2024-08-08 6546 views
📍 YAKINIKU KAKURA今次黎到呢間日本九州過江龍既人氣燒肉店,位於沙田新城市廣場7樓,餐廳環境舒適,座位好闊落,設有四人同六位卡枱,好適合聚會😍近期推出左大判燒🥰黑毛和牛西冷!亦都係海外店限定,一定要黎試試佢😆🌟大判燒•黑毛和牛西冷!$178期間限定既產品~一上枱既時候已經見到一大片,係高級嘅黑毛和牛🤩肉眼可見和牛紋理清晰,雪花油脂好平均;然之後可以請店員幫手燒,每邊燒咗幾秒嘅時間就已經食得,火候控制得啱啱好!配埋日本溫泉蛋一齊食,和牛入口即溶😋完全理解得到點解係皇牌🌟黑毛和牛腹柳小排 $148柳小排係厚切,一共有五大片~因為係厚切,所以食落相對有口感;油脂明顯比較重,入口Juicy😈牛味濃郁,佢特製嘅醬汁好唔錯,雖然偏鹹,但啱曬重口味嘅我🌟蔥塩味上牛舌 $138牛舌必食!!!食落超級爽口,比平時食開嘅牛舌再品質好少少,輕輕燒一燒就食得,基本上食親燒肉一定會食牛舌😋🌟黑毛和牛上肋骨中肉 $198造型好特別,用咗個日式瓷壺裝住啲肉🫢完整成條上肋骨中肉咁上枱,同時亦都好厚身!牛肉嘅質地偏鬆軟,剪成一片片就食得啦;呢個有數量限定,賣曬就冇㗎啦😣🌟海鮮拼盤 $178一共有三款海鮮:
📍 YAKINIKU KAKURA

🌟大判燒•黑毛和牛西冷!$178

🌟黑毛和牛腹柳小排 $148

🌟蔥塩味上牛舌 $138
黑毛和牛上肋骨中肉

🌟黑毛和牛上肋骨中肉 $198
海鮮拼盤

🌟海鮮拼盤 $178
一共有三款海鮮:巨型海蝦、帶子同埋魷魚~海蝦真係有成隻手掌咁大🖐️蝦肉偏爽口;帶子都好唔錯,大粒之餘又好鮮甜!
石燒肉泡菜鍋飯

🌟石燒肉泡菜鍋飯 $88
連石頭鍋飯都好有驚喜!加入咗好多唔同嘅配料,大概有紫菜、泡菜、芽菜等腌菜,開胃之餘,泡菜又會太辣;份量多到兩個人都食唔曬~

🌟檸檬威士忌梳打 $58
食燒肉飲酒係最佳選擇😋一洗返工既辛勞🫢威士忌嘅味重嘅,唔會話溝到好淡~加埋檸檬就會比較fresh啲

🌟 巨峰提子乳酸梳打 $42
相對比較健康啲,飲得到提子嘅味道~比較解渴

⭐️好味指數:10/10

📍 YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

#沙田 #YAKINIKUKAKURA #燒肉 #日本過江龍 #大判燒 #黑毛和牛西冷 #黑毛和牛腹柳小排 #黑毛和牛 #海鮮拼盤 #石燒肉泡菜鍋飯 #蔥塩味上牛舌 #牛舌 #Wagyu
黑毛和牛上肋骨中肉
海鮮拼盤
石燒肉泡菜鍋飯
  • 檸檬威士忌梳打
2024-07-02 622 views
簡直滿足到好似食咗個放題!咁本身呢間舖頭喺唔同地方都有分店~~我睇評論都唔錯,所以同朋友喺平日嘅夜晚去試吓佢~~我哋都叫咗大家都好推薦嘅~1️⃣大判燒!黑毛和牛西冷食完就知點解大家都推薦啦,和牛入口即溶配埋蛋,簡直係完美啊!不過提提大家就唔好燒太耐!2️⃣黑毛和牛刺身盛海膽好開心好奢侈呀,係和牛刺身包住海膽,簡直係味蕾嘅享受!和牛刺身好厚配埋好濃厚嘅海膽味~~入口成個感覺好滿足!3️⃣鹿兒島和牛他他咁食完一個刺身點會滿足呀~!和牛他他都好特別!配上佢哋特製嘅醬汁,有紫菜同他他仲有洋蔥撈埋一齊好配合!4️⃣黑毛和牛腹柳小排唔讚唔得嘅係佢哋嘅牛真係好高質啊!我哋食完大判燒,叫埋呢個牛腹柳小排都係好好食~入口即溶!5️⃣黑毛和牛特上嫩肩里肉雪花就更加靚~好滿足!最尾我哋都叫咗冷麵去中和下牛嘅油膩感!呢個冷麵酸酸甜甜~份量好足夠,簡直係可以好match我哋今次嘅燒肉!
簡直滿足到好似食咗個放題
我哋都叫咗大家都好推薦嘅~

1️⃣大判燒!黑毛和牛西冷

2️⃣黑毛和牛刺身盛海膽

3️⃣鹿兒島和牛他他
咁食完一個刺身點會滿足呀~!

4️⃣黑毛和牛腹柳小排
唔讚唔得嘅係佢哋嘅牛真係好高質啊!
我哋食完大判燒,叫埋呢個牛腹柳小排都係好好食~入口即溶!

5️⃣黑毛和牛特上嫩肩里肉
雪花就更加靚~好滿足!

最近烤肉烤上癮了🤣中日韓的全吃了🌟今晚再來到沙田這間日式烤肉店吃肉肉♥️選它是因為那塊比我臉還大的「大判燒黑毛和牛西冷」🔥性價比太太太太高了🌟與餐牌圖片完全一致的大判燒黑毛和牛🌟油花很美,分布平均🌟一片的大小差不多佔了鐵板的一半😍套餐是二人量,總共有兩大片🔥十分划算♥️肉質軟腍,肉味十分濃郁🔥看到肉肉在鐵板上滋滋冒油的狀態就很有食慾🌟隨餐附上的溫泉蛋,牛味濃郁的肉肉加上半熟狀態的蛋液,整體味道更香更豐富🔥套餐中有些項目是由餐廳按當日食材而供應的🌟今晚兩款和牛分別是黑毛和牛腹柳小排及和牛赤身🔥和牛赤身的肉味較濃,肉質實在,油脂偏小🌟所以烤肉的時間不宜太長🙈黑毛和牛腹柳小排相對油脂較多,肉質軟嫩♥️油脂味香🌟牛舌爽脆味香♥️加上檸檬汁和蔥絲更好吃🌟海老很大一隻🔥新鮮肉厚,口感爽彈♥️雞肉同樣是按食材情況選擇而定,今晚的雞肉分別是雞腿肉和雞柳🌟蔥鹽風味和雞肉也很搭👍🏻套餐包括了泡菜盛和冷麵🌟兩者都是屬於酸爽的口味,很適合作為解膩的用途🔥吃肉肉的中途吃兩口泡菜以冷麵作為結尾,剛好可以很好的去掉口中油膩的感覺♥️今晚的甜品是香草雪米糍和杏仁奶凍🌟杏仁奶凍的杏仁味很很很濃郁🙈口感細緻滑溜👍🏻不太喜歡杏仁的朋友

與餐牌圖片完全一致的大判燒黑毛和牛🌟油花很美,分布平均🌟

Omakase  course
冷麵(小)
以冷麵作為結尾,剛好可以很好的去掉口中油膩的感覺♥️
甜品
今晚的甜品是香草雪米糍和杏仁奶凍🌟杏仁奶凍的杏仁味很很很濃郁🙈口感細緻滑溜👍🏻不太喜歡杏仁的朋友表示看在口感的份上都會把它吃光😂
2024-06-27
Type of Meal
Dinner
Omakase  course
冷麵(小)
2024-06-30 399 views
日式燒肉店🌟YAKINIKU KAKURA🌟係🇯🇵日本九州佐賀No.1️⃣嘅燒肉店!沙田分店位於新城市廣場1期7樓,係gathering嘅好地方👍🏻!🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178YAKINIKU KAKURA嘅名物!和牛西冷夠晒肥美,燒起上嚟勁易handle!加埋蛋一齊食,入口超軟嫩,脂香、肉香、蛋香、醬香溶為一體,正!🥩黑毛和牛腹柳小排 $148和牛油花勁靚,來自牛脂嘅甜味,令人心情大好!🥩壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138超長cutting嘅牛胸腹肉,醃到入晒味,juicy之餘,醬香怡人,唔錯!👅鹽味上牛舌 $128輕輕燒至微焦就食得,風味濃郁!🐖黑毛豚無骨小排 $88肥瘦相間嘅豚肉一燒就油香四溢,甘香可口!🦐海鮮拼盤 $178巨型紅蝦爽彈甜美!厚切魷魚鮮味十足!牛油帶子鮮甜味好出!🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88香噴噴又熱辣辣,份量都幾多,係飽肚之選!🍺三得利日本生啤 350ml $48日式燒肉必備,買三送一,係gathering嘅首選!

🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🥩黑毛和牛腹柳小排 $148

和牛油花勁靚,來自牛脂嘅甜味,令人心情大好!

🥩壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138

👅鹽味上牛舌 $128

輕輕燒至微焦就食得,風味濃郁!

🐖黑毛豚無骨小排 $88

肥瘦相間嘅豚肉一燒就油香四溢,甘香可口!

🦐海鮮拼盤 $178

巨型紅蝦爽彈甜美!厚切魷魚鮮味十足!牛油帶子鮮甜味好出!

🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88

香噴噴又熱辣辣,份量都幾多,係飽肚之選!

🍺三得利日本生啤 350ml $48

日式燒肉必備,買三送一,係gathering嘅首選!
2024-06-27 4779 views
今日食咗6款肉,最最最特別係大判燒黑毛和牛西冷$178,大大塊,油脂分布平均,服務員詢問完我哋對生熟程度的喜好後,三兩下手勢就將塊靚牛燒到啱啱好,配上生蛋黃及醬汁,大大塊好惹味真係高級享受!其餘的肉款就由自己動手燒,有黑毛和牛裹腹小排$188、腹前小排$118、黑毛豚毛骨小排$88、黑毛豚脛肉$88、若鷄雞脛柳$80,全部肉類都切得好靚,肉質好新鮮、好乾淨!加上呢度嘅燒烤網格特別粗,而且係平面,餐廳額外附上牛脂以潤滑燒烤網,燒出嚟嘅肉唔會黐底,更加容易保留肉汁,可以完完整整享受到烤到微微金黃嘅一口靚肉,成餐飯都冇換過一個網,真係不得不讚餐廳嘅細心!食客嘅享受再提升一個層次!另外我哋仲叫咗一份牛舌$98,加咗蔥花口感豐富咗,食落增添咗香氣,順帶一提,連蔥花都好新鮮,超級讚賞!最後我哋仲食咗二人前的Kakura冷麵$72,湯汁酸酸甜甜,拌上雞蛋青瓜泡菜等,好清新、清爽,幾適合燒烤之後食,大大碗好滿足!飲品方面,我哋飲咗青森蘋果乳酸梳打、白桃乳酸梳打,兩杯都幾好味,滿意!最後侍應送上免費甜品,我哋每人都食到一個杏汁味的奶凍,上面仲有一粒杞子,超級超級香濃好食!仲有一個雪糕糯米糍,軟糯香甜,真

最後侍應送上免費甜品,我哋每人都食到一個杏汁味的奶凍,上面仲有一粒杞子,超級超級香濃好食!仲有一個雪糕糯米糍,軟糯香甜,真係好驚喜!

總結Yakiniku Kakura的沙田分店,環境乾淨、食材新鮮好味、服務員有禮誠懇又專業,值得獲得最高評價!
2024-06-26
$497 (Dinner)
  • 甜品
2024-06-27 436 views
週末和朋友聚餐,我再次揀左這家燒肉店,因為佢地食物質素很高。我地三個大人和一位小孩,正好選擇了他們的三至四人套餐,總共有十種不同的食物,包括牛舌、特上牛胸腹肉、牛小排和雞肉等等。由於我已經多次光顧這家店,所以知道他們的食物有保證。上次母親節用餐後佢地仲送左優惠券,這次正好可以減$200,所以每位只需$300,非常超值。
2024-06-23
$300 (Dinner)
Dining Offer
Voucher
2024-06-26 315 views
間唔中都想食吓呢間「Yakiniku Kakura」,服務食物都好!Lunch time都幾多人。🌸黑毛和牛大判燒US牛板腱肉 $266黑毛和牛嘅脂肪均匀分布,燒完放入囗,肉質柔軟,牛味濃郁,好好味🤤。牛板腱肉一啲都唔韌,配檸檬汁,好正。🌸黑毛和牛上肋骨中肉 $198上肋骨柔軟嫩滑有口感,香口,juicy,讃呀!🌸石燒肉泡菜鍋飯 $108呢個鍋飯真係唔錯,泡菜嘅酸辣風味撈埋一齊食,口感好豐富。Lunch set有沙律、餐湯、小食、甜品,大滿足呀!

🌸黑毛和牛大判燒US牛板腱肉 $266

🌸黑毛和牛上肋骨中肉 $198
上肋骨柔軟嫩滑有口感,香口,juicy,讃呀!

🌸石燒肉泡菜鍋飯 $108
呢個鍋飯真係唔錯,泡菜嘅酸辣風味撈埋一齊食,口感好豐富。

Lunch set有沙律、餐湯、小食、甜品,大滿足呀!
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
2024-06-26 390 views
今次食得好過,冇影好多相質素穩定,最近除咗海鮮同雞腿肉都鍾意食嗰個瘦啲嘅牛肉 呢隻中間有四件嘅牛就係我鍾意嘅下面太肥嗰個佢哋就鍾意 我就覺得太肥海鮮同之前一樣,都係啲蝦一啲大一啲細嘅質素其實普通唔係太值得加 不過又想試吓多啲款式帶子好味魷魚今次冇咁咸最後先記得雞肝追加咗 OK啦好似太平館餐廳嗰啲今次嘅蔬菜拼盤終於有南瓜,唔錯唔錯服務質素今次好似好啲不過啲人都係唔會巡邏,有request都係要自己行出去搵人
今次食得好過,冇影好多相

質素穩定,最近除咗海鮮同雞腿肉都鍾意食嗰個瘦啲嘅牛肉
呢隻中間有四件嘅牛就係我鍾意嘅

下面太肥嗰個佢哋就鍾意 我就覺得太肥

海鮮同之前一樣,都係啲蝦一啲大一啲細

嘅質素其實普通唔係太值得加 不過又想試吓多啲款式

帶子好味魷魚今次冇咁咸

最後先記得雞肝追加咗 OK啦
好似太平館餐廳嗰啲

今次嘅蔬菜拼盤終於有南瓜,唔錯唔錯

Type of Meal
Lunch
🍽️ 「YAKINIKU KAKURA」- 位於沙田新城市廣場一期7樓701號舖🥩 這家餐廳的食物質素堪稱出色。🤤 必嚐的「黑毛和牛大判燒盛合」($368),提供大塊的黑毛和牛西冷,配以沙律、湯品、小吃和甜品,絕對是一次滿足味蕾的饗宴。🦐 「海鮮盛合」($168)同樣吸引,盛載大隻鮮甜的蝦、帶子和魷魚。🍗 每兩份午餐更贈送一份雞腿肉,讓用餐更添美味。🎨 餐廳的現代簡約裝潢,營造出高雅精緻的用餐氛圍。💰 價錢雖屬偏高,但食材優質,份量十足,性價比仍頗為合理。🌟 對於追求頂級肉類和海鮮體驗的食客來說,YAKINIKU KAKURA絕對是不容錯過的好選擇。

🥩 這家餐廳的食物質素堪稱出色。

🍗 每兩份午餐更贈送一份雞腿肉,讓用餐更添美味。

🎨 餐廳的現代簡約裝潢,營造出高雅精緻的用餐氛圍。

💰 價錢雖屬偏高,但食材優質,份量十足,性價比仍頗為合理。

2024-06-23 286 views
今日嚟到沙田新城市廣場搵好嘢食, 揀咗呢間日本過江龍 Yakiniku kakura人氣燒肉店, 每晚都好多人等位,今晚我哋特登早啲到,終於可以食到😂店舖地方都幾大,都好多卡位坐得舒服,服務員親切有禮 👍我哋叫咗大判燒黑毛和牛西冷、黑毛和牛腹前小排、黑毛和牛內橫隔膜、雞頸柳、帆立貝日本蠔,另外叫咗個泡菜三點盛同冷麵。 泡菜三點盛:除泡菜之外,還有青瓜同辣蘿蔔, 酸酸辣辣好開胃。大判燒黑毛和牛西冷:呢款真係要大推超好食,油脂分佈比例非常好, 牛味重入口即溶, 沾上蛋汁更加嫩滑 👍若鷄雞頸柳:好少地方可以食到,好特別嘅口感, 雞肉之餘 有啲咬口👍黑毛和牛牛腹前小排:呢款有少少厚度, 食落更有口感 ,牛味濃郁加上特製嘅醬汁好惹味👍帆立貝同日本蠔:非常鮮味,加上牛油去燒令味道更上一層次👍食完燒肉店舖仲會送上 甜品,係雪米糍,再加上杏仁布甸😍, 雪米糍係濃郁嘅雲呢拿味, 杏仁布甸好香滑❤️

店舖地方都幾大,都好多卡位坐得舒服,服務員親切有禮 👍

泡菜三點盛:
除泡菜之外,還有青瓜同辣蘿蔔, 酸酸辣辣好開胃。
大判燒黑毛和牛西冷:

若鷄雞頸柳:
好少地方可以食到,好特別嘅口感, 雞肉之餘 有啲咬口👍

黑毛和牛牛腹前小排:

帆立貝同日本蠔:
非常鮮味,加上牛油去燒令味道更上一層次👍

2024-06-18
$500 (Dinner)
  • 甜品
  • 黑毛和牛腹柳小排
2024-06-20 214 views
來到沙田新城市行街見到Yakiniku Kakura在7樓,當然要即刻食。呢間店的店員服務水準超高,有禮貌之餘又勤力,非常認真。店員介紹我們必點的是香港店才有的大判燒!黑毛和牛西冷,真的沒有介紹錯大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178呢款係香港店限定,必點item。一上檯已經大大片, A5級和牛西冷的脂肪分佈平均,燒完可以沾上日本溫泉蛋汁食。 嘩! 一食入口肉質超級嫩滑,像壽喜燒的肉一樣。牛味香濃,配上蛋汁食真係一流,食完要encorn !!KAKURA 牛胸腹肉 HKD$138上檯是以日式陶瓷壺裝著肉的, 牛胸腹肉是已預先醃製好的,肉的份量很大,配上自家製作的醬汁令到成件牛肉香味四散黑毛和牛裹腹小排 $188一碟有五片厚切牛裹腹小排, 味道較濃特上牛胸腹肉 $128這個牛的醃醬比較多的,很多肉汁黑毛和牛柳小排 HKD$148牛柳小排會是比較有咬口,所以比較岩鐘意食硬身肉的朋友蔥塩味上牛舌 HKD$138牛舌是薄切的,好快燒熟,而咬落口比較有彈性KAKURA冷麵(大) HKD$72冷麵湯底酸酸甜甜,而且冷麵好彈牙爽口,食住燒食再食冷麵特別開胃最後,仲有免費的甜品送。今次的是杏仁豆腐同雪米

大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178

KAKURA 牛胸腹肉 HKD$138

黑毛和牛裹腹小排 $188
一碟有五片厚切牛裹腹小排, 味道較濃

特上牛胸腹肉 $128
這個牛的醃醬比較多的,很多肉汁

黑毛和牛柳小排 HKD$148
牛柳小排會是比較有咬口,所以比較岩鐘意食硬身肉的朋友

蔥塩味上牛舌 HKD$138
牛舌是薄切的,好快燒熟,而咬落口比較有彈性

KAKURA冷麵(大) HKD$72

最後,仲有免費的甜品送。今次的是杏仁豆腐同雪米糍,大愛

📍YAKINIKU KAKURA
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
2024-06-20 152 views
媽咪一向好鐘意食燒肉,所以👩🏻就帶佢去食Yakiniku Kakura。貪佢有性價比高嘅日本和牛食,而且質素夠穩定。✨大判燒!黑毛和牛西冷 $178✨黑毛和牛裏腹小排$188✨蔥塩味上牛舌$138✨黒毛豚無骨小排$88✨牛腸$58👩🏻覺得大判燒簡直係佢哋嘅皇牌產品。兩邊簡單快燒,冇技巧都可以做到重油香又冇渣嘅感覺,加埋半熟蛋口感更加滑。👩🏻好鐘意黑毛和牛裏腹小排。因為係汁燒嘅關係,所以一咬落去係肉汁+香甜嘅醬汁。👩🏻覺得係算嫩滑又唔算油。媽咪唔鐘意食太肥所以好鐘意。上牛舌用嘅係牛舌芯,比起一般牛舌厚身同有彈性,肉味濃好多。黒毛豚無骨小排即係五花腩,超易燒得香脆。有啲胡椒香點綴又幾夾。牛腸係👩🏻最愛,油脂香滿滿。調味足所以完全唔會有內臟異味。✨海鮮拼盤$178今次嘅蝦勁大隻,仲要蝦身都有羔。魷魚片特別厚肉。帆立貝煮完都好鮮甜。✨冷麵(小)$38第一次嗌估唔到咁有驚喜😍。麵條冰凍爽滑,加上酸甜微辣嘅泡菜汁,將燒肉嘅油膩感一掃而空。最後仲有甜品送!

✨大判燒!黑毛和牛西冷 $178
✨黑毛和牛裏腹小排$188
✨蔥塩味上牛舌$138
✨黒毛豚無骨小排$88
✨牛腸$58

上牛舌用嘅係牛舌芯,比起一般牛舌厚身同有彈性,肉味濃好多。

牛腸係👩🏻最愛,油脂香滿滿。調味足所以完全唔會有內臟異味。

✨海鮮拼盤$178

✨冷麵(小)$38

最後仲有甜品送!

2024-06-17 167 views
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)大判燒!黑毛和牛西冷 🥩 $178大判燒黑毛和牛油脂分布夠多🩷🩷入口即溶👍👍生蛋汁+和牛係絕配🤩🤩正👍👍黑毛和牛裹腹小排 🐃 每塊都好大塊,又juicy😋😋牛肉肉汁多,好吸引😄😄板腱牛排🥩 🐮 牛排有咬口,肉質好淋,鍾意食牛要試下🤩🤩黑毛豚骨小排豚肉油脂均勻,入口鮮嫩但唔會膩👏👏豚肉都好好味❤️❤️雞柳🍗🍗份量都幾多😍😍雞肉健康之選🥳鰻魚大大條,魚味十足😀😀仲有鰻魚汁好夾👌👌佐賀紫菜飯 🍚 $48日本流心蛋係紫菜底,撈勻珍珠米好好味,送燒肉一流🤤🤤白飯Kakura冷麵🍜辣辣地,又凍凍地,好啱而家呢個天氣食😍😍地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5

大判燒!黑毛和牛西冷 🥩 $178

黑毛和牛裹腹小排 🐃
每塊都好大塊,又juicy😋😋牛肉肉汁多,好吸引😄😄

板腱牛排🥩 🐮
牛排有咬口,肉質好淋,鍾意食牛要試下🤩🤩

黑毛豚骨小排
豚肉油脂均勻,入口鮮嫩但唔會膩👏👏豚肉都好好味❤️❤️

雞柳🍗🍗
份量都幾多😍😍雞肉健康之選🥳

鰻魚
大大條,魚味十足😀😀仲有鰻魚汁好夾👌👌

佐賀紫菜飯 🍚 $48
日本流心蛋係紫菜底,撈勻珍珠米好好味,送燒肉一流🤤🤤

白飯

Kakura冷麵🍜
辣辣地,又凍凍地,好啱而家呢個天氣食😍
😍

地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5

2024-06-14 162 views
慶祝朋友生日,帶他吃日式燒肉,分店新開幕,品嘗快樂之日式燒肉。店子座位闊落,環境舒適,服務很棒,適合和家人朋友聚餐。牛胸腹肉牛胸腹肉滿足到非一般的口腹之慾!滿滿牛肉香,為燒肉之旅掀開序幕。肉質結實,汁燒醬汁,帶有嚼勁,調味剛好。 雞肉愛吃的嫩滑雞肉,所以再點一份雞肉,燒肉料理是朋友最愛,非常細心,菜單會隨時令而不斷推陳出新,看得出致力展現牛肉的優質食材精髓。悠然氣氛高級感豆腐沙律清香,沙律菜新鮮,滿滿層次呢蠔吃得出材料新鮮,亦做到醬汁滿滿帆立貝鮮甜彈牙,肉質新鮮,配上牛油,鮮味多汁!刺身感覺,彈牙又新鮮日本的燒肉,簡單燒肉,日本最傳統的調理方法。燒起來肉質軟嫩,配合特調鹽汁,更突顯出其獨特的肉香味,配上旦醬,豐富口感,滿滿味道的層次,棒!和牛愛好者必吃,入口即溶,牛味濃郁精緻食材,甜品出色,賣相精緻,十分適合慶祝生日,周年紀念,回味的日式感呢

店子座位闊落,環境舒適,服務很棒,適合和家人朋友聚餐。

牛胸腹肉

雞肉

豆腐沙律
清香,沙律菜新鮮,滿滿層次呢

吃得出材料新鮮,亦做到醬汁滿滿

帆立貝

日本的燒肉,簡單燒肉,日本最傳統的調理方法。

2024-06-13 127 views
同朋友喺沙田食日本燒肉,這間店座位舒適,而且服務相當體貼。最重要係食材高質,主打靚牛肉。大判燒黑毛和牛西冷選用高級黑毛和牛,秘製醬汁醃製,雪花脂肪比例均勻,再沾上蛋漿,肉質柔軟。黑毛和牛腹柳小排牛腹位置,雪花一樣分布均勻,非常肥美。特上牛胸腹肉脂肪較和牛少啲,肉味比較濃蔥塩味上牛舌蔥花又有鹽味,牛舌爽口,非常美美。黑毛豚無骨小排燒豚肉油香都非常惹味。若雞雞腿雞腿燒香,肉質軟滑,都係必點之一。佐賀紫菜飯XO醬大大碗日本飯配上XO醬,紫菜及生蛋。優質麥芽生啤酒白桃乳酸梳打飲品配送燒肉一流。免費甜品有糯米糍及杏仁豆腐

大判燒黑毛和牛西冷

黑毛和牛腹柳小排
牛腹位置,雪花一樣分布均勻,非常肥美。

特上牛胸腹肉
脂肪較和牛少啲,肉味比較濃

蔥塩味上牛舌
蔥花又有鹽味,牛舌爽口,非常美美。

黑毛豚無骨小排
燒豚肉油香都非常惹味。

若雞雞腿
雞腿燒香,肉質軟滑,都係必點之一。

佐賀紫菜飯XO醬
大大碗日本飯配上XO醬,紫菜及生蛋。

優質麥芽生啤酒
白桃乳酸梳打
飲品配送燒肉一流。

免費甜品有糯米糍及杏仁豆腐
$460 (Dinner)