2023-05-08 92 views
今次嚟到胡爐就係要食佢地出名嘅火炎湯底,仲要叫佢招牌嘅椰子雞鍋。職員先將雞件、椰子肉生炒,再用烈酒點燃火炎,之後加入一整個椰青水同埋雞湯。煲滾之後梗係飲返兩碗先開始打邊爐喇,雞湯濃味,但一啲油都冇,仲有浸浸椰香味。由於有訂位優惠,每兩人送一野青龍蝦,肉類叫咗胡爐牛拼盤,同埋伊比利亞黑毛豬,拼盤有牛舌芯、牛胸爽、牛柳粒、安格斯肥牛、極上牛頸脊。餃子、丸類都係新鮮貨。仲有個紫菜響鈴,食完真係飽到上心口。

2023-05-07
Type of Meal
Dinner
  • 鮮椰青雞鍋
📍胡爐 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 16樓———————————————胡椒豬肚花膠雞鍋🍲(💰: 288 hkd) 一上菜已經聞到好香嘅胡椒豬肚味,花膠同雞肉嘅鮮味令湯底好鮮甜,材料方面都超級足🤩💕雞嘅份量差唔多有成半隻,口感嫩滑一啲都唔鞋口,而豬肚咬落爽彈,胡椒嘅微辣更加令湯底增添咗多一份層次~ 日式和風蕃茄沙律🥗(💰: 48 hkd) 呢個前菜食落酸酸甜甜,令人胃口大開,蕃茄味道鮮甜又清新,下次嚟都會encore!!胡爐牛拼盆 (牛舌芯、安格斯手切肥牛極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)🥩(💰: 398 hkd) 拼盤連出面好少見嘅牛胸爽都有!! 而成個拼盤之中霜降牛粒就係我最鍾意嘅,佢比較重脂肪,食落入口即溶😍 而牛肩脊同埋手切肥牛嘅牛味非常香濃,油脂分布好平均,肉質亦都好鮮嫩。牛舌心就食落軟腍得來彈牙,都係高質之選~丸類:皇帝柱貝墨魚丸、手打香茜炸菜牛丸蟹籽蝦丸、梅菜豬肉丸🍡丸類方面,每一粒都好飽滿💖 完全食得出每種食材嘅新鮮味道~ 驚為天人嘅係墨魚丸裏面有一絲絲柱貝,用料一啲都唔吝嗇,梅菜豬肉丸食落就真係好似平日食肉餅嘅感覺😂餃類:XO 鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工
📍胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 16樓
———————————————
胡椒豬肚花膠雞鍋🍲
(💰: 288 hkd)

日式和風蕃茄沙律🥗
(💰: 48 hkd)

胡爐牛拼盆 (牛舌芯、安格斯手切肥牛
極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)🥩
(💰: 398 hkd)

丸類:
皇帝柱貝墨魚丸、手打香茜炸菜牛丸
蟹籽蝦丸、梅菜豬肉丸🍡

餃類:
XO 鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家制韮菜餃 🥟
呢幾款全部都超好味,隻隻皮薄餡靚,個人特別推介黑松露蟹肉餃,因為出面好少會見到,食落真係有好香松露味😍

蔬菜拼盤🥙
(💰: 63 hkd)
呢間餐廳連蔬菜拼盤都咁高質,款款菜都好新鮮,份量都幾多,吸收晒香濃嘅湯底超入味😋

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 港鐵尖沙咀站 B2 出口步行約4分鐘

#mugmugeats_尖沙咀 #尖沙咀美食 #火鍋 #打邊爐 #hotpot #香港火鍋 #globaleats #tsimshatsui #尖沙咀好去處 #香港打邊爐 #牛肉 #beef #手切肥牛 #花膠雞鍋
  • 手切牛頸脊
  • 黑松露蟹肉餃
  • 胡爐牛拼盤
  • 胡椒豬肚花膠雞鍋
  • XO 鮑魚蝦餃王
尖沙咀食嘢有好多唔同嘅選擇就單單係厚福街 已經喺食肆林立 去到厚福街味嘅一幢飲食大廈 H8 睇到呢排有幾個朋友去食 我都去試吓朋友提我預先訂座 🆓每 2人送1隻青龍蝦🦞 Book咗去食晚餐火鍋 入到去感覺好典雅大氣 高級感 燈光舒服私隱度高 有不同的間隔食物價錢和質素都好合理 而服務好殷勤同埋友善 怪不得呢一間都成為身邊朋友們收藏嘅食肆🤍招牌鮮椰青雞鍋 $298見住係面前炒香 然後加原隻椰青水再加湯底 有師傅中午炮製一整天 用上金華火腿等上乘食材等滾起之後飲頭一啖湯 香甜滋潤 真係好正🤍胡爐牛拼盆 $398有好幾部份唔同牛嘅部位 最鐘意重脂肪嘅嘅牛柳粒 牛味香濃 脂肪平均 擺盤又靚 🤍胡爐五寶丸 $128總共有10粒五款唔同嘅手打手工丸每一粒都係好高質 食到每一樣食材嘅原汁原味每一粒都飽滿 咬落去彈牙鮮甜🤍青龍蝦🦞 free每人都有半隻開邊龍蝦 呢個季節仲有一啲膏鮮甜彈牙 係我哋淥2至3分鐘就食得 果然真係得!🤍蔬菜拼盤(小)$63 份量都好多有唔同嘅蔬菜雜錦 兩至三個人都好夠食🤍招牌炸魚皮 $68每一塊大大正方形 係呢間舖頭新鮮炸起🤍餐前小食 $20@拍青瓜雲耳 🤍醬料費$28
尖沙咀食嘢有好多唔同嘅選擇

每一粒都係好高質 食到每一樣食材嘅原汁原味
每一粒都飽滿 咬落去彈牙鮮甜

🤍青龍蝦🦞 free
每人都有半隻開邊龍蝦 呢個季節仲有一啲膏
鮮甜彈牙 係我哋淥2至3分鐘就食得 果然真係得!

🤍蔬菜拼盤(小)$63

🤍餐前小食 $20@
拍青瓜雲耳

🤍醬料費$28 @

2023-04-25 73 views
今日月小妹生日,屋企人問我想食咩野。咁我當然第一時間睇吓有咩介紹, 最後選左呢度打邊爐,方便又就腳,不過地方有細左少少。鍋底選左個胡爐醉八鮮,有龍蝦,鮑魚,花膠,螺....樣樣都好新鮮,加埋龍蝦湯,足足飲左兩碗至開始打邊爐,未食已經飽左少少😄所以都唔敢叫太多野。牛肉併盆必選,因為可以樣樣試d,加多個醉鮮牛,有好香酒味, 加埋胡爐5寶丸同雲吞加松露餃,3個人都差唔多。 今晚大滿足,又係捧住個肚走😋

2023-04-23 55 views
高質素火鍋專門店今次去到尖沙咀厚福街打咭胡爐尖沙咀分店。餐廳走中國風,配合昏暗燈光,和特色擺設,感覺很高雅。經理很熱情,向我們介紹餐廳主打的火鍋配料之餘,還會久不久關心下客人對食物是否滿意。免費龍蝦🔅2人送1隻青龍蝦🔅逢星期日至星期四,二人以上晚市,用OpenRice或者電話訂座,訂座時記得講明想要送青龍蝦優惠呀,冇講就冇架啦。優惠期有限,記得訂座時問清楚。招牌鮮椰青雞鍋 湯底本身有椰子同埋雞肉,即場再加上一個新鮮椰青,又會點火,儀式感滿滿。💟黃金炸魚皮 呢個超級推介,唔係一般嘅鹹蛋黃魚皮,應該係廚房師傅自己做,因為魚皮每塊都係大大塊四方形,又厚身,上枱嘅時候新鮮熱辣,食到停唔到口。胡爐牛拼盆有幾個唔同嘅牛部位,全部都好新鮮,油脂分布平均,特別喜歡牛胸爽,因為唔係周圍有得食。胡爐五寶丸五款唔同嘅手打肉丸,喜歡蝦丸,好鮮味。蔬菜拼盤(小)細碟都好多,食唔曬。💟紫菜炸響鈴這個又係超推介,新鮮即炸起,好脆,份量又多。醬料費$28/位餐前小食$20/位 自帶紅酒開瓶費$100/支 (幫襯店家開一支可免收一支😀)#尖沙咀美食 #火鍋打咭 #胡爐 #高質素火鍋 #相機先食
高質素火鍋專門店

免費龍蝦
🔅2人送1隻青龍蝦🔅

招牌鮮椰青雞鍋

💟黃金炸魚皮

胡爐牛拼盆

胡爐五寶丸
五款唔同嘅手打肉丸,喜歡蝦丸,好鮮味。

蔬菜拼盤(小)
細碟都好多,食唔曬。

💟紫菜炸響鈴
這個又係超推介,新鮮即炸起,好脆,份量又多。

醬料費$28/位
餐前小食$20/位
自帶紅酒開瓶費$100/支
(幫襯店家開一支可免收一支😀)

#尖沙咀美食 #火鍋打咭 #胡爐 #高質素火鍋 #相機先食
2023-04-22 28 views
湯底係胡椒豬肚花膠雞湯, 這湯底, 豬肚的口感Q彈有嚼勁,花膠的鮮味和韌性加上雞肉的鮮味,讓湯底的味道更加豐富。而胡椒的香氣和微辣的口感,為湯底增添了一份刺激感和層次感,讓人回味無窮。由於早訂枱電話預約關係餐廳送咗一隻青龍蝦, 這隻青龍蝦是一份非常珍貴的禮物,其肉質鮮嫩,帶有微微的甜味和鮮味, 正本地騸牯牛頸脊, 肉質鮮嫩,入口即化的口感。牛肉的風味和肉汁在嘴裡散發,配上醬汁的調味,口感更加豐富。招牌炸魚皮, 炸魚皮的外皮金黃酥脆,浸一浸湯黎食,咬下去的口感非常脆口。紫菜炸響鈴, 這道菜是一道非常特別的創意菜,。紫菜的口感脆嫩,配上特殊的調味料,讓紫菜的風味更加豐富。蔬菜拼盤, 有白菜,菜心,唐生菜,口感清脆,食咁多肉之餘, 可以平衡一下口感手工水餃, 這道菜是一道非常特別的創意菜,XO醬鮑魚蝦餃、黑松露蟹肉餃、自家製韭菜餃、手工魚皮餃等等,口感豐富、濃郁。水餃的外皮薄而富有彈性,內裡鮮美多汁,配上特殊的調味料,讓水餃的風味更加豐富。

吃火鍋估唔到都有視覺享受😎仲要樣樣都好好食,食物新鮮好高質招牌鮮椰青雞鍋-服務員會上左一個銅鍋,上湯,一個開左既椰青,銅鍋入面放咗椰子條,鮮雞件……等😋上齊左後,服務員會係你面前炒左雞件同配料先,然後再落酒,跟住點火,嘩🤩好正吖!簡直係視覺嘅享受!之後再次炒多一陣,然後將個椰青倒落去個煲到☺️再加埋上湯落去煲,簡直冇得彈啊!-湯勁鮮甜,有好香濃既椰子味,我地飲咗每人二碗吖😋雞好嫩滑,我地成煲雞食晒😜胡爐牛拼盤-極上手切牛頸脊肉味濃郁,脂肪均勻,食起嚟有口感-安格斯手切肥牛 牛肉味濃,入口軟綿-牛舌芯 肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃-牛胸爽 睇落去以好油膩,但入口竟然又香又爽脆👍🏻香而不膩,值得試下-霜降牛粒脂肪分布平均,味道嫩滑,牛味濃餃子拼盤 -黑松露蟹肉餃-自家製韭菜餃-手工雲吞丸拼盤 好新鮮彈牙-手打香茜炸菜牛丸-黑松露墨魚丸-芝心蝦丸-梅菜豬肉丸
火鍋估唔到都有視覺享受😎仲要樣樣都好好食,食物新鮮好高質

招牌鮮椰青雞鍋

胡爐牛拼盤
-極上手切牛頸脊
肉味濃郁,脂肪均勻,食起嚟有口感
-安格斯手切肥牛
牛肉味濃,入口軟綿
-牛舌芯
肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃
-牛胸爽
睇落去以好油膩,但入口竟然又香又爽脆👍🏻香而不膩,值得試下
-霜降牛粒
脂肪分布平均,味道嫩滑,牛味濃

餃子拼盤

-黑松露墨魚丸
-芝心蝦丸
-梅菜豬肉丸
2023-04-15 40 views
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。胡爐.滋補探店鮮香嫩。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤天氣又有少少涼於是和朋友訂了尖沙咀的餐廳吃飯這次是吃厚福街的胡爐 胡爐格局精緻以中式傳統風為主今次我們點了 招牌鮮椰青雞鍋極可愛先放鮮雞件、椰子肉入去起火,炒香加入靚酒點火,火焰動感WKAKAKA再加入原隻椰青、煮了4小時以上的豬骨濃湯香氣如泉水一般湧出令人流晒口水!作為專業湯怪一飲就知沒有味精只有鮮甜美妙的雞肉鮮香,加入了椰青的清甜湯底極度鮮美,先飲3碗打好個底滋潤美味! 必食小青龍每日限量供應,只有訂台預訂才有WALKIN的客人,記住下次預約啦!2分鐘食得!鮮甜美味,肉厚香嫩細細隻都甜入心啦!  牛拼盤此碟是必點的,非常豐富!包括:牛舌心、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊,牛胸爽、霜降牛粒入鍋灼一灼,牛香味力四射食到爽口彈牙嫩滑的多重口感味蕾為之傾倒! 建議此刻再飲半碗湯感受加入了牛香的湯底又是另一番風味! 紫菜響鈴我中意紫菜又中意響鈴BOOM:紫菜響鈴呢款好好食!脆到一

雜感女生   好味日記

胡爐格局精緻

以中式傳統風為主

今次我們點了 招牌鮮椰青雞鍋

極可愛
先放鮮雞件、椰子肉入去

起火,炒香
加入靚酒點火,火焰動感WKAKAKA

再加入原隻椰青、煮了4小時以上的豬骨濃湯

香氣如泉水一般湧出

令人流晒口水!
作為專業湯怪

一飲就知沒有味精

只有鮮甜
美妙的雞肉鮮香,加入了椰青的清甜

湯底極度鮮美,先飲3碗打好個底

滋潤美味!

必食小青龍
每日限量供應,只有訂台預訂才有

WALKIN的客人,記住下次預約啦!

2分鐘食得!

鮮甜美味,肉厚香嫩

細細隻都甜入心啦!

牛拼盤
此碟是必點的,非常豐富!

入鍋灼一灼,牛香味力四射

食到爽口彈牙嫩滑的多重口感

味蕾為之傾倒!

建議此刻再飲半碗湯

感受加入了牛香的湯底

又是另一番風味!

紫菜響鈴
我中意紫菜又中意響鈴

BOOM:紫菜響鈴

呢款好好食!脆到一個點!

黃金魚皮
沙沙脆卜卜,即點即製

又脆又熱辣辣

唔油膩,夠滋味!正!

手工餃:黑松露蟹肉餃、韭菜餃、魚皮餃、雲吞、水餃

有心製作,手工好好

黑松露蟹肉餃very 香濃

韭菜餃綠油油的,味道霸道

雲吞、水餃蝦肉彈牙真鮮美

魚皮餃是香港人打邊爐必食的

主動介紹美食及配搭

有禮貌又唔推銷

係好有HEART的餐廳

一定要回訪之選

野食質素未算高,但份量極少湯底未算好特別……入到去坐,啲裝修一般啲櫈又爛爛地收人茶介但一杯水都冇 逼你買酒飲食到我啲老鐵一肚火去廁所仲要有屎係洗手盆唔會再去依間野了!
野食質素未算高,但份量極少
湯底未算好特別……
入到去坐,啲裝修一般
啲櫈又爛爛地
收人茶介但一杯水都冇 逼你買酒飲
食到我啲老鐵一肚火
去廁所仲要有屎係洗手盆

唔會再去依間野了!
  • 廁所洗手盆
2023-03-26 67 views
尖沙咀胡爐出名係有質素的火鍋,今次同媽咪來會一會佢,真係又幾正喎。大家睇下我地點左d咩正野⬇️⬇️⬇️❤️ 招牌鮮椰青雞鍋 ~ 打邊爐緊係要叫個靚湯底啦!侍應先將雞件炒香,爆香中途仲加油點火,倒入鮮椰青水,再加雞湯,煲滾後,我地先飲碗兩湯 ,雞湯加了椰青水更加清甜可口,雞件嫩滑。❤️ 風沙椒鹽粟米條 ~ 粟米炸過後加了椒鹽份外惹味。❤️ 胡爐牛拼盤 ~ 拼盤內容豐富有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽和霜降牛粒,輕輕灼熟極上手切牛頸脊送入口,牛味香濃,牛舌芯爽口, 安格斯手切肥牛夠軟腍。❤️ 醉胡爐五寶餃 ~ 五寶有 XO醬鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韭菜餃和手工魚皮餃,呢碟滿足哂我貪心嘅要求,因一次過食哂齊店內5款餃唔洗諗。大愛XO醬鮑魚蝦餃王,味道香濃得來蝦又爽仲要有鮑魚粒。❤️ 蔬菜拼盤 ~ 有靚湯底緊要叫d 蔬菜來食下,拼盤岩哂有生菜、菜心和油麥菜。❤️ 紫菜炸響鈴 ~ 手工野,即叫即炸, 忍唔住即食一條香脆可口, 之後點一點湯食又另一番風味。

❤️ 風沙椒鹽粟米條 ~ 粟米炸過後加了椒鹽份外惹味。

呢幾日天陰陰有時毛毛雨,趁住夏天仲未完全來到,打番個邊爐先😌 呢間係位於尖沙咀H8嘅樓上火鍋店,店舖唔算好大但裝修幾古色古香。湯底有好多選擇,大部分都係手工湯底,非常足料。我地揀左胡椒豬肚花膠雞鍋($328),雞湯底非常香濃,滾左先飲一碗,滋補一下😌 胡椒味唔算好重,所以唔怕太辣。雞份量有半隻,已經7成熟淥一陣就食得,口感鮮嫩👍🏼2個人打邊爐叫唔到太多野,呢度嘅好處係好多野都有拼盤,啱哂我地樣樣都想試😀 食材我地叫左胡爐牛拼盤🥩($398),丸類拼盤🍡($128),餃子拼盤🥟($128),同蔬菜拼盤🥬($63)。牛拼盤入面有幾個牛嘅唔同部位,最愛嘅係手切牛頸脊,牛肉味好濃郁油花好靚,入口即溶🥰 手打丸拼盤每款都爽口彈牙,全部高質😋 餃子拼盤我就最推介黑松露蟹肉餃😈 黑松露同蟹肉不嬲都係絕配,餃子入面仲加左d菇菌粒粒,愛食菇菇嘅朋友絕對唔可以錯過!

• 胡爐牛拼盤
  • 手工丸餃拼盤
2023-03-21 22 views
朋友帶我嚟胡爐,我第一次嚟,一入門口就感覺到員工既服務態度都好好,好有禮貌之餘仲會同我哋解釋菜式,又會推薦佢哋嘅招牌,整個氣氛好好👍食物種類又好多👍好推👍👍
2023-03-20 29 views
朋友最近試咗呢間位於尖沙咀嘅胡爐,食完回味無窮,特別約我去食多次。餐廳裝潢好有心思,擺設及餐具都好靚。餐廳提供一盤醬料,入面有好多不同醬料選擇,大家可以悉隨尊便配搭喜愛嘅口味。餐牌入面嘅湯底選擇好多,包括有醉八鮮鍋,火焰龍蝦海鮮鍋,鮮椰青雞鍋同胡椒豬肚花膠雞鍋等等,款款都相當吸引。趁天氣仲有少少涼,點咗個胡椒豬肚花膠鍋試吓先。 胡椒豬肚花膠鍋 ($328) - 首先個湯底已經有濃濃胡椒豬肚香味,另提供雞件及花膠加入湯底。雞件同花膠分量十足,雞肉嫩滑,花膠仲係大件厚身。提一提大家,打邊爐前可以先飲咗呢個湯先,入口充滿胡椒香辣味,非常好味。 胡爐牛拼盆($398)- 拼盤有多款不同牛嘅部位,包括有極上手切牛頸脊、安格斯手切肥牛、牛舌芯、牛胸爽同霜降牛粒。牛味濃郁,肉質鮮嫩。 紫菜炸響鈴($88) - 呢間餐廳嘅響鈴係即叫即炸,入面仲加埋紫菜,難怪入口咁爽脆好味,口感一流,絕對係必食推介。蔬菜拼盤 ($63) - 分量相當多,蔬菜種類有白菜仔,菜心同唐生菜,新鮮好味,食完感覺健康啲。 醉胡爐五寶餃($128)- 拼盤有黑松露蟹肉餃,韭菜餃,雲吞, 魚皮餃等,隻隻都大大隻,味道唔錯。泰式無骨

泰式無骨鳳爪($78)- 泰式醬帶酸酸甜甜,鳳爪去骨,入口啖啖肉,好開胃嘅前菜。

餐廳環境別緻有風味,各種食材質素都好好,鍾意打邊爐,對湯底同食物有要求嘅朋友真係要試下,值得推介。
2023-03-16 31 views
呢排雖然暖左好多但每晚都仲係涼浸浸 啱晒打邊爐好耐冇食過胡爐 又係時候幫襯下胡爐醉八鮮鍋勁多海鮮 原隻青龍 鮑魚 魷魚 青口等等仲有養顏嘅花膠 翅裙邊 海參 豐富又名貴加酒煮香仲有火焰show睇添湯底龍蝦湯好濃好鮮甜 我地都飲碗靚湯再打邊爐胡爐牛拼盤牛魔王叫呢個就啱晒 一次可以試齊幾個部位牛頸脊牛味重又嫩滑 油花勁靚牛舌芯好彈牙 牛白肉好爽脆油香相當重手打丸拼盤每次去胡爐都會叫嘅 佢啲手打丸真係好正牛丸包住鵝肝好香 墨魚丸入面仲有墨魚粒 好有口感手工餃拼盤最特別係黑松露雜菌蟹肉餃 勁鮮勁好味魚皮餃又夠煙韌 媽咪就大讚個雲吞勁大隻蝦好爽口即炸紫菜響鈴真係新鮮即炸 熱辣辣超級脆 忍唔住就咁食番件浸下湯再食 吸埋啲邊爐精華仲正
呢排雖然暖左好多

魚皮餃又夠煙韌 媽咪就大讚個雲吞勁大隻蝦好爽口

即炸紫菜響鈴
真係新鮮即炸 熱辣辣超級脆 忍唔住就咁食番件
浸下湯再食 吸埋啲邊爐精華仲正

🚩 胡爐 上次食完佢哋旗下嘅分店 - 醉胡爐,對佢哋嘅湯底簡直念念不忘🤤所以心思思帶埋男朋友去食佢第二間餐廳 - 胡爐🙌🏻裝修上比醉胡爐更有心思,採用傳統宮廷式裝修,好似穿越左古代咁😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈火焰龍蝦海鮮鍋 $388焫焫焫焫着~睇圖就知夠晒架勢先將龍蝦炒出香氣,淋上燒酒再點火fom一聲啲火出曬黎😆仲要好香米酒嘅香味龍蝦件加上大蜆,海鮮好新鮮燒到差唔多就會倒入龍蝦湯等湯滾起就可以飲返幾碗先,超級鮮甜‼️誇張啲講句唔打邊爐叫我黎飲湯都很可以🤤🌈胡爐牛拼盤 $398集合左牛牛嘅5個部份,特別推薦嘅係:胸口油夠爽脆牛舌有嚼勁,啖啖奶香味牛頸脊油脂分布平均,牛味香濃🌈招牌炸魚皮 $78自家製炸魚皮‼️鐘意食魚皮嘅必叫比一般包裝魚皮厚身好多而且即叫即炸,外表好酥脆入口啖啖魚皮嘅香氣🌈酸胡爐五寶餃 $128心大心細唔知食邊款,拼盤就岩曬我超級推薦黑松露蟹肉餃餃子皮好似水餃咁滑脫脫餃子餡做到好似意大利雲告個種入口即溶嘅感覺黑松露味充斥着整個口腔,超超超推‼️🌈雜菌拼盤 $83顧名思義全部都係菇菇菇鮮菇吸滿龍蝦湯,咬落爆汁啱晒我呢個菇菇怪🌈紫菜響鈴 同樣地即叫即炸,超大條響玲多咗浸紫菜
🚩 胡爐

🌈火焰龍蝦海鮮鍋 $388
焫焫焫焫着~睇圖就知夠晒架勢
先將龍蝦炒出香氣,淋上燒酒再點火
fom一聲啲火出曬黎😆仲要好香米酒嘅香味

龍蝦件加上大蜆,海鮮好新鮮
燒到差唔多就會倒入龍蝦湯
等湯滾起就可以飲返幾碗先,超級鮮甜‼️
誇張啲講句唔打邊爐叫我黎飲湯都很可以🤤

🌈胡爐牛拼盤 $398
集合左牛牛嘅5個部份,特別推薦嘅係:
胸口油夠爽脆
牛舌有嚼勁,啖啖奶香味
牛頸脊油脂分布平均,牛味香濃

🌈招牌炸魚皮 $78
自家製炸魚皮‼️鐘意食魚皮嘅必叫
比一般包裝魚皮厚身好多
而且即叫即炸,外表好酥脆
入口啖啖魚皮嘅香氣

🌈酸胡爐五寶餃 $128
心大心細唔知食邊款,拼盤就岩曬我
超級推薦黑松露蟹肉餃
餃子皮好似水餃咁滑脫脫
餃子餡做到好似意大利雲告個種入口即溶嘅感覺
黑松露味充斥着整個口腔,超超超推‼️

🌈雜菌拼盤 $83
顧名思義全部都係菇菇菇
鮮菇吸滿龍蝦湯,咬落爆汁
啱晒我呢個菇菇怪

🌈紫菜響鈴
同樣地即叫即炸,超大條
響玲多咗浸紫菜嘅香氣
不過由於口感紮實,食完都幾飽下