Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2025-03-28 307 views
國內朋友來港幾日 佢好鍾意飲啤酒 就介紹帶佢去旺角呢間樓上舖 食韓國炸雞一齊暢飲🔸 驚喜二重奏   $258真係有驚喜,點只有正宗韓國炸雞,呢嗰餐仲有石板燒牛扒。 燒牛肉上枱係半生熟嘅,放喺一塊燒得好熱嘅石板上面,啲牛扒油脂仲係霹靂啪響,好香牛味。如果想個牛扒嫩啲食,建議就馬上開動喇,因為塊石板真係好熱,如果一放耐咗,塊石板就會將啲牛肉灸到熟曬, 佢有個鉗畀你可以將啲牛扒翻嚟翻去,要那邊更熟都可以。 牛扒質素相當高級,好嫩口。餐盤嘅另一邊就係炸雞,係原味嘅,有四大枚,基本上就係半隻雞,有齊雞胸、雞膇、上髀肉同全隻雞翼,個雞髀就特別好食,咬落外面脆脆地,裏面雞肉係仍然好嫩滑嘅,韓國炸雞真係名不虛傳,因為佢外面嘅炸粉好有味,但係唔會好厚,薄薄地唔會蓋過雞皮,炸雞嘅火喉控制得相當好, 雞肉係完全熟曬嘅,但係又唔會太柴。味道:8/10性價比:8/10🔸半半炸雞   $208半味炸雞係要咗一半係【大邱辣醬】,一半係【黃金蒜香】大邱辣醬係甜辣味嘅,濃濃甜蜜味食落係比較辣,食得辣才能選這個【大邱】,因為您會發覺越食越辣。黃金蒜香就似蒜香雞,但有別於一般炸雞,這家店無用粉槳厚厚包住雞件,而係腌透雞肉在

🔸 驚喜二重奏   $258
味道:8/10
性價比:8/10

🔸半半炸雞   $208
半味炸雞係要咗一半係【大邱辣醬】,一半係【黃金蒜香】
黃金蒜香就似蒜香雞,但有別於一般炸雞,這家店無用粉槳厚厚包住雞件,而係腌透雞肉在加熱前才人手撲上秘製乾粉,令到炸出嚟嘅炸雞乾身鬆脆,炸雞面頭有一片片嘅炸蒜,較重口味😚
基本上每樣都係四枚,有齊雞髀、雞翼、雞胸同上髀肉,半半加埋就係一整隻雞,食得好滿足。
伴碟係用咗好多炸番薯條,都幾甜幾香。
味道:8/10
性價比:7/10

🔸夏威夷阿努哈   $218
呢嗰竟係有多種口味嘅併盤,有炸雞膇、6大隻炸蝦、5個炸洋蔥圈,仲有伴菜玉米、炸蕃薯,品種豐富,口味各有不同,炸蝦超香口,蘸上特式韓國沙律醬,更加惹味😚炸洋蔥圈口感鬆脆,我個人就特別中意食餐廳送嘅酸菜,係白蘿蔔粒,十分清爽,酸酸哋好配炸雞一齊食。
味道:7/10
性價比:8/10
▪️
🔹環境:餐廳卡座十分闊偌,窗邊位置仲可以居高臨下望到旺角街景,最啱喺旺角shopping攰咗就上嚟飲啤食炸雞補充能量再shopping過,所以在場都好多年青朋友🤪

$488 (Dinner)
  • 半半炸雞
2025-03-28 305 views
今日就同朋友去左Yadllie Plate 食飯餐廳以木系裝修, 環境舒適半半炸雞有骨嘅炸雞,外皮煎得香脆, 肉質鮮嫩多汁,蜜味乳酪粉, 撒左一層乳酪粉, 味道鹹甜鹹甜黃金蒜香, 蒜香味濃郁紫菜手抓飯用手將紫菜碎同蟹籽撈勻, 再搓成波波, 好香麻油味火灸牛店員用火炙微微烤香牛肉,加上生蒜獨特的香味,肉質腍身, 豐富多汁芝士蟹籽蛋捲蛋捲嫩滑, 中間夾住大量蟹籽, 仲可以拉絲八爪魚煎餅餡料豐富, 煎得好香脆, 中間夾住既八爪魚彈牙爽口檸檬雞肉沙律配料豐富,加上酸甜檸檬汁, 開胃清新蜜瓜雪冰雪冰入口即溶, 配撘蜜瓜肉同蜜瓜雪條,味道清香芋頭沙冰沙冰幼滑,香芋味濃郁薑茶用咗大量薑沖泡, 夠唒滋潤

今日就同朋友去左Yadllie Plate 食飯
餐廳以木系裝修, 環境舒適

半半炸雞
有骨嘅炸雞,外皮煎得香脆, 肉質鮮嫩多汁,
蜜味乳酪粉, 撒左一層乳酪粉, 味道鹹甜鹹甜
黃金蒜香, 蒜香味濃郁

紫菜手抓飯
用手將紫菜碎同蟹籽撈勻, 再搓成波波, 好香麻油味

芝士蟹籽蛋捲
蛋捲嫩滑, 中間夾住大量蟹籽, 仲可以拉絲

八爪魚煎餅
餡料豐富, 煎得好香脆, 中間夾住既八爪魚彈牙爽口

檸檬雞肉沙律
配料豐富,加上酸甜檸檬汁, 開胃清新

蜜瓜雪冰
雪冰入口即溶, 配撘蜜瓜肉同蜜瓜雪條,味道清香

芋頭沙冰
沙冰幼滑,香芋味濃郁

薑茶
用咗大量薑沖泡, 夠唒滋潤
  • 半半炸雞
2025-03-27 418 views
見這間餐廳有很多好評,上到去,發覺餐廳很大,坐得舒舒服。食物整體也很好吃,服務也不錯,。吃了幾款大家都在推介的食物。驚喜二重奏可以滿足又想食牛又想食雞的我們,有一件牛扒,上枱的時候大約三成熟,可以自己用熱石控制想吃的生熟程度。韓式牛肉蛋捲外層的蛋很滑,裏面有牛肉之餘仲有可以拉絲的芝士。味道調教得很好,推介。鮮蝦沙律蝦很新鮮,不似一般般的雪藏下,而且是有蝦味的,肉質很實在,似是鮮蝦,沙律汁是甜甜。火炙牛牛肉上枱由職員會現場用火槍火炙,再配上洋蔥韭菜蒜片一起吃,很香口,juicy。蘋果清河有氣清酒淡淡的生果香氣,微甜,比起一般韓國燒酒更清新,酒精度不算高只有7%,很適合女孩子。
見這間餐廳有很多好評,上到去,發覺餐廳很大,坐得舒舒服。
食物整體也很好吃,服務也不錯,。

吃了幾款大家都在推介的食物。

鮮蝦沙律

火炙牛

蘋果清河有氣清酒
2025-03-24 673 views
驚喜二重奏二重奏除左有紐西蘭熱石牛扒,仲有炸雞,好豐富~份牛扒幾juicy,點埋個靈魂醬汁食更好食~炸雞都好出色,外層炸到好脆,d肉好嫩滑,而且醃到好入味!另外仲有個沙律,可以中和一下油膩感,平衡得唔錯👍🏻紫菜手抓飯只要將飯,紫菜,蟹籽同芝麻撈好再手握成飯團,就可以開動!可以叫店員幫手或者自己整,我們當然自己玩~d材料好香,而且口感好正,好岩幾個fd一齊整魚介湯鍋好大份既湯鍋~湯鍋有好多款魚介同配料,包括魚蛋、魚片、魚餅、白蘿蔔、金菇、鮮冬菇、雞蛋等,而且成個鍋上,幾有韓國街頭小食feel~農家鮮泡菜酸酸辣辣嘅農家鮮泡菜,可以用黎減低解油膩感~而且份量好多蜂蜜米酒加左蜂蜜嘅米酒,酒味唔會好勁,容易入口,幾啱女仔飲

農家鮮泡菜
酸酸辣辣嘅農家鮮泡菜,可以用黎減低解油膩感~而且份量好多

蜂蜜米酒
加左蜂蜜嘅米酒,酒味唔會好勁,容易入口,幾啱女仔飲

蜂蜜米酒
白切五花腩$288肥瘦比例啱啱好嘅五花腩配搭新鮮嘅生菜真係冇得頂😆配搭特製醬汁真係越食越惹味😃最正嘅係可以任添加生菜🥬減去本身豬肉嘅肥膩感😀真係有一種舌尖上去韓國嘅感覺芝士蟹籽蛋捲$128蟹籽多到滿瀉出嚟😀雞蛋同埋芝士係完美嘅配搭🤩幾好食烤牛肉水冷麵$128好鍾意佢個牛肉有特別烤過😆所以有淡淡的焦香味😂配搭冷麵少少辣🤩唔錯蘋果肉桂水果茶$48 & 洛神花茶$42蘋果水果茶係聖誕期間限定😝個樣都好聖誕😗勁香蘋果同埋肉桂味😉另外洛神花茶加咗少少柚子蜜😋所以更加養生-
白切五花腩$288

芝士蟹籽蛋捲$128
蟹籽多到滿瀉出嚟😀雞蛋同埋芝士係完美嘅配搭🤩幾好食

烤牛肉水冷麵$128

蘋果肉桂水果茶$48 & 洛神花茶$42
Dining Offer
Tasting Event
2025-03-18 410 views
今次食呢間餐廳,係嚟自韓國知名炸雞餐廳,世界各地嘅分店加埋已經超過50間。餐廳自己研發咗一套與眾不同的”浸泡醃製法”,令到佢哋嘅炸雞比其他餐廳更健康。😍**半半炸雞**一碟炸雞分成兩邊,一邊係蜜糖乳酪粉味,另一邊係黃金蒜香味,可以一次過滿足兩個願望。蜜糖乳酪粉味,甜甜哋帶少少酸味,完全唔會膩。蜜糖乳酪粉嘅味道好特別,好夾炸雞。黃金蒜香味個蒜香味超級濃郁,鹹香惹味,兩款味道都好出色,各有千秋。🐔**魚介湯鍋**呢個湯底好鮮甜,充滿海鮮嘅鮮味。湯底入面有好多魚糕同魚餅,份量都好多。仲有好多蔬菜,例如白菜、白蘿蔔等等,吸晒湯底嘅精華,好好味。成個湯鍋暖笠笠,好適合冬天食呀。🐟**韓式牛肉蛋捲**呢個蛋捲入面嘅牛肉好多汁,而且調味恰到好處,唔會太鹹,配埋醬汁一流。蛋捲嘅口感好滑嫩,牛肉嘅味道又好香濃,簡直係完美嘅組合。🥚🍳**紫菜手抓飯**呢個紫菜飯好特別,係撈埋蟹籽、紫菜同飯,再用手做成飯團。紫菜嘅味道好香,飯粒粒粒分明,口感軟糯,而且唔會太乾身。😋**烤牛肉水冷麵**呢個水冷麵嘅湯底好清爽,酸酸甜甜嘅,好開胃。麵條彈牙爽口,烤牛肉好嫩滑,而且帶有少少焦香。🥰**夕陽微醺**呢杯特飲係芒果及

**半半炸雞**

**魚介湯鍋**

**韓式牛肉蛋捲**

**紫菜手抓飯**

**烤牛肉水冷麵**

**夕陽微醺**
呢杯特飲係芒果及菠蘿果汁混合韓國燒酒,好似日落嘅顏色一樣。味道酸酸甜甜,好清新。燒酒嘅酒味唔會太濃,啱晒唔太飲得酒嘅朋友。🍹
環境 🏢一走進 Yadllie Plate,就像進入了一個現代藝術展!✨ 裝潢時尚又帶點工業風,燈光柔和,讓人感到無比放鬆。從旺角地鐵站E出口走過來超方便,或者油麻地A2出口 幾分鐘就到,真是懶人福音!🚶‍♂️💨上菜速度 ⏱️絕對唔會等太耐!點完菜後,熱騰騰的美食立刻就來了,簡直像魔法一樣!✨🍽️食品評價 🍗🍧- 醬油無骨炸雞:這炸雞簡直是我的心頭好!外皮酥脆,肉質鮮嫩,口感一流!搭配清爽的泡菜和薯條,酸酸的檸檬片更是為這道菜加分,讓人忍不住想再來一份!😍🍋- 芒果冰沙:這道芒果冰沙就像夏天的清涼海灘!🏖️🍧 芒果新鮮多汁,冰雪綿密,淋上香滑的奶油,真的是每一口都讓人想要大喊「太好吃了!」😋💖 總結 🌈Yadllie Plate 絕對是一個值得光顧的地方!不僅環境優雅,服務迅速,菜品又美味,讓你每一次的用餐都充滿驚喜!快約好友一起來吧!🎉🥳

環境 🏢

上菜速度 ⏱️

食品評價 🍗🍧

總結 🌈
2025-03-04
  • 芒果雪冰
2025-03-15 765 views
今日跟🐧🐧 朋友仔黎到旺角,試下依間勁高質嘅韓國菜🥰 餐廳人氣爆棚,枱枱都坐滿客,超級旺場😆 內裡座位寬闊舒適😍 裝修帶有滿滿嘅韓風,氣氛一流👍 玫瑰牛肉炒年糕連熱鍋送上,熱騰騰香噴噴,超級吸引🤤 內裡裝滿各式年糕,再搭上邪惡嘅玫瑰醬以及大量牛肉,食落味道濃厚中帶有微微辣😋 令人回味無窮❤️ 韓式牛肉蛋捲令人好驚喜✅ 香滑嫩口嘅蛋捲內,填滿惹味濃郁嘅牛肉片🤤 食落滿滿嘅蛋香中帶有牛肉嘅馥郁👍 滋味滿分之作❤️ 夏威夷阿努哈拼盤又大份又豐富😎 內含炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈同埋粟米🤭 啱曬有選擇困難症嘅朋友仔☺️ 🐧 最鐘意佢哋嘅炸雞😋 炸得雞皮酥脆,內裡雞肉嫩滑無比,極之高質😘 有興趣可以試下孩子的浪漫😝 當中嘅炸芝士波勁正勁好味✅ 濃厚但不會太膩,絕對值得一試👍 甜品㨂咗佢哋出曬名嘅雪冰🤗 選了朱古力味🤭 雪冰堆得山一樣高,勁壯觀超吸引😆 雪冰內夾雜脆卜卜嘅朱古力格格脆,口感滋味無與倫比😎 飲品必試大大壺嘅日落流金🤩 幾個人share 飲都仲得😆 入口果香出眾,酸酸甜甜,開胃又清新🥰 好正喲👍
玫瑰牛肉炒年糕

玫瑰牛肉炒年糕
夏威夷阿努哈
孩子的浪漫
日落流金
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Yadllie Plate.抵食炸雞大滿足!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 朋友講起想食炸雞,我同朋友即時想到Yadllie Plate!呢間餐廳主打韓式炸雞同埋多款韓式料理,價錢合理之餘,份量仲好足料,絕對係一班朋友聚餐嘅好選擇!尤其係佢哋嘅炸雞,真係抵食又好食,食完仲想encore! 1. 紫菜手抓飯一上枱就見到個紫菜手抓飯擺得好精緻,紫菜碎、芝麻、蘿蔔絲同埋飯撈埋一齊,店員或自己動手撈勻來食,感覺好過癮!飯粒軟硬適中,紫菜香氣撲鼻,加埋少少麻油味,食落好開胃。最正係可以自己搓成飯波,一口一粒,好適合share食,仲可以為之後嘅炸雞大戰熱身!   醬豬蹄醬豬蹄係另一道必試嘅菜式!豬蹄煮得夠晒軟腍,入口即化,醬汁香濃得嚟唔會過鹹,仲帶少少甜味,完全冇豬膻味。每一啖都充滿膠質,食完覺得自己皮膚都滑咗(笑)!份量都幾大,建議多人share食。  半半炸雞(大邱辣醬 + 蜜味乳酪粉)主角登場!半半炸雞可以揀兩款口味,我哋揀咗大

雜感女生   好味日記

˚*。Yadllie Plate.抵食炸雞大滿足!。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

呢間餐廳主打韓式炸雞同埋多款韓式料理,

價錢合理之餘,份量仲好足料,絕對係一班朋友聚餐嘅好選擇!

尤其係佢哋嘅炸雞,真係抵食又好食,食完仲想encore!

1. 紫菜手抓飯

一上枱就見到個紫菜手抓飯擺得好精緻,

紫菜碎、芝麻、蘿蔔絲同埋飯撈埋一齊,

店員或自己動手撈勻來食,感覺好過癮!

飯粒軟硬適中,紫菜香氣撲鼻,加埋少少麻油味,食落好開胃。

最正係可以自己搓成飯波,一口一粒,

好適合share食,仲可以為之後嘅炸雞大戰熱身!

醬豬蹄

醬豬蹄係另一道必試嘅菜式!

豬蹄煮得夠晒軟腍,入口即化,

醬汁香濃得嚟唔會過鹹,仲帶少少甜味,完全冇豬膻味。

每一啖都充滿膠質,食完覺得自己皮膚都滑咗(笑)!

份量都幾大,建議多人share食。

半半炸雞(大邱辣醬 + 蜜味乳酪粉)

主角登場!半半炸雞可以揀兩款口味,

我哋揀咗大邱辣醬同蜜味乳酪粉。

大邱辣醬真係辣得嚟好過癮,醬汁濃郁,

辣味層次分明,食完仲有少少回甘,

啱晒鍾意食辣嘅朋友!

至於蜜味乳酪粉,就係甜中帶少少酸,

乳酪粉嘅香氣同炸雞嘅脆皮完美結合,食落一啲都唔膩。

炸雞外皮脆到爆,入面嘅雞肉仲keep到juicy,真係無得彈!

仲有佢哋嘅烤番薯條,外脆內軟,

甜度啱啱好,同炸雞係絕配!

3. 香炸雞腎拼雞腳

小食方面,我哋試咗香炸雞腎拼雞腳。

雞腎炸得香脆,咬落去有嚼勁,

雞腳就更加驚喜,外皮炸到脆卜卜,

真係停唔到口!呢款小食絕對係送酒或者送飲品嘅一流選擇。

5. 八爪魚煎餅

八爪魚煎餅真係足料到爆!

每一塊煎餅都食到大大粒嘅八爪魚,

彈牙又鮮味,煎餅外層煎得香脆,

入面仲保持到濕潤,點埋佢哋特製嘅醬汁,

味道更加提升,真係好滿足!

飲品:草莓乳酸梳打 + 藍橙荔枝梳打

食咁多濃味嘢,當然要飲返杯特飲解膩!

草莓乳酸梳打酸酸甜甜,草莓味好突出,

飲落好清新;

藍橙荔枝梳打就更加特別,

藍橙嘅香甜同荔枝嘅清香完美融合,

飲落好refreshing,仲好啱打卡添!
2025-03-13 665 views
今日和老婆往Yadllie Plate食韓式下午茶,我們點了驚喜二重奏,八爪魚煎餅,鮮蝦沙律,水冷面和蜂蜜米酒,驚喜二重奏是指肉眼牛扒和炸蝦,肉眼牛扒肉味香濃,食落啖啖肉,配上燒烤醬十分美味,炸雞炸得金黃,食落啖啖肉,佐酒一流,伴碟薯片和蒜頭食落香脆,整份驚喜二重奏,食落美味果然有驚喜,八爪魚煎餅炸得乾身爽脆,八爪魚食落彈牙,鮮蝦沙律材料足料,有鮮蝦,菜,粟米粒,車厘茄和腰果,蘋果和蛋,鮮蝦彈牙伴上芝士口感美味,菜,粟米粒,車厘茄和蘋果食落新鮮爽口,腰果香脆,雞蛋香滑,整份鮮蝦沙律材料豐富,口感滿足醒胃,水冷面食落爽口味美,最後蜂蜜米酒飲落甜度適中,有啖啖米酒香味,餐廳座位闊落,食物美味,食了一頓美味韓國菜
鮮蝦沙律
水冷面
2025-02-02
$340 (Tea)
至愛韓式烤雞嘅我,間中會諗起Yadllie Plate半半炸雞(蜜味乳酪粉、首爾醬油) - 每款各4大件,有骨雞好滑,烤到皮脆肉嫩,個人推介用粉同醬油調較嘅口味,唔會話太多醬汁食到好膩,伴碟嘅薯條同蝦片都脆卜卜鮮蝦沙律 - 沙律菜新解嫩綠又爽口,鮮蝦彈牙,仲有爽脆嘅蘋果同好有咬口嘅堅果,色彩繽紛,賣相吸引,配上檸檬柚子汁仲好開胃芝士蟹籽蛋捲 - 濃濃嘅蛋香、邪惡嘅拉絲芝士、滿滿嘅蟹子,加埋茄汁同沙律醬,成個組合好襯,味道同層次都好豐富八爪魚煎餅 - 薄脆嘅餅底,啖啖都食到八爪魚肉,點少少醬汁或者辣醬,加埋香蔥提味已經好好食火炙牛 - 現場上碟即刻火炙嘅牛肉,加埋調咗味嘅香蔥同蒜,味道濃郁薯仔哈哈笑 - 薯條、薯角同薯餅,口感同樣棉密,炸到金黃,熱辣辣脆卜卜蜜瓜沙冰、蝶豆花青瓜梳打 - 兩款都係清甜嘅飲品,食完濃味嘅食物飲呢兩款就最解渴餐牌唔同種類嘅選擇都有好多,圖文並茂咁,賣相吸引,款款都想試,用QR code落單勁方便,座位乾淨闊落,服務又好,值得推介
至愛韓式烤雞嘅我,間中會諗起Yadllie Plate

2025-03-10 684 views
好似去左韓國🇰🇷食野的味道,尤其炸雞🍗吾乾親肉質嫩滑,其他八爪魚薄餅都有好多八瓜魚料,有沒有腥味;卡邦尼年糕好特別,平時係配意大利麵,有多汁沾滿年糕。平時晚上以為吾會爆滿可以慢慢座下傾下,點知7點後已經座無虛席,所以餐廳係有限用餐時間的。
2025-02-11
$140 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 八爪魚煎餅
2025-03-07 689 views
適合一班人食既韓國料理😗樣樣都大大碟🙂多啲人就可以試到多啲菜式#驚喜二重奏 (頂級肉眼牛排,炸雞) 🥩🍗一次過滿足2個願望😙石板燒牛排😎熱度勁過鐵板😝可以按自己喜歡既生熟度處理牛排😌溫馨提示 石板真係超級熱,小心過熟🙈原味炸雞皮脆肉嫩~仲有啲檸檬沙律🥗酸酸甜甜解膩又開胃🙂HKD273#八爪魚煎餅 🐙❣️fafafoodie 最愛yadllie plate的八爪魚煎餅😍煎得超香脆又唔過火👍🏻八爪魚又夠彈牙😗HKD138#芝士蟹子蛋捲 🧀🍳❣️蛋捲包住爆多蟹子係中間,咬既時候不斷有蟹子係口入面爆開好搞笑🤣仲有芝士拉絲~芝士控表示可以再多啲芝士🧀HKD135#莫索里拉芝士排骨 🧀🍖🌶️職員幫手將芝士包住每舊排骨😀排骨用韓式辣醬醃製過,食食下有啲辣味滲出黎🌶️啲肉好容易離骨方便食🤗一定要趁熱,芝士凍左就變硬架喇😉HKD145#迷你蕃茄牛肉年糕麵 🍝本身想叫迷你忌廉帶子年糕麵,可惜賣晒🥲呢款蕃茄牛肉有啲似肉醬意粉版既年糕😆年糕麵煙煙韌韌幾特別HKD73#朱古力雪冰 🍫🍧當然唔少得雪冰😚綿綿冰質感🥰朱古力味幾濃,本身朱古力味既雪冰唔太甜,配上朱古力醬,朱古力脆脆,百力滋仲有雪糕🍧大滿足HKD98#蜂蜜米酒

#驚喜二重奏 (頂級肉眼牛排,炸雞) 🥩🍗
HKD273

加一服務費
芝士蟹子蛋捲
莫索里拉芝士排骨
手調菠蘿啤酒
早排同中同姊妹聚會,佢不嬲都鍾意食韓國野,見到旺角兆萬呢間Yadllie Plate好似唔錯就OpenRice book左枱同佢一齊挑下機啦!-其實兆萬嘅餐廳真係「威名遠播」,亦唔敢盲目信食評,都係抱住試下嘅心態去。餐廳係11樓,要先上扶手電梯到3樓左右再轉低層lift上去。-餐廳內部都好闊絡,唔會感覺好逼或者坐得唔舒服。我同小姊妹唔洗等,好快就被分派到去一個卡位。-每個卡位都有充足嘅紙巾、濕紙巾、牙籤同手套。-先黎嘅係黃金蒜香無骨雞,超香!用左蕃薯條鋪底,雞件乾身唔係熱氣脆口果種,表面油亮,側邊仲有四塊蝦片,面頭鋪上乾蒜片同蕃茜,淨睇賣相都覺得吸引。-每人嘅碟有一隻匙羹同一支夾,食炸雞一流,完全唔沾污手,仲夠環保。-無骨雞就係食得夠爽,啖啖肉!趁熱食調味一流,面層似刷左層蜜糖咁,甜中又帶有濃濃蒜香,皮薄,雞唔算柴,咬落去仲好juicy,值得我分個獨照比佢🤣-之後因為我食唔到辣,小姊妹遷就我,叫左魚介湯鍋。左上角係係蔬菜格,應該係娃娃菜、白蘿蔔、冬菇、金菇同真姬菇(鴻喜菇);左下係年糕、雞蛋、魚豆腐;右上邊上下都係唔同類型嘅魚糕串。上面係切絲嘅京蔥同木魚絲。--魚糕串無韓國食果種口感,
每個卡位都有充足嘅紙巾、濕紙巾、牙籤同手套。

魚介湯鍋

魚糕串無韓國食果種口感,同埋連豆腐都係魚豆腐,食左一大堆魚味澱粉類,難免有啲膩⋯
最無奈係其實個爐只係暖住,應該唔for煮熟,年糕同菇都煮左好一段長時間先熟,但年糕係無味的,而娃娃菜同白蘿蔔甚至係煮極都好生,所以都比較失望。
平心而論,都有可能前面無骨雞濃味得黎又太出色,後者湯鍋屬於淡味,一比較下注定失色。
整個魚介湯鍋份量都大,建議4-8人先好叫,如果唔係真係好dry好濟⋯
中午食飯係OpenRice訂坐有九折,性價比都幾高,坐得都舒服,店員全部都有禮貌,已經同朋友推介佢嘅無骨炸雞
2025-02-22
$200 (Lunch)
黃金蒜香無骨雞
旺角油麻地·韓國菜🍢🌶️♡🔸海軍部隊鍋 $228材料有10+✨✨✨原隻新鮮八爪魚、菇、白蘿蔔、2款年糕、娃娃菜、午餐肉、香腸片、大葱、芝士、豆腐🥰 有得揀韓國醬油湯/韓式辣醬湯,辣醬湯唔算太辣的,如果後尾太濃,可以加啲水再煮麵😋🔸黃金蒜香炸雞 $188配蕃薯條、蝦片、炸蒜片有成隻雞份量😍炸粉好薄但又脆!雞胸位都keep到水嫩🍗蒜香味偏甜口,配蕃薯條甜甜地好正🐽又有炸蒜增加脆口感⭐️🔸紫菜手抓飯 $88可以揾店員幫手/DIY整😙小編就揀自己整,又好挽又好食!正常整到6粒波波,好cute🥰📍Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
旺角油麻地·韓國菜🍢🌶️♡

🔸海軍部隊鍋 $228
材料有10+✨✨✨

🔸黃金蒜香炸雞 $188
配蕃薯條、蝦片、炸蒜片

🔸紫菜手抓飯 $88

旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓