2022-09-25
相信大家都聽過㗎啦~阿元來了係由台灣人主理嘅小店,裝潢以台灣老街為主題,裝潢可謂極其出色,完完全全令我陷入台灣嘅風情之中。食物亦非常地道,店員都唔係台灣人,CP值極高!- - - - - - - - - - - - - -【美食推薦】🥘-麻辣滷肉飯本身冇諗過麻辣可以同滷肉飯夾埋一齊,但係啊元來了真係震驚左我嘅飲食觀。麻辣味同滷肉味冇互相搶味,而係一碗滷肉飯慢慢滲出陣陣麻辣香。 入口之後辣味唔重,但係後勁非常強,唔食得辣嘅就唔好挑戰啦!-爆蛋雞肉飯蛋煎得非常香,蛋汁好多因為蛋黃非常大個!雞肉係以雞絲形色上盤,令個飯撈起上黎更均勻,每一啖都有豐富嘅雞絲配合住非常吸引嘅蛋黃汁~ 而且一齊撈埋嚟食個口感非常好,份量來講啱啱好!-蚵仔煎呢個蚵仔煎比較特別~ 成個煎蛋係被黏住嘅,所以非常彈牙,非常特別。而且蚵仔非常新鮮,鍾意食海鮮個就推薦呢一味餸啦!- - - - - - - - - - - - - - 【獨家評分】✏️價錢:★★★★★★☆(~$50)環境:★★★★★★★食物:★★★★★☆☆ 食物價錢方面,飯黎講真係唔貴,但係小食同嘢飲就係正常價錢。而環境方面,以一間普通餐廳來講設計真係前所未有,十
相信大家都聽過㗎啦~
食物亦非常地道,店員都唔係台灣人,CP值極高!
- - - - - - - - - - - - - -
【美食推薦】🥘
-麻辣滷肉飯
入口之後辣味唔重,但係後勁非常強,唔食得辣嘅就唔好挑戰啦!
-爆蛋雞肉飯
蛋煎得非常香,蛋汁好多因為蛋黃非常大個!
-蚵仔煎
呢個蚵仔煎比較特別~
- - - - - - - - - - - - - -
【獨家評分】✏️
價錢:★★★★★★☆(~$50)
環境:★★★★★★★
食物:★★★★★☆☆
食物價錢方面,飯黎講真係唔貴,但係小食同嘢飲就係正常價錢。
而環境方面,以一間普通餐廳來講設計真係前所未有,十分精緻完全可以體現到台灣道地嘅風味,真係加分!
食物方面亦十分到位,以呢個價位來講絕對係超晒班!