📍Yakiniku Kakura要講到小編最喜歡的香港燒肉店之一,一定有Yakiniku Kakura,佢哋啲肉肉唔單止高質,連沙律、粉麵都好好食。黑毛和牛裏腹小排今次小編又有叫呢款肉,裏腹小排醃過,調味適中,醬汁亦蓋不住佢既油花,油脂豐富,肉質軟嫩,一咬牛的油脂就佈滿口腔,但又不會太膩,太好味。壺漬 KAKURA牛胸腹肉牛胸腹肉系小編最愛的牛肉部位,牛味特別濃郁,一大片牛胸腹肉燒到焦脆肉嫰,愛食肉的不要錯過。黑毛和牛大判燒黑毛和牛大判燒就係呢間餐廳供應嘅鹿兒島A4級別嘅和牛西冷肉,今次我哋食5成熟,由店員幫我哋燒烤。唔好小睇一塊和牛,份量十足,剪開一半,每個人都仲有一塊手掌咁大嘅肉食。黑毛和牛西冷油脂好豐富,味道甜美,油脂入口即溶,一點都唔膻唔油膩,剛剛好。肉質柔軟,咬開不費一點力,沾上溫泉蛋蛋液,更加順滑。除咗食肉之外,今次仲叫了兩款海鮮,分別是日本蠔和帶子。兩款食落都好新鮮,燒完之後size雖然縮細咗,但鮮味仍保留住,用牛油燒令到生蠔同帶子都有焦香味,鮮甜多汁,有驚喜。Kakura沙律今次都有叫到佢哋嘅招牌Kakura沙律,沙律菜新鮮,入面仲有吞拿魚、泡菜等,口感豐富,加上柚子醬
📍Yakiniku Kakura

黑毛和牛裏腹小排

壺漬 KAKURA牛胸腹肉

黑毛和牛大判燒

除咗食肉之外,今次仲叫了兩款海鮮,分別是日本蠔和帶子。

Kakura沙律
今次都有叫到佢哋嘅招牌Kakura沙律,沙律菜新鮮,入面仲有吞拿魚、泡菜等,口感豐富,加上柚子醬汁,特別清新開胃,絕對係小編食過最好食嘅沙律。

冷麵配泡菜
佢哋嘅冷麵又係值得一讚的,小編揀咗唔辣,酸甜開胃嘅泡菜、配上青瓜、芽菜,冰凍嘅冷麵啱晒食燒肉嗰陣時食返碗,涼爽又開胃。

甜品
呢度最正嘅係就算散叫都會每位有一份甜品送,就算係送嘅,佢哋嘅甜品一啲都唔馬虎。杏仁豆腐花配牛奶雪米糍。杏仁豆腐花超滑嫩,入口即溶,就算係唔鍾意杏仁味嘅小編都覺得好好食。

#元朗美食 #元朗 #燒肉 #日本燒肉 #yakinikukakura #foodie #hkfoodie #香港必食 #香港美食 #香港網紅打卡 #香港美食探店 #moodzfoodie #moodzfoodz
2025-03-29 553 views
元朗元點的日式燒肉餐廳,回頭率100的餐廳,太久沒吃總忍不住過來每次必點最愛組合:黑毛和牛大判燒盛合黑毛和牛質地極為柔嫩,肉香濃郁,搭配新鮮蛋液同吃,入口滑溜感再上升呢鹿兒島A4和牛西冷西冷部位的肉質鮮嫩多汁,脂肪分布均勻,燒烤後的香氣令人忍不住一口接一口著。鹿兒島和牛裏腹小排小排肉質鮮美,口感滑順,適合喜歡細膩口感的食客,不用燒得太熟便可入口。鹿兒島和牛背末脊肉背末脊肉的肉質較為結實,適合喜歡嚼勁的朋友。配餐白飯、沙律、餐湯、小食、甜品:這些配餐增添了整體餐點的豐富性,吃得飽肚,尤其是杏仁豆腐和泡芙的清新口感,為燒肉帶來了完美的平衡。升級至巨峰提子乳酸梳打:飲品清爽可口,特別適合燒肉的油膩感,讓口腔更清新。追加的雞腿雞腿肉質鮮嫩,經過燒烤後外脆內嫩,啖啖肉讓人吃得歡。這次點了Kakura沙律沙律清爽可口,搭配自家的醬汁,肉末等,為燒肉的重口味提供了良好的對比,菜肉平衡很重要啊。石燒泡菜豆腐鍋鍋物的泡菜帶有微微的酸辣,非常開胃,豆腐吸收了湯底的精華,還有豬肉片,整鍋湯很快便見底了。日式燒肉餐點無論是在選材上還是味道上都非常出色,真的值得推薦。

2041 views

每次必點最愛組合:黑毛和牛大判燒盛合

鹿兒島A4和牛西冷

鹿兒島和牛裏腹小排

鹿兒島和牛背末脊肉
背末脊肉的肉質較為結實,適合喜歡嚼勁的朋友。

配餐白飯、沙律、餐湯、小食、甜品

升級至巨峰提子乳酸梳打:

飲品清爽可口,特別適合燒肉的油膩感,讓口腔更清新。

追加的雞腿

雞腿肉質鮮嫩,經過燒烤後外脆內嫩,啖啖肉讓人吃得歡。

這次點了Kakura沙律

石燒泡菜豆腐鍋

2025-03-26
Type of Meal
Tea
5 day(s) ago 0 views
放工去咗元朗新開嘅燒肉店,店員安排咗個卡位俾我哋,兩個人坐非常闊落,張枱都夠大。餐牌肉類嘅選擇非常之多,仲有少量海鮮同蔬菜。今次就試咗佢四款肉。🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178呢款肉上菜嘅時候會連埋一隻生雞蛋,店員仲會問我哋想食幾成熟,然後幫我哋燒埋!成個過程都幾適合打卡。塊肉加埋蛋漿一齊食,非常香滑!🥩黑毛和牛上嫩肩里肉 $178呢款肉油脂好豐富,所以入口即溶,超級滑!呢款夾菜式就啱啱好!可以中和咗佢個油脂感。🥩黑毛和牛腹前小扒 $248呢款肉比上面嗰款口感會豐富啲,食落會冇咁油膩!🥩鹽味上牛舌 $128牛舌好彈牙,唔係好薄個種。口感好嫩,冇渣!推薦!🍚🥗配菜方面叫咗一個生菜夾肉食。仲叫咗一個紫菜飯同埋一個冷麵。紫菜飯入面有隻溫泉蛋,記得要拌勻先食!冷面嘅份量都幾多,估唔到冷麵同燒肉都幾夾,可以中和到啲燒肉嘅油膩感。🍦埋單之前仲送咗一人一份甜品,個泡芙入邊係包雪糕餡!超級驚喜。另外個杏仁奶凍,杏仁味好重,好香!亦都唔係好甜!記得一定要食埋個甜品先走啊!💰人均消費HKD500

🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🥩黑毛和牛上嫩肩里肉 $178

🥩黑毛和牛腹前小扒 $248
呢款肉比上面嗰款口感會豐富啲,食落會冇咁油膩!

🥩鹽味上牛舌 $128
牛舌好彈牙,唔係好薄個種。口感好嫩,冇渣!推薦!

💰人均消費HKD500
2025-05-20
$500 (Dinner)
2025-05-18 0 views
今日同老公仔去咗元朗YOHO Mix嘅Yakiniku Kakura嘆咗個燒肉lunch!餐廳嘅環境夠晒舒服,啱晒我哋呢啲想chill吓嘅夫婦!😌講到食物,真係要力讚!👍🏻 黑毛和牛大判燒呢塊和牛大判燒好大塊🤩 油花分佈均勻,放上爐度輕輕一燒,油脂香氣即刻湧出嚟,入口即溶,牛味超濃郁,正😋 真係encore都唔嫌多!牛板腱肉牛板腱肉嘅口感好有咬口,但又唔會韌,燒到啱啱好,肉汁鎖喺裡面,每一啖都充滿肉嘅鮮甜味!😋 加少少海鹽吊味,簡直係perfect match!👍🏻腹前小排腹前小排嘅油脂比例啱啱好,燒完之後外脆內軟,油香四溢!🤤 真係食到停唔到口!😋牛舌牛舌爽口彈牙,燒到微焦,再加少少鹽,味道一流!😋 我老公仔最鍾意食牛舌,佢話呢度嘅牛舌夠晒厚切,食得好滿足!👍🏻若雞雞脛骨估唔到燒肉店嘅雞脛骨都咁出色!😍 雞皮燒到金黃香脆,雞肉嫩滑多汁,充滿雞油香!😋 點埋佢哋嘅秘製醬汁,更加惹味!正!👍🏻石燒肉泡菜鍋飯(免治雞肉)呢個石燒鍋飯熱辣辣,泡菜味夠晒濃郁,撈埋啲免治雞肉一齊食,口感豐富,味道又夠晒惹味!😋 不過食咗咁多肉,食返啲飯中和一下都唔錯!🍚今次喺Yakiniku Kakura嘅燒肉

講到食物,真係要力讚!👍🏻

黑毛和牛大判燒

牛板腱肉

腹前小排

牛舌

若雞雞脛骨

石燒肉泡菜鍋飯(免治雞肉)

今次喺Yakiniku Kakura嘅燒肉午餐真係非常滿意!🥳 食物質素高,環境又舒服,服務又好,絕對值得推介!👍🏻 下次一定會再嚟!😎
2025-05-15 0 views
嚟元朗探朋友班,順便一齊食餐飯。友人提議去吃燒肉,帶咗我嚟元點 1 樓呢間來自佐賀嘅人氣燒肉店「YAKINIKU KAKURA」。餐廳主打九州產極上A5等級黑毛和牛,並會供應不少罕有嘅牛肉部位作燒烤。我哋點咗 2 個燒肉定食,套餐配有白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及餐飲。黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉:西冷大大塊,油花分佈非常均勻,燒到約 7 成熟就食得,肉質軟滑肥美,每一啖都帶濃郁和牛油香,沾蛋汁享用,入口即溶。牛板腱肉水準亦唔錯,肉色鮮紅明亮,而且喺燒烤嘅過程中,油脂會滋滋地流出,入口香味四溢。牛舌盛合:有鹽味上牛舌同蔥鹽味 2 款,鹽味上牛舌好有咬口,肉質醇香,入口軟嫩多汁;蔥鹽味更加出色,不但口感爽脆,而且仲多咗份獨特蔥香,惹味非常。加咗碟和牛腹柳小排同黑毛豚無骨小排,腹柳小排肉質好腍,油脂分佈完美,入口甘香豐腴。豚小排肥瘦適中,食落口感帶少少爽脆,一啲都唔柴。最後仲有雪米糍同杏仁豆腐做甜品,為這頓午餐完美作結。
最後仲有雪米糍同杏仁豆腐做甜品,為這頓午餐完美作結。
2025-05-14 0 views
元朗Yakiniku Karura燒肉店是燒肉愛好者的天堂,一試難忘!店內燒肉質素極佳,選用新鮮高級肉類,如和牛及黑毛豬,肉質嫩滑多汁,入口即化。炭火燒烤增添濃郁煙香,每一口都令人回味無窮。套餐選擇豐富,配菜新鮮,特別推介海膽牛肉卷,鮮甜與肉香完美融合。環境舒適,服務親切,住客更可享專屬優惠,性價比極高。雖然旺場時略需等位,但滋味絕對值得!無論聚會或獨享,Karura定能讓你一試返尋味,燒肉控必訪!
$250 (Dinner)
🇯🇵日本直送黑毛和牛專門店,🏮店內走現代和風,搭配暖黃燈光,抽風系統好,吃完頭髮零油味,女生們可以放心吃 店員提供特製醬汁,燒肉醬汁帶微甜,清爽解膩,棒,提升味道🥩 黑毛和牛大判燒和牛西冷烘到微焦脆,油脂香氣直接昇華,香濃之牛味 牛胸腹肉 紋路很美,肉味香濃! 上嫩肩里肉肉質非常紮實,牛肉肉味香濃,適合喜歡咀嚼感 食物選擇多,日式燒肉和牛脂肪分布均勻,烤到外焦內嫩,入口即化,肉香濃郁。肉質緊實,口感鮮嫩,搭配特製醬汁,欲罷不能日式燒肉,燒肉肉類多,非常棒,滿滿稀有部位,客人細味上乘燒肉。豆腐沙律非常脆口之蔬菜,味道新鮮,美味的沙律,醬汁鮮香,配嫩滑豆腐 好吃裝修滿滿有日本氣氛。抽煙系統非常棒,最後送的甜品,很有誠意,滿滿快樂

店員提供特製醬汁,燒肉醬汁帶微甜,清爽解膩,棒,提升味道

🥩 黑毛和牛

大判燒和牛西冷
烘到微焦脆,油脂香氣直接昇華,香濃之牛味

牛胸腹肉
紋路很美,肉味香濃!

上嫩肩里肉
肉質非常紮實,牛肉肉味香濃,適合喜歡咀嚼感

豆腐沙律

2025-05-13 0 views
元朗Yoho Mix日式燒肉店環境真係唔錯,座位夠晒寬敞,坐得舒服,仲有卡位同圓枱,啱晒三五知己聚餐。服務方面,店員好有禮貌,燒烤技術專業,令成個用餐體驗更加愉快😌。黑毛和牛大判燒盛合 🍖我哋叫咗呢個set lunch,除咗主角和牛之外,仲有沙律、餐湯、小食同甜品,夠晒豐富。鹿兒島A4和牛西冷油脂分佈靚靚哋,燒完之後肉質超嫩,入口即溶,完全唔會覺得膩。店員幫手燒烤,火候控制得啱啱好,食落肉味濃郁,仲可以點蛋汁,口感更加順滑🤤。另外,仲有和牛裏腹小排同和牛背末脊肉,各有特色,前者肉味香濃,後者juicy得嚟帶少少嚼勁,真係食得好滿足😋。牛舌盛合 👅牛舌set lunch同樣有沙律、餐湯、小食同甜品,配搭一流。鹽味上牛舌燒得啱啱好,鹽味唔會太重,突出牛舌本身嘅鮮味,咬落爽口彈牙。蔥鹽味牛舌更加惹味,蔥香同牛舌融合得好好,每一啖都充滿層次感🤩。飲品 🍺食燒肉點少得啤酒?我哋叫咗Suntory啤酒,清爽順口,配燒肉真係一流,飲落透心涼,解膩又開胃🍻。整體嚟講,呢餐真係食得開心,環境舒服,食物質素高,服務又好,絕對係值得再訪嘅燒肉店💯。

黑毛和牛大判燒盛合 🍖

牛舌盛合 👅

飲品 🍺

2025-05-10 0 views
放工突然起了燒肉癮 吃開的燒肉店都滿座所以回到元朗試試在Yoho新開的日式燒肉店來自九洲 主打鹿兒島和牛 因為新開不久所以人流不算很多店員親切有禮 坐位亦闊略 而且不會焗悶-大判燒 黑毛和牛西冷:店員推薦的餐廳招牌和唯一由店員燒的一款 超勁的火喉 就像看了一場燒肉秀🫢 大大的一塊牛扒 但店家燒得剛剛口 點上月見汁吃 肉質非常軟 -Kakura沙律:材料非常豐富 由泡菜和吞拿魚作主調 既清新又惹味-黑毛和牛腹柳小排:我們最喜歡的和牛部位之一 肉質非常軟而帶有少少入口即溶的感覺 但不會太肥太重脂肪 牛味和脂肪感平衡 而且有大量洋蔥 可以慳返個蔬菜錢非常推介-壺漬Kakura牛胸腹肉:我最喜歡嘅燒肉選擇!這家店也沒有令我失望 肉醃得入味 是如果喜歡甜壽喜燒的你會相當喜歡的調味 肉質帶有口感但不會韌 有肉香軟Juicy 另一道最愛! -若雞雞胸柳:以類似鹽醬的調味 雞胸肉不會油膩 -佐賀紫菜飯:帶有辣味的紫菜月見飯 配上燒肉的最佳拍檔-黑毛和牛上肋骨中肉:最後加點的和牛壺漬 相比起另外一款 肉質更為嫩滑和脂肪度高 非常邪惡!但我們更喜歡壺漬牛胸腹另外酒品價錢亦非常合理 生啤Highball配燒
放工突然起了燒肉癮 吃開的燒肉店都滿座
所以回到元朗試試在Yoho新開的日式燒肉店
來自九洲 主打鹿兒島和牛 因為新開不久所以人流不算很多
店員親切有禮 坐位亦闊略 而且不會焗悶

-若雞雞胸柳:以類似鹽醬的調味 雞胸肉不會油膩

-佐賀紫菜飯:帶有辣味的紫菜月見飯 配上燒肉的最佳拍檔

另外酒品價錢亦非常合理 生啤Highball配燒肉 絕對一流

值得一提,餐廳抽風做得非常好,吃完燒肉都沒有油煙味👍🏽 整體來說 非常驚喜 是元朗燒肉的好地方
大判燒  黑毛和牛西冷
黑毛和牛上肋骨中肉
壺漬Kakura牛胸腹肉
若雞雞胸柳
黑毛和牛腹柳小排
Kakura沙律
佐賀紫菜飯
2025-05-06
$500 (Dinner)
大判燒  黑毛和牛西冷
壺漬Kakura牛胸腹肉
黑毛和牛腹柳小排
  • 壺漬Kakrua牛胸腹肉
2025-05-09 0 views
同事生日選擇去食日式燒肉,店員安排窗邊座位相當開揚,日式燒肉以多種牛肉為主,午餐時段有套餐選擇。✨✨黑毛和牛大判燒拼美國牛板腱肉🐃🐃大判燒係和牛西冷油脂豐富,味道同口感都係頂級,店員會協助燒肉,自己動手亦得。✨✨KAKURA燒肉盛盒🐷🐄🐔雞腿肉無太多脂肪雞肉味濃,牛胸腹脂肪比例亦較少肉味亦濃,黑毛豚無骨小排一層一層大火燒出油脂香氣滿滿。✨✨海鮮盛盒🦐🦑🐚牛油帆立貝、烏賊、海老都好新鮮,店員特意提醒海蝦為刺身級,猛火快燒外層焦香,蝦肉半熟特別鮮甜。餐廳係主打較主質燒肉,除咗招牌大判燒係必食,其他食物都相對優質。Ps:午市套餐有沙律、小食、餐飲,可加錢轉特飲,餐後有甜品雪糕糯米糍及杏仁豆腐都好好食。
✨✨黑毛和牛大判燒拼美國牛板腱肉🐃🐃
✨✨KAKURA燒肉盛盒🐷🐄🐔
✨✨海鮮盛盒🦐🦑🐚

• 大判燒!黑毛和牛西冷
🍽️食物方面: 🐮黑毛和牛大判燒盛合💲368海外店限定 有和牛西冷,小排,背末脊肉 滑捋捋嘅靚肉 啱晒牛魔王🦐烤肉海鮮盛合💲226選擇困難嘅人揀呢個咩都有 牛胸腹肉,雞髀肉,蝦,帶子,魷魚 🐷黑毛豚無骨小排💲58(追加價)食肉獸要叫埋豬 啲邊位好正🍚飯, 沙律, 餐湯, 小食, 嘢飲, 甜品🆓🥛杏仁豆腐布丁易入口 牛奶味雪米糍有其他午餐定食eg冷麵 泡菜鍋飯📷打卡方面:砌埋一齊方便影 俾你影完再問使唔使幫你燒🔈環境方面: 坐得舒服 staff有禮貌 勤力換爐💬其他資訊:YAKINIKU KAKURA📍元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖💰收➕1, 人均💲300‼️有恒生卡/yoho住戶優惠
🍽️食物方面:
🐮黑毛和牛大判燒盛合💲368

🦐烤肉海鮮盛合💲226
選擇困難嘅人揀呢個咩都有 牛胸腹肉,雞髀肉,蝦,帶子,魷魚

🐷黑毛豚無骨小排💲58(追加價)
食肉獸要叫埋豬 啲邊位好正

🍚飯, 沙律, 餐湯, 小食, 嘢飲, 甜品🆓
🥛杏仁豆腐布丁易入口 牛奶味雪米糍

📍元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
💰收➕1, 人均💲300
‼️有恒生卡/yoho住戶優惠
2025-05-03 0 views
呢間日式燒肉店,座位好闊落舒服,有不少卡位亦有圓枱。員工服務態度亦很好,食物方面無論肉類同海鮮質素都很高。午餐配白飯、沙律、湯、小食、甜品、飲品。🔶黑毛和牛大判燒盛合必點人氣[和牛大判燒]!鹿兒島A4和牛西冷油脂豐富,店員會幫忙燒,手法好專業,火候控制得剛好,和牛好軟嫩肉味濃,配搭蛋汁一齊更嫩滑😚。還有和牛裏腹小排& 和牛背末脊肉,肉味好香好juicy ,各有特色。🔶海鮮盛合有大蝦、烏賊🦑、帆立貝,海鮮好鮮味,蝦肉彈牙,烏賊肉質鮮美,帆立貝鮮甜。最後追加了牛舌好軟嫩,好鍾意佢地個甜品,杏仁豆腐&泡芺,食埋甜品好滿足😊。

午餐配白飯、沙律、湯、小食、甜品、飲品。

🔶黑毛和牛大判燒盛合

🔶海鮮盛合

Type of Meal
Lunch
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
同朋友食飯,佢想食燒肉,咁就去Yakiniku Kakura食lunch ~🐮黑毛和牛大判燒拼美國牛板腱肉 $258鹿兒島A4和牛西冷 一大片 (連溫泉蛋一隻)牛板腱肉 4片🦐海鮮盛盒 $168大蝦2隻帆立貝4粒烏賊6片👅蔥塩味牛舌 5片$98🦪日本蠔3隻$38🥬涼拌菠菜$38🐮日本黑毛和牛一向受歡迎,霜降油花分佈平均。大判燒西冷大而薄,店員會幫手,輕輕燒一燒至7成熟,再放蘸落溫泉蛋,肉質嫩滑,滑上加滑😋美國牛板腱有少少筋,肉味香濃。牛舌加埋蔥食鮮嫩爽口。大蝦大大隻,肉質彈牙。烏賊𠝹左花紋,厚身腍滑。日本蠔同帆立貝加牛油放上錫紙兜燒,保留鮮味,唔會太乾身。Lunch set有前菜(泡菜),沙律🥗,味噌湯🫕,白飯🍚,餐飲🥤同甜品 (杏仁豆腐&雪糕泡芙),相當豐富。

🐮黑毛和牛大判燒拼美國牛板腱肉 $258
鹿兒島A4和牛西冷 一大片 (連溫泉蛋一隻)
牛板腱肉 4片

🦐海鮮盛盒 $168
大蝦2隻
帆立貝4粒
烏賊6片

👅蔥塩味牛舌 5片$98
🦪日本蠔3隻$38
🥬涼拌菠菜$38

美國牛板腱有少少筋,肉味香濃。
牛舌加埋蔥食鮮嫩爽口。
大蝦大大隻,肉質彈牙。
烏賊𠝹左花紋,厚身腍滑。
日本蠔同帆立貝加牛油放上錫紙兜燒,保留鮮味,唔會太乾身。

• 蔥塩味牛舌
今日我去咗YAKINIKU KAKURA (元點)嘅燒肉餐廳,真係太開心啦!😍😍 燒肉一如既往地保持高品質,真係好正!👍👍我哋選咗Omakase-$498(2人起),裡面嘅菜式真係非常豐富,令人期待!🍽️✨前菜方面,有沙律同埋泡菜(青瓜、泡菜、蘿蔔),味道清新,開胃得不得了!🥗🥒燒肉方面,大盤燒黑毛和牛西冷,店員建議我哋主導三成熟,再配上半熟雞蛋,口感一流,真係食到心花怒放!😍💖黑毛和牛特選,脂肪同肉質配合得非常好,燒完之後肉汁完全鎖住,口感非常滑順,令人陶醉!🥩🔥仲有牛舌、雞肉,仲有兩隻大蝦,真係好豐富!🦐✨再搭配兩碗冷麵,冷面係幼身面,口感彈牙,吃落去超級爽口!🍜👍最後,甜品方面有杏仁果凍同雲呢拿雪米糍,杏仁果凍真係好好味,入口即化,令人回味無窮!🍮😋總括來講,今日嘅燒肉經歷真係好滿足,期待再嚟!地址:YAKINIKU KAKURA (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

仲有牛舌、雞肉,仲有兩隻大蝦,真係好豐富!🦐✨

總括來講,今日嘅燒肉經歷真係好滿足,期待再嚟!

地址:YAKINIKU KAKURA (元朗)
元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
Dining Offer
Tasting Event
食好啲一定要食燒肉~👉🏻大判燒!黑毛和牛西冷特上牛胸腹肉呢個必叫,好大塊靚牛肉😍可以請店員幫手燒~燒到8成熟係入口即溶嘅口感,超香滑軟嫩,點溫泉蛋汁食正到~👉🏻凱撒沙律凱撒沙律都有誠意好足料,生菜新鮮爽脆,仲有個溫泉蛋、脆麵包粒增加口感。👉🏻黑毛和牛上肋骨中肉大推~無諗過呢塊肉會咁香口,油脂好豐富,燒完啖啖油香。👉🏻特上牛胸腹肉肉質偏瘦,但肉質意外地鬆軟好咬。👉🏻鹽味牛舌👉🏻石燒泡菜鍋飯熱辣辣材料超多,好多泡菜、豆芽、紫菜等等,每啖都食到豐富蔬菜,又香口。👉🏻KAKURA牛肉飯經典嘅洋蔥牛肉飯,好多牛肉超抵食。👉🏻甜品食完大餐仲送左香滑杏仁豆腐、雪米糍,大滿足。
食好啲一定要食燒肉~
👉🏻大判燒!黑毛和牛西冷特上牛胸腹肉
👉🏻凱撒沙律
👉🏻黑毛和牛上肋骨中肉
大推~無諗過呢塊肉會咁香口,油脂好豐富,燒完啖啖油香。
👉🏻特上牛胸腹肉
肉質偏瘦,但肉質意外地鬆軟好咬。
👉🏻鹽味牛舌
👉🏻石燒泡菜鍋飯
👉🏻KAKURA牛肉飯
經典嘅洋蔥牛肉飯,好多牛肉超抵食。
👉🏻甜品
食完大餐仲送左香滑杏仁豆腐、雪米糍,大滿足。