤩仲有獨立包廂。就算2個人食都可以包廂👍🏻傾計聚會私隱度極高。松茸合桃雜菌鍋湯底有大量松茸、蟲草花、雞脾菇、草菇、冬菇、合桃、粟米、紅棗等等…非常足料。濃郁清甜,集合多款雜菌真材實料,菇味濃郁,未開始打邊爐已經飲咗三碗湯醉胡爐五寶丸一次可以試齊五款丸類,最愛蟹籽蝦丸爽口彈牙~醉胡爐五餃一碟已經有齊五款手工餃子,黑松露蟹肉餃、西洋菜餃 、韮菜餃等…最特別係黑松露蟹肉餃,餃子皮特別薄,煮熟後晶凝通透,黑松露味好香濃~手切頂級安格斯肥牛(小)雪花紋理好豐富,涮熟後肉質軟稔,口感鬆軟,肉香十足~雜菜拼盤各種新鮮蔬菜,吸收哂湯頭精華特別鮮甜黃金炸魚皮 滿滿鹹蛋黃蓉,酥脆可口,記得要趁熱食竹蔗茅根水 打邊爐之選 清甜解渴一流

松茸合桃雜菌鍋

醉胡爐五寶丸
一次可以試齊五款丸類,最愛蟹籽蝦丸爽口彈牙~

醉胡爐五餃

手切頂級安格斯肥牛(小)
雪花紋理好豐富,涮熟後肉質軟稔,口感鬆軟,肉香十足~

雜菜拼盤
各種新鮮蔬菜,吸收哂湯頭精華特別鮮甜

黃金炸魚皮
滿滿鹹蛋黃蓉,酥脆可口,記得要趁熱食

竹蔗茅根水
打邊爐之選 清甜解渴一流
2024-01-13
2024-01-13 169 views
這店來了2次,每次也有新驚喜新體驗😊今次十個人來,可以點更多的菜了!請家中長輩吃飯當然要吃有信心的醉胡爐🐟🐟🐟🐟🐟黃金炸魚皮即叫即炸,拉直後比一般外邊做法更有口感,配合咸蛋黃咸香可口,直接食或放鍋內燙一下也可🍤🍤🍤🍤🍤黑松露蝦多士外型三角型金黃色麵包糠,外皮鬆脆,咬開見到啖啖緊致彈牙蝦肉,配上濃郁黑松露味的特調醬汁🦑🦑🦑🦑🦑滷水雙拼-生腸墨魚這個滷水生腸墨魚比香港旺角肥姐小食店更惹口,用料新鮮,黃色芥末醬及甜醬直頭是絕配🍅🍅🍅🍅🍅日式和風蕃茄把蕃茄雕成花狀,外觀很吸引,配上蒜蓉及日式和風醬汁,酸酸甜甜,為吃火鍋做好了開胃的準備💯💯💯💯💯胡爐醉八鮮大焰湯底眼見材料有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠職員煎炒八款鮮味食材,再放白酒點火,把鮮味昇華,加入特製西式龍蝦湯,中西合璧做法,湯底濃厚鮮味爭相衝擊味蕾,根本是高級法國餐廳龍蝦湯的升級版用料上乘,光是喝湯和吃湯材料,已經相當滿足,難為每張枱客人也那麼快加湯,真正可以當湯喝的火鍋湯底,這才是真正的港式火鍋。🐮🐮🐮🐮🐮胡爐十二道牛盛盒(牛柳粒、池版,封門柳,牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛彈和牛、坑爪、花雕醉滑牛、邊抓、牛展)齊
🐟🐟🐟🐟🐟
🍅🍅🍅🍅🍅
日式和風蕃茄
💯💯💯💯💯
胡爐醉八鮮大焰湯底
眼見材料有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠

🐮🐮🐮🐮🐮
胡爐十二道牛盛盒
齊了我要吃的部位😋
🐷🐷🐷🐷🐷
胡爐豚拼盤
(豬頸肉、加拿大五花腩片、伊比利亞黑毛豬頸肉)
花的形狀很漂亮,比較有口感,讚
🥟🥟🥟🥟🥟
紫菜炸響鈴
這款響鈴,一層豆皮包著一層紫菜,即叫即炸,每層中間有空隙位置,原來是為了吸收更好湯底,一絕的吸湯神器
🍙🍙🍙🍙🍙
醉胡爐五寶丸
色彩繽紛的手打五寶丸,用料新鮮,賣相吸引,咬開緊致的口感馬上知道這丸必定是人手打造。

長輩們十分滿意,特別有冬天靚湯有肉食一面打邊爐一面談天,最輕鬆安排。
2024-01-10 116 views
天氣凍凍地 ,最岩就係打邊爐。見到做緊🔸1蚊雞湯底優惠, 所以約埋朋友一齊試下好無食。因為可能係平日唔算好爆 ,所以職員好好 ,安排左房俾我地。餐廳環境都尚算舒適 ,而且有房 ,可以同朋友有多少少私人空間 ,加左少少分。.因為餐廳做緊1蚊湯優惠, 所以我地就叫左🔸椰青雞鍋。望落個湯底分量都唔錯 ,大約有半隻雞。飲落個湯都幾清甜 ,天氣凍飲啖湯個人都好舒服。.見到餐廳推介🔸滷水雙拼,所以就叫左黎試下。生腸幾爽口 ,墨魚都幾柔軟。我自己個人都幾鍾意佢墊底嘅芽菜。少少滷水味又唔會太咸。.🔸胡爐五寶丸5款丸都幾彈牙 ,個人比較鍾意皇帝菜墨魚丸, 丸入面有啲皇帝菜 ,多份口感。.🔸牛頸脊相片原圖直出 ,都睇得出啲顏色幾新鮮 ,味道唔錯 ,肉味濃。.自己都幾鍾意食肥豬肉 ,所以呢份🔸五花腩片都唔錯 ,成片肉放入口都幾滿足。餐廳仲有另一款豚肉 怕肥嘅朋友就可以自行決定叫唔叫。.🔸蔬菜拼盤有5款菜 ,不過不失。
天氣凍凍地 ,最岩就係打邊爐。
見到做緊🔸1蚊雞湯底優惠, 所以約埋朋友一齊試下好無食。
因為可能係平日唔算好爆 ,所以職員好好 ,安排左房俾我地。
椰青雞鍋

因為餐廳做緊1蚊湯優惠, 所以我地就叫左🔸椰青雞鍋。
望落個湯底分量都唔錯 ,大約有半隻雞。
飲落個湯都幾清甜 ,天氣凍飲啖湯個人都好舒服。
見到餐廳推介🔸滷水雙拼,所以就叫左黎試下。
生腸幾爽口 ,墨魚都幾柔軟。
我自己個人都幾鍾意佢墊底嘅芽菜。
少少滷水味又唔會太咸。
胡爐五寶丸

🔸胡爐五寶丸

餐廳仲有另一款豚肉 怕肥嘅朋友就可以自行決定叫唔叫。

🔸蔬菜拼盤有5款菜 ,不過不失。
2024-01-10
椰青雞鍋
胡爐五寶丸
2024-01-09 1922 views
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃再點一個小食酸薑皮蛋叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰人齊叫湯底👌🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️職員變了廚師,放了少許牛油及香料,點火,很有效果,煎香了鮮雞件,表皮焦香了,整間房已經香了再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅這店是賣湯的嗎?😅😅😅$1湯竟然是最高級質素打破了我對優惠便缺質素的想法我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑已經覺得很滿足,職員這時加入高湯現在才是吃火鍋時間😂先來🏅十二道牛拼盤🐮這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒這件燙15秒,長知識了平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅🏅紐西蘭羊肉片有朋友不食牛,羊才是最愛肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味這碟叫了兩遍😋*🏅台式鴨血,萵筍很久以前,有朋友跟我說鴨血其實是火鍋必點,一直覺得鴨血或是豬血味道一般但原來是烹調的方法錯了,要把鴨血放進這個清甜的湯底,味道竟然很。好。食。萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,爽脆鮮甜,厚薄適中🏅即炸鮮響鈴脆卜卜
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等
🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃
再點一個小食酸薑皮蛋
叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰
滷水雙拼

人齊叫湯底👌
🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋
睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️
再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋
鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅
這店是賣湯的嗎?😅😅😅
$1湯竟然是最高級質素
打破了我對優惠便缺質素的想法
我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑
已經覺得很滿足,職員這時加入高湯
現在才是吃火鍋時間😂
椰皇桃膠鮮雞鍋

先來🏅十二道牛拼盤🐮
這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了
朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒
這件燙15秒,長知識了
平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅

🏅紐西蘭羊肉片
有朋友不食牛,羊才是最愛
肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味
這碟叫了兩遍😋

🏅台式鴨血,萵筍

萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,
爽脆鮮甜,厚薄適中
台式鴨血

🏅即炸鮮響鈴
脆卜卜 即炸即卷 上枱還是熱身的
沒有外面食到的油膩味 這個吸湯一絕

🏅菜,墨魚滑
質素可以,都是火鍋的必食配菜

總結,店環境舒適
不是大排檔不是逼夾的用餐
我們4人有房間,談天用餐很有私隱度
職員無論即場湯底點火上菜介紹也是專業
體驗很好,職員在結帳時,
再問我一遍用餐體驗,證明他們是非常著重客人整個感受,很好,給讚❤️
滷水雙拼
椰皇桃膠鮮雞鍋
台式鴨血
一個字, 伏一行7人叫左2個鍋! 一個豬骨一個麻辣鍋。不過開左爐無幾耐就走左隻曱甴出黎.... 我同友人即刻嚇到企左係度。職員反應平靜, 同我地解釋因為前兩日岩岩滅完蟲喎.... well, 雖然主動換過個鍋, 又話送甜品補數, 但我聽到職員係Walkie度同同事講唔洗咁大反應既... 好, 論食物...... 唔, 認真無一樣係覺得好食既, 係個響鈴叫做新鮮即炸咁lor..手切肥牛.... 我未食過咁碎咁薄既手切肥牛, 價錢仲要唔係平..... 份量又少, 有幾塊我直情以為自己食緊燈映牛肉呀大佬....其他野食無野想講, 因為無一樣野係好食, 所有食物既分量係超級少, 但價錢唔係平! 而且湯底味精好勁, 食完非常口渴。總括黎講, 食物質素非常一般, 價錢高, 份量少, 環境衛生差..... 完。
一個字, 伏
一行7人叫左2個鍋! 一個豬骨一個麻辣鍋。
2023-11-19 562 views
🦞首先上來一鍋生猛的海鮮,有龍蝦、大蝦、花膠、螺片、青口等等,加上整個番茄一起煮。10分鐘後,香味四溢,先來兩碗湯吧,滿滿龍蝦味。再來一道佛跳牆,材料太豐盛了吧,鮑魚、螺片、更加厚實的花膠,用來打火鍋有點過分。我們先喝了一半湯底,服務員又很熱情地幫我們添加金色原湯。花膠無腥味,好彈牙,好美味,螺片都大個。上等肥牛在湯底涮一涮,不加調料就足夠鮮美了。豬頸肉亦好爽滑。海鮮配日本清酒一流,清酒呢度都有好貨可揀。

椰子湯又點火又原個椰子水以為好野,點知味精多到途中不停飲嘢,吃完之後成晚飲左1公升水啲菜同菇點左成1個半鐘都唔上來,追左4次,last order 30分鐘啲菜終於上但係2個鐘一定要走,我地點左粟米,煮熟都15分鐘瓜,我地遲左10分鐘離座,門口不是其他顧客,而是員工2位老闆1位,3個人監督我地離開,我個朋友咬住粟米離開店舖。啲嘢好細碟,門口貼夜繽紛優惠,完全係計果條數,啲菜係正常size,但係菜類完全唔上,另人覺得店家故意覺得唔夠食,點多啲,最後啲菜上來,吃唔曬。怪不得星期六最旺都坐唔滿,一定無下次!

怪不得星期六最旺都坐唔滿,一定無下次!
Dinner
呢間嘢食正常,係逐碟叫食物!但好搞笑,我地一行6個人食,食嘅份量係正常,起碼叫咗13樣嘢食,飲品另叫,但無叫海鮮刺身。食咗一個半鐘就話last order, 食兩個鐘就話我地要走,佢真係一夠鐘就好有禮貌同誠意同你講「唔好意思,夠鐘要走啦!」但我仲有少少嘢食緊喎🙄🙄佢催咗兩次… 重點係果陣間嘢其實仲有大把大枱位,點解咁急要我地走呢?就真係唔知啦!可能我地唔係叫貴價嘢食掛!咁快趕人走真係神奇!其實本人懷孕中係唔夠食想再叫,但佢咁趕時間唔想我地食就算啦!如果大家想有人肉計時兩個鐘咁打邊爐,都係幾好嘅選擇!
呢間嘢食正常,係逐碟叫食物!

如果大家想有人肉計時兩個鐘咁打邊爐,都係幾好嘅選擇!
2023-11-12 286 views
中大伏,獻出人生第一篇差評,鍋底死鹹,食材只可以話正常,一入去就介紹話openrice優惠,一隻元貝+一隻鮑魚98蚊,結果元貝好細,鮑魚都係街市100蚊10隻果隻大連鮑魚。最過分係,兩大一細,order左兩罐可樂,問店員要杯水,埋單收左我哋8蚊*3的茶位費,話係杯清水的收費,仲要乘3,聞所未聞!唔會有下次!終於理解點解openrice近1000好評,尖沙嘴旺區,星期日晚7點,walk in有位,得零星幾檯客,試過一次都誤會再去啦!
2023-09-02 3038 views
一大班人慶祝生日,打邊爐就最好不過,尖沙咀韓國街附近有間專攻高質既火鍋「醉胡爐」,就等我試下佢究竟咩葫蘆賣咩藥啦🫢火焰龍蝦海鮮鍋先炒一炒個龍蝦,之後倒入烈酒再點火形成火焰,待酒精揮發後再倒入龍蝦湯,但個龍蝦鮮味無預期的香濃胡椒豬肚花膠雞鍋胡椒又香又辣,花膠雞湯濃郁,好好飲香辣台式鴨血鍋鴨血好入味,麻辣辣度都有中辣,個辣味偏向重慶多過台式既辣啤酒打邊爐點可以無啤酒,麒麟生啤,正加拿大象拔蚌刺身叫左條大既象拔蚌,鮮甜又彈牙,好好食極上本地騸牯牛頸脊肉質嫩腍,適量既油花唔會話食幾塊就好膩,打邊爐必點既部位本地騸牯肉眼邊爪肉質相對較有嚼口,肉味濃郁,脂肪適中,同牛頸脊完全唔同既質感孖寶海鮮組合蟶子皇+大連鮑魚,蟶子皇夠鮮甜,鮑魚肉質就較硬身,但都尚算新鮮其他配料丸類、滑類、水餃都正常發揮整體食材係高質的,海鮮都幾新鮮,牛亦都唔錯,如果唔想有時間限制,包房就可以食足全晚,當然係有min charge的,一大班朋友都會建議包房,夠私穩度之餘又唔會嘈親人嘛🫢

火焰龍蝦海鮮鍋

胡椒豬肚花膠雞鍋
胡椒又香又辣,花膠雞湯濃郁,好好飲

香辣台式鴨血鍋
鴨血好入味,麻辣辣度都有中辣,個辣味偏向重慶多過台式既辣

啤酒
打邊爐點可以無啤酒,麒麟生啤,正

加拿大象拔蚌刺身
叫左條大既象拔蚌,鮮甜又彈牙,好好食

極上本地騸牯牛頸脊
肉質嫩腍,適量既油花唔會話食幾塊就好膩,打邊爐必點既部位

孖寶海鮮組合

其他配料
丸類、滑類、水餃都正常發揮

2023-08-29 828 views
和朋友慶祝生日,我們決定去享用豪華的打邊爐!首先點了魚翅瓜荷葉鵝掌八寶鍋,價格只需$298。這款打邊爐超級漂亮!鍋裡放滿了大塊的花膠、鮑魚和鵝掌,鮑魚肉質鮮甜,湯底滋味濃郁,非常美味。最令人期待的是將魚翅瓜切開,瓜肉非常好吃!接著點了手切頂級安格斯肥牛,價格也只需$298。每片牛肉都十分厚實,搭配濃郁的牛肉味道,讓人享受到極致的肉質口感,一片接一片,停不下來!餃子拼盤和丸類拼盤各價格為$128,也是必點的菜品。餃子包含鮮蝦餃、香茜豚肉餃和黑松露蟹肉餃,每一款都用上了真材實料,口感鮮美。丸類拼盤包含了各式手打丸子,每一款都口感彈牙,十分好吃。此外,還點了蔬菜拼盤,價格只需$68。蔬菜新鮮而且品種豐富,為打邊爐增添了一點健康和色彩。這家餐廳位於尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖的醉胡爐。無論是菜品的豪華程度還是口味的美味程度,都讓我們度過了一個滿意的生日聚餐。如果你也喜歡打邊爐,這家餐廳絕對是值得一試的地方!
和朋友慶祝生日,我們決定去享用豪華的打邊爐!

我第一次打食評咁我講咗食物先啦唔開心嘅嘢遲少少再講呢間好耐前聽聞朋友話好食,見OpenRice嘅好評都幾多咁就諗住去試吓入到去我哋都讚呢個環境幾好細細間有間房仔咁樣點咗個鴛鴦鍋,一個辣既,一個係胡椒花膠花膠嗰個胡椒味真係太重牛呢就冇問題,幾好食。但係出事喺個牛胸爽佢屬於比較厚切但係好騷,完全唔想吞所以牛胸爽係我哋唯一完全放棄唔食蠔好腥鵝腸好食既,唔知點解我好似食到有滷水味😂其他不過不失可能期望有啲高,所以失望比較大失望都算啦仲要發生啲令人好唔高興嘅嘢首先第一樣唔好既事就發生係我凳都未暖時候調味料個盤野有隻曱甴仔爬咗出嚟我地都只係叫侍應幫我地換過一盤我地亦都係正常態度問佢可唔可以換過一盤,有隻曱甴仔係入面爬左岀黎。亦都係呢個侍應唔知佢係咪好不滿我地叫佢換過盤呢?之後就開始講野奇奇怪怪,行為奇奇怪怪好啦調味料再上過一盤,同時都開始上菜係我加緊調味料嘅時候,竟然無語調講咗以下呢句說話(一路講隻手已經想拎走盤野)大佬我拎緊住隻匙羹㗎,好明顯未完啦係咪.當時我亦都唔覺得有啲咩奇奇怪怪只係覺得佢講嘢態度好衰,我都係答佢後來食食下個爐熄咗,咁我哋試過撳個爐既開關掣,同埋睇吓係咪唔小心踩到插蘇個開關掣
我第一次打食評咁我講咗食物先啦唔開心嘅嘢遲少少再講
呢間好耐前聽聞朋友話好食,見OpenRice嘅好評都幾多
咁就諗住去試吓
入到去我哋都讚呢個環境幾好細細間有間房仔咁樣
點咗個鴛鴦鍋,一個辣既,一個係胡椒花膠
花膠嗰個胡椒味真係太重
牛呢就冇問題,幾好食。但係出事喺個牛胸爽
佢屬於比較厚切但係好騷,完全唔想吞
所以牛胸爽係我哋唯一完全放棄唔食
蠔好腥
鵝腸好食既,唔知點解我好似食到有滷水味😂
其他不過不失
可能期望有啲高,所以失望比較大
失望都算啦仲要發生啲令人好唔高興嘅嘢
首先第一樣唔好既事就發生係我凳都未暖時候
調味料個盤野有隻曱甴仔爬咗出嚟
我地都只係叫侍應幫我地換過一盤
唔知佢係咪好不滿我地叫佢換過盤呢?
之後就開始講野奇奇怪怪,行為奇奇怪怪
好啦調味料再上過一盤,同時都開始上菜
係我加緊調味料嘅時候,竟然無語調講咗以下呢句說話[係咪加完,我收走](一路講隻手已經想拎走盤野)大佬我拎緊住隻匙羹㗎,好明顯未完啦係咪.當時我亦都唔覺得有啲咩奇奇怪怪只係覺得佢講嘢態度好衰,我都係答佢[我仲未得你等我一陣]
後來食食下個爐熄咗,咁我哋試過撳個爐既開關掣,同埋睇吓係咪唔小心踩到插蘇個開關掣。但係我哋都係開唔到所以就撳鐘叫,點知又係呢個侍應。一入嚟勁大力一腳踢落去拖板嗰個插蘇位,之後佢就撳開關。踢落去果下大聲到我都知喺個插蘇鬆咗,係我朋友唔小心踢鬆左個插蘇。然後呢個侍應開返個爐之後同我哋講,你哋都冇撳開關,梗係開唔到爐!我哋三個人完全打晒問號,好明顯係個插蘇鬆咗,點解要無啦啦彈句話我哋冇撳果爐嘅開關😑其實心情唔好唔好發洩落啲客到,唔好覺得我地3個女仔唔會岀聲。一開頭你態度唔好我哋都冇咩反應都算數。但係唔出聲唔代表你可以求其揾野話我地!然後我朋友都開始岀聲,表示我地都係疑問所以先叫人入黎開爐。中間侍應講咗啲咩我唔記得啦,但我嬲都講咗句,唔開心唔好返工住啦!點知佢一路企喺我哋個門口開住我哋都冇望住我哋,我諗應該1分鐘有多,唔知佢個下諗緊啲咩。都唔知係咪想打人!埋單嘅時候亦都問佢同事你呢個同事係咪本身講嘢係咁樣定係佢今日心情唔好。其他同事真係冇問題都好nice 。但係嗰位先生係咩事到底?
俾2千幾蚊食餐飯仲要受氣
呢間真係無下次

牛胸爽
2023-08-27
2023-08-11 465 views
手切頂級安格斯肥牛與紫菜炸響鈴,簡直彷彿踏上了一場口味的探險之旅。每一口肥牛都像絲絲入扣的音符,隨著咀嚼逐漸散發出深沉的肉香,彷彿在舌尖上輕輕奏響。嫩肉與脂肪層的交織,賦予了這道菜式獨特的層次感,每一切都在口中和諧共舞。而紫菜炸響鈴則是一場脆脆的樂章,當我輕輕咬下時,那種響亮的脆響如同音樂中的高音符。這片紫菜在油炸的過程中,既保留了紫菜本身的鮮甜,又賦予了它令人難以抗拒的酥脆口感。每一口咀嚼,都彷彿在舌尖上拉開了一幅風景,讓我不由自主地沉浸其中。

2023-08-03