2023-09-17 585 views
服務真的有點差,豬頸肉冇唔辣嘅,碗碟一大灘水,飯煲入邊冇飯,雪糕筒冇晒,枱面一堆食完嘅碟經常行過冇職員肯攞走,叫都唔係點理人,有一個便衣職員眼神狠狠望住客人,叫嗰啲肉切到一忽忽,我中午食得個四五台人,唔知點解啲服務可以咁差,未夠鐘就三番兩次叫埋單,男職員喺度冷嘲熱諷,可以埋咗先繼續食,強迫人哋埋單之後仲要走去同幾個同事一齊只手指腳指向我哋呢台,成個用餐好唔愉快,完全冇自己講出嚟有會員制度,叫親職員過嚟都黑口黑面!
2023-09-09
$400 (Lunch)
  • 煙燻壺漬封門柳
2023-08-27 696 views
這晚我們一家五口子突然好想食放題見燒肉又真的很久沒有吃過了很快便決定食燒肉放題🤭比較了屯門市中心的兩間燒肉放題中食物種類及價錢以燒肉谷的100分鐘放題任食餐牌較為抵食加上最近正在有 #買四送一 位小童或長者的優惠所以我和卡佬好快就選定在這間吃了因為我細兩個仔又怎會吃到回本呢~能夠免到一個已經好開心🤣就平平地滿足一下大家的燒肉癮啦~這是期間限定的100分鐘《美國牛胸腹肉燒肉放題套餐》以成人$248一位,小朋友$198有這個買4送1的價惠真係好啱一家人去食最重要是牛胸腹肉的肉質鮮嫩😋雖然牛的種類選擇比較少只有兩款但她們有原味、燒汁及黑椒三款調味選擇還有其他食物嘛!我同卡佬都覺得好足夠👍🏻除了有牛、豬、魚之外還有燒肉飯、拉麵、冷烏東等等....更有我最愛的沙律菜及甜品😍小朋友當然最愛自己動手唧的巨峰提子雪糕吧~今次是卡卡再度回訪屯門市廣場的燒肉谷班仔第二日已經話要再嚟食過無問題,就趁優惠未完結之前9月30日再食多次燒肉放題吧🤣
這晚我們一家五口子突然好想食放題
見燒肉又真的很久沒有吃過了
很快便決定食燒肉放題🤭
比較了屯門市中心的兩間燒肉放題中食物種類及價錢
以燒肉谷的100分鐘放題任食餐牌較為抵食
加上最近正在有 #買四送一 位小童或長者的優惠
所以我和卡佬好快就選定在這間吃了
因為我細兩個仔又怎會吃到回本呢~
能夠免到一個已經好開心🤣
就平平地滿足一下大家的燒肉癮啦~

這是期間限定的100分鐘《美國牛胸腹肉燒肉放題套餐》

以成人$248一位,小朋友$198
有這個買4送1的價惠真係好啱一家人去食

最重要是牛胸腹肉的肉質鮮嫩😋
雖然牛的種類選擇比較少只有兩款
但她們有原味、燒汁及黑椒三款調味選擇
還有其他食物嘛!
我同卡佬都覺得好足夠👍🏻

除了有牛、豬、魚之外
還有燒肉飯、拉麵、冷烏東等等....

更有我最愛的沙律菜及甜品😍
小朋友當然最愛自己動手唧的巨峰提子雪糕吧~

今次是卡卡再度回訪屯門市廣場的燒肉谷
班仔第二日已經話要再嚟食過
無問題,就趁優惠未完結之前9月30日再食多次燒肉放題吧🤣

𝟓月底去了屯門浩和街以及幻愛橋打卡❤️忽然燒肉隱起想起這邊附近曾經吃過的依家高質燒肉(隔了好久的評價),決定二刷!果然質素如一,𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭更加划算呢! ——— ✤ 𝟔𝟎分鐘燒肉套餐—極上和牛燒肉盛(𝟗品)|$𝟐𝟒𝟖 食量大的你絕對建議點這個𝐕𝟓套餐,保證吃得超級飽😆套餐包括𝟗品燒肉𝐢𝐭𝐞𝐦、自助區的前菜、飲品以及甜品。 ➤ 澳洲和牛牛胸肉:從粉嫩大理石花紋可見油脂分佈均勻、入口瞬間融化於舌頭上🥩 ➤ 壺漬封門柳:封門柳牛肉味濃郁、肉質軟稔🥩醃製過的肉質細緻,建議配上生菜中和略鹹的醬油🥬 ➤ 霜降一口牛:𝟔面考得焦香口一口依舊粉嫩無比🐮 ➤ 豚五花:建議大火猛燒令油脂減少,酥脆香口🐷 ➤ 醬燒赤雞爽肉:脂肪少、口感較為細嫩🐔 ➤ 炭火赤雞燒:獨特𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢醃製過肉質保持鮮嫩🐔 ➤ 鯖魚:猛火下瞬緊緻肉質,配以特調酸醬汁滋味無比魚 ➤ 新鮮鮑魚:新鮮彈牙爽口無比🐚 ➤ 大海老:𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞大蝦完全不會霉🦐 甜品選擇眾多,如各式小泡芙、甜點、糕點等!最欣賞的當然是這個鯛魚燒🐟,小火烤𝟏分鐘即可得到外脆內軟的爆醬口感🍫更有自助雪糕機,可以搭配不同配料;還有滑嫩的豆
———
✤ 𝟔𝟎分鐘燒肉套餐—極上和牛燒肉盛(𝟗品)|$𝟐𝟒𝟖

➤ 霜降一口牛:𝟔面考得焦香口一口依舊粉嫩無比🐮

➤ 豚五花:建議大火猛燒令油脂減少,酥脆香口🐷
➤ 醬燒赤雞爽肉:脂肪少、口感較為細嫩🐔

➤ 炭火赤雞燒:獨特𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢醃製過肉質保持鮮嫩🐔

➤ 鯖魚:猛火下瞬緊緻肉質,配以特調酸醬汁滋味無比魚
➤ 新鮮鮑魚:新鮮彈牙爽口無比🐚

➤ 大海老:𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞大蝦完全不會霉🦐

甜品選擇眾多,如各式小泡芙、甜點、糕點等!最欣賞的當然是這個鯛魚燒🐟,小火烤𝟏分鐘即可得到外脆內軟的爆醬口感🍫更有自助雪糕機,可以搭配不同配料;還有滑嫩的豆腐花呢。

飲品同樣選擇繁多、保證找到你喜歡的❤️最欣賞店家備有咖啡機,滿口油膩後一𝐬𝐡𝐨𝐭咖啡立刻解膩!
令人有驚喜既一間燒肉店(•‿•) 呢間「佐賀燒肉谷」係一間分店式既燒肉店,而屯門呢間就開左好一陣子,但因為位置係真係有少少隱蔽,所以每次想食燒肉都未必諗起佢😏今日我地就一行4人,預早左一日去打訂位,食19:30時段👅到餐廳既時候,其實都見食飯時間真係唔算多人,我諗平日呢個時段,都係around 7-8成入座率燒肉部份分左5個level,第一個level就食到最少野,但都有54品,而我地今次就揀左level 3 😚呢個餐就有100品食物,牛肉方面,就係食「極上安格斯牛小排」,當中亦都包括左海鮮放題,有魷魚、大海老、廣島蠔等等。一開始,店員會上一份9宮格,有D海解鮮同埋牛既部份,自己食完覺得好味就可以用QR Code繼續追加啦🤩✍️牛肉方面,壺漬封門柳、牛舌、牛小排、特上肩胛翼板肉都係出色既,特別係壺漬封門柳👍之前食過唔同店既壺漬封門柳,都覺得夠牛柳真係搞唔掂,但呢間壺漬封門柳味道真係幾好,就算燒耐左d,都唔好會覺得好「老」! 牛舌就有厚薄之分,揀番自己想食既厚度就得啦👍✍️海鮮方面,就覺得魷魚、大海老、同埋帆立貝都係出色之選。魷魚真係成隻手咁長,大海老都好鮮,encore左3-4次,d質素都

✍️海鮮方面,就覺得魷魚、大海老、同埋帆立貝都係出色之選。魷魚真係成隻手咁長,大海老都好鮮,encore左3-4次,d質素都maintain到,唔會有臭海鮮既出現👀

✍️熟食的話,就鍾意就係佢個芝士年糕同埋榴槤波波都好好食,用app落既熱食就真係應該昕點即炸,反而如果係外面有個熟食區既炸物就真係唔好預放好耐都重係脆啦。另外熟食區就重有飯、湯、小菜等等

✍️飲品就係有大約10幾種唔同既can drinks,重有部coffee machine比你自己慢慢斟。因為我地個餐本身無包酒精飲飲品,如果想飲酒,叫lv.4就有埋酒精架啦!

🌈整體黎講,我覺得呢個價錢同個質素都成正比,因為同區如果要食任食燒肉既店舖,overall質素都未必有呢間咁高

🔴 LV.1-3 係入座起計100分鐘 ; LV.4-5係入座起計120分鐘

🌟設有10%服務費

📍店名: 佐賀燒肉谷

📍地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3229號舖
乳酪/抹茶雪糕
牛舌
魷魚
9宮格
Other Info. : 1)4位同行1人免費,當中需要包括長者或小朋友 2)17:00前/21:00入座,每位減$40 3)星期一至四,有一個100分鐘既promotion,每位為$248
2023-07-25
$495 (Dinner)
乳酪/抹茶雪糕
牛舌
魷魚
9宮格
  • 魷魚、大海老、帆立貝、
  • 壺漬封門柳
同小朋友中午放學後吃午飯想吃燒肉剛好見唔係太多人而且見門口服務員姐姐態度不錯就入去試試😋😬我哋今次點選左兩個午市定食套餐+ 1個燒肉放題,醬料更有多種選擇,服務員叔叔可能見我哋3位女士,由於平日時間,佢間唔中也會走埋嚟幫忙,見大火佢都好好咁教我哋點燒比較好,仲燒埋比小朋友食添👍👍午市定食套餐大大碗飯,份量十足‼️仲有其他甜品、雪糕及飲品任食任添最後我哋真係食到捧住個肚走⋯😂😂下次應該可以叫少一個餐吧😮‍💨
同小朋友中午放學後吃午飯
想吃燒肉剛好見唔係太多人
而且見門口服務員姐姐態度不錯
就入去試試😋😬

午市定食套餐大大碗飯,份量十足‼️
仲有其他甜品、雪糕及飲品任食任添
最後我哋真係食到捧住個肚走⋯😂😂
下次應該可以叫少一個餐吧😮‍💨
2023-06-25 273 views
今日午餐想食燒肉見到有做減$40優惠牛市套餐燒肉放題248(未加1) 再減$40每人都係233(連加1)又有基本嘅雞豚牛所以都幾抵而且質素都唔差食足100分鐘出面甜品同前菜有好多選擇真係對得住個價錢比起同集團嘅火鍋可以話係首選入到去就會有一碟可以任點嘅sample order試好想食邊樣再order以呢個價錢我地都覺得係性價比高
今日午餐想食燒肉見到有做減$40優惠
牛市套餐燒肉放題248(未加1) 再減$40
每人都係233(連加1)
又有基本嘅雞豚牛所以都幾抵

入到去就會有一碟可以任點嘅sample order
試好想食邊樣再order

以呢個價錢我地都覺得係性價比高

2023-06-23 433 views
平日中午午市放題揀左美國牛胸腹肉加一後每人可減$40共可食100分鐘,時間上綽綽有餘可以慢慢食唔洗急-牛肉質素正常呢個餐可揀肩胛翼板肉同牛胸腹肉上菜速度快可能我果段時間冇乜人店員係門口傾計要求換網要出去叫店員幫手-炸甘薯、豆腐好味!-雞翼唔入味-多春魚正常鯖魚唔好味-乳酪雪糕+窩夫不敢恭維兩樣分開食應該冇咩問題但唔好整張野係餐廳入面等人有所期待乳酪雪糕+窩夫真係得個酸字完全唔好食唔係講玩...-兩人折扣後$466
平日中午午市放題
上菜速度快
可能我果段時間冇乜人
店員係門口傾計
要求換網要出去叫店員幫手
炸甘薯、豆腐好味!
雞翼唔入味
乳酪雪糕+窩夫真係得個酸字
完全唔好食
唔係講玩...

兩人折扣後$466
$233 (Lunch)
2023-05-09 3266 views
今天我們來到了屯門市廣場的佐賀燒肉谷,試了他們的LV3極上安格斯牛小排海鮮放題,讓我們的味蕾為之一振!首先是煙燻壺漬牛肋條,搭配醬油味,入口肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到肉的滋味。接著是極上安格斯牛小排,搭配燒汁,肉質更是鮮嫩多汁,入口即化,讓人回味無窮。美國Prime原塊牛板腱一-(香蔥蒜味),肉質更是爽脆,入口香氣四溢,讓人垂涎欲滴。特上肩胛翼板肉---(原味),肉質扎實,口感豐富,令人大呼過癮。霜降一口牛,更是帶著極致的口感,肉質鮮嫩滑順,令人難以忘懷。照燒帆立貝,清新爽口,配上醇厚的照燒汁,更是美味無比。清酒煮蜆,鮮甜可口,令人回味無窮。中華海蜇,清爽爽口,口感細膩,是夏日消暑的好選擇。蟹子沙律,口感鮮脆可口,是沙律中的佳品。吞拿魚玉子燒,入口即化,口感滑嫩,令人回味無窮。野菜湯烏冬,湯汁清香,烏冬爽滑,是消暑解渴的好選擇。最後是甜品放題!這裏的蛋糕種類繁多,口感豐富,讓人大快朵頤。而且燒烤的環境完全沒有油煙味,座位寬敞舒適,讓人愉快就餐。如果你喜歡肉類和海鮮,佐賀燒肉谷是你的不二之選!現在凡惠顧午市100分鐘放題,每位更減$40,非常超值!快來試試吧!佐賀燒肉谷 (屯門市廣場

佐賀燒肉谷 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯盛街1號屯門市廣場一期3樓3229號舖

#佐賀燒肉谷 #屯門市廣場 #食評 #美食 #燒肉 #海鮮 #放題 #甜品放題 #instagram食評
2023-05-07
2023-05-04 301 views
食肉獸們嘅福音😍🍖,不斷食肉肉肉,主打日式烤肉放題🍖🍗🥩,有唔同價位,豐儉由人,今次揀咗第二貴,Lv4殿堂澳洲和牛海鮮放題($528/pp)係有少少貴但係一分錢一分貨💸,有112項選擇,仲包清酒同啤酒🍶🍻,用QR code落單,上枱嘅時間都好快,肉嘅質素都唔錯,今日只食牛同埋海鮮已經飽哂,牛魔王表示滿意❤️上台會有一Set頭盤,有牛肉同海鮮可以每樣都試D先,用靚靚旋轉樓梯形式,一層層,未食先興奮🥰牛🐮:牛舌,牛肩里肌肉,牛頸脊,極上安格斯牛小排,骨付牛肋骨,美國prime 原塊牛板腱,澳洲和牛上腹牛胸肉,特上牛肋肉海鮮🦐:黃金螺,原隻鮑魚,大海老,三文魚鰭,半殼青口以下items我認為必點❣️❣️❣️煙燻壺漬封門柳🐮:最愛❤️,encore 左4次,好長好大條,經過煙燻已經好夠味,而且令到肉質更軟淋,肉味濃郁又甜甜地,必點招牌菜👍🏻美國prime 原塊牛板腱🥩;肉味重,薄切,唔會好油膩鮑魚🐚:大大隻,肉質Q彈原隻魷魚🦑:超級無敵大隻,魷魚控表示超級滿足❤️,好爽彈,配埋蒜蓉牛油醬🧈更加好食燒蠔🦪:漲卜卜,燒完有另一番風味自助區:會有前菜,小食,蔬菜等等🥒🍅🥬甜品區:最吸引人係軟雪糕🍦,推薦乳酪味,

海鮮🦐:黃金螺,原隻鮑魚,大海老,三文魚鰭,半殼青口

以下items我認為必點❣️❣️❣️

美國prime 原塊牛板腱🥩;肉味重,薄切,唔會好油膩

鮑魚🐚:大大隻,肉質Q彈

燒蠔🦪:漲卜卜,燒完有另一番風味

自助區:會有前菜,小食,蔬菜等等🥒🍅🥬

甜品區:最吸引人係軟雪糕🍦,推薦乳酪味,酸酸甜甜,由清新又可以消膩,仲有唔同嘅醬汁同埋配料🥭🍓,都幾有誠意,記得夾埋鯛魚燒仔返去燒❤️👍🏻,而且仲會有咖啡機,可以飲返杯咖啡☕️👍🏻
總有想大口大口的吃肉的時候,那個時候就會想吃個燒肉滿足一下,今天就沒有特別走出去,選了家附近的一間燒肉店來吃吃看!LV.4 殿堂澳洲和牛海鮮放題112品(120分鐘)(548元)一開始會先給你一個拼盤,分別有海鮮和牛肉,可能先試完再選自己喜歡吃的無限重點!我們既然是選了吃澳洲和牛,那肯定是主攻目標了!這兩個分別放了在最高的兩款肉,分別是特上牛肋肉和上級牛胸腹肉,這兩個的油花完爆了其他牛肉,吃起來肉質非常滑嫩,油香十足,而且還可以選不同的醬汁來吃,這就吃起來沒那裡單調!而且之後再叫這兩款的質素也沒有降下來,這個好評!另外還有煙燻壺漬封門柳的質素也是非常高的,大大的一條,而且切得非常厚,吃起來肉非常嫩滑多汁,牛味十足!這個套餐還能吃到其他級別的牛肉,雖然質素沒澳洲和牛高的,但性價比會比較高一點,美國牛小排也是挺不錯的,油花什麼也是有的!海鮮拼盤就有青口,虎蝦,鮑魚,三文魚鰭,一共四款,當然其實點單那裡還有挺多選擇的!這裡有比較少見的鮑魚,而且很好的已經去了內藏,吃起來很方便,而且爽滑彈牙!虎蝦也很新鮮,肉質爽滑!三文魚鰭愛吃魚的必吃,吃起來非常嫩又有油香!其他海鮮還吃了燒鰻魚和生蠔,兩個的

其他海鮮還吃了燒鰻魚和生蠔,兩個的質素都挺高的,特別是鰻魚,燒完以後特別嫩滑!

其他小吃也是挺有
驚喜的,有多款炸物可選,而且也有我喜歡的榴槤炸彈,而且這裡還有個特別的椰汁流心球也是非常好吃的。椰汁流心球內裡藏有椰汁和西米,吃起來內脆內軟的!

甜品類就有點小蛋糕,日式小甜品,軟雪糕和豆腐花,其中我大推豆腐花,吃起來非常滑嫩,比很多店的都好吃!
2023-04-15
食呢一餐之前本來以為任食燒肉主打都係個肉字,點知除咗肉之外,海鮮同甜品更加驚喜🤭 因為呢兩樣嘢好想再回頭食😆 入座之後,首先會有個九宮格入邊有幾款唔同嘅牛肉同海鮮開一開爐,順便睇吓邊款值得再叫😁個人最鍾意封門柳,準備燒之前店員好熱心咁提醒封門柳可以U字型咁放落個網燒,咁樣受熱會均勻啲,燒出嚟又真係靚啲🤩 最後店員仲好好幫我哋剪好上碟,成個用餐體驗即刻升華咗☺️ 封門柳燒出嚟真係好有牛味同有口感,有肉汁又有少少焦香👍🏻 海鮮真係大力推薦,原隻魷魚同埋大蝦都好吸引,唔好以為大蝦係一般放題店嘅size,而係大虎蝦咁大隻,真係值回票價😂 原隻魷魚燒香咗表面之後再剪到一圈圈,可以配蒜蓉醬或者椒鹽食🤩 而帆立貝都唔細,有埋燒汁食落都幾惹味食完一輪肉同海鮮之後梗係留返個胃食甜品🤭 真係比呢間餐廳嘅甜品感動到,因為除咗有雪糕之外,仲有可以放喺爐上面燒嘅迷你朱古力鯛魚燒同窩夫,仲有唔同口味嘅大福、卷蛋、brownie,同埋意外地好好食嘅黑糖豆腐花😍啱晒鍾意食甜品嘅人。

最後店員仲好好幫我哋剪好上碟,成個用餐體驗即刻升華咗☺️
封門柳燒出嚟真係好有牛味同有口感,有肉汁又有少少焦香👍🏻

1K
今次介紹在屯門市中心的高級數燒肉放題,價錢比上一間貴二百元,不過海鮮選擇多了,而且還有乳酪雪糕和芥辣八爪魚任吃,兩者在放題是很少見。📍位置:在Beerliner German Bar & Restaurant的後面。🏠環境:門口擺設了一個大型的玩偶,黑色的門面,室內空間頗大,座位全是紅色皮卡座配木枱,每張枱只有一個圓形的燒爐。近廚房是有落地玻璃窗卡座,可欣賞市中心的景觀,靠牆的是自助區,分別有熱葷、蔬菜、乳酪雪糕機、甜品、飲料等,最想不到是有芥辣八爪魚作前菜,鯛魚燒和豆腐花作甜品。🤵🏻服務:QR Code下單,職員主動過來幫我們燒封門柳,燒得好吃,不時主動換燒烤網的,收取加一。🍽️午市:Lv3 特上牛品海鮮放題 $368/100分鐘,五點前或九點後入座均可減$40。🥩肉類:推介必吃1️⃣煙燻壼漬封門柳,多汁軟糯🥰,入口嫩滑;其次是2️⃣牛舌,切得薄而爽口,再者是3️⃣安格斯牛小排,油脂豐富;4️⃣香蔥牛板腱夠軟嫩又惹味。朋友燒5️⃣羊架都覺得很好吃,而且點秘製蒜蓉醬,更提升味道。海鮮:推介必吃👍🏻原條魷魚筒🦑和帆立貝,彈口又焦香;蝦🦐、青口、法國黃金螺🐚都很新鮮,蠔🦪和清酒煮蜆就一般了。🫔炸物:推介必吃炸榴
近廚房是有落地玻璃窗卡座,
可欣賞市中心的景觀,
靠牆的是自助區,
分別有熱葷、蔬菜、乳酪雪糕機、
甜品、飲料等,
最想不到是有芥辣八爪魚作前菜,
鯛魚燒和豆腐花作甜品
🥩肉類:
推介必吃1️⃣煙燻壼漬封門柳,
多汁軟糯🥰,
入口嫩滑;
4️⃣香蔥牛板腱夠軟嫩又惹味。
海鮮:推介必吃👍🏻原條魷魚筒🦑和
帆立貝,
🫔炸物:推介必吃炸榴槤😍,皮薄脆卜卜,榴槤餡是流心的,又濃又香😋。
🥬蔬菜:推介必吃胡麻冷豆腐、🧈牛油蘆筍🎋和金菇🍄,可以用生菜包牛肉吃就不會膩😌。
🍦甜品:必吃乳酪雪糕🍨,吃多幾杯都回本了🤣,本來想試試豆腐花,但已吃不下了🥲。
2023-04-18
$500 (Lunch)
  • 乳酪雪糕
  • 胡麻冷豆腐
  • 炸榴槤
  • 原條魷魚筒
  • 帆立貝
  • 煙燻壼漬封門柳
  • 牛舌
2023-04-20 204 views
佐賀燒肉谷已經登陸屯門,靜靜當然要跟朋友去吃啦😎。店舖位於屯市三樓的食肆區,店舖是以搶眼的紅色,配日式燈籠和掛畫做裝飾。坐位以卡位為主,環境舒適涼快🙈。-▪︎殿堂澳洲和牛海鮮放題 HKD$548/位這個是100分鐘任吃的套餐,食物款式多達112款,和牛、肉肉和海鮮也有很多選擇😍。另有自助區食物,包括:前菜、小吃、炸物、甜品、雪糕及飲品等等。-首先會有和牛拼盤和海鮮拼盤,裡面有8款不同和牛部位,可以先吃喜歡的想點來吃🤤。和牛和豚肉肥瘦均勻,色澤紅潤肉質鮮味。大部分有醬汁調味,所以不用額外放醬油也可以☺️。-職員會幫忙把封門柳和魷魚筒燒熟,這兩款是較易燒焦的😂。職員還堆砌得很美,忍不住一起打卡一番。豚肉的選擇也有很多,感覺較特別的是霜降豬頸肉,肉質較腍身,帶點油脂挺香口的😎。-吃到飽飽後再吃甜品,甜品也有很多選擇🤤。雪糕有兩款口味,還有不同醬汁加配來吃。配料有煙韌的麻糬,令到口感更豐富😚。職員留意到客人所需,感覺挺貼心的。-

佐賀燒肉谷已經登陸屯門,靜靜當然要跟朋友去吃啦😎。

▪︎殿堂澳洲和牛海鮮放題 HKD$548/位

吃到飽飽後再吃甜品甜品也有很多選擇🤤。雪糕有兩款口味,還有不同醬汁加配來吃。配料有煙韌的麻糬,令到口感更豐富😚。職員留意到客人所需,感覺挺貼心的。

2023-04-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
佐賀燒肉谷最近在屯門市廣場開了 新分店, 屯門區嘅大胃王都可以去挑戰一下 ,食好嘢喇。 餐廳佈置好有特色, 以木製和風作主調, 環境舒適寬敞, 100分鐘燒肉放題 ,價錢由 $298~$688( Lv.1~ Lv.5 ) 提供選擇,配埋 QR code 落單, 快捷又方便。今日揀咗個 Lv. 3 極上安格斯牛小排+海鮮放題 $458 , 相當豐富有 100 款食材任點任食,令人大快朵頤 !先奉上木製精選拼盤九宮格, 賣相精緻吸引有:▪嚴選牛頸脊▪特選牛小排 ▪特上像肩胛翼板肉▪嚴選牛肩裡肌肉▪霜降一口牛▪捲成花形的牛舌▪青口▪翡翠螺每款薄切的牛肉, 油花滿佈, 色澤嫩紅, 賣相吸睛, 燒烤時, 陣陣肉香撲鼻而來, 肥油滴在爐端中,令火光更旺盛, 入口軟嫰,咀嚼時, 滋味的油香及牛肉汁在口腔迴盪, 牛味突出。 薄切牛舌, 捲成花形 , 造型漂亮, 燒至油光亮澤,嚼勁的口感,慢慢滲出肉香。煙燻壺漬封門柳超長的封門柳, 油脂分佈平均 ,肉質柔軟入味,十分 juicy,還有淡淡煙燻香氣。海鮮 :帆立貝、青口,肥美飽滿,燒烤至剛好, 鮮味滑溜。 大隻的海蝦, 燒烤後, 蝦殼散發著微微焦香, 蝦

先奉上木製精選拼盤九宮格, 賣相精緻吸引有:
▪嚴選牛頸脊
▪青口
▪翡翠螺

煙燻壺漬封門柳

海鮮 :
帆立貝、青口,肥美飽滿,燒烤至剛好, 鮮味滑溜。 大隻的海蝦, 燒烤後, 蝦殼散發著微微焦香, 蝦肉鮮味爽彈, 讓人回味。 原隻鮮魷,更是我的至愛, 鮮味帶嚼勁, 口感一流,越食越過癮。 挺身的蜆肉及肥美的廣島蠔放在鋁碟內, 直接放入烤爐上燒烤,慢慢燒至起泡, 入口鮮味綿軟, 滋味滿分。

飲品 :
多款汽水、獨立茶包、自助咖啡 ,解渴又解膩,食燒肉不可少的最佳拍檔。

甜品
煙韌的抹茶大福、日式蕨餅及迷你蛋糕,甜度適中, 的的骰骰,可以試多幾款 ,滋味日式甜品, 最特色連豆腐花都有, 超級嫩滑, 滿滿的豆香。

雪糕 :
自助雪糕機, 絕對是小朋友的至愛 , 有得食有得玩 , 有抹茶及乳酪口味, 仲可以配上七彩繽紛的topping, 雪糕香甜柔滑 , 抹茶茶味香濃 , 酸酸甜甜的乳酪,酸甜有致, 清新味蕾,為熱燙燙的燒肉降一降溫, 十分爽。

2023-04-06 280 views
兒童節和媽媽來吃放題😂 其實是自己想吃我們選了Lv.4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位任點任吃120分鐘 QR Code下單 上菜超快而且有店員幫手燒的 好細心 而且不時主動換燒烤網的~除了QR Code下單 自助區還有不同的飲品 甜品 飯 麵 關冬煮也有3盤 任拿第一輪會直接上一盤有不同牛,海鮮的拼盤 之後就可以自己再叫 以下幾款我們都特別喜歡🔸極上煙燻壺漬封門柳(醬油味)✨✨入口軟糯到暈 煙燻漬得好入味 絕不用加醬油 直接吃🔸澳洲和牛上級牛胸腹肉(燒汁)🔸嚴選牛頸脊(汁燒)🔸澳洲M2安格斯西冷扒(山賊汁)🔸原隻鮑魚燒有咬勁的鮑魚 大大隻的🔸日本宮崎縣產-燒原隻生蠔✨✨手掌大的蠔任吃 新鮮肥大🦪🔸清酒煮蜆🔸照燒帆立貝🔸牛油蘆筍🔸胡麻冷豆腐吃了不同的肉, 海鮮後 還拿了🧇窩夫和鯛魚燒 蛋糕 大福等 自制了一盤甜品作結😍吃完完全不會有燒烤味在身上店員的服務也很好.📍佐賀燒肉谷📌屯門屯盛街1號屯門市廣場一期3樓3229號舖📌荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓02號舖📌旺角彌敦道625及639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖
兒童節和媽媽來吃放題😂 其實是自己想吃
我們選了Lv.4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位
任點任吃120分鐘 QR Code下單 上菜超快
而且有店員幫手燒的 好細心 而且不時主動換燒烤網的~
第一輪會直接上一盤有不同牛,海鮮的拼盤
之後就可以自己再叫 以下幾款我們都特別喜歡
🔸極上煙燻壺漬封門柳(醬油味)✨✨
入口軟糯到暈 煙燻漬得好入味 絕不用加醬油 直接吃
🔸澳洲和牛上級牛胸腹肉(燒汁)
🔸嚴選牛頸脊(汁燒)
🔸澳洲M2安格斯西冷扒(山賊汁)
🔸原隻鮑魚燒
有咬勁的鮑魚 大大隻的
🔸日本宮崎縣產-燒原隻生蠔✨✨
手掌大的蠔任吃 新鮮肥大🦪
🔸清酒煮蜆
🔸照燒帆立貝
🔸牛油蘆筍
🔸胡麻冷豆腐
吃了不同的肉, 海鮮後
還拿了🧇窩夫和鯛魚燒 蛋糕 大福等 自制了一盤甜品作結😍
吃完完全不會有燒烤味在身上