今日同朋友搵到間高質素嘅火鍋店,喺尖沙咀地點非常方便!餐廳設計裝修古色古香,食物質素款式好多,而且食材好新鮮,湯底好足料!♡胡椒豬肚花膠雞鍋好足料!鍋底有好多豬肚同鹹酸菜,花膠同雞係另上再加入鍋,雞份量大約半隻,雞肉鮮嫰滑溜,花膠大大塊、都有五六塊。湯底好濃郁嘅胡椒香味,加入雞件花膠後,湯底更加鮮味濃厚,飲左2大碗湯、好好飲!♡手切頂級安格斯肥牛安格斯肥牛油脂分布均勻、雪花紋豐富,牛味濃郁,油香爆燈!口感鬆軟、入口即溶嘅感覺。♡醉葫爐五寶丸五寶丸有蟹籽蝦丸、手打墨魚丸、梅菜豬肉丸、黑松露墨魚丸同牛丸,全部都好好味。我最鍾意食蝦丸,好鮮甜。其次梅菜豬肉丸,好特別!手打丸食落爽口彈牙。♡醉葫爐五寶餃五寶餃有鮮蝦雲吞、黑松露香菇餃、韭菜餃、芫荽豬肉餃同魚皮。皮薄餡靚,大大粒餃子!♡蔬菜拼盤蔬菜拼盤份量都幾多下,各式各樣蔬菜都有,蔬菜好新鮮。吸收晒濃郁湯底,好入味。

♡胡椒豬肚花膠雞鍋

Type of Meal
Dinner
手切頂級安格斯肥牛
2023-03-13 28 views
記得很久之前來過一次厚福街胡爐當時是放題形式 但原來已經轉回單點很久了走中高檔路線 裝修滿有中國特式麻辣青瓜雲耳餐前小食好辣好開胃胡爐醉八仙鍋超豐富的鍋 裡面有龍蝦 鮑魚 蜆 青口 魷魚 花膠 海參 魚翅先炒香再加入酒和龍蝦湯煮 非常鮮味海鮮都很新鮮 份量十足胡爐牛拼盤極上手切牛頸脊、牛舌芯、牛胸爽、安格斯手切肥牛、霜降牛粒胡爐的牛肉一向都高水準肉質嫩肉味濃郁 牛胸爽油香十足又有嚼勁手打丸拼盤每款都很彈牙 梅菜豬肉丸蠻有特式墨魚丸尤為出色 還有原味和黑松露味兩款手工餃拼盤每一款餃子都很飽滿 韮菜餃很惹味鮮蝦雲吞爽口彈牙招牌炸魚皮超大片又香脆 放湯裡五秒又脆又有龍蝦湯香味
記得很久之前來過一次厚福街胡爐

胡爐醉八仙鍋
先炒香再加入酒和龍蝦湯煮 非常鮮味
海鮮都很新鮮 份量十足
胡爐牛拼盤
極上手切牛頸脊、牛舌芯、牛胸爽、安格斯手切肥牛、霜降牛粒
胡爐的牛肉一向都高水準

鮮蝦雲吞爽口彈牙

招牌炸魚皮
超大片又香脆 放湯裡五秒又脆又有龍蝦湯香味

2023-03-10 28 views
宮廷風的打邊爐🎎環境幾有氣派多人黎食仲有房間提供店員服務好好 好細心🥰๑ 胡爐醉八鮮鍋🍲 • $398超足料嘅八鮮鍋有龍蝦🦞、鮑魚、花膠、青口、蜆、螺🐚店員首先會炒一炒d海鮮之後贊酒 即刻有個火焰火鍋 🔥🔥🤪最後加入濃濃嘅龍蝦湯🦞滾起就可以嘆番碗鮮甜龍蝦湯先再享受咁多款海鮮😆原隻龍蝦好彈牙👅๑ 胡爐牛拼盆🐮 • $398牛魔王出動啦!有 極上手切牛頸脊、牛舌芯、牛胸爽、安格斯手切肥牛、霜降牛粒個人特別like牛頸脊😛肉質嫩 有嚼勁 肉味濃郁同埋安格斯手切肥牛 口感幼嫩脂肪比例均勻 打邊爐真係唔少得😈๑ 胡爐五寶餃🥟 • $128XO醬鮑魚蝦餃王黑松露蟹肉餃手工雲吞白家製韮菜餃手工魚皮餃五款餃都各有特色特別推介 黑松露餃同XO醬餃🫶🏻超足料 又夠特別😼😼๑ 紫菜炸響鈴💥 • $88๑ 招牌炸魚皮🐟 • $68兩款自家製即叫即炸的小食 好香口炸響鈴包住紫菜 淥幾下就食得 吸埋龍蝦湯 正😎๑ 蔬菜拼盤 • $63有多款菜 生菜 白菜 西洋菜等

宮廷風的打邊爐🎎
環境幾有氣派
多人黎食仲有房間提供
店員服務好好 好細心🥰

๑ 胡爐醉八鮮鍋🍲 • $398
超足料嘅八鮮鍋
有龍蝦🦞、鮑魚、花膠、青口、蜆、螺🐚
店員首先會炒一炒d海鮮

吸埋龍蝦湯 正😎

๑ 蔬菜拼盤 • $63
有多款菜 生菜 白菜 西洋菜等
2023-03-08 29 views
聽過好多人話胡爐高質,今次食完表示認同👍🏻裝修有d古典feel,個場好熱鬧呀好爆場🔥坐低好快有人拎放低醬料同拍青瓜,混個醬食啖青瓜開下胃先。泰式鳳爪味道夠酸夠辣夠刺激,驚喜係竟然係港底火鍋店食到泰國風味。胡椒豬肚花膠雞鍋湯底香濃,胡椒味岩岩好唔會搶左花膠雞湯既鮮甜,好飲👍🏻雞肉滑嫩,大執花膠,仲有豬肚枝竹做底,淨係食個鍋底都飽左一半😋叫左牛,丸同蔬菜拼盤,乜都有d先過癮。牛肉鮮嫩肉味香濃,牛舌彈牙,仲有牛胸油勁香,口感脆脆地😋自家手打丸係唔同d,粒粒都好有原味道,有芝心蝦丸,梅菜豬肉丸,香茜牛丸,黑松露墨魚丸,款式特別又好食。不得不試既一定係自家炸響鈴,鬆脆到爆,香到不得了,沾湯2秒,極正❗堅好食,要encore!
聽過好多人話胡爐高質,今次食完表示認同👍🏻
裝修有d古典feel,個場好熱鬧呀好爆場🔥

坐低好快有人拎放低醬料同拍青瓜,混個醬食啖青瓜開下胃先。

泰式鳳爪
味道夠酸夠辣夠刺激,驚喜係竟然係港底火鍋店食到泰國風味。

胡椒豬肚花膠雞鍋

叫左牛,丸同蔬菜拼盤,乜都有d先過癮。

牛肉鮮嫩肉味香濃,牛舌彈牙,仲有牛胸油勁香,口感脆脆地😋

堅好食,要encore!
2023-03-06 921 views
《火焰海鮮醉鍋🥃》———————————————#胡爐 🏮-呢間火鍋走中國風,別具格調,擺盤精緻,餐廳仲有提供包廂,好啱一大班人聚會🍻-🦞 胡爐醉八鮮鍋湯底選擇多元,而且夠哂特別,我哋就係比佢期間限定既胡爐醉八鮮鍋所吸引🌊 海鮮滿滿,店員會將龍蝦、鮑魚、花膠、魷魚、青口、蜆同花螺等等嘅海鮮全部放入鍋內炒,非常足料,再用白酒爆香,火焰火鍋超吸睛👀 再加入超濃郁嘅龍蝦湯,一定要先飲返碗再打邊爐,十分鮮甜🤭-🐮 胡爐牛拼盆拼盤包咗極上手切牛頸脊、安格斯手切肥牛、牛舌芯、牛胸爽同霜降牛粒,好啱我哋呢啲有選擇困難症嘅人😆 牛頸脊尤其牛味突出,肥牛亦好推薦,油脂分佈平均,肉質軟淋😊-丸類同蔬菜拼盤都好唔錯,另外我哋仲加咗個招牌炸魚皮同紫菜炸響鈴,兩款都係自家製,即叫即炸,認真抵讚👍🏻-⭐價錢參考:(另收加一)胡爐醉八鮮鍋:$398招牌炸魚皮: $68胡爐牛拼盆:$398丸類拼盤:128蔬菜拼盤:$63紫菜炸響鈴:$68🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$600
《火焰海鮮醉鍋🥃》
———————————————
#胡爐 🏮
🦞 胡爐醉八鮮鍋
🐮 胡爐牛拼盆
⭐價錢參考:(另收加一)
胡爐醉八鮮鍋:$398
紫菜炸響鈴:$68
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$600
2023-03-01
$600 (Dinner)
2023-02-27 39 views
跟朋友逛了一天街餓透了,幸好朋友預先訂了這間火鍋店環境挺不錯,位置夠寬敞,個人很座位密密麻麻的火鍋店,會覺得食得不舒服不用走出去就可以調自己醬,基本的味道都有,有一款應該是自家製的醬料,甜甜又微辣的招牌鮮椰青雞鍋($298)店員會即場烹調湯底,先炒了雞肉,加酒、椰青水和醬料,火候相當足夠,味道特別香濃,而且真材實料的關係,感覺湯底比較清甜,建議湯底一沸騰了就要先嚐幾口。雞粒多肉,味道鮮嫩胡爐牛拼盤 ($398)有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒等。牛肉味道香濃,而且鮮嫩多汁,我特別喜歡牛舌同牛頸脊😚黃金炸魚皮($98)超級好吃,咸蛋份量相當充足😋 魚皮又夠香脆,必點之選黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃、手工魚皮餃
跟朋友逛了一天街餓透了,幸好朋友預先訂了這間火鍋

招牌鮮椰青雞鍋($298)

胡爐牛拼盤 ($398)

黃金炸魚皮($98)

超級好吃,咸蛋份量相當充足😋 魚皮又夠香脆,必點之選

黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃、手工魚皮餃

呢兩日凍返🥶梗係要即刻去打邊爐啦~醉葫蘆嘅龍蝦海鮮鍋好正呀用咗原隻新鮮龍蝦、蜆、洋蔥再加埋師傅每日新鮮熬製嘅龍蝦湯飲落非常之香濃呀店員仲會喺你面前炒香d海鮮再加酒點起火炒好打卡able📸🔸火焰龍蝦海鮮鍋($388)用咗原隻新鮮龍蝦、蜆、洋蔥,加入白酒炒香,再落埋師傅每日新鮮熬製嘅龍蝦湯,橙紅色嘅湯好鮮味!冇味精架👍🏻👍🏻!龍蝦肉好鮮甜彈牙,正!🔸風沙椒鹽粟米條($78)驚喜之作!每一啖都食到香口嘅脆蒜、椒鹽,好惹味!而粟米好甜又嫩,冇渣好食!🔸手切頂級安格斯肥牛($298)淨係睇相都知d肉靚,色澤紅潤粉嫩,油花分布得好靚,入口牛味濃郁,口感軟滑。🔸花雕杞子農場雞件($148/半隻)雞肉肥美多肉,食落有淡淡花雕酒香,烚耐咗都唔會鞋口👍🏻🔸醉胡爐五寶丸($128)有芝心蝦丸、墨魚丸、梅菜豬肉丸、手打香茜炸菜牛丸、黑松露墨魚丸,每款都係自打日打,粒粒彈牙好食,最鍾意芝心蝦丸,有蝦嘅香甜,一咬落就爆發流心芝士,勁正!🔸紫菜炸響鈴($88)超好食!應該係自家製,好脆!厚薄適中,浸咗湯都keep到個脆度,好正!必食!🔸自家製韭菜餃($48/半份)🔸蔬菜拼盤($58)蔬菜新鮮翠綠。韭菜餃一個皮又滑又
呢兩日凍返🥶
梗係要即刻去打邊爐啦~
醉葫蘆嘅龍蝦海鮮鍋好正呀
用咗原隻新鮮龍蝦、蜆、洋蔥
再加埋師傅每日新鮮熬製嘅龍蝦湯
飲落非常之香濃呀
店員仲會喺你面前炒香d海鮮
再加酒點起火炒
好打卡able📸

🔸火焰龍蝦海鮮鍋($388)

🔸風沙椒鹽粟米條($78)

🔸手切頂級安格斯肥牛($298)

🔸花雕杞子農場雞件($148/半隻)
雞肉肥美多肉,食落有淡淡花雕酒香,烚耐咗都唔會鞋口👍🏻

🔸醉胡爐五寶丸($128)

🔸紫菜炸響鈴($88)

🔸自家製韭菜餃($48/半份)
🔸蔬菜拼盤($58)
蔬菜新鮮翠綠。韭菜餃一個皮又滑又薄,餡料充滿豬肉香。

🔸水果盤
2023-02-21 32 views
胡爐 地址: 尖沙咀厚福街8號H8 16樓尖沙咀有間隱世美食以古代中國風設計😝,唔單止啲櫈同餐具都仿如古代一樣,而且啲食物和火鍋湯底都超高質超好食,如果你都係火鍋控一定要去試下~胡爐醉八鮮鍋🦞$398作為​​招牌菜,真係不得之了呀🥳呢個胡爐醉八鮮鍋估唔到有足咁多新鮮海鮮,包括青口; 鮑魚; 龍蝦; 蜆; 魷魚; 花膠; 魚翅等🤩。店員首先幫你炒一炒個八鮮鍋再淋上「二鍋頭」和龍蝦湯😎,真係啖啖都超有鮮甜濃郁嘅龍蝦湯和酒香味,我地差不多每人飲咗兩大碗,再食埋勁彈牙龍蝦肉,真心一定要試吓,正🥳。胡爐牛拼盆🥩$398作為牛控咩都想試咩都想食,呢個牛拼盆超岩😍,包括極上手切牛頸脊; 牛胸爽; 霜降牛粒; 牛舌芯; 安格斯肥牛🥰。其實樣樣野都好好食,好食到食極唔停口,而我個人最鐘意係牛頸脊🤤,口感仲好軟滑鮮嫩,油脂又豐富,啖啖都有好香濃肉味,真係同湯底非常之夾,正😋~丸類拼盤🍢$128拼盤好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足黑松露墨魚丸; 墨魚丸; 蝦丸和牛丸。粒粒都係真材實料手打丸,軟硬適中超有嚼勁,爽口彈牙😚,而且鮮香味濃,連醬都唔洗點都夠味道,正🥳。蔬菜拼盤(小)🥬$63呢個都係另一個驚喜估唔到
胡爐
地址: 尖沙咀厚福街8號H8 16樓

胡爐醉八鮮鍋🦞$398

胡爐牛拼盆🥩$398

丸類拼盤🍢$128

蔬菜拼盤(小)🥬$63
呢個都係另一個驚喜估唔到,蔬菜新鮮好乾淨😋,而且仲要好嫩口,盡吸火鍋湯底精華!正😙!

紫菜炸響鈴🥐$88
炸紫菜響鈴真心第一次食,而且依度同出邊啲冰鮮響鈴完全唔同🤩,好少見到會有人即叫即炸響鈴,超新鮮爽脆嘅口感,超級難忘記🤗正👍。

招牌炸魚皮🐟$68
又一味舖頭自家製即叫即炸魚皮😗,炸魚皮夠薄脆好香口,加上少少鹹鹹地,好食到當零食咁係咁食唔停口🤣,正。

#nicefoodie尖沙咀

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #火煱 #打邊爐
2K
2023-02-17 34 views
#圍爐食餐好嘅同事極度鍾意打邊爐 收工=吹水時間 自然圍埋一齊 烚吓烚吓-🍅日式和風蕃茄沙律 $48呢個沙律係鹹嘅 蒜蓉喺面 底下有日式醬油 蕃茄本身濕潤有啲酸 重口味得來 味道豐富-🐔招牌鮮椰青雞鍋 $298特別之處 係將雞切件喺鍋裏面點火再炒香 最後注入濃湯同原個椰青水🥥 雞湯黃色亮澤 湯滾嗰時 一定要飲兩碗😋 椰青水特有嘅清甜 令雞湯更加鮮味-🥓胡爐牛拼盤 $398Part one飲雞湯食嫩滑雞肉 跟住打邊爐 同埋要有牛肉😈 食拼盤最好 樣樣試吓樣樣一啲 有牛舌心/安格斯手切肥牛粒/牛頸脊/霜降牛粒 牛味濃 蘸辣椒豉油食更正 牛胸尖柔韌而有口感-🥟餃子拼盤 $98自家製韭菜餃新鮮好食 鮮蝦雲吞爽口彈牙 黑松露蟹肉餃夠晒特色 皮薄餡靚-🍡肉丸/手打滑拼盤醬爆芝心丸類有墨魚丸同蝦丸 另加黑松露墨丸 同香菇貢丸 非常飽肚-🥗蔬菜拼盤 $63-📍胡爐銅鑼灣耀華街3-9號伯樂中心3樓
#圍爐食餐好嘅

🥗蔬菜拼盤 $63
📍胡爐
銅鑼灣耀華街3-9號伯樂中心3樓
2023-02-15 26 views
尖沙咀出哂名多嘢食但我朋友竟然經常都會再幫襯呢間火鍋店今日終於有機會同呢個朋友去試吓🍻一嚟到待應會首先上咗前菜 然後仲有基本的調味料我哋叫咗一個椰子雞湯估唔到竟然會係直接喺我哋面前煮仲會點火😂😂 玩味十足大概等咗10分鐘 啲雞熟晒我哋就可以飲湯先嘩,真係好正 鮮甜十足 我飲左三碗🤓打邊爐梗係最重要牛肉 我哋叫咗胡爐牛拼盤大概有5,6款牛肉 最有印象係牛粒咬落去爆汁的🥹🥹🥹見到隔籬枱係咁話白雲鳳爪好好味我哋都忍唔住叫咗 真係好好味喎酸甜適中 亦都唔會過辣 好快就食哂另外我哋仲叫餃子拼盤 最鍾意食佢哋嘅黑松露餃 佢唔算特別多黑松露 但係份量足夠調味帶出到餃子嘅鮮味 唔錯唔錯😝最後仲叫咗紫菜響鈴呢個用黎吸哂湯既精華 😍 雖然好肥但都令人忍唔住一個接一個咁食絕對明白,點解朋友encore再encore 🥰🥰🥰
尖沙咀出哂名多嘢食

我哋叫咗一個椰子雞湯
估唔到竟然會係直接喺我哋面前煮
仲會點火😂😂 玩味十足
大概等咗10分鐘 啲雞熟晒我哋就可以飲湯先
嘩,真係好正 鮮甜十足 我飲左三碗🤓

打邊爐梗係最重要牛肉 我哋叫咗胡爐牛拼盤

最鍾意食佢哋嘅黑松露餃
佢唔算特別多黑松露 但係份量足夠調味
帶出到餃子嘅鮮味 唔錯唔錯😝

最後仲叫咗紫菜響鈴

絕對明白,點解朋友encore再encore 🥰🥰🥰
2023-02-14 20 views
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 胡爐 尖沙咀厚福街8號H8 16樓/🧃胡椒豬肚花膠雞鍋 $328啲湯滾咗之後就放雞件花膠,滾幾分鐘就可以先飲湯,胡椒豬肚味超級濃郁,飲得出已經係滾咗好耐,雞件非常鮮甜/🧃胡爐牛拼盆 $398拼盤包括極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒、牛舌芯同安格斯手切肥牛,滿足晒我對牛嘅需求,一個拼盤搞掂晒,份量亦都啱啱好,最鍾意牛頸脊,牛味非常出色,油脂分布啱啱好!/🧃餃子拼盤 $128拼盤包括黑松露餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞,極度推介黑松露餃,有一種食緊意大利雲吞嘅感覺,一入口黑松露忌廉味喺個嘴度爆發,超級特別,超級好食,係舖頭自家製!/🧃黄金炸魚皮 $88又一味舖頭自家製嘅配料,即叫即炸,就咁當零食食食唔停口,鹹蛋黃味充足,但係唔會過分濃郁,炸魚皮夠薄脆,一定要叫/🧃蔬菜拼盤(小)$63有白菜仔,山菜等,每樣菜都食一啲,唔會好寡,使得夠乾淨新鮮/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #h
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀
🔻 胡爐
尖沙咀厚福街8號H8 16樓
🧃胡椒豬肚花膠雞鍋 $328

🧃胡爐牛拼盆 $398

🧃餃子拼盤 $128

🧃黄金炸魚皮 $88

🧃蔬菜拼盤(小)$63
有白菜仔,山菜等,每樣菜都食一啲,唔會好寡,使得夠乾淨新鮮

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2023-02-08 45 views
📍 @wulu_hotpothk in Tsim Sha TsuiHotpotFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price 💰$1200 Favourite:💖 Wulu beef platter ------------------------------✅ Located in H8. Takes only 3 minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of hotspot choices from veggies, different kinds of meats, noodles and soup.✅ Highly recommend their Wulu beef platter. Different parts of beef from beef neck, beef breast, beef tongue to Angus beef etc. Very
Hotpot

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price 💰$1200
Favourite:💖 Wulu beef platter

✅ Highly recommend their Wulu beef platter. Different parts of beef from beef neck, beef breast, beef tongue to Angus beef etc. Very tender and fresh.

✅ Portion is more than decent with that price.

✅ Their Fresh coconut chicken soup is amazing too. Very fragrant and neutralizing the oiliness.

✅ It just like original Chinese hotpot taste, very tasteful.

✅It's decorated in Chinese designed spacious area. Cheerful decor and ambience.

✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance especially at dinner time.
✅Definitely is a great addition for Chinese hotpot

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

#globaleats #eatwithfoodiez
非常失望的一次用餐體驗1、衛生情況非常一般2、服務為0,醬料碟都要收埋,不出聲沒茶水,還按人頭收茶位費20/人,服務費10%!3、食材不新鮮,甚至有臭味,青菜也沒洗乾淨⋯⋯⋯一家人2000多沒吃飽,決對不會去下一次

非常失望的一次用餐體驗

1、衛生情況非常一般
3、食材不新鮮,甚至有臭味,青菜也沒洗乾淨⋯⋯⋯
一家人2000多沒吃飽,決對不會去下一次
2023-01-14 58 views
一直都bookmark 左胡蘆呢間餐廳 之前聖誕節提早慶祝就去咗試佢 餐廳裝修以中式做主題 另外會有獨立嘅房間 當日見到有好多公司聚會👬🏻👭🏻 氣氛好熱鬧😆火焰龍蝦海鮮鍋🔥🦞 ($388)之前有朋友試過話一定要試呢個喎 店員會喺你面前點火炒呢個龍蝦鍋 一路炒一路聞到好香龍蝦味炒到咁上下之後會再落埋龍蝦湯 淨係飲龍蝦湯已經覺得好正 加埋啲龍蝦肉真係不得之了 龍蝦肉好爽口 而且啖啖肉 個喎,完全滿足到味覺同視覺嘅效果💯極上本地騸牯牛頸脊🐮 ($388)雖然價錢有啲貴 但係真係非常之值得 入口好香牛味 薄薄一片剛剛好 肉質好嫩 好值得食😋胡爐五寶餃🥟 ($128)黑松露餃 鮮蝦餃 手工雲吞 韭菜餃 魚皮餃 店員特別推介呢個黑松露餃 食落果然冇介紹錯 黑松露味好香濃 值得一試👍🏻泰式無骨鳳爪🐔 ($78)鳳爪配上酸酸辣辣嘅泰式醬汁好開胃 作為前菜簡直一流

火焰龍蝦海鮮鍋🔥🦞 ($388)

極上本地騸牯牛頸脊🐮 ($388)

胡爐五寶餃🥟 ($128)

泰式無骨鳳爪🐔 ($78)
鳳爪配上酸酸辣辣嘅泰式醬汁好開胃 作為前菜簡直一流
2022-12-29 94 views
出品好無語!火焰龍蝦海鮮鍋味精和鹹度高得過分。手打牛肉丸既然好多粉,仲不如食超市貨,還有小小肉腥味。招牌黑鬆露蟹肉餃上菜時已經皮粘皮,一煮就破。唯一正常的是紫菜響鈴,現炸還可以!收費更是離嗮大譜大無語!過分的是餐前一小碗涼拌青瓜木耳既然收每位人頭20大元,兩位只得一細碗,收40!五星級酒店都冇甘高消費!更過分的是一支cool嘅380ml礦泉水收28一支!問店員更是理直氣壯話係啊就係收28,你叫之前又唔問!hea到爆的醬料每位28!哈哈哈,食左個寂寞。大家謹慎到店!被坑慘!

2022-12-24
$500 (Dinner)