2023-05-17 56 views
昨天食完的 燒肉ONE ,嫻嫻話沒和我食,今日補數,下午要開會時間比較趕,最終決定,外賣。 燒肉ONE 提供美味的燒肉和丼飯,好受歡迎。如想品嚐,也可以選擇外賣服務。燒肉ONE 的外賣自取,新優惠:一個丼飯套餐有八五折的優惠,兩個或以上丼飯套餐,還可以享受七五折的優惠,非常划算。此外,燒肉ONE還提供電話落單的服務,便更加方便地訂購外賣。我和嫻嫻 訂購了美國燒牛小排丼飯和燒薄切牛舌丼飯,兩個丼飯都非常美味。燒牛小排非常嫩,口感豐富,而燒薄切牛舌則非常鮮嫩,口感清爽。丼飯的份量非常足夠,飽飽。此外,燒肉ONE 在昨天的賬單下面還有特別提示,非常窩心,讓客人感到非常貼心。如果您想在家中品嚐美味的燒肉和丼飯,燒肉ONE的外賣服務絕對是一個不錯的選擇。他們的服務非常方便,可以輕鬆訂購外賣。此外,他們的食物非常美味,讓客人可以在家中享受到高品質的美食。如果您還沒有試過燒肉ONE的外賣服務,我強烈推薦您試試看。

燒肉ONE 的外賣自取,新優惠:
一個丼飯套餐有八五折的優惠,

2023-05-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Lunch
  • 丼飯
2023-05-07 52 views
燒肉ONE 日本燒肉速食店位於銅鑼灣東角道,非常之近地鐵站,好容易搵到。平時食燒肉,至少都要兩個人以上或者一大班朋友。🤣 如果一個人想食燒肉、燒肉ONE就岩晒你。😎環境非常之寬闊,坐得非常之舒服。店員亦都非常之窩心,食物黎到會幫客人開爐。👍👍俾大家睇吓餐牌午市自選燒肉套餐非常之抵,我叫咗美國牛版腱(50g)、西班牙豚五花(50g)、珍珠米飯(200g)標準同埋沙律。都只係$58、仲要唔收+1服務費,性價比非常之高。😎😎燒肉 - 五花腩同牛板腱牛版腱非常之爽口彈牙、入味亦都非常之夠、基本上燒完就咁食,已經可以唔使再加額外嘅調味。五花腩亦都好爽口、大大啖咬落去就得好正,我就會再加啲黑椒去令到個味道更加昇華。❤️❤️個套餐仲有一杯野飲送,原來係一杯水。🤣🤣如果一個人想食燒肉嘅話,我非常之推介嚟燒肉ONE、平靚正。👍🏻👍🏻

平時食燒肉,至少都要兩個人以上或者一大班朋友。🤣

如果一個人想食燒肉、燒肉ONE就岩晒你。😎

環境非常之寬闊,坐得非常之舒服。

店員亦都非常之窩心,

食物黎到會幫客人開爐。👍👍

俾大家睇吓餐牌

午市自選燒肉套餐

燒肉 - 五花腩同牛板腱

美國牛版腱

西班牙豚五花

個套餐仲有一杯野飲送,原來係一杯水。🤣🤣

2023-05-04
$58 (Lunch)
午市自選燒肉套餐
美國牛版腱
西班牙豚五花
  • 美國牛板腱
2023-05-06 46 views
位於銅鑼灣東角道呢間燒肉one,真係又平又靚又好食呀!我個日中午去,有3個lunch set, 可以揀48,58,68元,幾十蚊就可以自己食燒肉,我揀左68元set,有美國牛胸腹,牛板腱,南美洲牛吞,西班牙豚五花,勁正!好豐富!個set仲包左碗飯,吾夠食可以加大碗飯或者加肉,不過我就咁正常份量都已經好夠飽了,仲有沙律或泡芙揀,我當日仲有得送飲品,汽水或日本靚靚飲品都有得揀,好正呀。佢自己一人一個燒爐,所以自己一個人去食都得,仲有好多醬汁自己揀嚟點肉。銅鑼灣呢個價,食到咁高質素嘅燒肉,食完再返工都happy d丫!

2023-05-04 1477 views
今日過嚟行銅鑼灣Sogo,血拼完之後就緊係搵野食。行去世貿嘅時候就聽到個職員好大聲話下午茶半價食燒肉,就過去望一望,發現真係好抵,果啲套餐都有半價!果時未夠2點半,個職員話可以入去坐住等,入面都好多枱,中間仲有張大枱,係一人一爐好方便,其他卡位就二人一爐。餐廳係用QR code落單唔收加一,餐廳好清晰選擇又多,份量唔夠仲可以加肉,全部都半價!枱上面勁多調味料,起碼10支以上,自己隨便揀一款中意嘅就得。。落完單好快有得食!豬肉+雞肉嘅套餐套餐已經包括飯,沙律,肉嘅份量都好多,呢個set有豬五花,豬頸肉,雞,以下午茶嚟講真係又飽又抵食! 牛牛套餐呢個有牛板腱,牛胸腹,牛舌,份量多到,牛舌都要分開上🤣真係平靚正!個網燒抽風好好,不停吸走啲煙,所以燒肉完都唔會有油煙味。仲有個網燒唔會癡住,好快就燒熟,沾上醬,好味🤤我地仲加左份牛小排,厚啲,肉質好嫩,入口有油脂,大口食肉好爽!海鮮三皇扇貝,大虎蝦,甲羅燒。每次燒肉都會好想食甲羅燒所以點左一份拼盤試下。。大推!估唔到海鮮都咁好食。扇貝好大粒,燒一陣就熟㗎啦,鮮甜美味。。甲羅燒蟹膏勁大份一啲都唔咸,入面仲有蟹肉,加一啖飯落去食,超正!虎蝦真係必食!

落完單好快有得食!
豬肉+雞肉嘅套餐

牛牛套餐

海鮮三皇
扇貝,大虎蝦,甲羅燒。
每次燒肉都會好想食甲羅燒所以點左一份拼盤試下。。大推!估唔到海鮮都咁好食。扇貝好大粒,燒一陣就熟㗎啦,鮮甜美味。。甲羅燒蟹膏勁大份一啲都唔咸,入面仲有蟹肉,加一啖飯落去食,超正!虎蝦真係必食!爽口彈牙,燒得好香,入面仲有蝦膏

下午茶真係好多人食,半價真係好抵,幾十蚊食燒肉份量又多,仲要係銅鑼灣區!滿足一下食燒肉嘅樂趣🤭
2023-05-03
Tea
2023-05-01 35 views
現在日本既速食文化進化成烤肉都有了。銅鑼灣呢間燒肉one主打一人烤肉,可以按自己喜好選擇不同烤肉類的拼盤,唔覺食或者心大心細亦都可以選擇單點。每一個座位都有燒烤爐,可以一路自己燒自己的野食,一路同朋友傾計。肉類主打美國牛,當然亦都有西班牙產同尸本產的,個人推介日本A4和牛,牛味好香,肉質鮮美!除左燒肉,仲有提供壽喜燒。另外餐廳好細心,調味料架上面放左不同口味的日式調味料比食客選擇,總有一款岩心水!另外燒肉店仲提供自助鑽石能量水添!
另外燒肉店仲提供自助鑽石能量水添!
2023-05-01 36 views
如果一個人想食日式燒肉,或者唔想食太多肉的話,推介大家黎呢間一你燒飲,自行選擇唔同款的燒肉餐,價格亦非常親民。餐廳門口已經非常吸睛,好容易就搵到,餐牌上選擇都多,而且價錢都係介乎1-2百左右,呢個價錢在銅鑼灣食燒肉都真係唔錯。餐廳亦都有2個貼心位,知道唔同客人口味唔同,都擺滿晒唔同口味既醬汁比客人選擇。另外仲有自助水機提供,食燒肉真係會口渴的。肉類方面都非常醒神,每一款肉望落都幾靚,唔會黑蚊蚊。份量都唔會偷工減料,就算男士食都一樣夠飽!

2023-04-29 34 views
係銅鑼灣呢間燒肉one 真係勁正,我地中午時份去食,要等位,一班打工仔都去食,真心性價比高,幾十蚊有得燒肉,d肉質素又高,服務環境都好,仲有沙律同送野飲,68元set真係超值,真係要推介一下!牛7嗌左個lunch set,最貴都只係68元,仲有48元同58元set,在銅鑼灣當食碗粉都4十幾蚊,呢度有得自己燒美國靚肉,真係抵,又好食,難怪咁多人。68元set當中有美國牛胸腹,美國牛板腱,南美洲牛吞,西班牙豚五花,份量都夠晒飯了,如吾夠可另外加肉或加飯都可以,我大食女,都夠晒飽了。好味!下次再去銅鑼灣會再去食!

下次再去銅鑼灣會再去食!
2023-04-27 43 views
經過門口見到有位較年輕嘅男店員,好落力咁宣傳下午時段全單半價優惠,就入咗去試吓呢間一人燒肉一人燒肉餐,有唔同組合嘅選擇,唔使燒嘅都有,燒肉餐包括枝豆丶珍珠飯,自助落單,自助斟水,無收加一,但注意呢度係唔收現金嘅A4和牛三角肉(100g) $218入口易溶,油花分布平均,燒後牛脂特別香,跟餐唔想配飯嘅,可以揀生菜美國牛板鍵 + 美國牛頸脊(200g) $148較鮮色嘅係牛板鍵,脂肪比牛頸脊多少少,肉質亦比牛頸脊軟腍扇貝 2隻 $68牛胸腹(50g) $38油脂比例較多,但牛味算重日本罐裝蘋果汁飲品 $15支裝可樂 $12

A4和牛三角肉(100g) $218
A4和牛三角
A4和牛三角

美國牛板鍵 + 美國牛頸脊(200g) $148
較鮮色嘅係牛板鍵,脂肪比牛頸脊多少少,肉質亦比牛頸脊軟腍
美國牛板鍵 + 美國牛頸脊(200g)
美國牛板鍵 + 美國牛頸脊(200g)

扇貝 2隻 $68
扇貝

牛胸腹(50g) $38
油脂比例較多,但牛味算重
牛胸腹(50g)

日本罐裝蘋果汁飲品 $15
支裝可樂 $12
日式燒肉呢幾年開到成行成市不過聽朋友講,燒肉ONE既牛肉好有誠意,值得一試!😋呢到有好多經濟實惠既套餐不過一場黎到,試下佢menu 比較貴既肉類睇下係咪真係咁高質先🤭叫左一份日本A4和牛三角肉(100g)有好多野可以加,連甜品都有主食可以配飯,烏冬,沙律,生菜都得呢個位好加分!最後揀左配紫菜飯配菜同飲品都多選擇,連甜品都有全部都好吸引🤤健康起見,加左日本枝豆同抹茶煎茶😆A4和牛三角肉肉質軟嫩,油花勻稱,好濃味燒完流出黎既肉汁和油脂好平衡煮到五至七成熟都好好食!100g 雖然聽落唔多,但因為多脂肪,所以都好夠飽🤣另外叫左一份日本鹿兒島黑毛和牛牛肩胛壽喜燒套餐日本鹿兒島黑毛和牛既油花分佈極豐富❤️脂肪細膩,入口即溶🥳口感亦好嫩滑😋呢個套餐揀左健康啲既生菜同沙律做配菜🙆🏽‍♀️餐廳上菜好快,turn over 都好高適合打工仔lunch time 食好啲獎勵自己❤️
日式燒肉呢幾年開到成行成市
不過聽朋友講,燒肉ONE既牛肉好有誠意,值得一試!😋

呢到有好多經濟實惠既套餐
不過一場黎到,試下佢menu 比較貴既肉類
睇下係咪真係咁高質先🤭

叫左一份日本A4和牛三角肉(100g)

有好多野可以加,連甜品都有
主食可以配飯,烏冬,沙律,生菜都得
呢個位好加分!
最後揀左配紫菜飯
配菜同飲品都多選擇,連甜品都有
全部都好吸引🤤
健康起見,加左日本枝豆同抹茶煎茶😆

A4和牛三角肉肉質軟嫩,油花勻稱,好濃味
燒完流出黎既肉汁和油脂好平衡
煮到五至七成熟都好好食!

100g 雖然聽落唔多,但因為多脂肪,
所以都好夠飽🤣

另外叫左一份日本鹿兒島黑毛和牛牛肩胛壽喜燒套餐

日本鹿兒島黑毛和牛既油花分佈極豐富❤️脂肪細膩,入口即溶🥳
口感亦好嫩滑😋
呢個套餐揀左健康啲既生菜同沙律做配菜🙆🏽‍♀️

餐廳上菜好快,turn over 都好高
適合打工仔lunch time 食好啲獎勵自己❤️
2023-04-21 39 views
燒肉one 係間日本燒肉速食店,呢日來到銅鑼灣做嘢,有一個鐘頭食飯時間, 朋友推介來到呢間速食店,好有日本風情畫Feel,又有D神水飲,有部還原水機 ,日本預防醫學協會 唯一推薦「家庭保健水機」,D水可预防心血管疾病,改善皮膚、腸胃問題,消毒10秒有助血糖平衡疾病。點咗好多嘢食,有美國牛胸腹套餐 ,有美國牛有西班牙豚肉,作為午餐來講非常之豐富,仲有沙律 和加配的紫菜飯,超值。又點咗個皇牌推介,有美国牛頸脊 ,美國牛小排,滿檯牛香氣飄飄,甚享受,再加埋朋友推介嘅紫菜溫泉蛋飯,其中的溫泉蛋非常之合格。日本罐装雜果味果汁亦甚好飲,罐裝栗米湯粒粒栗米,好濃郁的栗米味,都好好。仲有for海鲜迷嘅海鲜三皇:甲羅燒,大蝦和扇貝,簡直超值,一份只是98蚊,蟹膏,蟹肉好迷人,好好食,大蝦亦係真真正正的大蝦,有成個手掌咁長,至於另叫扇貝2隻大過98蚊呢份個2隻,食得更加過癮😋😋😋

今日去咗銅鑼灣呢邊行街,行到咁上下嘅時候,朋友話想食下午茶,咁啱行到世貿轉角位呢一間日式烤肉 睇一睇佢個餐牌非常吸引,下午茶時段更加有半價嘅優惠,就決定去試吓呢一間餐廳 餐廳有超過10種醬汁俾大家自己揀,另外如果想飲水嘅話出邊亦都有日本嘅水機俾大家飲 非常方便我就叫咗美國牛頸脊+美國牛小排套餐,小食我就揀咗支豆,另外加咗一個粟米湯,同埋一罐日本綠茶 朋友就叫咗澳洲肉眼安格斯套餐 另外我哋就再share左一份豬頸肉同埋豬五花美國牛頸脊賣相都幾靚仔,亦都有適量嘅油花,睇落唔會太肥食落嘅肉質就嫩滑,配埋溫泉玉子飯食,非常正 牛小排肉質就緊實啲而油脂含量豐富,而且富有肉味 口感同牛頸脊就有少少唔同,各有特色 我哋加咗嘅50g 豬頸肉就有四件,豬頸肉口感有彈性,而且肉味濃郁 我就點咗芝麻醬食,中和一下佢嘅口味,每人兩件啱啱好 五花肉就肥瘦適中,唔會有過於油膩或者過於乾澀既口感,燒到嗰邊燶燶地勁好食最後飲埋跟餐嘅日本綠茶,成個用餐體驗到非常愉快,埋單仲有半價優惠,真係十分之抵!!!銅鑼灣呢個地段呢個價錢非常抵食 提提大家呢間餐廳唔收現金,但其他形式支付都可以 鍾意食燒肉嘅朋友,唔可以Miss咗呢
非常方便

朋友就叫咗澳洲肉眼安格斯套餐
另外我哋就再share左一份豬頸肉同埋豬五花

美國牛頸脊賣相都幾靚仔,亦都有適量嘅油花,睇落唔會太肥
食落嘅肉質就嫩滑,配埋溫泉玉子飯食,非常正
牛小排肉質就緊實啲而油脂含量豐富,而且富有肉味
口感同牛頸脊就有少少唔同,各有特色
我就點咗芝麻醬食,中和一下佢嘅口味,每人兩件啱啱好

提提大家呢間餐廳唔收現金,但其他形式支付都可以
鍾意食燒肉嘅朋友,唔可以Miss咗呢一間
2023-04-10 50 views
復活節假期約了朋友到銅鑼灣吃午飯,順道到附近逛街。我們走到東角逛逛,看見有間燒肉餐廳不用等位,而且店員熱情地推介,我們看了看餐牌覺得挺吸引,就立刻進入餐廳。餐廳位置都算多,佈置好有日本燒肉場的特色,餐廳貼心,近門口位置擺放了一部日本保健水機,這個還原水看介紹功效很多,客人可隨時取旁邊的杯試飲👍🏻餐廳用QR Code落單,每張枱都設有一盤旋轉醬料,任客人自行幫燒肉調味,非常貼心👍🏻我們點了皇牌推介美國牛頸脊+美國牛小排,澳洲安格斯肉眼套餐,追加了半價的牛舌,也點了海鮮扇貝、味淋魚乾,非常滿足。未上燒肉之前,先來了2罐熱熱的粟米湯,暖暖胃,然後到美國牛小排卜和牛頸脊肉質薄而美,脂肪分別,配合醬汁非常入味;安格斯肉眼即使燒了也不會太乾,包著生菜,點上一點醬汁,入口清脆而不膩,吃了一塊又一塊;扇貝店員推介可加上醬汁燒不會易焦;味淋魚乾燒了後香脆非常,吃到停不了口😋總括來說這間燒肉性價比高,醬汁多多可以燒出你想要的肉質口感👍🏻

2023-04-06
Lunch
  • 澳洲安格斯肉眼
2023-04-10 57 views
燒肉ONE 日本燒肉速食店🔥🥩 昨日,波波咁啱有朋友喺中環Busking,再加上搭港鐵有半價優惠,所以小妹特意早少少出銅鑼灣參觀Doraemon未來百貨,順路去食好西嚟犒賞自己…… 💛💛💛💛💛 美國牛胸腹套餐🥩 $78另加日本 A4和牛三角肉 $54罐裝烏龍茶 $15 牛胸腹嘅脂肪分配非常均勻,口感嫩滑、入口即溶;至於小妹另外追加嘅日本A4和牛三角肉,啖啖都充滿油香,基本上唔需要落任何調味都已經好好味 而跟餐嘅日本新潟 A+珍珠米飯口感煙韌👍🏻🍚 加少少錢可以揀紫菜飯💛💛💛💛💛我覺得呢Set一人燒肉套餐嘅價錢經濟實惠,而且店員嘅服務細心殷勤;如果大家趕時間又想食餐好嘅話,不妨試試呢間咁平靚正嘅日式燒肉店吧…… 📌:銅鑼灣東角道 26號怡東大廈地下 1,2,3 號舖
燒肉ONE 日本燒肉速食店🔥🥩

🍚 加少少錢可以揀紫菜飯
💛💛💛💛💛

📌:銅鑼灣東角道 26號怡東大廈地下 1,2,3 號舖
2023-04-08 33 views
醬汁都很鹹並只有鹹味,店內有昆蟲,肉質不新鮮,拿出來嘅時候就係冷藏肉,怪唔知得上得咁快😐好硬,要靠燒黎解凍,牛肉有陣腥味。鹹嘅沙律都係第一次食,粒細番茄仲爛咗,鐵板未開始燒就係黑嘅,叫佢換完版都係黑,應該全部板都係咁...真係冇下次。太伏了吧。
2023-04-06 70 views
係銅鑼灣世貿對面見到個燒肉一大大既紅色廣告原來平日2:30-6:00有半價優惠有日經過終於試到啦我叫左200g 美國牛小排+牛頸脊仲加左個味淋魚乾用手機點餐好快有得食即刻斟返杯還元水嘆下先枱面有一大盤汁自由配搭D肉質都ok有牛味個魚乾燒完卜卜脆甜甜地勁好食半價後埋單$103好抵食,有機會一定要再去🫶🏻
係銅鑼灣世貿對面見到個燒肉一

枱面有一大盤汁自由配搭
D肉質都ok有牛味

個魚乾燒完卜卜脆甜甜地勁好食
半價後埋單$103
好抵食,有機會一定要再去🫶🏻