今日好想同大家分享依間超抵食既一人燒肉🔥本身啲set都唔算太貴,一百頭就有一個燒肉set😍如果下午茶時段(14:00-18:00)黎食仲抵,follow埋佢地IG即有全單半價優惠😎!!入到去無耐已經滿座咁濟😗係半價既威力😆當然啲野食都好高質!!一坐低已經感受到佢地既用心!!目測有超過十款日本直送既燒肉醬汁比你隨便拎黎用😆大型既燒肉連鎖店都無佢地咁多選擇呀❤️‍🔥第一次係香港飲到日本既還原水🤪係自助任飲的!入口好清甜無怪味~個set既擺盤,睇見到食指大動😍鹿兒島豚五花燒肉100G $108升級肉200G +$50日本罐裝綠茶 +$15必須要+$14升級白飯做紫菜飯😍勁好食另外朋友叫左美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌套餐 $162 肉質軟淋,食落超juicy😍所有肉都好好食呢~雖然價錢算平,但唔會用cheap貨去hea你🥹真係好推薦!!欣賞佢地仲會預先醃製☺️好好味既調味望唔望到係幾咁多汁🫣另外仲追加左牛舌,牛頸脊,牛小排👍🏻如果再黎銅鑼灣一定會再食😆下午茶時段黎食埋單$300有找🥹會唔會太抵.不過都想提一下如果餐廳入面同時太多人一齊燒肉既話個環境會比較大味同多煙,個人黎講係可接受的☺️

個set既擺盤,睇見到食指大動😍
鹿兒島豚五花燒肉100G $108
升級肉200G +$50
日本罐裝綠茶 +$15
必須要+$14升級白飯做紫菜飯😍勁好食

另外朋友叫左美國牛胸腹+美國牛板腱
+南美洲牛舌套餐 $162

肉質軟淋,食落超juicy😍所有肉都好好食呢~

望唔望到係幾咁多汁🫣

另外仲追加左牛舌,牛頸脊,牛小排👍🏻

最近铜锣湾【一人日式平价烧肉】风好大,听闻性价比高的不得了!各种牛肉类五花肉鸡肉和牛海鲜样样有,光烧肉汁就10几种选择,周一到周五14:30-18:00入座甚至半价❗这都不去感觉损失一个亿啊!于是带着家属急吼吼冲去铜锣湾探店!店面环境宽敞,一人一炉,调味架摆了足足12款调料汁,有中辛、甘口、大辛, 还有芝麻酱同其他不同的酱汁,满足各种顾客挑剔的口味,老板真周到!点单主要是以手机下单为主,可以套餐式也可以单点,午餐可以选丼饭或者烧肉定食,肉种类繁多,哪怕是牛肉都有牛小排、牛板腱、牛颈脊、牛胸腹、A4和牛等,还有豚五花、猪颈肉、鸡肉等,就算不吃牛也有好多选择! 甚至还可以日式寿喜烧火锅!♥ 皇牌推荐:美国牛颈脊+美国牛小排套餐◍美国牛颈脊+牛小排:牛颈脊牛味重,油脂适中,配饭一流!牛小排纹理分明,肉质更有口感!◍紫菜饭套餐加配的紫菜饭,大家一定要试下!米饭是日本新泻A+珍珠米来的!浇上烧肉汁配上一块烧肉,再满足不过了!◍黑糖慕斯日式的甜品,都好小清新,微甜!里面自带小纸勺,有趣!◍美国牛胸腹烧30秒就可,肉质嫩滑多汁,油脂丰富!◍日本杂果味果汁+日本浓厚粒粒粟米汤杂果味果汁,日式的饮料口味

♥ 皇牌推荐:美国牛颈脊+美国牛小排套餐
◍美国牛颈脊+牛小排:
牛颈脊牛味重,油脂适中,配饭一流!
牛小排纹理分明,肉质更有口感!
◍紫菜饭
◍黑糖慕斯
日式的甜品,都好小清新,微甜!里面自带小纸勺,有趣!
◍美国牛胸腹
烧30秒就可,肉质嫩滑多汁,油脂丰富!
◍日本杂果味果汁+日本浓厚粒粒粟米汤
杂果味果汁,日式的饮料口味都不差!
粒粒粟米汤,香浓微甜,粒粒粟米,口感层次丰富!

✔另外每个套餐还可以追加前菜和甜品,特别是追加肉类的话只要半价!半价!(此处有掌声!)

♥ 海皇三鲜
一只甲罗烧一只虎虾一只扇贝,真心推荐日本甲罗烧,烧10分钟左右即可,香气扑鼻,蟹膏十分creamy,配米饭是最佳拍档!试过保证难忘!虎虾和扇贝也很OK!

♥ 日本寿喜烧锅配美国牛胸腹套餐
◍寿喜烧配美国牛胸腹+赞岐乌冬+枝豆+沙律
吃完烧肉再来一锅寿喜烧,无比满足!汤底甜甜的,煮上娃娃菜、金针菇、芝士狮子狗,水开入乌冬,烫一块牛胸腹,一大口入嘴,真的好好吃!不愧是赞岐乌冬!狮子狗有芝士夹心,一口下去爆芝士,惊喜!

如果觉得枝豆淡可以加少少海盐!沙律建议配搭胡麻酱!

♥ 还有最特别的是,店铺提供日本电解还原水,离开时还可以添水将纸杯带走!感觉超健康!

★注意,餐厅不收现金!

🌟总结:
餐厅地段方便,非常适合逛街后收工后聚餐!
性价比高,种类丰富,食物质素高!
周一到周五14:30-18:00入座半价!
一定会再去吃的餐厅!

📍 烧肉ONE
地址:铜锣湾东角道26号怡安大厦地下1-3号铺
(港铁铜锣湾站D4 出口, 步行约2分钟)
营业时间:12:00-23:00
一個人都可以盡興食燒肉,燒肉ONE提供一人燒肉套餐,將日本盛行一人飲食文化帶到香港,呢到一人一爐唔使迫,充滿日式風格空間舒適,自在享受燒肉好時光😎每邊擺放多款調味料,為食客提供親民抵食嘅燒肉體驗,坐低都唔覺油煙味,自助用手機QR Code落單,非常方便🤩我揀左lunch set大滿足午市燒肉套餐,有齊4款享受 CP值高 (美國牛胸腹+日本新瀉雞爽肉 +南美洲牛舌+西班牙豚五花,200g) $68  價錢已經好抵食😋 連沙律 + 白飯 (紫菜飯 $8) + 冰凍支裝可樂 ($12)肉燒起黎帶一點油脂感,食飯配燒肉剛剛好 🍻
肉燒起黎帶一點油脂感,食飯配燒肉剛剛好 🍻
2023-03-22
2023-03-22 53 views
呢間燒肉One之前係九龍灣德福食過一次原來仲有另一分店係銅鑼灣 仲要地理位置方便📍銅鑼灣分店嘅坐位比較多比較寬敞今次我地坐嘅係隔離有木板座嘅位 方便擺袋門口已經見到好大個黑紅色嘅招牌中間仲有個下午茶半價😍😍所以原來我地6點前去食係有全單半價 勁抵食Follow佢地店嘅instagram就可以享有半價優惠喇店入面位置好寬敞 一個人嚟食定一家人嚟食都夠位鹿兒島豚五花燒肉套餐評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個套餐有埋枝豆送 半價後係50幾蚊 真係好抵食我嗌左300g嘅飯同阿女share 我加左紫菜😍五花燒肉真係每層分明 我仲加左牛小排同雞肉牛小排係50g 份量比較少 但肉嘅質地好好雪花❄️牛肉 薄燒真係好好食 好鮮味雞肉好嫩滑😍😍😍真係一定要加嚟食日本鹿兒島黑毛和牛壽喜燒鍋套餐評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻薄切黑毛和牛 睇落冇乜雪花❄️但淥熟之後食超級好食 入口即化嘅感覺仲有啲配菜 係芝士獅子狗啊😍仲加配左兩隻虎蝦🦐勁彈牙爽口 好鮮味
呢間燒肉One之前係九龍灣德福食過一次

但淥熟之後食超級好食 入口即化嘅感覺
仲有啲配菜 係芝士獅子狗啊😍
仲加配左兩隻虎蝦🦐勁彈牙爽口 好鮮味
2023-03-22 47 views
今日中午-個人經過銅鑼灣呢間日式燒肉店非常吸引,好有日本氣息馬上想試一試。午餐都有好多選擇,淨係日式燒烤已經有三種,而且價錢相當之吸引,二話不說我點了一個$68的午餐。入到鋪內已經感覺非常熱鬧,店內播放日本輕快歌曲,十分有氣氛,已經幻想自己去咗日本。叫嘢嘅時候係用自己手機scan QR code, 相當方便,可以慢慢揀!$68套餐包括有四款肉類共200g, 南美洲牛舌、美國牛板腱、美國牛空腹和西班牙豚五花腩,我揀咗生菜為主食(可以選擇飯為主食)、沙律或者一盒支豆,好窩心仲會有一杯清水。肉類每樣有四至五片,性價比非常之高,而我就最喜歡牛舌和豚五花,絕對值得推介,超正!其實最吸引仲有有好多支唔同醬料供客人選擇,排開嚟有10幾支,真的可以各取所需隨個人喜好點到夠。店內裝修亦相當體貼,一人一爐自己可以配合自己喜歡的速度去燒食物,筷子紙巾等就在座位前面的櫃桶,相當細心。服務質素是我預期之外,店員見我手拿一個大袋就馬上給我-個籃放大件的物品,真係要俾個讚!總括而言,性價比超高,不論食物質素有保證而且服務相當之貼心,絕對值得再幫襯。

2023-03-21 35 views
今次嚟到銅鑼灣一人燒肉,唔洗下下食放題嘅🤭500蚊,兩個人食到勁飽🤰🏼座位都算闊落就枱面有個凹位擺套餐,又可以自己較火力,當然貨一人燒肉個爐唔會太大,不過又唔係食幾十碟肉,其實都好夠大有自助水吧,係日本還原水🤣🤣枱面有個調味醬料架,有10幾支唔同嘅醬揀,前菜沙律又可以落胡麻醬,燒肉又有唔同嘅燒肉醬,有甜啲,辣啲唔同款。澳洲M2西冷扒 +$19紫菜溫泉蛋飯西冷肥瘦適中,好香牛味,油脂好夠,燒肉配紫菜溫泉蛋飯係好match,正!美國牛小排+美國牛板腱套餐+$50 double份量😍牛小排好淋好好食😍牛板腱就偏瘦,不過夠薄唔會好鞋😍牛胸腹、牛頸脊、牛舌、豬頸肉另外再追加咗啲肉,每碟肉份量都唔多,但勝在每樣嘢都可以試吓😍 全部質素都幾好,唔會好鞋,冇雪味。
今次嚟到銅鑼灣一人燒肉,唔洗下下食放題嘅🤭

有自助水吧,係日本還原水🤣🤣

澳洲M2西冷扒 +$19紫菜溫泉蛋飯

美國牛小排+美國牛板腱套餐
+$50 double份量😍
牛小排好淋好好食😍牛板腱就偏瘦,不過夠薄唔會好鞋😍

牛胸腹、牛頸脊、牛舌、豬頸肉
2023-03-17 49 views
今日同媽媽去cwb覆診 覆完診時間唔三唔四 所以周圍逛下睇下附近有乜嘢好食 點知見到呢間燒肉門口大大個燈牌 寫住14:30-18:00下午茶全單半價! 無懸念 即時入座只係五點鐘 眼見都有唔少人食order左兩個餐 同無限量嘅單點 最後埋單都只係四百蚊度 超抵食鹿兒島豚五花燒肉套餐雖然係半價 但係份量一啲都唔少 同埋佢寫明克數 十分均真 唔會因為半價而俾少啲 五花腩質素十分高 燒完啲肉都唔會鞋霎霎 肉味好重好甜 加左14蚊要個紫菜飯 紫菜嘅份量又係一啲都唔hea 食到最尾都啖啖都食到紫菜 另外仲可以揀一個沙律或者枝豆前菜美國牛板腱牛頸脊套餐半價後74蚊 所有套餐一樣 都係會跟一個飯 一個前菜 但係佢有樣好嘅係如果大家女士唔想食飯的話仲可以以菜代飯 可以用黎包住啲肉食 一減油膩感 另外碟肉大大碟 肉汁夠多 肉味都好甜 平時食燒肉 可以選擇嘅汁頂盡都係得四五款 佢呢度係有一盤俾你揀 無錯 係一盤! 重口味朋友啱哂海鮮三皇雖然呢個無半價 但係因為佢有個坊間無乜點見嘅甲羅燒 所以都order左一set 98蚊包三樣嘢 一隻甲羅燒 一隻虎蝦 一隻扇貝 價錢中規中矩 但係大家如果食飯的話 真係強烈

只係五點鐘 眼見都有唔少人食

鹿兒島豚五花燒肉套餐

美國牛板腱牛頸脊套餐

海鮮三皇
雖然呢個無半價 但係因為佢有個坊間無乜點見嘅甲羅燒 所以都order左一set 98蚊包三樣嘢 一隻甲羅燒 一隻虎蝦 一隻扇貝 價錢中規中矩 但係大家如果食飯的話 真係強烈建議大家嗌個甲羅燒黎撈飯食 燒完嘅蟹膏果種鮮甜 筆墨真係形容唔到🤤

味醂魚乾
呢個又係平時食燒肉無見過嘅 即燒即食熱辣辣超正 不過好易燶 要俾啲耐性🫶🏻

2023-03-16 31 views
近排勁多朋友去日本,見好多人地既日本燒肉相,自己都好掛住。 搞到一有時間,就即刻約人都食下日式燒烤。 今日朋友帶我黎銅鑼灣呢間燒肉one食。 一定要早少少黎,因為晏啲就會好多人。 佢好抵食,有啲下午茶時段半價,仲有野飲優惠,真係食得好開心。 今日坐底,大家都話要勁食牛肉。 本人覺得佢既定食係抵啲既,成個set有一份肉,飯,野飲同配菜。 不過因為我地想食肉為主,就散叫。牛頸脊同牛板腱原來都幾野火,睇落唔係好肥,但燒落好有質感。 而佢地既肉好在燒多陣都唔會好硬,肉質香又稔,我覺得幾新鮮。 日本A4和牛三角肉同澳洲安格斯肉眼都幾厚, 起碼唔會係入口即溶個隻,有嚼口。 澳洲M2西冷扒有成塊比你,都算多。 而我地冇要飯,叫左生菜自已包肉食,韓式食真係好正。 而生菜都夠大塊同新鮮,真係不容錯過呀。暫時去唔到日本既朋友,真你可不妨一試。
暫時去唔到日本既朋友,真你可不妨一試。
2023-03-16
Type of Meal
Dinner
日式燒肉係香港嘅選擇都唔多,今次見到銅鑼灣有間有下午茶食😋仲有限時特價~ 所以就入去試下~日式燒肉係香港嘅選擇都唔多,今次見到銅鑼灣有間有下午茶食😋仲有限時特價~ 所以就入去試下~餐廳環境氣氛好好👍🏻老闆好好客~ 超級nice!!裝修都好光猛 唔會感覺到好大油煙好大味咁Menu選擇超豐富!!午餐可以揀丼飯 都有燒肉定食 肉種類繁多 就算係牛肉都有肉眼、牛板腱、牛胸腹等🥰仲有豚五花、豬頸肉、雞爽肉等,就算唔食牛都有好多選擇🥹🥹🥹枱上面嘅醬汁多到我一入門口就嘩出聲🤣懷疑市面上嘅燒肉汁呢到都有😹有辣有唔辣 🤍澳洲M2西冷牛扒 西冷牛扒大大塊~ 超正!😋和牛可能多數都食日本 但澳洲和牛其實都好正好有牛味🐮🤍日本A4和牛三角肉果然真係A4和牛🥹真係好香呀!完全唔係平時食燒肉食到嘅質素雖然份量唔多🥹但好食真係食幾件都好開心!🤍日本新瀉雞爽肉係比較少食到嘅部位~食落有啲似豬頸肉嘅爽口😋但形狀係似條狀 口感好特別!脂肪比例都比豬頸肉少~~🥰整體評分:🤍🤍🤍🤍地理位置方便 啱哂附近返工黎食飯 真係抵食!呢個價錢食到和牛通風嗰啲都做得好好 食完件衫完全冇味!最緊要係老闆真係好nice😆 好有親切感~
日式燒肉係香港嘅選擇都唔多,今次見到銅鑼灣有間有下午茶食😋
仲有限時特價~ 所以就入去試下~
日式燒肉係香港嘅選擇都唔多,今次見到銅鑼灣有間有下午茶食😋
仲有限時特價~ 所以就入去試下~

餐廳環境氣氛好好👍🏻老闆好好客~ 超級nice!!
裝修都好光猛 唔會感覺到好大油煙好大味咁

Menu選擇超豐富!!
午餐可以揀丼飯 都有燒肉定食
肉種類繁多 就算係牛肉都有肉眼、牛板腱、牛胸腹等🥰
仲有豚五花、豬頸肉、雞爽肉等,就算唔食牛都有好多選擇🥹🥹🥹

枱上面嘅醬汁多到我一入門口就嘩出聲🤣
懷疑市面上嘅燒肉汁呢到都有😹
有辣有唔辣

🤍澳洲M2西冷牛扒
西冷牛扒大大塊~ 超正!😋
和牛可能多數都食日本 但澳洲和牛其實都好正好有牛味🐮

🤍日本A4和牛三角肉
果然真係A4和牛🥹真係好香呀!
完全唔係平時食燒肉食到嘅質素
雖然份量唔多🥹但好食真係食幾件都好開心!

🤍日本新瀉雞爽肉
係比較少食到嘅部位~
食落有啲似豬頸肉嘅爽口😋
但形狀係似條狀 口感好特別!
脂肪比例都比豬頸肉少~~🥰
整體評分:🤍🤍🤍🤍
地理位置方便 啱哂附近返工黎食飯
真係抵食!呢個價錢食到和牛
通風嗰啲都做得好好 食完件衫完全冇味!
最緊要係老闆真係好nice😆 好有親切感~

近年一人燒肉越開越多,但係要突圍而出都真係唔易呢間除左性價比高之外,最特別係佢有勁多唔同醬汁選擇裝修非常舒適,難怪客似雲來呢到最特別之處係呢到既醬汁有勁多選擇可以話係咁多日式燒肉之中最多,沒有之一梗有一款岩你澳洲安格斯肉眼+美國牛小排澳洲安格斯肉眼肉質嫩滑,入口即化,而且肉汁十足美國牛小排,這款肉質相對更有口感,味道非常濃郁,令人回味無窮美國牛胸腹+美國牛小排美國牛胸腹口感也非常不錯,咬下去軟嫩又多汁除了肉類,特別要一提呢到既米係用上日本新潟A+珍珠米,亦都十分出色,米飯粒粒分明,口感有嚼勁,同時食落飯香四溢,令人食指大動。而紫菜溫泉蛋飯,這道菜式簡單卻不失美味,蛋黃鮮嫩,蛋白滑溜,配上飯和紫菜,口感更佳豐富,更完美發揮如此靚米的優點
近年一人燒肉越開越多,但係要突圍而出都真係唔易
呢間除左性價比高之外,最特別係佢有勁多唔同醬汁選擇
裝修非常舒適,難怪客似雲來
呢到最特別之處係呢到既醬汁有勁多選擇
可以話係咁多日式燒肉之中最多,沒有之一
梗有一款岩你
澳洲安格斯肉眼+美國牛小排
澳洲安格斯肉眼肉質嫩滑,入口即化,而且肉汁十足
美國牛胸腹+美國牛小排
美國牛胸腹口感也非常不錯,咬下去軟嫩又多汁
2023-03-12 35 views
日日返工放工經過銅鑼灣,見呢間餐廳新開冇耐,晏晝套餐又好似幾抵食,一個肉再加一個飯都係五六十,下午茶半價仲抵,另外每個套餐可以追加前菜同甜品,特別係追加嘅肉係半價,超抵澳洲安格斯肉眼肉質鮮嫩有質感、而且柔嫩多汁另外枱中間有勁多醬汁可以揀,有原味,盬味,蒜味,辛味嘅燒汁,另外仲有豉油,芝麻醬,有成二十款以上,勁多選擇日本A4和牛三角肉牛肉味香,脂肪分佈平均,而且入口即溶 日本鹿兒島豚五花燒熟後香脆富口感,配上醬汁都好好味 甲羅燒甲羅燒都幾大隻,香濃惹味,蟹味十足,就算食曬d牛都可以送到飯。 桃子氣泡酒跟餐送的,泡酒酒精成分只有4% ,而且解渴易入口,配燒肉食真係一流 日本街頭濃厚粒粒粟米湯香濃嘅粟米湯味,而且入面有粒粒粟米,十分之有口感 抹茶布丁抹茶味濃,布丁香滑好味,微甜且帶有清新感

澳洲安格斯肉眼
肉質鮮嫩有質感、而且柔嫩多汁

日本A4和牛三角肉
牛肉味香,脂肪分佈平均,而且入口即溶

日本鹿兒島豚五花
燒熟後香脆富口感,配上醬汁都好好味

甲羅燒

桃子氣泡酒

日本街頭濃厚粒粒粟米湯
香濃嘅粟米湯味,而且入面有粒粒粟米,十分之有口感

抹茶布丁
抹茶味濃,布丁香滑好味,微甜且帶有清新感
  • 日本A4和牛三角肉
2023-03-10 31 views
今日Lunch諗唔到食咩同事話試新野 去試公司附近新開間燒肉店用餐時間45分鐘 一個鐘Lunch時間綽綽有餘Order左一個豬五花mix牛既lunch setLunch set 有一個沙律一碗白飯(紫菜飯+8)仲可以揀Regular (200g)/300g一份肉(三塊豬五花+六塊牛)買單都唔洗70蚊 但食得好開心 好滿足🥳
今日Lunch諗唔到食咩
同事話試新野 去試公司附近新開間燒肉店

用餐時間45分鐘 一個鐘Lunch時間綽綽有餘
Order左一個豬五花mix牛既lunch set

Lunch set 有一個沙律
一份肉(三塊豬五花+六塊牛)

買單都唔洗70蚊 但食得好開心 好滿足🥳
今日行完祟光百貨,便和朋友去附近東角道怡安大厦地下燒肉One醫肚。正值下午二時半左右,見店門外有人等位,原來星期一至四(公眾假期除外)下午二時半至五時半全單半價(海鮮不設半價優惠),吸引食客。我們等了約十分鐘便安排到座位。我們用barcode落單,叫了限時推介澳洲安格斯肉眼套餐。朋友愛吃牛,因半價抵食,我們要了增量共300g吃過夠。澳洲安格斯肉眼好好食,肉質軟硬肥瘦適中,牛肉味濃,不用再加調味燒香已很美味。日本新潟珍珠米飯又甜又有飯味,好食。扇貝和大虎蝦雖然不設半價優惠,但味道鮮甜,算物有所值。燒得興起,散叫埋日本鹿兒島豚五花,有肉香唔韌,入口不覺肥,正!推介澳洲M2西冷扒(150g),肉質有彈性,好食,半價超抵食。日本鹿兒島黑毛和牛牛肩胛壽喜燒套餐都啱口味。牛肩胛肉質結實肉味濃。散叫了西班牙豚五花做壽喜燒,入口不肥,有風味。日本芝士竹輪卷好味。菜新鮮。店提供日本電解還原水,健康,飲多幾杯。今餐吃得又飽又滿足,半價抵食,下次再encore。

扇貝和大虎蝦雖然不設半價優惠,但味道鮮甜,算物有所值。

店提供日本電解還原水,健康,飲多幾杯。

今餐吃得又飽又滿足,半價抵食,下次再encore。

• 澳洲安格斯肉眼套餐
見到foodie有介紹過呢間新開嘅一人燒肉店,見到價錢幾平特登過去朝聖下🤔餐廳店面好大,位置闊落,坐得幾舒服,店員都好好服務,仲同我哋介紹佢哋使用嘅還元水,預防心血管疾病😌—————————————————————📍 燒肉ONE地址: 銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖✍🏻/食評/◍ 美國牛小排+美國牛板腱套餐 $110個人認為牛板腱好好味,比較重牛味, 有D靭性之餘比較爽口,油脂均勻😍◍ 美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌套餐 $160叫咗250g,分量好多,而且肉類紋理分明,牛胸腹燒30秒就食得,肉質嫩滑, 入口即溶而且油脂豐富~除咗叫兩個套餐仲追加咗幾類牛肉同雞爽肉, 口感非常彈牙!而且仲提供左多達10種唔同口味嘅醬料比客人選擇,好貼心🥰
—————————————————————
📍 燒肉ONE
地址: 銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖
✍🏻/食評/

◍ 美國牛小排+美國牛板腱套餐 $110

◍ 美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲
牛舌套餐 $160

燒肉癮又發作~今次終於唔係新界 😂 去左港島食最近好流行既一人日式燒肉😋 位於銅鑼灣怡安大廈地下😆 平日7點去到都幾多人 入到去真係覺得置身係日本😋 一坐低就留意到原來呢間餐廳提供日本還原水🥰☺️ 之前係日本飲過~ 好中意佢既清澈既水質同完全無雜質水既水味☺️ 可以瘋狂任飲🔥同朋友二人行 緊係一份豚肉一份牛肉😆 豚肉叫左個鹿兒島豚五花肉🥰 200g 套餐仲包埋前菜同出色紫菜飯💓 好中意鹿兒島嘅豚肉 油脂分泌好重😋 用大火 兩面燒幾下 勁惹味!!!而且厚度適中 唔會話太薄無口感~ 重點 每一枱都有個sauce platter 超過十種醬料任你選擇! 由清淡到辛口既醬料都有! 真係每個人黎都岩食😋😋 忍唔住追加多份西班牙豚五花~ 油脂相對比較小~ 做到啖啖肉感覺☺️ 牛既套餐有 美國牛板腱 + 美國牛頸脊 200g 兩者牛味都好重 油脂分泌適中 🔥 撈紫菜飯食一流! 一個套餐有兩種牛好KAI心😋再追加左日本A4和牛三角肉 ~ 個樣好吸引 完全入口即溶🥹🥹 日本的就是不一樣! ! ! 最後加多左個日本甲羅燒 🥹💓💓 蟹膏好好食💓 記得唔好燒太耐!焦左唔好食🥰價錢對比肉質 = 高! 留意返餐廳唔收
燒肉癮又發作~
今次終於唔係新界 😂 去左港島食最近好流行既一人日式燒肉😋

位於銅鑼灣怡安大廈地下😆
平日7點去到都幾多人 入到去真係覺得置身係日本😋

同朋友二人行 緊係一份豚肉一份牛肉😆
豚肉叫左個鹿兒島豚五花肉🥰 200g

套餐仲包埋前菜同出色紫菜飯💓
好中意鹿兒島嘅豚肉 油脂分泌好重😋
用大火 兩面燒幾下 勁惹味!!!
而且厚度適中 唔會話太薄無口感~

牛既套餐有 美國牛板腱 + 美國牛頸脊 200g

價錢對比肉質 = 高!

留意返餐廳唔收現金💓

2023-02-28