2024-09-03 1878 views
位於紅磡黃埔天地奇妙坊 (第一期)地下G9號舖的遇見小麵 (Xiao Noodles),主打性價比高川渝美食。筆者和朋友在星期日約下午四時多到達。餐廳剛巧提供下午茶套餐,頗為便宜。餐廳採用手機掃描二維碼去下單,方便又快捷。下單後,可以去自助取水區拿取清水及免費小前菜。約十分鐘後,食物陸續到達了。📌E3 套餐 - $36酸辣粉 (微辣)配 鍋巴土豆 及 飲品酸辣粉的份量頗為大碗,男士也絕對夠吃。酸辣湯底味道十分濃郁。筆者點了最低辣度的微辣,仍然吃得血脈沸騰。順便一提,餐廳的菜式和飲品的味道相對較為重和濃味。鍋巴土豆(炸薯仔)即點即炸,新鮮熱辣,外皮脆口,裡面頗為軟綿綿。旁邊還有一小盤茄汁(蕃茄醬),和炸土豆同吃,更為美味。。白玉酸梅湯當天天氣炎熱,所以點了一客冰凍消暑的白玉酸梅湯。酸梅湯用外賣杯盛載,喝不完可以拿着走。📌F3 套餐 - $39蔥油拌麵 (免辣)配 脆皮大餃子 (免辣)及 飲品朋友則點了一個不辣的蔥油拌麵,怕吃辣的食客也不用擔心。拌麵份量十足,滿滿一大碗,蔥油和醬汁的份量也充足,不會太過乾。 飽滿的脆皮大餃子有三件,炸得香脆又可口。。醬香滷牛肉小鍋冒菜湯底:醇厚骨湯 (不

下單後,可以去自助取水區拿取清水及免費小前菜。

約十分鐘後,食物陸續到達了。

📌E3 套餐 - $36
酸辣粉 (微辣)配 鍋巴土豆 及 飲品

白玉酸梅湯

📌F3 套餐 - $39
蔥油拌麵 (免辣)配 脆皮大餃子 (免辣)及 飲品
朋友則點了一個不辣的蔥油拌麵,怕吃辣的食客也不用擔心。

飽滿的脆皮大餃子有三件,炸得香脆又可口。

醬香滷牛肉小鍋冒菜
湯底:醇厚骨湯 (不辣)

另一位朋友則點了一份「醬香滷牛肉小鍋冒菜」,湯底也是不辣的。牛肉小鍋的配料頗為豐富,有牛肉片、菜芯、魚腐等。醇厚牛骨湯的味道也十分濃厚。
2024-08-04
$50 (Tea)
  • 白玉酸梅湯
  • 鍋巴土豆
經開黃埔睇醫生,見奇趣天地對面新開呢間就試下。食完再上網查下先知,原來呢間係內地以重慶小面為主打既川渝風味連鎖品牌‼️係內地已經有300幾間分店‼️黃埔呢間係佢地開喺香港既首店‼️一入到嚟就好香,係好地道既麻辣香氣。店面都幾大,入面座位好多!枱上面有QR code,scan qr code點菜同時要用alipay/wechatpay俾埋錢,如果現金就要叫人落單。有小朋友或者唔食辣既都唔怕,佢地有不辣推薦。🍅🐮🍜蕃茄牛肉麵晚餐套餐價,連飲品,$54咋‼️唔辣的,湯底超濃蕃茄味!都有幾多菜,牛肉係用牛展,唔厚,但都有幾片。麵質彈牙既。連埋野飲,呢個價,好抵食,無得輸!🐣🍜脆皮半隻雞麻辣小麵辣度可以選微辣/重慶味/霸道辣/魔鬼辣,係一份脆皮半隻雞另外一碗小麵,小麵有豌豆、榨菜、芫茜,保守咗啲叫咗微辣,感覺唔係好夠辣,雖然都係會食食下出汗,鍾意食辣嘅話建議嗌辣d😆🔥豌豆好香脆,脆卜卜,係呢個豌雜麵嘅特色,面有韌勁,幾好咬口,面質不錯👍套餐價$56,都係嗰句,呢個價無敵!恩物‼️😂🤣🍡炭烤腿肉串豪少少加個串(講緊都係十幾蚊🤪)用既係雞脾肉,有照燒/芥末/麻辣味,照燒味甜甜地唔辣,幾好。飲品要左檸檬茶同白玉
經開黃埔睇醫生,
見奇趣天地對面新開呢間就試下。
食完再上網查下先知,
原來呢間係內地以重慶小面為主打既川渝風味連鎖品牌‼️
係內地已經有300幾間分店‼️
黃埔呢間係佢地開喺香港既首店‼️

一入到嚟就好香,
係好地道既麻辣香氣。
店面都幾大,
入面座位好多!
枱上面有QR code,
如果現金就要叫人落單。

有小朋友或者唔食辣既都唔怕,
佢地有不辣推薦。

🍅🐮🍜蕃茄牛肉麵
晚餐套餐價,連飲品,$54咋‼️
唔辣的,
湯底超濃蕃茄味!
都有幾多菜,
牛肉係用牛展,唔厚,但都有幾片。
麵質彈牙既。
連埋野飲,呢個價,好抵食,無得輸!

🐣🍜脆皮半隻雞麻辣小麵
辣度可以選微辣/重慶味/霸道辣/魔鬼辣,
係一份脆皮半隻雞

另外一碗小麵,
小麵有豌豆、榨菜、芫茜,
保守咗啲叫咗微辣,
感覺唔係好夠辣,
雖然都係會食食下出汗,
鍾意食辣嘅話建議嗌辣d😆🔥
豌豆好香脆,脆卜卜,
係呢個豌雜麵嘅特色,
面有韌勁,幾好咬口,面質不錯👍
套餐價$56,
都係嗰句,呢個價無敵!恩物‼️😂🤣

🍡炭烤腿肉串
豪少少加個串(講緊都係十幾蚊🤪)
用既係雞脾肉,
有照燒/芥末/麻辣味,
照燒味甜甜地唔辣,幾好。

飲品要左檸檬茶同白玉厚椰乳。
檸檬茶無得揀甜度,
亦無得少冰,
一係有冰,一係無冰😂
偏甜,但都還可以的。
白玉厚椰乳就感覺似係冰粉既飲品版🤣
椰味唔係好重,
入面有冰粉裝嘅啫哩,
都幾不錯既。

總體佢呢度啲嘢食都抵食唔貴,
套餐仲抵食‼️
難怪都幾full。
2024-08-29 1532 views
作為黃埔之友,新開了內地網紅店「遇見小麵」又怎能錯過呢!今晚放工就過來品嘗一下重慶地道美食😋晚上7:30依然非常多人,可見受歡迎程度😁 主打川渝美食,價錢大眾化而且味道正宗,絕對不能錯過!🍜紅碗豌雜麵鎮店招牌菜式之一,選用了18 種佐料,完美還原重慶秘製油辣子,香辣不燥,而且份量非常多,半碗都是料!有四種辣度選擇,重慶辣比想像中少辣,下次可以上一級試霸道辣👍🏻 有伴麵和湯麵兩款,伴麵就比較乾香,攪拌後佐料和麵混在一起更加滋味😋🍲虎皮鳳爪小鍋冒菜另一款常見的重慶小食,將蔬菜和肉放入辣底料湯汁中燙熟,入面有豆皮、薯粉,少辣麻香非常惹味,而且鍋子有爐㷫住,更加有風味!🍢炭烤腿肉串雞腿肉非常嫩滑,燒烤醬汁帶甜幾好味🍢爆漿豆腐串這個出奇地好味,必試推介,豆腐外面炸得香脆,內裡質地絲滑,獨特風味難以抗拒!#遇見小麵 #重慶地道美食 #紅碗豌雜麵 #金碗酸辣粉 #黄埔美食 #抵食 #香港美食 #冒菜 #爆漿豆腐
作為黃埔之友,新開了內地網紅店「遇見小麵」又怎能錯過呢!

🍜紅碗豌雜麵

🍲虎皮鳳爪小鍋冒菜

🍢炭烤腿肉串
雞腿肉非常嫩滑,燒烤醬汁帶甜幾好味

🍢爆漿豆腐串

2024-08-22
Type of Meal
Dinner
2024-08-28 1121 views
這間位於紅磡新開的餐廳主打口味獨特的重慶小麵🍜餐廳光猛乾淨企理感覺幾開揚 除了午晚市套餐外仲有下午茶餐👍🏻食物飲品配搭好多 就算不吃辣的也有選擇 價錢亦好親民✨脆皮半只雞+大餃子+飲品秘制脆皮半隻雞先滷後炸🐔新鮮炸起熱辣辣 炸得皮脆肉嫩帶肉汁好入味🥟餃子夠大隻外皮煙煙韌韌餡料夠飽滿🧋飲品要了白玉厚椰乳 白玉似仙草滑嫩口感 椰香味濃郁好解辣✨蔥油拌麵+雞排+飲品蔥油拌麵不辣的🍜麵條粗身口感煙韌 不算太重口味要趁熱食 加入自助區的炸豌豆及酸辣豆角更惹味😬配上炸得酥脆不油膩的原味酥脆雞排 下午茶來講都幾豐富👍🏻飲品要了凍檸檬茶帶微甜 已經預設甜度🍋✨醬香滷牛肉小鍋冒菜冒菜一整鍋連熱爐上♨️要了滷牛肉加雞肉脆骨丸子 麻醬香辣口味 辣到可以選擇要了BB辣 味道鮮香麻辣好惹味😍配料豐富有魚片丸🍢金菇 豆皮🥬菜同有勁道的薯粉🥢📍遇見小麵 (紅磡)紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖

✨脆皮半只雞+大餃子+飲品

✨蔥油拌麵+雞排+飲品

✨醬香滷牛肉小鍋冒菜

📍遇見小麵 (紅磡)
紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖
Type of Meal
Tea
早前係深圳有食過既內地連鎖店—遇見小麵,記得佢好抵食,麵既味道都唔錯。原來最近係香港開左間分店係黃埔,今日經過見到新店即刻入去食。小鍋冒菜:天府鴨血小鍋冒菜(可加配擂椒/丸子/其他配料)小火鍋熱住食,入面有埋麵食,一個人份量剛好。依款有少少辣,濃味配上鴨血塊好正!必加擂椒及丸子配。D麵入晒湯底味再加埋擂椒,口感好過癮;丸子好彈牙。加配一杯檸檬茶(外賣杯上似足平時飲既手搖,酸酸地好開胃)超值下午茶(每日14:30-17:30)蔥油拌麵三件套-配脆鹽酥雞及飲品(可升級至白玉厚椰乳)蔥油拌麵底下好多汁,味濃份量亦足夠掛麵。麵質地軟身幾彈牙.脆鹽酥雞即炸好脆口,雞肉嫩滑.想增加味道可取蕃茄醬。蔥酥骨湯抄手+飲品(可升級至琥珀冰粉)蔥酥骨湯湯頭清甜,如果想食辣可選另一款湯底(老麻抄手)。抄手細細粒份量都多, 一啖湯配一粒抄手好好食。建議升級為琥珀冰粉,凍凍的味道甜甜很解暑.

小鍋冒菜:天府鴨血小鍋冒菜
(可加配擂椒/丸子/其他配料)

超值下午茶(每日14:30-17:30)
蔥油拌麵三件套-配脆鹽酥雞及飲品(可升級至白玉厚椰乳)
蔥酥骨湯抄手+飲品(可升級至琥珀冰粉)
建議升級為琥珀冰粉,凍凍的味道甜甜很解暑.
  • 天府鴨血小鍋冒菜
  • 蔥油拌麵
  • 蔥酥骨湯抄手
2024-10-14 0 views
今次去食咗內地過江龍遇見小麵,咁啱經同阿媽經過紅磡,所以試吓。叫咗兩個麵同兩個嘢飲。講下酸辣粉,呢碗係招牌菜,湯底酸辣適中幾開胃,辣味都勁。粉質地爽滑彈牙,唔會爛亦唔會過硬,吸收咗湯底嘅味道。跟住叫咗紅碗碗雜麵,呢碗麵拌上各式配料,每一口都有唔同嘅質感。配搭上濃郁嘅紅油醬汁,食落去幾正。麵條亦都煮得啱啱好,唔會過淋,整體味道非常豐富,但辣味比較勁。唔太能食辣嘅朋友可能要小心啲。至於飲品,叫咗白玉酸梅湯,呢款酸梅湯夠酸夠甜,非常解膩。另一杯白肉厚揶乳,椰香味非常濃郁,口感好似厚實版嘅椰子奶,呢杯唔會話好甜,冇嗰種糖精味,係幾推介。

酸辣粉
紅碗碗雜麵
酸辣粉
紅碗碗雜麵
2024-09-09 706 views
是日入黃埔梗係順便揾下野食啦😋下午茶時段都要等位🈵🈵🈵🤎番茄麵配脆皮半隻雞酸香番茄湯底🍅麵條彈牙🌀脆皮半隻雞🐔外皮金黃酥脆🔥肉質嫩滑勁Juicy~🤎酸辣粉配蔥油餅酸辣粉粉條滑嫩😋湯汁夠哂酸辣夠爽口👍🏻蔥油餅🫓外酥內韌✨蔥香四溢💨💨💨🤎蔥油拌麵配脆皮大餃子麵條掛滿住香蔥同醬油🥢香氣撲鼻💨脆皮大餃子🥟比一般餃子大~內饀好足料飽滿💥外皮金黃酥脆💥內餡多汁💦
是日入黃埔梗係順便揾下野食啦😋下午茶時段都要等位🈵🈵🈵

🤎番茄麵配脆皮半隻雞

🤎酸辣粉配蔥油餅

🤎蔥油拌麵配脆皮大餃子

2024-09-04 663 views
開始落雨嘅時候又肚餓 咁啱喺黃埔轉角位就見到有間遇見小麵🤩睇到餐牌都有好多選擇,連唔食辣嘅人士都照顧到真係好貼心🥲後尾先知原來佢係內地連鎖熱門餐飲品牌兼性價比好高嘅舖頭😋環境嚟講呢真係闊落又乾淨,啲位唔會好迫!最緊要我覺得佢嘅價錢真係好抵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物方面我就揀咗 -軟骨丸子番茄湯麵🍜蕃茄湯非常之濃郁,個面唔會太軟亦都唔會太硬~我最鍾意嘅都係佢個軟骨丸子🍡食落好彈牙😋-蔥酥骨湯抄手😍估唔到份量比想像中多!!湯底睇得出非常之清,飲落都好清甜,抄手有好多,做法都好傳統!食落的確啲餡係會少啲,啲皮比餛飩更加薄而潤滑,大小比餛飩更加小一d😋😋小食方面-鍋巴土豆🥔土豆外邊焦脆,入面好嫩,真係充滿薯仔味🥸仲可以選擇香辣椒麻或者番茄醬添🥫-原味酥脆雞扒🐓估唔到真係炸得好入味!又喺出邊脆卜卜,啲雞扒肉原汁原味😍-炭烤腿肉串 照燒味嘅兩串🍖鮮嫩既雞腿肉經過炭火烤熟,每串都充滿濃香炭味肉汁,有啲甜甜地咁😋腿肉鮮嫩多汁,真係啖啖肉啊飲品方面-白玉口椰乳🧡呢個真係非常之推介!!第一啖飲落嘅時候仲未意識到!!點知原來佢係有香好濃郁嘅椰子味🥥陣陣椰奶但又唔會有假甜的味👅配埋白玉真係有一個昇華
開始落雨嘅時候又肚餓 咁啱喺黃埔轉角位就見到有間遇見小麵🤩

食物方面我就揀咗

-軟骨丸子番茄湯麵🍜

-蔥酥骨湯抄手😍

小食方面
-鍋巴土豆🥔

-原味酥脆雞扒🐓
估唔到真係炸得好入味!又喺出邊脆卜卜,啲雞扒肉原汁原味😍

-炭烤腿肉串 照燒味嘅兩串🍖

飲品方面

-白玉口椰乳🧡
2024-09-02 500 views
依間麵店好抵食,50 蚊唔駛就可以食咁大碗飯 / 麵🤯🤯。酸菜滷肉飯好多滷肉,啲滷肉汁又多,用嚟撈飯一流🤗。啲滷肉汁唔會太鹹,幾惹味。番茄湯有好香濃番茄味😋😋。隻雞啲雞肉好滑嫩,唔會燒到好乾柴,雞皮都炸得好脆👍🏻。脆皮大餃子唔算好油膩,餡料多,每啖都食到啲餡料,漲卜卜嘅外型好吸引😍😍。蔥酥骨湯抄手都唔錯,估唔到依嗰價錢有咁多抄手,好似食極都唔完咁😌。仲有多款特色小食、甜品可以揀,味道都好好,CP 值超高!🍽酸菜滷肉飯: HK $38🍽️蔥酥骨湯抄手:HK $42🍽️脆皮半隻雞番茄湯麵:HK $49🍽️脆皮大餃子: HK $19🍽️炭燒腿肉串:HK $17🍽️琥珀冰粉:HK $18

仲有多款特色小食、甜品可以揀,味道都好好,CP 值超高!

🍽酸菜滷肉飯: HK $38
🍽️蔥酥骨湯抄手:HK $42
🍽️脆皮半隻雞番茄湯麵:HK $49
🍽️脆皮大餃子: HK $19
🍽️炭燒腿肉串:HK $17
🍽️琥珀冰粉:HK $18
2024-08-28 567 views
紅磡竟然俾我發現有川菜!金碗酸辣粉粉條彈牙爽口,加上精心調製的酸辣醬汁,酸香麻辣,回味無窮鍋巴土豆同樣出色!外酥內軟的薯仔淋上麻辣醬汁,一口咬落去實在過癮!環境方面,店鋪大且十分整潔舒適,服務人員也很親切熱情❤️價格上也相當合理,大多數單點菜品在50港幣左右,小食更加$20樓下!確實是一家性價比很高的川菜館😍下次黎紅磡,不妨黎呢間新開嘅川菜!推介遇見小麵📍紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖
紅磡竟然俾我發現有川菜!

下次黎紅磡,不妨黎呢間新開嘅川菜!推介

遇見小麵
📍紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖
  • 紅碗碗雜麵
遇見小麵係香港開咗分店,之前路過見到好多人排隊望望餐牌價錢都好抵食~就入去試下佢地嘅小鍋冒菜!見到小鍋冒菜約 40、50 蚊就食到,好抵食!揀咗醬香鹵牛肉小鍋冒菜同天府鴨血小鍋冒菜,份量都唔少,鐘意佢哋辣中帶麻~而且非常香~鴨血有餘香,嫩滑有嚼勁!而牛肉嚼勁十足且肉汁豐富!入面仲配有豆皮、薯粉等,用火爐 keep 住温度,好似打緊小火鍋😂套餐仲可以配飲品、冰粉等,冰粉好岩食完辣嘢食,解辣又解薯!而白玉厚椰乳椰味香濃,甜甜地,好好飲!
遇見小麵係香港開咗分店,之前路過見到好多人排隊

望望餐牌價錢都好抵食~就入去試下佢地嘅小鍋冒菜!

2024-08-19 665 views
✨️ 大大碗,滷肉醬汁濃郁。酸菜磨碎易食,味道不是太咸。✨️椰汁香滑,杯底有蒟蒻,有飽肚感。✨️ 經炸過丸子很惹味,共有六粒,麵條偏幼。有芫荽和菜作配菜,啱哂重口味人士。✨️晶盈剔透嘅冰粉很滑溜,不是很甜,食落透心涼。✨️[ 軟骨丸子小鍋冒菜] 連爐上枱,滾住鍋食,香噴噴,感覺十分 Chill,多款蔬菜在鍋子內,鍋底有兩款麵條 ~ 濶扁平麵條和透明圖形狀麵條 ,予人多樣口感!📍遇見小麵 (紅磡)紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下 G9 號舖#過江龍美食 #紅磡美食 #黃埔美食 #麵 #下午茶 #抵食 #香港美食

✨️[酸菜滷肉飯套餐]
大大碗,滷肉醬汁濃郁。酸菜磨碎易食,味道不是太咸。

✨️[白玉厚椰乳]
椰汁香滑,杯底有蒟蒻,有飽肚感。

✨️[軟骨丸子番茄湯麵套餐 ]

✨️[琥珀冰粉]
晶盈剔透嘅冰粉很滑溜,不是很甜,食落透心涼。

✨️[ 軟骨丸子小鍋冒菜]

📍遇見小麵 (紅磡)
紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下 G9 號舖

2024-08-19 677 views
呢間位於黃埔花園嘅麵店,主打川渝美食🔥。而且特別推薦呢度嘅下午茶餐,30幾蚊就食到超飽肚、份量超級足嘅麵食套餐🫶🏻。酸菜肥腸麵味道超級香濃,可以自選辣到,配埋香口嘅酸菜,同埋軟腍嘅肥腸,超級邪惡😍!蔥油拌麵嘅麵質彈牙,蔥油嘅味道好香口,而且唔會過鹹,仲可以去自助吧自己攞小菜同埋配料,撈埋一齊味道更加香濃🥰。撈麵配埋嘅原味酥脆雞扒,外皮香脆,肉質夠軟,好香口💖。炭燒腿肉串肉質都好嫩,燒烤醬汁味道甜甜香香✨。白玉酸梅湯味道酸甜開胃,白玉粒粒滑捋捋又夠爽口💗。凍白玉厚椰乳椰奶味香濃,而且甜香味道好夾又滑又有口感嘅白玉😋。💰酸菜肥腸麵($49)💰白玉酸梅湯($16)💰蔥油拌麵+原味酥脆雞扒+凍白玉厚椰乳 ($36)💰炭燒腿肉串($17)

炭燒腿肉串肉質都好嫩,燒烤醬汁味道甜甜香香✨。

💰酸菜肥腸麵($49)
💰白玉酸梅湯($16)
💰蔥油拌麵+原味酥脆雞扒+凍白玉厚椰乳 ($36)
💰炭燒腿肉串($17)
內地人氣連鎖店,食川菜風味麵食,登陸咗香港紅磡!佢哋除咗川辣口味嘅菜式,唔食得辣嘅朋友都有好多唔辣嘅選擇。平日放工時間食客都好多,証明都幾受歡迎!✰ 蔥酥骨湯抄手(免辣) $42⭐️▫️超好食推薦!抄手皮薄餡靚,咬落去有鮮肉碎同埋爽口彈牙嘅蝦肉。▫️鹵蛋+$5、軟骨丸子 +$8,加餸每樣都好抵食! 好豐富。▫️加埋特價小食炭燒腿肉串(2串)+$17,惹味。✰醬香鹵牛肉小鍋冒菜(醇厚骨湯)(不辣) $55▫️鹵牛肉、土豆、豆干、魚角、冬粉、時菜▫️連火爐上檯,熱住食好正。骨湯濃厚,如果冬天食仲正。▫️配白飯 +$5。🍹全部跟餐叫埋凍檸茶都係加$8💵2個人食,人均$75👍🏻

平日放工時間食客都好多,証明都幾受歡迎!

✰ 蔥酥骨湯抄手(免辣) $42⭐️
▫️加埋特價小食炭燒腿肉串(2串)+$17,惹味。

✰醬香鹵牛肉小鍋冒菜(醇厚骨湯)(不辣) $55
▫️鹵牛肉、土豆、豆干、魚角、冬粉、時菜
▫️連火爐上檯,熱住食好正。骨湯濃厚,如果冬天食仲正。
▫️配白飯 +$5。

🍹全部跟餐叫埋凍檸茶都係加$8

💵2個人食,人均$75👍🏻
2024-08-16 527 views
遇見小麵 (紅磡)紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖咁啱離開黃埔呢一區行AEON, 見到呢間遇見小面排晒長龍,原來好似係內地嘅過江龍連鎖餐廳,再加當日已經到咗黃昏時候,又未食飯決定喺度試吓呢間。呢度係自己用QR code落單,然後自己俾錢,其實都幾方便,價錢唔算貴,我叫咗軟骨丸子番茄湯麵套餐+酸菜鹵肉飯。性價比嚟講,我都唔算貴套餐都係$50 ,滷肉飯30幾蚊勁大碗,同埋有自助區可以自己添加豆角同埋炸黃豆,呢樣要俾個讚。味道我覺得唔差,蕃茄湯底都好好飲,味道濃淡適中,飲完唔會覺得好口乾。滷肉飯就覺得抵食,我好鍾意佢個酸菜,而且滷肉份量都好多,基本上每一啖飯都可以食到酸菜同埋滷肉飯,好易入口。總結嚟講,性價比唔錯,而且有飯又麵都幾多選擇,所以都好受歡迎。
遇見小麵 (紅磡)
紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖