2014-07-26
如果唔識路可能有啲難搵,但其實識路嘅會發現間野好近火車站。琴晚8:00到達餐廳,門外已經有人等緊位。諗住登記等位,點知侍應話冇得登記:0,最快8:30先有位。8:30入座,侍應話要一次過叫野食,因為last order。睇睇個menu,都幾多野食 。叫左個牛油果蟹肉沙律、肉醬茄子、雞肉丸蛋包飯同柚子鴨胸(唔係好記得啲名,大致係咁啦)。牛油果蟹肉沙律好食!牛油果好香,真係啖啖蟹肉,相信係人手拆蟹肉,因為食到小小蟹殼碎 不過其實好少碎,唔影響進食,所以我覺得冇問題。我覺得碟邊嘅汁好酸,但朋友覺得好食。最搞笑係真係用返牛油果皮裝沙律~肉醬茄子,普普通通。其實肉醬同茄子都好難唔好食。柚子鴨胸,啲鴨胸好厚 每塊鴨胸中間都有舊柚子,原來柚子暖食都幾好味。雞肉丸蛋包飯,都係好味!啲肉丸好有雞肉味,同埋唔會好似其他餐廳咁溝左好多粉。塊蛋都好滑好正!間餐廳雖然細左啲,所以有啲嘈。但裝飾幾靚幾清新,而且價錢好平(夜晚食個意粉都係五十幾蚊),又多選擇,真係幾好。比較麻煩係當晚只收現金。下次都會再黎食
肉醬茄子,普普通通。其實肉醬同茄子都好難唔好食。
下次都會再黎食