2019-06-04
中環-一芳:一芳水果茶(M$30/L$33)、中華愛玉檸檬(M$26/L$29)、益力多鳳梨(M$29/L$32)、日月潭紅茶(M$17/L$20)+$3 粉圓-坐親巴士離開中環,都見呢間一芳的特大招牌,內籠同樣氣派,超闊落!還有一排吧抬可以比你企係度飲~-呢日去探朋友班,經過中環,想買些野飲過去,就黎左一芳~夏天熱辣辣,飲果茶就啱晒!呢期做緊益力多系列~新出的益力多茶系列酸酸甜甜,加鳳梨可堪稱不失敗配搭!沒有不喜愛的理由😑!中華愛玉檸檬又係酸甜之選,加埋愛玉有得飲有得食,私心更喜歡💕!招牌水果茶十分經典,水果新鮮,我覺得茶味唔算好濃,但相對上就更同果味融為一體,整體也是好喝清新,消暑一流!呢度的粉圓是小粒小粒的,都幾好咬口,為呢杯簡約的日月潭紅茶增色不少!冬瓜茶都係一芳得意之作,都唔會過甜,幾清爽。仲有杯都係推介的洛神檸檬!清熱又好喝,而且抵飲!呢度用料大部分都係台灣直送,果茶選擇多,味道自然,穩陣之選!
呢日去探朋友班,經過中環,想買些野飲過去,就黎左一芳~ 夏天熱辣辣,飲果茶就啱晒!呢期做緊益力多系列~新出的益力多茶系列酸酸甜甜,加鳳梨可堪稱不失敗配搭!沒有不喜愛的理由😑!
冬瓜茶都係一芳得意之作,都唔會過甜,幾清爽。
仲有杯都係推介的洛神檸檬!清熱又好喝,而且抵飲!