2018-05-17 1436 views
經同事介紹,就來左旺角呢一間鐵板燒!呢到位置不大,全部都高枱!坐就有點不舒服!跟餐有湯的,還可以加$12有兩杯飲品我們就叫左個二人餐美國安格斯肉眼牛扒海鮮套餐$288紅芹炒帶子蝦仁海鮮都幾新鮮,蝦仁同帶子都好爽口惹味,都唔錯的加左$48鵝肝本身同老公都勁鐘意食,係吸引既當日的時菜,就是油麥菜都幾新鮮,同埋份量都幾多下!仲要每人一碟美國安格肉眼扒,牛肉味濃郁,燒得腍而入味,再配上蒜粒,很香口!香煎龍脷魚扒,好大塊,而且煎得好香,咬落去魚肉鬆軟
經同事介紹,就來左旺角呢一間鐵板燒!
呢到位置不大,全部都高枱!
坐就有點不舒服!

跟餐有湯的,還可以加$12有兩杯飲品

我們就叫左個二人餐
美國安格斯肉眼牛扒海鮮套餐$288

紅芹炒帶子蝦仁
海鮮都幾新鮮,蝦仁同帶子都好爽口惹味,
都唔錯的

加左$48
鵝肝
本身同老公都勁鐘意食,係吸引既

當日的時菜,就是油麥菜
都幾新鮮,同埋份量都幾多下!
仲要每人一碟

美國安格肉眼扒,牛肉味濃郁,
燒得腍而入味,再配上蒜粒,很香口!

香煎龍脷魚扒,好大塊,而且煎得好香,
咬落去魚肉鬆軟

2018-03-29 1456 views
其實我已經唔係第一次食架啦,好似已經第三次,呢度ge水準次次都保持得好好,決定要寫遍文表揚下佢!我每次黎都係揀逢一至四,六點後,因為佢有個好抵食ge二人餐$288,一個人就相對無咁抵$158。每個人都有一款肉、海鮮、小食同飲品,仲包埋時菜、餐湯同芝麻白飯。先黎ge係海帶蛋花餐湯,味道適中,熱辣辣,暖下個胃。而飲品方面就比較遜色,只有罐裝汽水,同一款指定特飲—蜂蜜綠茶,男友兩樣都麻麻之下揀左汽水,而我就揀左特飲,係正常幾好飲,但可能野食調味都好簡單,唔口渴,所以我係飲剩ge。第一個小食係我ge炒芽菜,有牛油香,咸咸地好夠味,有少少黑胡椒帶到芽菜ge甜,且好爽,份量不少,係正。呢個時候已送上白飯,上面有黑白芝麻,好香👍👍。之後都係我ge海鮮,炒魷魚圈配d蔬菜,一樣啦調味簡單,鹽同牛油帶翻海鮮ge原味,廚師永遠唔會過火,魷魚圈好彈,撈飯一流😭。之後就到我地ge肉類!我揀左+$15要羊柳,而男友就係牛肩扒,兩款肉都唔會太熟,尚淋有少許根,切細左一啖一舊好幸福🤤,好有牛味,可惜羊柳就普通左d,無左陣我喜愛ge蘇味☹️。上次我地就+$40要牛小排ge,係好食,但cp值唔夠高。上羊下牛。之後就到男友g

先黎ge係海帶蛋花餐湯,味道適中,熱辣辣,暖下個胃。

上羊下牛。

之後就到男友ge海鮮魚柳,都有成兩舊,呢個時候我已經飽飽地,要留肚食我ge油墨菜😂,所以食左半舊姐,普通。

再黎就係男友ge小食蝦仁炒蛋,賣相可能衰左少少,但!係不錯架,不會過火,蝦爽蛋滑。

最後係我地最愛ge時菜,每次都係油墨菜😂,份量不少,幾飽我地都食哂,好爽調味真係剛剛好,完美結束。

次次都遇著質素好ge廚師,太感動。
2018-03-26
$150 (Dinner)
2018-02-06 1149 views
十二點旺角好多人,food court入面呢度有自己位,所以就即刻入去食。lunch set由$59-92不等,另有$158的二人餐叫左B餐,黑椒牛肉片加左個蔥花炒蛋師傅即席表演個餐本身已經包左湯,飯,菜,蝦仁蛋湯好清,感覺健康個菜比較油,蝦仁蛋幾滑,食過唔夠喉所以加左個炒蛋牛肉片份量以一個人黎講都幾足夠,黑椒汁好濃但黑椒味唔太夠,而牛肉既味都唔夠出,整體感覺麻麻。呢個炒蛋仲好食過個炒牛肉,又香又滑,半流的狀態,食多兩碟都仲得!有冇呢個餐咖?!

lunch set由$59-92不等,另有$158的二人餐

叫左B餐,黑椒牛肉片加左個蔥花炒蛋

師傅即席表演

個餐本身已經包左湯,飯,菜,蝦仁蛋

湯好清,感覺健康

個菜比較油,蝦仁蛋幾滑,食過唔夠喉所以加左個炒蛋

蔥花炒蛋

蔥花炒蛋
行街行到攰會地,去到旺角Moko,又未夠鐘睇戲。入咗間food court嘅餐廳食飯。餐廳雖然係鐵板料理,但係應該係來自台灣。雖然係foodcourt,但係呢間餐廳有三大塊鐵板,比廚師煮嘢食。我哋坐低叫左幾度菜式,一個套餐, 加一個菜脯煎蛋,之後乖乖地坐低,一邊欣賞廚師煮嘢食,一邊期待有得食。第一道上碟嘅係炒油麥菜,落單之後,唔使5分鐘就有得食。火候啱啱好,炒出嚟嘅時候已經有一陣陣香味。白飯都係超級可愛之後再出嚟嘅係,菜脯煎蛋。未寫第一道菜之前,入嚟的時候,已經見到有好多客人點做。所以非常期待,當然味道都係好好之後上菜嘅係炒香菇牛肉片魷魚圈帶子,不過上碟嘅時候,我哋已經忍唔住食咗,所以有啲凌亂。最後係香煎魚柳。另外叫咗杯嘢飲,兩個人買單居然唔使200!總括來說,味道在foodcourt來說,絕對是優質。而且唔係太貴嘅價錢,可以食到鐵板燒。最後值得一讚嘅係,我哋親眼睇住鐵板燒嘅師傅,每次整完,都會好用心機花10分鐘去清潔鐵板。見到廚師咁有心機清潔廚具,所以我哋都食得好放心。

白飯都係超級可愛

之後上菜嘅係炒香菇

牛肉片

最後係香煎魚柳。

2017-11-16 942 views
去到Moko 找野食,係food court 行了一轉,也沒心水,最後看到這件鐵板燒餐廳,是平平地就入去一試。叫了一個二人餐,有牛、雞、海鮮及大量的菜,包一罐可樂或一樽水。今天的牛肉燒得比較耐,有點過熟,要考下牙力!😂而雞肉相對好味,不過我最愛嘅反而係啲海鮮,特別係佢嗰啲甜甜酸酸,又帶一點微辣的醬汁,我覺得好鮮味。👍🏼👍🏼餐廳嘅環境亦都不錯,裏面其實只有兩張大嘅鐵板元枱,我估整體只可以坐30位人客,即叫即燒,熱辣辣,是一個好的選擇。

2017-07-25 1479 views
正值八號風球,見雨勢不大出外搵食。嚟到MOKO,部份餐廳冇開,FOOD COURT見到鐵板燒竟然唔駛排隊,即刻入黎食。套餐都幾抵食:我哋點左一份椒鹽豆腐$25同二人餐$168(F.牛肩扒拼雞扒套餐)。椒鹽豆腐$25,都夠晒濃味。本來一舊豆腐幾蚊雞,極普通材料,但睇住即煮即食, 特別開心同好食。跟餐有飯、湯同飲品:炒油麥菜,好爽口甜酸元貝拼蝦仁,份量都唔細,酸酸甜甜好開胃塔香雞扒,好多汁,仲落左八里香,真係特別惹味牛肩扒有蒜頭味,牛肉質感唔錯,入口無渣。 整體嚟講,幾好食。一人百幾蚊食鐵板燒算係好抵食~

套餐都幾抵食:

跟餐有飯、湯同飲品:

炒油麥菜,好爽口

甜酸元貝拼蝦仁,份量都唔細,酸酸甜甜好開胃

塔香雞扒,好多汁,仲落左八里香,真係特別惹味

牛肩扒有蒜頭味,牛肉質感唔錯,入口無渣。

整體嚟講,幾好食。一人百幾蚊食鐵板燒算係好抵食~
2017-07-23
Lunch
2017-07-11 883 views
牛肉本身唔靚,食落有'渣'D蝦好木,冇哂蝦嘅鮮味雞肉雪藏味重到用酒都蓋唔過但都有值得讚嘅地方時菜炒得唔錯,唔會太老同蔥花炒蛋值得一讚仲有扇貝都抵讚另外服務員態度少劣
牛肉本身唔靚,食落有'渣'

D蝦好木,冇哂蝦嘅鮮味

雞肉雪藏味重到用酒都蓋唔過

但都有值得讚嘅地方

時菜炒得唔錯,唔會太老

同蔥花炒蛋值得一讚

仲有扇貝都抵讚

另外服務員態度少劣
  • 蔥花炒蛋
  • 炒雜菜
2017-06-20 860 views
尋日同屋企人嚟食lunch,平時行過聞到都好香,不過好多人,所以一直都冇試,而尋日因為時間早,終於可以試下😄😄😄入座後,見到餐牌花多眼亂,有好幾個套餐,樣樣都好吸引,最後選擇左一個二人餐,有安格斯牛柳,有龍脷,有西芹炒蝦仁鮮魷之前曾響東涌食過一次鐵板燒,估唔到今日會再有機會食,反而屋企人係第一次食,所以感覺好新鮮😎😎首先一上枱嘅係湯,之後就係廚師炒菜:好香,好有蒜味,菜好爽口,之後就會奉上白飯,飯面會有啲芝麻,好香口然後就係牛柳,:一入口好滑,而且好有口味,好多肉汁,宜家諗返都流晒口水😙😙😙之後就係西芹炒蝦仁鮮魷:熱辣辣,一炒起就食,好香好惹味,不過差唔多食到底,就開始辣😆😆,所以最後果啲比左屋企人食最後係煎龍脷:雖然好香口,不過個人認為乾身左小小,不過都係好味嘅🤓🤓🤓我地兩人都加左杯冬瓜茶,走冰,唔太甜,幾好應該短期內會再光顧🖒🖒🖒**由於掛住食同望住靚仔廚師,所以唔記得影多啲相😂😂😂😂
我地兩人都加左杯冬瓜茶,走冰,唔太甜,幾好
應該短期內會再光顧🖒🖒🖒
**由於掛住食同望住靚仔廚師,所以唔記得影多啲相😂😂😂😂
安格斯牛柳
2017-06-19
$144 (Lunch)
安格斯牛柳
  • 冬瓜茶
  • 炒雜菜
2017-06-08 4236 views
上個月相約左兩位姐妹到旺角見面,順道一齊午餐聚下舊!不過個刻大家都無咩特別想食,於是便到商場內的foodcourt逛逛再作選擇。行到呢度見到有鐵板燒啵,仲要有set都幾抵食咁啵最後我地點左個二人餐(羊柳拼雞扒),再另點一份牛肩扒同鵝肝,三個人share黎食先黎既係跟餐既白飯同海帶湯睇住姐姐係我地面前即煎即炒我地既食物真係會令人有種莫名既興奮個油麥菜都幾新鮮,但有點偏油而個蝦仁炒蛋份量都幾多,如果個蛋可以炒得滑身啲就好啦而個羊同牛都唔錯,正常水準個雞扒就真係唔合格,太乾啦而個鵝肝就......大家有眼所見,油到.....只能夠講,呢HKd$46真心唔值得加飲品就正正常常啦,無咩特別整體黎講,服務都幾好,而食物水準就一般啦。但價錢夠貼低,人均一百蚊已經食到好飽,平平地就可以睇住師傅即場整食物,食返個平民鐵板燒咁啦
上個月相約左兩位姐妹到旺角見面,順道一齊午餐聚下舊!

行到呢度見到有鐵板燒啵,仲要有set都幾抵食咁啵

先黎既係跟餐既白飯同海帶湯

個油麥菜都幾新鮮,但有點偏油

而個蝦仁炒蛋份量都幾多,如果個蛋可以炒得滑身啲就好啦

而個羊同牛都唔錯,正常水準

個雞扒就真係唔合格,太乾啦

而個鵝肝就......
大家有眼所見,油到.....
只能夠講,呢HKd$46真心唔值得加

飲品就正正常常啦,無咩特別

整體黎講,服務都幾好,而食物水準就一般啦。
2017-05-04
$100 (Lunch)
2017-06-06 634 views
平時d food court 都總會有間鐵板燒,今次就試下Moko呢間,叫左個2人餐($288),upgrade左3款野食,連加一每人平均$200,鐵板燒黎講唔算特別貴🙈🍴肉可選2款🍴⭕️鐵板羊柳(+$15)肉質鬆軟,調味唔會太咸,可惜唔夠羊味😭⭕️澳洲和牛(+$50)份量多過羊,我唔太食牛但男朋友滿意的🍴海鮮可選2款🍴⭕️牛油汁三文肉扒份量唔大,但冇腥味,煎到脆邊,有好香既油香味,必食!❌鐵板半殻扇貝 (+$15)燒得過火,但食得出鮮味🍴小食可選2款🍴❌❌鐵板燒豆腐麻麻地,好乾,冇味😳👎🏻⭕️蔥花蝦仁炒蛋十級推介!蛋好滑,配上蔥同份量十足既蝦仁用黎送飯一流!一定要點!😤😤😤跟餐仲有2款野飲,湯,飯同炒清菜。❌👎🏻湯好重味精整體黎講,幾好味幾抵食😈😈😈會翻黎再食!

🍴肉可選2款🍴
⭕️鐵板羊柳(+$15)
肉質鬆軟,調味唔會太咸,可惜唔夠羊味😭

⭕️澳洲和牛(+$50)
份量多過羊,我唔太食牛但男朋友滿意的

🍴海鮮可選2款🍴
⭕️牛油汁三文肉扒
份量唔大,但冇腥味,煎到脆邊,有好香既油香味,必食!

❌鐵板半殻扇貝 (+$15)
燒得過火,但食得出鮮味

🍴小食可選2款🍴
❌❌鐵板燒豆腐
麻麻地,好乾,冇味😳👎🏻

⭕️蔥花蝦仁炒蛋

跟餐仲有2款野飲,湯,飯同炒清菜。❌👎🏻湯好重味精

整體黎講,幾好味幾抵食😈😈😈會翻黎再食!
2017-06-02
2017-01-10 1812 views
同朋友行moko行到咁上下就搵野食,見到有鐵板燒又未食過所以就入左去試入到去揀左個二人套餐$288肉類我地就揀左牛同羊,海鮮就揀左小元貝同三文魚扒,小食方面就揀左蝦仁炒蛋同炒芽菜本人覺得炒芽菜最好食除左揀肉類海鮮小食同飲品,套餐會跟個飯同湯,保證你飽一路食一睇住佢煮佢煮好放係個鐵板上面所以會keep住熱整體而言$288可以食到咁多野真係好抵質素又唔太差值得一試

入到去揀左個二人套餐$288

本人覺得炒芽菜最好食
除左揀肉類海鮮小食同飲品,套餐會跟個飯同湯,保證你飽
一路食一睇住佢煮
佢煮好放係個鐵板上面所以會keep住熱
整體而言$288可以食到咁多野真係好抵

質素又唔太差值得一試
2017-01-05
$150 (Dinner)
2016-11-06 2316 views
每次來旺角新世紀廣場,都會去food court大食代逛逛,經常被一間餐廳的鐵板燒香味吸引,今晚終於約另一半來試試這裡的二人套餐餐廳有兩個好大的U型鐵板枱, 差不多已全坐客人,一位廚師會在鐵板枱燒烤好食物分配給客人,當然可欣賞到廚師的廚藝呢見很多人都點海陸空二人套餐,$258又尚算經濟,還有飯湯炒菜附送, 我們決定試試食物會放在面前的保温紙上,先上炒菜心開一開胃, 味道跟平時的炒菜心不同, 在鐵板上吃到的是另一番風味, 不只是炒菜的味道,亦有燒烤的味道,吃起來又不會覺得乾身自己也喜歡吃燒魷魚,感覺上這裡已做得很不錯, 因為有些地方調味太濃, 影響魷魚本身味道,而這裡是恰到好處,入味而調味不太濃烈還有中蝦, 十分香囗, 值得給個的是蝦殼已為客人先脫出,魚柳也相當不錯, 上面有黑椒粒,吃起來十分十分野味主菜有雞柳,肉食是我倆至愛,不出所料, 烤肉更能表現廚師的廚藝,雞柳吃得出烤得剛好,不會有over done感覺,配汁有少許辣味,很開胃, 餸飯絕配另一主菜是牛柳粒, 通常吃鐵板燒都一定有的, 想提及的是蒜片,個人覺得一粒蒜片跟一粒牛柳粒一起吃是最適合的, 因為蒜片其實是牛柳一個很好的pa
還有中蝦, 十分香囗, 值得給個
另一主菜是牛柳粒, 通常吃鐵板燒都一定有的, 想提及的是蒜片,個人覺得一粒蒜片跟一粒牛柳粒一起吃是最適合的, 因為蒜片其實是牛柳一個很好的partner, 真心給個

終於吃完這頓期待已久的鐵板料理,雖然在food court的一處, 但非常有風味, 四個字來形容 "價廉物味", 還會再來呀
2016-11-04
$140 (Dinner)
2016-10-11 1611 views
又黎食晚飯。午餐係抵食好多,但晚餐又想食,又黎了~套餐有飯有湯有鐵板時菜。鐵板牛肩扒套餐$92,好多時都點呢個餐,因為個牛扒好好食,有牛味,肉質口感又好。檸汁煎草蝦套餐$79,蝦好入味,都幾大隻,爽口彈牙,最窩心係蝦肉位剝晒蝦殼,唔駛自己剝埋單要加一,幾十蚊一個晚餐,都唔錯丫~
又黎食晚飯。午餐係抵食好多,但晚餐又想食,又黎了~
套餐有飯有湯有鐵板時菜。
埋單要加一,幾十蚊一個晚餐,都唔錯丫~
2016-08-30
Dinner
2016-10-03 1301 views
黎到food court搵食,行左個圈都冇心水。經過呢度,聽到叮叮聲(鐵板燒個剷既敲擊聲),即刻被吸引。排隊等左二十五分鐘先有位。原來有提供午市套餐,呢個係假日套餐menu,平日唔通仲平?! 好抵喎有飯有湯有汽水,湯有點咸。葱花炒蛋,平時單點要$18,好好食,雖然只係炒雞蛋,但真係好食雜菜,食人係油麥菜,仲好,好多一大碟芽菜,紅芹蝦仁,蝦仁好爽口:C.塔香雞扒,個調味好特別,唔識形容,總之好食。但都幾濃味~E.牛肩胛扒,好好食,好有牛味,而啲質感好好,冇醃到連肉質都變晒質,大讚原來呢度有午餐,比夜晚啲餐抵左,又多左汽水、蝦仁、炒蛋,個人認為真係好抵食,會啲多黎食。不過鐵板成日都會用上大量調味料,食完係會好口渴的。
有飯有湯有汽水,湯有點咸。
雜菜,食人係油麥菜,仲好,好多一大碟芽菜,
紅芹蝦仁,蝦仁好爽口:
2016-08-07
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
Lunch
2016-01-29 2729 views
是晚跟朋友看戲,當然前戲就係食飯喇咁係moko睇戲就緊係喺返moko食啦諗黎諗去 都係food court好能夠迎合每位口味朋友見未吃過這裡的鐵板燒,特意登門造訪由於友人跟我所愛嘅肉都5同,佢中意食牛,我中意食魚,於是就叫咗以下那個~海陸空二人套餐+炒雜菌 ~$300呢款套餐迎合我倆口味,有牛柳、牛舌、雞扒、魚柳、魷魚等等…另外再加多個炒雜菌,健康少少嘛咁我地可以食到自己中意嘅野講下個炒菜炒雜菌先,炒菜方面做得5錯,炒得5會好耐,令水份不易流失,做keep住個新鮮、爽脆,菜青味仲喺度炒雜菌亦不錯,燒烘炒過後,加上盬和胡椒,菇味突出,吃落咸香的,拌飯一流!其後廚師都煎好了肉類及魚類~先吃了魷魚,咬落好軟熟,又彈牙,食落好有蛋白質味哈哈。其實即係魷魚味HAHA 新鮮每一天跟住吃了龍脷柳燒,金黃色沾上白白的魚肉上,盬味激起了魚肉的鮮香,每一口都係幸福其實佢地嘅白飯都做得5錯,粒粒分明,加上點芝麻做點綴,吃落甘香而朋友的牛柳及牛舌我也吃了一口,不錯呀肉汁豐富,咬落啖啖肉香從牙縫流出,加上白飯吸收哂肉汁!好好味同好有油肉香 後記:鐵板燒除了滿足到味覺,仲有嗅覺同視覺,其實聽覺都有嫁聽住D煎油聲感
是晚跟朋友看戲,當然前戲就係食飯喇

咁係moko睇戲就緊係喺返moko食啦

諗黎諗去 都係food court好
能夠迎合每位口味

朋友見未吃過這裡的鐵板燒,特意登門造訪

由於友人跟我所愛嘅肉都5同,佢中意食牛,我中意食魚,
於是就叫咗以下那個~
海陸空二人套餐+炒雜菌 ~$300
呢款套餐迎合我倆口味,有牛柳、牛舌、雞扒、魚柳、魷魚等等…
另外再加多個炒雜菌,健康少少嘛
咁我地可以食到自己中意嘅野

講下個炒菜炒雜菌先,炒菜方面做得5錯,炒得5會好耐,
令水份不易流失,做keep住個新鮮、爽脆,菜青味仲喺度

炒雜菌亦不錯,燒烘炒過後,加上盬和胡椒,菇味突出,
吃落咸香的,拌飯一流!

其後廚師都煎好了肉類及魚類~
先吃了魷魚,咬落好軟熟,又彈牙,食落好有蛋白質味哈哈。
其實即係魷魚味HAHA
新鮮每一天

跟住吃了龍脷柳燒,金黃色沾上白白的魚肉上,
盬味激起了魚肉的鮮香,每一口都係幸福

其實佢地嘅白飯都做得5錯,粒粒分明,加上點芝麻做點綴,
吃落甘香

而朋友的牛柳及牛舌我也吃了一口,不錯呀

肉汁豐富,咬落啖啖肉香從牙縫流出,加上白飯吸收哂肉汁!
好好味同好有油肉香

後記:鐵板燒除了滿足到味覺,仲有嗅覺同視覺,其實聽覺都有嫁
聽住D煎油聲感情好興奮,好似就放得入口,美味從所有感覺接收
2016-01-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 鐵板魚柳
  • 炒雜菌