2021-08-12
熱焫焫,喺屋企嘆冷氣打邊爐好過癮🔥!屋企人鍾意日式邊爐,尤其豬骨🐷湯底夠濃郁,我就無辣🌶️不歡。咁就一於試下吉野家嘅蕃茄湯底🤗,真正[日本邊 x 本地辣]!可以自己決定加幾多本地秘製辣醬🌶️🌶️入蕃茄湯底🍅,無論一個辣定係十個辣都可以自己話事😎!我覺得佢酸酸辣辣嘅湯底,好開胃😆!我仲會留返一半辣醬直接點餸料食,惹味加倍😋!我就幾鍾意呢個配搭,外面都有蕃茄湯底,但呢度蕃茄味濃,正!邊爐定食配埋優質穀飼肥牛🐮,經特別切片,點煮都唔韌。我鍾意佢每片都滿滿牛肉香味,打邊爐真係一流。仲有年糕福袋,索晒酸辣湯汁,煙煙韌韌,刺激味蕾又好有口感😋。芝士竹輪都好有驚喜,每啖都有滿滿芝士流出。嗌埋杯抹茶紅豆特飲🥤,紅豆好甜好味道,又有口感,同抹茶好夾,焫辣時飲一啖,解辣又解熱😌!成個邊爐套餐可以 fit 晒全家唔同人嘅口味,大滿足🤤,下次一定要再嗌!辣蕃茄湯底吉邊定食 $48起咋,4:30pm後有得嗌,堂食外賣都可以😉。