2022-07-19 275 views
唔知點解男朋友 突然間咁少女心 揀咗呢間餐廳 想來食嘢 佢話主要想食個芋圓火鍋🍲佢話因為睇起嚟啲食材好豐富 而且識出煙我嗰陣時多多少少會喺度諗 依啲打卡嘅嘢食好食得去邊 我覺得食落普普通通 覺得寧願食鮮芋仙好過可能男朋友係覺得好食…叫咗兩個湯嚟飲 叫咗個酸辣湯同埋貢丸湯畢竟我係鍾意飲湯嘅人 所以都覺得個味道OK 仲叫咗一個唔記得乜嘢嘅面不過冇諗到咁快執咗 因為本身之前嚟依度食嘢嘅時候 都要排隊等入去 諗住都幾多人幫襯 主要人哋都係依度食果個芋圓火鍋 好似當時仲有喺社交媒體賣廣告
可能男朋友係覺得好食…

叫咗兩個湯嚟飲 叫咗個酸辣湯同埋貢丸湯

2021-06-19
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
  • 芋圓冰火鍋
  • 阿元牛肉麵
  • 貢丸湯
  • 酸辣湯
2022-06-29 101 views
Beef dried noodle 🥩, pork and leek dumplings🥟, lard rice 🐖📍: Yuan’s Market, 40號 Forbes St, Kennedy Town, Hong Kong💰: $55 (beef dried noodle), $25 (pork and leek dumplings), $29 (lard rice)⭐️ : 7.5/10Review : The noodle’s sauce unexpectedly taste like satay which is unique and delicious at the same time 🤩 The pork and leek dumplings are not the best but not the worst either! They are full and meaty 🧡 The lard rice, however, is not worth the price for me 😞, taste like normal oily rice with a lil bi

⭐️ : 7.5/10

Review : The noodle’s sauce unexpectedly taste like satay which is unique and delicious at the same time 🤩 The pork and leek dumplings are not the best but not the worst either! They are full and meaty 🧡 The lard rice, however, is not worth the price for me 😞, taste like normal oily rice with a lil bit of fragrant.
2022-03-15 131 views
之前每次經過這間店都以為是阿元來了的分店,今天才發現這間店主要是吃台灣麵和滷味的。我們點了1. 阿元牛肉麵 $692. 台灣滷味攤 $5-25 @1我們選了 百頁豆腐 腸仔 豬耳 白蘿蔔 燕餃 甜不辣 配王子麵3. 火鍋芋圓 $99 (二至三人份量)🔹五款配料包括 豆腐花,三色芋圓,紅豆,仙草,黑糖珍珠🔹湯底選擇:冬瓜牛奶/黑糖牛奶/豆漿/椰漿牛奶/奶茶/黑糖汁 🔹沾粉醬汁:花生糖粉/奧利奧碎/煉奶/朱古力醬非常推介王子麵,麵的硬度剛剛好,亦非常入味!!火鍋芋圓亦不錯,芋圓煙韌,冬瓜牛奶亦不會太甜,好吃之餘亦可以打卡!📍阿元菜市場40 Forbes Street, Kennedy Town, HK
1. 阿元牛肉麵 $69
2. 台灣滷味攤 $5-25 @1
3. 火鍋芋圓 $99 (二至三人份量)
🔹五款配料包括 豆腐花,三色芋圓,紅豆,仙草,黑糖珍珠
🔹沾粉醬汁:花生糖粉/奧利奧碎/煉奶/朱古力醬
非常推介王子麵,麵的硬度剛剛好,亦非常入味!!
📍阿元菜市場
2022-03-07 160 views
【西環餐廳】阿元菜市場逛不了台灣夜市,唯有化悲憤為食慾,在美食中穿梭,找到那絲台灣的味道。大家看到這家店舖的招牌和門面時,千萬不要被它騙倒,以為到了一家菜市場,它可是一家台式餐廳來的。不過不得不說,站在這家店的門口,看到台灣路牌時,真的有點感覺走到台灣的街道上。走入店舖,瞬間仿佛走進了真正的台灣菜市場般,滿滿的台式裝潢,看得出店主對於店內環境的用心。牆上的車牌、富有年代感的招聘和宣傳廣告、信箱、電話等。卡座為售賣不同食材的攤位,豬肉攤、鮮果攤,創意十足。還可以看到其他在菜市場售賣的貨品,報紙、杯子、袋子、雨傘、小豬錢罌等。點了阿元滷味面,食材種類選擇甚多,蘿蔔、豆皮、豆干、木耳、台灣貢丸、素腰花、甜不辣、米血糕、蛋餃、高麗菜、蒟蒻絲、冬粉、滷蛋、豬耳等。面底是王子面,王子面,是一個台灣知名的速食面品牌,為1970至今80年代最負盛名的速食面之一。然後可以到外面自行搭配喜歡的醬料跟配菜,醬油、辣椒油、醋、牛油魔鬼辣椒、阿元秘製醬汁、蒜泥、牛油酸菜、甜酸菜。另外,還點了一個酸辣高麗菜豬肉餃子,酸酸辣辣挺開胃的。此行最大的目的是它的芋圓火鍋,芋圓甜品確是吃過不少,但以火鍋方式的卻是第一次。下
【西環餐廳】阿元菜市場

卡座為售賣不同食材的攤位,豬肉攤、鮮果攤,創意十足。

另外,還點了一個酸辣高麗菜豬肉餃子,酸酸辣辣挺開胃的。

此行最大的目的是它的芋圓火鍋,芋圓甜品確是吃過不少,但以火鍋方式的卻是第一次。下單的時候,跟平常吃火鍋一般,除了基本底料外,可依次選擇湯底、沾粉醬和加配火鍋料。

不一會兒,老式的鍋爐盛著芋圓和其他基本底料 (仙草、豆腐花、蜜紅豆、黑糖珍珠)便呈上來了,旁邊放著加配的火鍋料,只是看著已撩得人口水直流。鍋爐中央放了乾冰,沒錯,雖然它的外型是一個火鍋,但吃起來是冰的,十分有趣。

澆上奶白色的「湯底」,滿滿的一鍋十分吸睛。甜甜的黑糖和香濃的奶香,搭配口感軟糯的芋圓、彈牙的珍珠、滑嫩的豆腐花、蜜紅豆、芋頭和椰果,越吃越上癮。跟家人或者三五知己聊著天,分著吃,即使吃到鍋底,也意猶未盡。

菜品味道雖算不上出彩,來嘗一下這個特別的芋圓和火鍋,和感受一下久違的台灣氛圍也是個不錯的選擇。

2022-02-24 121 views
食阿元來了又點少得要食阿元嘅滷肉飯呢!呢一度嘅滷肉飯真係非常之出色,滷肉嘅醬汁用嚟送飯真係好吸引!另外我仲叫咗一個包蛋雞肉飯,估唔到呢度嘅爆蛋雞肉真係咁吸引,真係好大量嘅雞肉!而且加埋豉油煎蛋,仲要係有少少留心,非常之特別!

2022-02-09 99 views
芋圓火鍋唔止有gimmick,仲足料又好食。芋圓、芋泥都有芋香。揀咗奶茶底,好大方成壺奶茶上。咁靚一set只係$99,平時出面外賣2碗芋圓都要$70-80,非常抵食!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper
2022-02-07 51 views

由夏天想食到冬天,終於試到西環依間嘅芋圓冰火鍋啦!🤩店內裝修偏懷舊風,切合店名嘅主題,將卡位設計成一檔又一檔嘅菜市場攤檔,相當有特色😍🔹芋圓冰火鍋 $99佢可以選擇「湯底」、三款「醬料」、仲可以加其他嘅食材。因為我哋兩個人食,而點單紙寫住2-3人份,於是我哋都冇加到其他食材啦~我今次就揀咗皇室奶茶,而醬料就揀咗煉奶、蜂蜜、Oreo碎碎。皇室奶茶就咁飲會有淡淡嘅茶香味,加咗落火鍋入面之後茶味就淡咗好多,會有淡淡嘅甜味,唔算太膩~雖然食物下面會有冰墊住,不過食材都算多,對得住依個價錢👍🏻 食物都好好食同埋好豐富!(相信都唔洗我多講啦🤣) 而醬料倒咗落啲冰度,好似雪花冰咁食,三款醬料加冰都好好食~個人私心煉奶,煉奶加冰真係好正🤤Btw其實就嚟食完嘅時候諗住再加多樣熱食暖暖個身,依家依個天氣食冰火鍋真係有啲涷🥶。不過因為想落單嘅時候已經5:30pm,而依家6pm禁堂食,所以落唔到單🥲 建議冬天嚟食嘅話就點多樣熱食啦~❄️

🔹芋圓冰火鍋 $99

2022-02-06
$49.5 (Tea)
  • 芋圓火鍋
💁🏻‍♀️朋友有日Send 張相俾我話想食芋圓火鍋,本人好鍾意食芋圓,都好鍾意食火鍋,但係芋圓火鍋就真係未諗過WO,於是約好左搵日收工去食。我地得兩個人,所以叫唔到好多野試,不過餐廳本身都唔算好多選擇,大路叫左3樣野試下:—————————————🐷麻辣豬肉餃 $25/5粒
 (唔記得左影相)水餃好香口,不過堅係辣的,而且個辣係慢慢上黎所以久久不能平復,但真係好食的
—————————————
🐷台式滷味配料:白蘿白$5 甜不辣 $15X2 王子麵$12 芋粿$15高麗菜$25 百頁豆腐$15作為煙un 控,最推介就一定係甜不辣同芋粿,份量都真係幾多,每人每樣都最少食到3-4件,其他就不過不失,所有配料都十分入味。—————————————🐷芋圓火鍋 $99湯底:皇室奶茶沾粉醬:OREO+煉奶加配火鍋料:小芋圓(另加$7)重點一定就係呢個芋圓火鍋,由於食麻辣豬肉餃時太辣,所以都即時叫服務員上左個芋圓火鍋先。份量夠3-4人食,其實即係好似人份量既芋圓糖水姐,不過用黎打卡的確唔錯既,食左兩碗其實已經飽上心口。—————————————💁🏻‍♀️總結:思鄉抵食既台灣菜,如果可以有多D其他台灣小

🐷麻辣豬肉餃 $25/5粒
 (唔記得左影相)

🐷台式滷味
台式滷味

🐷芋圓火鍋 $99
湯底:皇室奶茶
沾粉醬:OREO+煉奶
加配火鍋料:小芋圓(另加$7)

💁🏻‍♀️總結:
思鄉抵食既台灣菜,如果可以有多D其他台灣小食就更好啦,不過聽說唔同分店有唔同既menu,溫馨提示呢個芋圓火鍋只有呢一間分店先有嫁
2022-01-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
台式滷味
  • 芋圓火鍋,
2022-01-19 89 views
堅尼地城有兩間阿元,一間係阿元來了,一間係阿元菜市場最大既差別在於阿元菜市場主打牛肉麵同滷味,同埋有芋圓火鍋阿元牛肉麵 - 半筋半肉去阿元必叫牛肉麵牛肉好入味,牛筋好軟腍,香味濃郁,正麵係關廟麵 (粗身麵條),份量好多湯底唔會太咸,飲完成身暖笠笠手工餃子 (鮮肉高麗菜餃)好多款手工餃子揀今次揀左鮮肉高麗菜,餃子包到好飽滿,而調味岩岩好,有高麗菜既甜味下次試埋其他款先麻醬麵叫左個麻醬麵黎配餃子,份量岩岩好個麵醬汁夠多,撈麵一流
堅尼地城有兩間阿元,一間係阿元來了,一間係阿元菜市場
最大既差別在於阿元菜市場主打牛肉麵同滷味,同埋有芋圓火鍋

阿元牛肉麵 - 半筋半肉
去阿元必叫牛肉麵
牛肉好入味,牛筋好軟腍,香味濃郁,正
麵係關廟麵 (粗身麵條),份量好多
湯底唔會太咸,飲完成身暖笠笠

手工餃子 (鮮肉高麗菜餃)
好多款手工餃子揀
下次試埋其他款先

麻醬麵
叫左個麻醬麵黎配餃子,份量岩岩好
個麵醬汁夠多,撈麵一流

2022-01-11 64 views
【西環• 阿元菜市場】————————————————————————飯後甜品邊少得 不過原來阿元都有熟食呢🌟阿元火鍋HKD99天氣咁凍當然食火鍋☺️2-3人份量食飽嚟食甜品 其實4個人係啱啱好 火鍋有6個湯底選擇 唔飲奶就學我揀豆漿啦基本底有三色芋圓。仙草。豆花。蜜紅豆。黑糖珍珠如果覺得吾夠仲可以額外加 每款HKD7今次加了芋頭。紫米。椰果醬?都有呢 沾粉醬5揀3 花生糖粉。Oreo碎。朱古力醬 不過感覺就咁食好味啲打卡最佳時間📸店員拎上枱就影金色火鍋內放咗乾冰製造煙霧效果 真係好似打邊爐湯底一大壺自己慢慢加 欣賞個豆漿唔甜因為其他配料嘅甜度可以中和番唔想食太多冰 建議唔好倒哂湯底落去 配料方面 芋圓入面有芋頭粒 口感冇咩驚喜 不過不失相反黑糖珍珠係幾好食 幾煙韌 有咬口建議加芋頭😗😗😗。P.S.由於有最底消費 所以叫了個麻辣餃😍好好食都幾辣😋一咬就爆開麻辣汁 小心食啊。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰人均消費 HKD36✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#nkiki西環 #nkiki甜品 #nkiki台灣菜🏠 阿元菜市場📮 西環堅尼地城科士街40號聯
【西環• 阿元菜市場】
————————————————————————
飯後甜品邊少得 不過原來阿元都有熟食呢

🌟阿元火鍋HKD99
天氣咁凍當然食火鍋☺️2-3人份量
食飽嚟食甜品 其實4個人係啱啱好
火鍋有6個湯底選擇 唔飲奶就學我揀豆漿啦
基本底有三色芋圓。仙草。豆花。蜜紅豆。黑糖珍珠
如果覺得吾夠仲可以額外加 每款HKD7
今次加了芋頭。紫米。椰果
醬?都有呢 沾粉醬5揀3
花生糖粉。Oreo碎。朱古力醬 不過感覺就咁食好味啲

打卡最佳時間📸店員拎上枱就影

#nkiki西環 #nkiki甜品 #nkiki台灣菜

🏠 阿元菜市場
📮 西環堅尼地城科士街40號聯安新樓地舖
2021-12-30 45 views
🐽芋圓火鍋$99呢個火鍋係2-3人份量 豬豬同朋友兩個人食就覺得啱啱好🤰🏻大食啲嘅朋友可能就唔係幾足夠喇 🤔豬豬今次叫咗椰漿牛奶 🍼花生糖粉 🥜奧利奧碎 同埋蜂蜜 🍯入面本身已經包埋芋圓,仙草,豆腐花,紅豆,同埋黑糖珍珠 所以其實都幾豐富😍到嘅時候見到賣相非常吸引 會噴煙 😶‍🌫️5分鐘左右啲煙大致上就會消失 啲相都啱啱好影完 😳就食得 🥳每款材料嘅份量都差唔多 整體上都好煙靭 口感唔錯 👍🏻湯底亦好重牛奶味 🥛最有驚喜係 入面原來仲有牛奶冰🧊 非常好味!🍽
🐽芋圓火鍋$99
上次食咗阿元來了,今次就試埋阿元菜市場😋,同阿元來了一樣,平時呢間門口好多人等,但今次1點鐘入去,竟然唔洗等位,超好彩🤭😍.鮮肉高麗菜餃(左)$25、玉米起司餃(右)$30玉米起司餃好濃芝士味😍,鮮肉高麗菜餃就不過不失啦😛.芝士豆腐、台灣貢丸、豬大腸、雞胗、豬耳、雞中翼、芝心丸、大貢丸、王子麵x2 (total $154)👇🏻男朋友超鍾意食滷味,嚟到呢到一定要叫嚟試試佢😍,兩個人叫咗一大碗share,呢間嘅豬大腸同埋雞胗滷得超級超級淋🥰🥰,唔洗牙咬🤣,好入味好好食😋!見佢有台灣貢丸又有大貢丸,就兩個都叫晒嚟試吓,台灣貢丸相對比較彈牙,而大貢丸入面有少少餡料,係另一番風味😝

鮮肉高麗菜餃(左)$25、玉米起司餃(右)$30
玉米起司餃好濃芝士味😍,鮮肉高麗菜餃就不過不失啦😛

👇🏻
2021-12-04
平時想食 @yuanishere 通常都係去觀塘店或者西環店食台式小食同埋滷肉飯🍱🥢不過最近位於堅尼地城嘅阿元菜市場 @yuansmarket 出咗芋圓火鍋!!! 鐘意食芋圓同埋台式甜品嘅朋友千祈唔好錯過喇😍而且菜市場分店都有唔同嘅熟食,例如牛肉麵🍜餃子🥟 同埋唔同嘅滷味,所以可以一次過食勻主食甜品(๑ `▽´๑)💛.① 芋圓火鍋 ($99)依款火鍋嘅湯底總共有6款可以選擇,至於沾粉醬就有5款可以任選3款~而芋圓火鍋set就有5款既定嘅配料:三色芋圓、仙草、豆腐花、蜜紅豆同埋黑糖珍珠💓至於底層就用咗冰底🍧今次小編就揀咗oreo沾粉🤍、花生沾粉🥜同埋蜜糖🍯~而湯底就揀咗皇室奶茶🧋( ˶˙º˙˶ )୨//一上枱見到啲煙係咁噴出嚟勁靚好啱打卡!🧚🏼‍♀️而且火鍋用咗個金色火鍋煲盛住更加豪華🧝🏻‍♀️✨~皇室奶茶湯底嘅茶底都幾香 而且唔算好甜☺️但美中不足嘅係將奶茶倒落冰到就會俾冰沖淡咗 所以會有啲水💦而每款配料都唔錯~豆花香滑,珍珠煙韌,蜜紅豆好甜而不膩,三色芋圓份量都幾多 而且夠煙韌🤏🏼特別係芋頭圓真係會食到一粒粒芋頭!!有驚喜💜~ 而且芋圓沾Oreo粉都意外地好食😻//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘②
① 芋圓火鍋 ($99)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
芋圓火鍋
② 阿元牛肉麵 ($69)
//牛肉麵嘅湯底好濃郁,而且刀削麵有咬口同埋彈牙🤌🏻食落口同埋聞落都好香😼整體都唔錯 水準平均!//
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
阿元牛肉麵
③ 鮮肉韭菜餃🥟 ($25)
//韭菜餃皮薄餡多,餡嘅份量真係幾多好足料🤩外皮都算煙韌🤏🏼不過可能因為皮太薄,所以夾起會好容易穿,但整體味道都唔錯//
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
鮮肉韭菜餃🥟
💛阿元菜市場 (科士街) (西環)
西環堅尼地城科士街40號聯安新樓地舖
鮮肉韭菜餃🥟
竟然會有凍冰冰嘅甜品火鍋,仲要係芋圓😍依間餐廳相當有保證因為佢係阿元來了旗下的滷味牛肉麵店,其實餐廳位於黨鐵站出口對面街,都開咗好耐不過我之前覺得店面平平無奇完美地經過,但最近佢嘅芋圓火鍋紅咗勁多人食!冇得預先book枱所以唯有排隊等,當然條隊非常長要預時間排,不過佢哋真係好細心因為排隊等候好熱佢哋會派扇🤣不過唯一唔好處係繁忙時間只有45分鐘堂食,的確急咗少少🥲其實係幾貼心,排隊好熱職員派扇子👓芋圓火鍋 $99聲稱係2-3人份量,如果會叫熱食嘅話真係足夠3-4人。➡️湯底有唔同嘅牛奶或奶茶或豆漿可選,我選擇咗豆漿味道同芋圓相當夾,而且豆漿唔太甜,佢係一大壺,所以可以用來就咁飲唔需要額外叫飲品都得!➡️基本底料包括三色芋圓、仙草、豆腐花、蜜紅豆、黑糖珍珠配料其實都好豐富好多,芋圓每隻顏色最少三粒,不過口感偏煙韌。平時唔太食珍珠嘅我覺得呢度啲珍珠係幾好食,細細粒有黑糖味亦煙韌易入口。豆腐花香滑亦都好食,尤其同豆漿底好夾!整體所有配料都唔錯,撈埋一齊食加埋冰底同豆漿底😋一開始落得太多湯底可能會蓋過咗冰,所以建議慢慢落。➡️沾粉醬可以選擇三款,揀咗花生糖粉、煉奶、蜜糖,不過其實對於佢哋有啲迷惘因為唔
不過唯一唔好處係繁忙時間只有45分鐘堂食,的確急咗少少🥲
其實係幾貼心,排隊好熱職員派扇子

👓芋圓火鍋 $99
聲稱係2-3人份量,如果會叫熱食嘅話真係足夠3-4人。
➡️基本底料包括三色芋圓、仙草、豆腐花、蜜紅豆、黑糖珍珠
➡️沾粉醬可以選擇三款,揀咗花生糖粉、煉奶、蜜糖,不過其實對於佢哋有啲迷惘因為唔知點樣食,淋上火鍋好奇怪,沾芋圓食又會太甜,所以覺得佢哋多餘左
➡️加配火鍋料 每款+$7
紫米、芋頭。兩者配料都係偏甜,紫米淋左少少,芋頭都好大粒不過
整體評分:8/10

👓滷味 係單項逐樣叫
➡️滷水蛋 $10/隻
入味不過少少乾,同埋偏細隻,所以少貴🤣
➡️娃娃菜 $25棵
淋上滷水汁,棵菜吸晒啲汁甜甜地都唔錯,唔會太鹹
➡️凍豆腐 $10/串
3粒,豆腐吸哂滷汁,但偏細粒質感似豆干,唔算滑吾似凍豆腐。
➡️王子麵 $12包
質感介乎於公仔麵同伊麵之間,比較普通,不過滷水汁唔夠滷水感覺。
➡️豬耳 $25
比較肥,比較多肥邊位😅
👓鮮肉高麗菜餃 $25/5隻
同我想像中有啲唔同因為佢係就咁一碟餃子,一滴汁都冇😅餃子偏濃味,唔係鹹,但明顯餡料用咗好醃料所以好重味。鍾意重口味咪啱囉🤣
評分:7/10
成日喺story見到啲人影呢個鍋 今次終於食到😻呢間喺西環嘅台灣餐廳其實係阿元來了旗下嘅台灣牛肉麵/滷味店🧆不過最出名應該都係個賣相好吸引嘅芋圓火鍋🤣比想像中好食!❤️‍🔥不過就要預時間排隊啦佢哋只有walk-in 當日星期六晚都等咗8/9個字左右架🥲🥄芋圓火鍋 $99 (2-3人份)湯底:黑糖牛奶基本底料:三色芋圓 仙草 豆腐花 蜜紅豆 黑糖珍珠沾粉醬:花生糖粉 oreo碎 煉奶▫️呢個價都幾抵食 2/3個人食係啱啱好 因為仲會散嗌其他嘢食 雖然佢叫做火鍋 其實係一大兜刨冰咁嘅樣🍧🤣湯底唔算好甜 去到主角芋圓!佢哋係有咬口嘅芋圓 但完全唔會似香口膠 會食到粒粒芋頭嘅口感(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)三個人食去到最後芋圓唔係好夠🤣其他底料對我嚟講都係正常糖水嘅發揮 紅豆偏甜 比較特別嘅係佢有得揀沾粉醬 推介花生糖粉💕用芋圓沾佢食落好似糖不甩🤣總括而言唔係得個樣嘅gimmick嘢 係ok的👏🏻滷味▫️百頁豆腐 $15/塊▫️甜不辣 $15/ 2塊▫️豬耳 $25/ 塊滷味上得好快 落完單5分鐘內上咗 熱辣辣有煙出 不過就唔係話好入味 個人私心中意豬耳🤤滷得軟淋淋好好咬🤤餛飩紅燒牛肉麵 $80▫️呢碗係近期食過最足料
成日喺story見到啲人影呢個鍋 今次終於食到😻

🥄
芋圓火鍋 $99 (2-3人份)
湯底:黑糖牛奶
基本底料:三色芋圓 仙草 豆腐花 蜜紅豆 黑糖珍珠
沾粉醬:花生糖粉 oreo碎 煉奶

滷味
▫️百頁豆腐 $15/塊
▫️甜不辣 $15/ 2塊
▫️豬耳 $25/ 塊

餛飩紅燒牛肉麵 $80
▫️呢碗係近期食過最足料嘅牛肉麵😂😂根據朋友嘅review係有食極都食唔完嘅牛肉 餛飩皮薄肉幾鮮 麵係好出名嗰隻乾拌麵嘅texture 又係好好咬😎湯底有淡淡中藥味

冬瓜茶 $15
記得要走糖x1000000☺️🤣