Restaurant: Xiabu Xiabu (Tsuen Wan Plaza)
Terms & Details:
天氣涼涼地最適合食火鍋,好開心,荃灣終於都開咗呢間人氣台式小火鍋,唔需要約齊人就可以出發,雖然荃灣都有湊湊,同一個集團,但係都想隨時隨地去食,我覺得同湊湊都有唔少相似之處,落單都係用QR code ,服務方面都見到店員幾熱情,服務態度唔錯最大優點係套餐已包含自助吧、醬油小料、飲品、甜品仲有自助刨冰,人均一百多左右,一個人定係兩個人食都得,好吃不貴!麻辣靈魂鍋所有鍋底的已經包含招牌的「養生菇菌鍋」,菇菌味帶黑松露香氣,電源推薦我們吃火鍋前可以先品嚐一口湯底的味道,真係幾好飲-鍋底方面如果喜歡吃辣,麻辣鍋真的大推薦,香而不嗆非常足料,而且仲包含少量鴨血,就不愛麻辣,蕃茄湯也很好吃人氣牛肉套餐肉質絕對比任吃的好太多,而且量給得很足,美國特選牛上肩和肩胛肉眼也是很好吃,肥瘦適中,質素真係不錯,每一片肉都好大塊蔬果籃的蔬菜也是非常新鮮份量都唔少,當中的配料包括粟米、芋頭、海鮮福袋、蛋餃、蜆,款式很豐富阿華田珍珠奶茶 我喜歡正常冰5分甜阿華田味道好濃郁呢個配搭懷舊得來又幾好飲記得留肚去自助區包含前菜、台式滷肉飯、王子麵、烏冬、麵線等等,如果喜歡吃王子麵 一個就一定唔夠-甜品方面,次次都會食自助刨冰

麻辣靈魂鍋

人氣牛肉套餐

蔬果籃的蔬菜也是非常新鮮

阿華田珍珠奶茶
我喜歡正常冰5分甜
阿華田味道好濃郁
呢個配搭懷舊得來又幾好飲

記得留肚去自助區
甜品方面,次次都會食自助刨冰,配料仲有芋泥、粉圓、紅豆、珍珠、芋圓都有,隨時可以自己整返碗勁量版台式甜品

—————————————————

呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

—————————————————

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 麻辣鍋
  • 菇菌湯
  • 刨冰
2023-12-31 1300 views
荃灣廣場有新鋪開張 點可能唔去試咪😋😋終於有多間打邊爐選擇---台式一人火鍋餐廳燈火十分光猛 環境乾淨企理👍🏻餐牌好清晰咁教人 如何揀餐落單👍🏻💡每個鍋底都一定會 配養生菌菇鍋 另外再自選一款湯底再會跟一份固定蔬菜盤 🐷元氣豬肉套餐 配 金湯酸菜鍋配 伊比利亞梅花肉🐮人氣牛肉套餐配 昆布柴魚鍋配 美國特選級牛肩胛肉眼🥘先講湯底...🍄養生菌菇鍋🍄呢個湯底真係了不起!!超級足料 啖啖都有啲菇碎 湯底超濃郁😋😋可以當湯咁飲😍菇菇怪獸們 保證一定超愛😊🟡金湯酸菜鍋🟡 呢個湯底會有少少辣 唔食辣既朋友要留意唷咸酸菜味都幾足 唔錯唔錯🟤昆布柴魚鍋🟤湯底清徹透明 但味道十足 將食物全部提鮮🥩肉類分面...不論🐷定🐮 兩款賣相都相當吸引 而且份量足食肉獸想食多肉既 亦都可以+$30 升級200g🍚主食方面餐廳中間位置 有烏冬 出前一丁 王子麵 肉燥飯 任食一定可以包你食到飽 🧋熱阿華田珍珠奶茶+燕麥粒華田味幾濃 又帶有點茶香珍珠偏軟身 但唔痴牙加埋軟糯嘅燕麥粒 增添左口感 更加好飲☺️🧋熱大紅袍珍珠奶茶茶底唔錯 幾香 唔錯唔錯個菇湯真係好出色 仲要每次加湯 都係加返菇湯 唔會愈食愈淡👍🏻餐牌仲有素食嘅
荃灣廣場有新鋪開張 點可能唔去試咪😋😋

配 伊比利亞梅花肉

🐮人氣牛肉套餐
配 昆布柴魚鍋
配 美國特選級牛肩胛肉眼

🥘先講湯底...
菇菇怪獸們 保證一定超愛😊
🟡金湯酸菜鍋🟡 呢個湯底會有少少辣 唔食辣既朋友要留意唷
咸酸菜味都幾足 唔錯唔錯
🟤昆布柴魚鍋🟤湯底清徹透明 但味道十足 將食物全部提鮮

🥩肉類分面...
不論🐷定🐮 兩款賣相都相當吸引 而且份量足

珍珠偏軟身 但唔痴牙
加埋軟糯嘅燕麥粒 增添左口感 更加好飲☺️

🧋熱大紅袍珍珠奶茶
茶底唔錯 幾香 唔錯唔錯

餐牌仲有素食嘅選擇 不論食肉獸 抑或素食者 都總有選擇可揀👍🏻👍🏻
$457 /2 兩個人都飽到行唔郁
2023-12-28
$228.5 (Dinner)
2023-12-25 93 views
天寒地凍🥶,又是吃火鍋的好時機🤭🤭這次來到荃灣廣場新開的台式一人小火鍋 「呷哺呷哺」,之前在尖沙咀The One也有見到,想不到原來荃灣也開了分店,當然要試一試🙌🏻🙌🏻🔎 人氣牛肉套餐($198)▪️湯底:養生菌菇鍋 + 暖心豬肚雞鍋(+$18)▫️肉類:美國特選級牛上蓋肉🔎 珍選牛肉套餐($208)▪️湯底:養生菌菇鍋 + 金湯酸菜鍋▫️肉類:美國特選級牛肩小排🔸湯底方面:固定會有養生菌菇鍋,❇️養生菌菇鍋以大量菇菌製成,味道濃郁,鮮味十足~❇️暖心豬肚雞鍋帶胡椒味,整個身體會暖起來,非常適合秋冬天食用~❇️金湯酸菜鍋味道偏酸,很開胃~🔸肉類:❇️ 美國特選級牛上蓋肉❇️ 美國特選級牛肩小排兩款肉油脂分布平均,口感柔滑,肉味香濃,質素也不錯👍🏻套餐還包括👇🏻🔸樂活蔬菜盤:有蔬菜、丸子和菇類等,很豐富~🔸飲品:可以選擇「一襲紅袍」/「茉莉綠茶」,也可以補差價升級其他台式飲品🥤我們選擇了大紅袍珍珠奶茶(+$9),大紅袍茶底很香,珍珠Q彈,挺好喝~🔸自助吧:自助吧有調料、刨冰、滷肉飯、烏冬和出前一丁等可供選擇。完美的一餐,怎麼少得了甜品,由於天氣太冷,我們沒有吃刨冰,但我們也自製了一款甜品,有芋泥、芋圓、仙
天寒地凍🥶,又是吃火鍋的好時機🤭🤭

🔎 人氣牛肉套餐($198)
▪️湯底:養生菌菇鍋 + 暖心豬肚雞鍋(+$18)
▫️肉類:美國特選級牛上蓋肉

🔎 珍選牛肉套餐($208)
▪️湯底:養生菌菇鍋 + 金湯酸菜鍋
▫️肉類:美國特選級牛肩小排

🔸湯底方面:固定會有養生菌菇鍋,
❇️養生菌菇鍋以大量菇菌製成,味道濃郁,鮮味十足~
❇️金湯酸菜鍋味道偏酸,很開胃~

🔸肉類:
❇️ 美國特選級牛上蓋肉
❇️ 美國特選級牛肩小排
兩款肉油脂分布平均,口感柔滑,肉味香濃,質素也不錯👍🏻

套餐還包括👇🏻
🔸樂活蔬菜盤:有蔬菜、丸子和菇類等,很豐富~

完美的一餐,怎麼少得了甜品
由於天氣太冷,我們沒有吃刨冰,
但我們也自製了一款甜品
有芋泥、芋圓、仙草、西瓜凍和青瓜凍❤️

🔱另有加一服務費
2023-12-25 85 views
見呢到開左新野就緊係黎試下,仲係湊湊副線🤩主打台式火鍋。新開業仲做緊優惠套餐幾抵,每個餐都係定量,唔怕會食多左▪️嚴選海鮮套餐🦐$238暖心豬肚雞鍋+$18黎到可以先揀鍋底,每一鍋都係鴛鴦鍋,一小邊係固定嘅菇菌鍋,另可以揀昆布柴魚鍋、蕃茄鍋同金湯酸茶鍋都係唔需要加錢,見有胡椒豬肚雞湯就忍唔住揀咗😍😍,湯底都幾足料,豬肚唔少海鮮餐包左鯛魚🐟、白蝦🦐、魷魚🦑、帆立貝同蜆肉,成盤都用冰鎮住,keep住新鮮▪️人氣牛肉套餐🐂 $198有三款牛肉可以揀,我就揀咗美國牛肩胛肉眼,份量有成140g,絕對夠食,質素都算唔錯每個餐都包咗蔬菜盤同埋自助刨冰🍧,有齊唔同款嘅蔬菜🥬刨冰配料任加▪️冰一襲紅袍🫖▪️熱燕麥奶茶🧋+$2飲品都係佢地旗下茶米茶嘅手沖飲品。餐飲包左大紅袍/茉莉綠茶,想飲其他就要補差價,佢地熱推嘅燕麥奶茶都係加$2😙抵!燕麥粒粒好多,茶味重

▪️嚴選海鮮套餐🦐$238
暖心豬肚雞鍋+$18

▪️人氣牛肉套餐🐂 $198

▪️冰一襲紅袍🫖
▪️熱燕麥奶茶🧋+$2

2023-12-19 114 views
好朋友去完台灣返嚟話無去到食台式火鍋咁啱俾我發現荃灣廣場新開左呷哺呷哺即刻約佢一齊去食仲要天氣涼咗,唔係唔食呀😌😌😌佢係一人一鍋,兩個人可以揀唔同嘅湯底我哋揀咗昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋個鍋好得意,有一個細細格係養生菌菇鍋可以當湯飲又得淥嘢食又得味道重幾濃郁添😚😚😚出面仲有一個自助吧,可以溝唔同嘅醬仲有台灣滷肉飯,都幾好味食到尾仲可以出去整刨冰又有芋圓同果凍做配料,幾開心㗎我哋就揀咗一個豬肉set,同埋一個牛肉set唔好睇小佢碟肉同埋菜食完都好飽😎😎😎🧡元氣豬肉套餐--比利時五花肉🐷雖然係五花肉,但係唔會好肥肉質仲幾淋,幾好味😋😋😋🧡人氣牛肉套餐--美國特選級牛肩胛肉眼🐮啲牛肉好靚,好新鮮,識食落都好有牛味雖然唔係和牛但係都好吸引🤤🤤🤤🧡水蜜桃綠茶QQ,冰大紅袍珍珠奶茶🧋兩杯嘢飲都好大杯打邊爐好容易口渴有埋特式嘢飲最開心🤩🤩🤩
好朋友去完台灣返嚟話無去到食台式火鍋
咁啱俾我發現荃灣廣場新開左呷哺呷哺
即刻約佢一齊去食
仲要天氣涼咗,唔係唔食呀😌😌😌
佢係一人一鍋,兩個人可以揀唔同嘅湯底
我哋揀咗昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋
個鍋好得意,有一個細細格係養生菌菇鍋
可以當湯飲又得淥嘢食又得
味道重幾濃郁添😚😚😚
出面仲有一個自助吧,可以溝唔同嘅醬
仲有台灣滷肉飯,都幾好味
食到尾仲可以出去整刨冰
又有芋圓同果凍做配料,幾開心㗎
我哋就揀咗一個豬肉set,同埋一個牛肉set
唔好睇小佢碟肉同埋菜食完都好飽😎😎😎

🧡元氣豬肉套餐--比利時五花肉🐷
雖然係五花肉,但係唔會好肥
肉質仲幾淋,幾好味😋😋😋

🧡人氣牛肉套餐--美國特選級牛肩胛肉眼🐮
啲牛肉好靚,好新鮮,識食落都好有牛味
雖然唔係和牛但係都好吸引🤤🤤🤤

🧡水蜜桃綠茶QQ,冰大紅袍珍珠奶茶🧋
兩杯嘢飲都好大杯
打邊爐好容易口渴
有埋特式嘢飲最開心🤩🤩🤩
2023-12-18 92 views
一個人都可以盡慶的!店子是台式小火鍋,朋友很好的,帶我去吃這店子,非常棒雙拼湯底!必試暖心胡椒豬肚鍋和自家工製冰粉。呷哺呷哺呷是小火鍋的閩南語,非常受歡迎,是台灣火鍋品牌火鍋店多元化,台式火鍋,有特色!主打一個人都可以盡慶的特製大小鴛鴦鍋,鴛鴦鍋有不同選擇。選擇好湯底,再選肉類。胡椒豬肚鍋熬煮雞湯白胡椒和大薏仁熬煮,質地滑順香濃。滿滿香氣,湯底味道濃郁,有豬肚、黨參等食材,胡椒味突出。湯底味道能迅速滲入肥牛肉片,非常入味喔。胡椒香令人更吃得快樂,伴隨濃醇的豬肚,很棒。蕃茄湯味道濃度清甜滋補~ 蕃茄香氣濃濃,感覺提鮮,特色火鍋感覺,牛肉質入口鮮嫩香,不會太老,人氣招牌秘製感覺令人驚喜,記得吃點前菜,木耳酸蘿白,味道層次豐富。湯料很新鮮,正宗台式風味湯底,亦有富有健康特色湯底。蔬菜中大甲崧化芋頭和貢丸都要一吃,蔬菜很新鮮,甜品更包括台式芋圓。台式火鍋滿滿感覺,牛肩胛肉油脂比例恰好,吃起來滿滿油香!肥牛和和牛也想一吃 #呷哺呷哺 #荃灣 #荃灣美食 #台式 #台或火鍋 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐餐廳資料呷哺呷哺
火鍋店多元化,台式火鍋,有特色!
胡椒豬肚鍋熬煮雞湯
蕃茄湯
餐廳資料
呷哺呷哺
地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
@xiabuhk
2023-12-17 132 views
一早就聽聞呷哺呷哺開到香港人氣火鍋一定要試下餐廳裝修得好清新,幾闊落用QR code落單每一個鍋都有一個固定嘅養生菌菇鍋,菇菌切丁炒香並加入製成,可直接飲另外湯底亦有多款選擇例如昆布柴魚、金湯酸菜、脫俗蕃茄、暖心豬肚、南洋咖喱、麻辣靈魂套餐仲包左蔬菜拼盤,食材好豐富,有福袋、丸、蛋餃、蜆、雲耳、粟米、芋頭、蕃茄、蔬菜等等餐廳外面仲有自助bar可以自取醬汁同前菜、麵食最正竟然係有肉燥飯,仲有自助冰粉區材料好豐富有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍仲,可以自己刨冰叫左尚青海陸套餐配昆布柴魚鍋 套餐包左4款海鮮:鯝魚、魷魚、蝦同蛤蠣稱仲可以係美國特級肥牛、特級牛肩胛肉眼同特級牛上蓋肉到任揀一款牛選了牛肩胛肉眼富含大理石紋油花,肉質緊嫩,大大塊食落好滿足海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚幾新鮮飲品就揀左大紅袍紅茶同抹茉香綠茶最後一定要出去整返碗冰粉,勁滿足
一早就聽聞呷哺呷哺開到香港
人氣火鍋一定要試下
餐廳裝修得好清新,幾闊落

用QR code落單
每一個鍋都有一個固定嘅養生菌
菇鍋,菇菌切丁炒香並加入製成,可直接飲

另外湯底亦有多款選擇

餐廳外面仲有自助bar
可以自取醬汁同前菜、麵食
最正竟然係有肉燥飯,仲有自助冰粉區
材料好豐富有芋圓、芋泥、紅豆同各款水果凍
仲,可以自己刨冰

叫左尚青海陸套餐配昆布柴魚鍋

選了牛肩胛肉眼
富含大理石紋油花,肉質緊嫩,大大塊食落好滿足

海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚
幾新鮮

飲品就揀左大紅袍紅茶同抹茉香綠茶
最後一定要出去整返碗冰粉,勁滿足
2023-12-15 138 views
#呷浦呷甫 (台式一人小火鍋) 🍲湊湊火鍋的平價副線,專主打一人火鍋,在荃灣及尖沙咀都有分店。餐廳跟一般放題/ 火鍋店不同,我都花了啲時間研究個玩法。😂餐廳提供六個湯底選一,每個鍋都必包一個小養生菌菇鍋,即係Default 左鴛鴦鍋。雜菇湯好濃,有磨菇粒、茶樹菇,而且菇湯可以任加,不是加雞湯的。接住可以揀套餐,每個套餐都包蔬菜盤,所以只是選牛肉或是海鮮套餐。我點了海鮮鍋$238, 朋友點了美國特選級牛肩小排套餐$208。海鮮餐包魚、蝦、魷魚等,當中魚又幾新鮮及嫩,朋友點的牛肩小排都幾重肉味。最後套餐包一杯台杯飲品,我們點了大紅袍珍珠奶茶,都幾重茶味。另外餐廳還有調味料、小食、滷肉飯、麵、芋圓、刨冰等無限添加,當中滷肉飯及芋泥都不錯。餐廳做緊第二個餐7折,折後人均$220📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場315號舖
#呷浦呷甫 (台式一人小火鍋) 🍲

餐廳做緊第二個餐7折,折後人均$220
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場315號舖
呷哺的台式一人小火鍋真係每次來都吃到撐🍲每款套餐都有鴛鴦鍋,最喜歡就係入面固定嘅養生菌菇鍋,夠曬濃郁超級鮮甜,巴西豬肩肉豬味都重,不過要小心火候,淥大耐就會韌😙•尚青海陸套餐$208呢個套餐揀咗麻辣鍋(+$18)整體唔算特別辣,但食落好過癮,而且仲有Q彈鴨血😋海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚強烈建議海鮮用菌菇鍋煮,鮮味翻倍!除咗海鮮之外仲有牛肩胛肉眼$冰大紅袍珍珠奶茶 只需要+$9真係好抵🤭仲有任意配搭自己最中意既糖水組合,有我最中意食既芋圓,仲有肉燥飯都可以自助。好滿足😆
呷哺的台式一人小火鍋真係每次來都吃到撐
巴西豬肩肉豬味都重,不過要小心火候,淥大耐就會韌😙
•尚青海陸套餐$208
呢個套餐揀咗麻辣鍋(+$18)
整體唔算特別辣,但食落好過癮,而且仲有Q彈鴨血😋
海鮮盤入面有花甲,蝦,帶子同埋魚
強烈建議海鮮用菌菇鍋煮,鮮味翻倍!
除咗海鮮之外仲有牛肩胛肉眼
$冰大紅袍珍珠奶茶 只需要+$9
真係好抵🤭
2023-12-11 155 views
這間位於荃灣廣場新開的台式火鍋店【呷哺呷哺】,晚市主打多款一人台式火鍋套餐,自己一個都可以打邊爐食個飽,而且價錢合理,百元起就有交易。自選鍋底有六款,有辣有不辣,亦有和風口味,另外還附養生菇菌湯底,菇菌味清新鮮甜。麻辣湯底有鴨血,辣味尙可;昆布湯味道清新。之後再選揀肉食或海鮮等,我們各選了兩款美國特選牛肉,油脂紋理清晰,而且肉味濃郁。套餐還附送雜菜拼盤,有幾粒丸、菇及福袋等。不夠飽還可以有自助區選擇飯麵等,其中肉燥飯是必食之一。最後一定要品嚐碗台式冰粉,有多款配料包括芋圓、紅豆等,十分滿足。

麻辣湯底有鴨血,辣味尙可;昆布湯味道清新。

套餐還附送雜菜拼盤,有幾粒丸、菇及福袋等。

不夠飽還可以有自助區選擇飯麵等,其中肉燥飯是必食之一。

#chuchu食在荃灣📍 呷哺呷哺荃灣廣場又有新餐廳進駐,🐷緊係去試試佢,原來係同湊湊同一集團嘅一人火鍋line,所以有信心保證💡 21/12之前第二個套餐7折,一個餐都有88折!—————————————————————❣️ 人氣牛肉套餐 $198 因為🐷媽同🐷都揀同一個餐就一次過講啦!🍲湯底分別揀咗昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋!總共有6個湯底揀!所有窩底都係鴛鴦鍋,細細個就係養生菇菌湯,推介呢個菇湯✨ 都有少少黑松露香氣仲有好多菇菌粒粒,好足料,就咁飲都好好飲!昆布湯味道比較淡但係好香!脫俗番茄鍋的湯底酸酸甜甜,好濃,淥淥下發現佢好杰,真材實料!.🥩肉類嗌左美國特選級牛上蓋肉+美國特選級牛肩胛肉眼雖然唔係任食,不過份量都好足!兩款牛都有大理石油花超靚!牛味都好濃,肉質都好好!.🥗樂活蔬菜盤每個餐都有好大盤,除咗大量菜仲要有隻蜆、福袋、貢丸、蛋餃、雲耳、粟米、炸芋頭、蕃茄、香菇、翠肉瓜!個福袋好特別,入面係原隻八爪魚仔🐙.🧋飲品 冰苿香珍珠奶綠+$5冷阿華田珍珠奶茶 +$9有間「茶米茶」嘅手搖喺serve餐廳客人,都可以takeaway,一路都見到好多人買外賣!本身個set包左大紅袍或者綠茶
#chuchu食在荃灣
📍 呷哺呷哺

💡 21/12之前第二個套餐7折,一個餐都有88折!
❣️ 人氣牛肉套餐 $198
因為🐷媽同🐷都揀同一個餐就一次過講啦!
🍲湯底
分別揀咗昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋!

🥩肉類
嗌左美國特選級牛上蓋肉+美國特選級牛肩胛肉眼

🥗樂活蔬菜盤

🧋飲品
冰苿香珍珠奶綠+$5
冷阿華田珍珠奶茶 +$9
有間「茶米茶」嘅手搖喺serve餐廳客人,都可以takeaway,一路都見到好多人買外賣!本身個set包左大紅袍或者綠茶,都可以加錢轉其他!茶味好濃幾唔錯!#chuchu飲品

🍧自助刨冰

喺出面自助Q冰粉區自己斟!好豐富!有芋圓、芋泥、薏米、仲有好多款果凍,連西瓜凍、小黃瓜凍同茉莉茶凍!全部都超級好食,超級回本,出面啲甜品舖都賣成幾十蚊碗!#chuchu食甜品

🧂自助調料配料
都喺平時嗰啲,不過要特別讚讚個麻醬,超級濃!
仲可以自己拎埋嘢食,有前菜小食,木耳、醃蘿蔔;主食有滷肉飯、王子麵、烏冬、出前一丁和有塊炸嘅嘢,好似響鈴咁!

💬新開張一路都好多人,見到book左位都要等一等,不過樣樣都above average,特別係個甜品,真係值回票價!
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
👉🏻尖沙咀The one 都有分店!
🕑營業時間: 11:00-00:00
2023-12-09
Type of Meal
Dinner
2023-12-11 259 views
荃灣店新開,而且有買一送一。係佢地個網上平台訂位,諗住去到唔使等咁耐。點知去到報道後,係門口一企,就係45分鐘。問個店員,原來佢將我地訂左嘅枱錯誤俾左另一枱!好彩問下,如果唔係白企。好啦,終於有得入座,唉。張櫈好污糟,有好多食物殘餘係櫈到,好核突。。到底係上手顧客食到咁,定係店員清理時掃晒啲嘢落地攪到咁。。。我地叫一個金湯同麻辣湯底,成個menu都無話麻辣湯底到羊係入面,但係,個湯係充滿羊味,都唔知係咪二手湯底,因為店內係有羊肉供應。。如果店舖同店員未準備好,其實唔好做買一送一,幫自己倒米。
荃灣店新開,而且有買一送一。

好彩問下,如果唔係白企。

。。

如果店舖同店員未準備好,其實唔好做買一送一,幫自己倒米。
2023-12-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$266 (Dinner)
2023-12-10 1504 views
荃灣廣場開咗間新嘅火鍋店 - 《呷哺呷哺 》🔥週日即刻過來試吓先,一人一鍋自選湯底 (昆布柴魚鍋 / 脫俗蕃茄🍅鍋 / 金湯酸菜魚🐟鍋 / 暖心豬肚鍋 / 麻辣🌶靈魂鍋 / 南洋咖喱鍋),客人可以選擇唔同嘅肉類套餐包括雞、豬、羊、多款牛肉種類套餐包括任食自助吧!有自助醬料區、滷肉飯、麵食、涼菜⋯⋯仲有甜品自助冰粉(有涼粉凍、西瓜凍、小黃瓜凍)及自製刨冰🍧,可自選多款配料,包括紅豆🫘、竽泥、芋圓、黑糖汁等等,冰凍甜品好適合食完火鍋之後享用😋呢度個一人火鍋湯底好特別,除咗有客人自選火鍋湯底之外,火鍋煲還有部份是盛有可飲用的養生菇菌🍄湯,非常香濃黑松露味,又有菇菌🍄嘅香味😋,可以無限添飲🔸美國特選級牛上蓋肉👍🏻雖然唔係任食,但係食一碟高質素嘅牛已經好滿足,牛花好靚🤩,油脂分布平均,食落口好有牛香👍🏻🔸蔬菜拼盤🥬多款蔬菜非常豐富:粟米🌽、芋頭、冬菇、金菇、蕃茄🍅、餃子🥟、牛丸、蜂巢豆腐🔸昆布柴魚湯底清香鮮甜🔸養生菇菌🍄湯🔸茉莉綠茶清涼解渴,茉莉花🌼清香🔹美國特選級牛肩小排牛肩小排肉沒有脂肪比較少,所以牛味更加香濃🔹蔬菜拼盤🥬🔹麻辣🌶靈魂湯底少少辣少少麻,味道香濃,越滾越濃,好惹味呀😋🔹養生菇菌
荃灣廣場開咗間新嘅火鍋店 - 《呷哺呷哺 》🔥

🔸美國特選級牛上蓋肉👍🏻

🔸蔬菜拼盤🥬

🔸昆布柴魚湯底
清香鮮甜

🔸養生菇菌🍄湯

🔸茉莉綠茶
清涼解渴,茉莉花🌼清香

🔹美國特選級牛肩小排
牛肩小排肉沒有脂肪比較少,所以牛味更加香濃

🔹蔬菜拼盤🥬

🔹麻辣🌶靈魂湯底
少少辣少少麻,味道香濃,越滾越濃,好惹味呀😋

🔹養生菇菌🍄湯

🔹大紅袍珍珠奶茶🧋
大紅袍香濃,奶茶幼滑,珍珠煙靭

2023-12-10
$220 (Lunch)
.📍#呷哺呷哺 荃灣廣場店😋 @xiabuhk臨近冬天,當然要玩間好嘅打邊爐去食啦,聽講荃灣廣場新開咗一間台灣嘅過江龍打邊爐餐廳,店內仲有可以自己手作嘅台灣甜品,同埋手搖飲品,仲有我最愛嘅日本和牛🥰餐廳地方大,光線又充足。👍🏽👍🏽(現時餐廳做緊優惠,第二個套餐7折)👍🏽👍🏽🩷人氣牛肉套餐(美國特選牛肩胛肉眼) $195 🍄養生菌菇鍋🥬🥕樂活蔬菜盤🧆自助調料🍧自助刨冰🌶️麻辣靈魂鍋(加$18 )🥩美國特選級牛肩胛肉眼升級(加$30 )🧋冰❄️大紅袍珍珠奶茶(加$9 )🍹湯底分開兩格,主湯底麻辣靈魂鍋,屬於偏濃味辣椒及有一層惹味紅油,個人編向喜歡食辣🌶️🌶️,岩一些重口味既朋友,呢個湯底除咗有辣椒之外,仲有台灣最名物鴨血😜,基本上滾肥牛根本不用點醬,因為已經很濃烈。另外一個湯底屬於養生菌菇湯,主要用來滾一些蔬菜及菇類等比較吸汁的食材,十分重菇味🍄及似台灣肉燥味道🥩🩷日本和牛套餐(日本和牛三角胸小排)$291🍄養生菌菇鍋🥬🥕樂活蔬菜盤🧆自助調料🍧自助刨冰🌶️暖心豬肚雞鍋(加$18 )🧋冰❄️茉香珍珠奶綠(加$5 )呢個台灣嘅暖心豬肚雞湯,佢用雞同埋豬肚Lee牛一個健康嘅湯,再加上白胡椒,頭湯喝起上嚟更加
📍#呷哺呷哺 荃灣廣場店😋 @xiabuhk

👍🏽👍🏽(現時餐廳做緊優惠,第二個套餐7折)👍🏽👍🏽

🩷人氣牛肉套餐(美國特選牛肩胛肉眼) $195
🍄養生菌菇鍋
🥬🥕樂活蔬菜盤
🧆自助調料
🍧自助刨冰
🌶️麻辣靈魂鍋(加$18 )
🥩美國特選級牛肩胛肉眼升級(加$30 )
🧋冰❄️大紅袍珍珠奶茶(加$9 )

🩷日本和牛套餐(日本和牛三角胸小排)$291

🍄養生菌菇鍋
🥬🥕樂活蔬菜盤
🧆自助調料
🍧自助刨冰
🌶️暖心豬肚雞鍋(加$18 )
🧋冰❄️茉香珍珠奶綠(加$5 )

呢個台灣嘅暖心豬肚雞湯,佢用雞同埋豬肚Lee牛一個健康嘅湯,再加上白胡椒,頭湯喝起上嚟更加溫暖,非常啱一些女士揀選🫰🏽呢個日本和牛套餐用咗日本嘅牛三角胸小排🐮,佢嘅油脂分布均勻,賣相極佳,記住滾嘅時候10秒好啦,因為好容易過火🔥,我嘅朋友建議最好揀一些比較清淡嘅湯底,咁樣會容易帶出肉汁嘅鮮味😙

——————————————————-
總結:呢間餐廳最好就係一人一鍋,好處就係可以自己選擇自己喜歡嘅湯底再配以麵食,例如烏冬,王子麵,出前一丁🍜,可以比客人任君選擇。除此之外呢間餐廳仲有手搖飲品,可以加少少錢就可以配飲一杯手搖飲品🧋🧋(大大杯飲到飽),例如唔同口味嘅珍珠奶茶。

此外,佢哋嘅特色就係可以自己比你設計一款合適既甜品比自己,如刨冰,涼粉,芋泥,芋圓,黑糖,最重要係可以任食,一家大細同埋小朋友一齊嚟就最開心,唔使擔心唔夠食。

**需另收加一服務費**

——————————————-
📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
🏠荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

#荃灣美食
  • 日本和牛
  • 暖心豬肚雞鍋
2023-12-08 129 views
荃灣新開張既呷哺呷哺,主打一人台式火鍋,午餐時段座無虛席,最好預早少少訂位🙈 每個套餐已包括養生菌菇鍋、樂活蔬菜盤、指定肉類及飲品。自助區提供多款粉麵類,台式甜品。醬料選擇多,單單係推薦配搭都有五六款,其中最難忘係水蜜桃醋🤭 用黎蘸肉類有新享受。✨呷哺羊肉套餐 $178-南洋咖哩鍋(+$18)-精選羔羊肉(+$30)-冰大紅袍珍珠奶茶(+$9)咖喱鍋包括三種咖喱,配搭乾洋蔥絲、檸檬葉同椰漿。咖喱味十足,係好自然嘅香料味,冇想像中咁膩,平時如果鍾意食開濃味野,值得試試。而菌菇鍋幾有驚喜,清而不淡,好香黑松露味。羊肉口感軟嫩,無咩羶味。大紅袍珍珠奶茶茶味較濃,記得要選擇少甜👻✨人氣牛肉套餐 $198-麻辣靈魂鍋(+$18)-美國特選級牛肩胛肉眼-冰茉莉綠茶麻辣鍋辣而不嗆,帶點麻香,淥牛肉定係烏冬都入味🥹 唔係辣到要瘋狂飲水嗰種🥵

✨呷哺羊肉套餐 $178
-南洋咖哩鍋(+$18)
-精選羔羊肉(+$30)
-冰大紅袍珍珠奶茶(+$9)
羊肉口感軟嫩,無咩羶味。
大紅袍珍珠奶茶茶味較濃,記得要選擇少甜👻

✨人氣牛肉套餐 $198
-麻辣靈魂鍋(+$18)
-美國特選級牛肩胛肉眼
-冰茉莉綠茶