2024-03-14 200 views
一個雞堡一個蝦堡,兩個肉都燶晒同埋啲肉眼到石頭咁!個雞肉仲可以個蝦直程係黑曬,唔係好明白點解咁樣都可以出餐!個雞堡又少咗塊波羅,其他薯條雞扒都冇嘢!出餐求其,見到咁就唔好出啦!叫人點樣食?
2023-05-21 467 views
見到呢間熱狗舖頭好多分店,所以今日特登嚟試下買外賣,餐牌好吸引最後點將二人套餐,有兩個熱狗🌭🌭、兩杯汽水🥤🥤、一個細薯條🍟及一杯牛油粟米🌽$104,價錢幾抵食嘅,不過就等咗好耐。🌭芝味熱狗(三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸)原本以為呢個係超多芝士,好juicy,點知原來係冇醬汁個包好硬,啲芝士又已經乾咗,絕對唔推介食呢個。🌭澳式風情熱狗(芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸)呢個超多醬汁比較好食,不過入面有腸又有煙肉再加好多醬汁就有啲鹹,不過最好食嘅芝士嗰個好多。粟米粒同薯條都ok,個薯條仲係脆嘅。總括嚟講,唔會再食第二次

🌭芝味熱狗
(三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸)

原本以為呢個係超多芝士,好juicy,點知原來係冇醬汁
個包好硬,啲芝士又已經乾咗,絕對唔推介食呢個。

🌭澳式風情熱狗
(芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐綸堡腸)

粟米粒同薯條都ok,個薯條仲係脆嘅。

總括嚟講,唔會再食第二次

2023-02-10 376 views
(PandaPro價 🐼)4人套餐 $222(熱狗 + 小食 + 飲品) x4熱狗:-美國洋蔥圈熱狗 炸洋蔥圈好香脆好甜仲有個BBQ sauce 幾樣嘢放埋一齊幾夾幾好食-火炙芝士辣肉醬熱狗 -紐約辣味熱狗 -墨西哥勁辣雞堡 小食:-辣雞塊 齊柏林嘅辣雞塊真係好好食外賣都仍然香脆味道辣得過癮 肉質又嫩又juicy-雞塊 aka麥樂雞但無甜酸醬 就差咁啲🤫-魚手指 正正常常啦~~-芝士辣肉醬薯條 🍟外賣送到嚟 芝士已經痴埋咗一pat薯條又淋咗味道就都還好啦
(PandaPro價 🐼)
4人套餐 $222

-芝士辣肉醬薯條 🍟
外賣送到嚟 芝士已經痴埋咗一pat
薯條又淋咗味道就都還好啦
2022-10-17 350 views
作為BEST SELLER之一的「火炙芝士辣肉醬熱狗」$42 🌭係當中價錢最貴的一個,當然無中伏啦👧🏻🌭熱狗包每個都會放上爐煎烤,內裏鬆軟,外表香脆!完美💕👧🏻🧀芝士融化亦帶點焦香,本身已相當吸引,再用火鎗炙溶🔥加上卜卜脆的熱狗包,以及微辣的肉醬🍝,配上彈牙的荷蘭腸和黃芥末,簡單是個完美的配搭喔!👧🏻🔥大量肉醬+秘製辣汁,層次感十足!口感一流!一個就已經好飽肚🌭醒合埋其他炸物👧🏻為肥妹仔成長日記寫下一頁🐽

👧🏻
🌭熱狗包每個都會放上爐煎烤,內裏鬆軟,外表香脆!完美💕
👧🏻
🔥大量肉醬+秘製辣汁,層次感十足!
口感一流!

一個就已經好飽肚🌭醒合埋其他炸物👧🏻
為肥妹仔成長日記寫下一頁🐽

2022-07-09 321 views
一打開就懷疑眼睛,呢個係澳式風情?心諗係咪比錯左?睇返張單又岩架喎,當時又得我一個客。咁啲煙肉,醬同菠蘿呢?個樣同我係第二間分店買既爭咁遠嘅?兩個店員都勁冇heart,問佢野答都唔想答你。估唔到整野食都咁冇heart…. 食落去成口淨係得好漏既芝士,條腸縮哂水…菠蘿得一粒…食唔到煙肉…….完全唔係果個味…………..估唔到啲質素會咁參差……….奉勸想試既人唔好去呢間分店……………………………………..
澳式風情熱狗
2022-07-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$53 (Dinner)
2022-06-11 185 views
🤰🏻今晚想食啲唔健康嘅食物,唔健康嘅食物永遠係最好食嘅,於是揀咗附近嘅Zeppelin,食熱狗🌭️薯條🍟汽水🥤為自己聽日考試順利打打氣。一直都好鍾意食佢哋嘅熱狗,食熱狗最重要係條腸仔夠大條夠長夠粗,Zeppelin嘅腸仔size真係完美!今日叫咗佢哋嘅人氣之選,熱狗腸加上辣肉醬同芝士真係100分嘅配搭,惹味可口,從來無令人失望,一大啖咬落去真係大滿足!不過略嫌芝士味較淡,純粹食質感。薯條不過不失,無乜薯仔味🥔,好在醬汁搭夠。

2022-06-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2022-05-31 146 views
Zeppelin Hot Dog全部即叫即制,所以返到屋企都仲熱辣辣1人套餐$50左右,包熱狗,薯條,罐裝飲品!田園風味熱狗,有番茄,洋蔥,青瓜及維也納腸仔,舖滿大量千島醬及蛋黃醬,由於餡料真係好多,所以食到成手都係薯條熱辣辣,用咗粗薯條,所以好有薯仔味,點埋醬汁食味道即時升級紐約辣味熱狗,有大量洋蔥而且辣汁非常辣,唔食得辣既千其唔好試,叫其他味道會好d,朋友食唔到辣,所以成個包放棄咗材料新鮮,價格便宜,可以回頭再幫襯

1人套餐$50左右,包熱狗,薯條,罐裝飲品!

材料新鮮,價格便宜,可以回頭再幫襯

2022-05-09 112 views
自己好鐘意食麥樂雞嘅……所以試左佢嘅炸雞塊,嗯…炸雞塊口感都脆嘅,雞塊好薄身,但係炸粉比雞肉多,感覺似食炸粉多啲,個人認為麥樂雞好味啲🤗🤗熱狗比較出色,麵包好軟身,餡料亦豐富,算足料😋😋淨係食左個熱狗經已飽了,要休息一下先可再食小食…(可能因為起身胃口會細少少嘅關係啦!!😅😅)而薯條就普普通通,係淋身加醬料芝士嘅薯條,個人鐘意食脆卜卜嘅薯條,如果有堂食或者外賣就即食,相信會比較好食啲☺️☺️
2022-05-09
2022-04-05 74 views
今日來到屯門嘅齊柏林熱狗店,係好多人疫情下的選擇首先講吓服務態度先 雖然細細間,但係態度都唔錯,明白佢哋做到好攰所以都唔會太多笑容,整體都幾好!食物方面今次要比大大like澳式風情熱狗🌭️!我係平時只食辣之人,但係太多人話呢個包好食啦,所以忍唔住今次叫埋試下,呢個包甜甜地真係好好味😋腸仔同個菠蘿真係好match!加埋佢係用千島醬做調味,完美。如果下次再食一定會叫多次(原諒我食得太快唔記得咗影)之後佢個辣雞包,我覺得就爭少少!因為唔夠辣!其實已經要來咗多辣,代表我哋呢啲食得辣之人本身個包已經係唔夠辣。但係都好食嘅!只不過下次直接叫辣雞塊就算🤣之後有懷舊菠蘿冰!正常程度好食!👌🏼 仲有個牛油粟米我就冇食了,本身唔係好鍾意食,加上已經食咗兩個包,飽囉🌭️推介指數:4粒星🌟
今日來到屯門嘅齊柏林熱狗店,係好多人疫情下的選擇
食物方面今次要比大大like澳式風情熱狗🌭️!
之後有懷舊菠蘿冰!正常程度好食!👌🏼
推介指數:4粒星🌟

2022-03-04 465 views
📍 齊柏林熱狗店 (龍門居)今日屋企冇煮飯,所以喺屋企樓下買咗齊柏林🙌🏻齊柏林雖然好好食但係長期食係會厭倦🤣為咗保持我對呢間舖頭嘅熱愛所以我真係幾個月先會去食一次😂唔知點解因為我覺得每一次食完之後都好飽好飽😋熱狗又超級大條,每一次食完之後都會話飽到唔想再食🤣🔸火炙芝士辣肉醬熱狗 $40呢個我稱呼佢為齊柏林人氣熱狗🌭️,我見身邊嘅朋友第一次去食齊柏林都會揀呢一款‼️ $40有勁多配料,塞到脹卜卜🤭🔸芝味熱狗 $36我有一個friend佢同我講話佢食巨量芝士,佢話好鍾意拉絲嘅感覺,但係我屋企同齊柏林舖頭只有1分鐘嘅路程😭返到屋企佢已經拉唔到絲,已經凝固晒,有啲失望🥲入邊冇太多嘅醬料所以食落好dry。朋友話下次唔會再叫🤨🔸澳式風情熱狗 $36最鍾意佢有芝士、煙肉、千島醬同埋菠蘿🍍😍感覺好似食緊夏威夷pizza咁😍感覺上佢嘅賣相最吸引,一樣都係塞到爆曬😂唔知有冇人係可以一啖塞晒落個口度呢😎🔸辣雞塊 2件 $24我覺得呢個辣雞塊真係超好味,朋友未食過所以我都嗌左幾份🥳佢哋個個試完都話好好食🤪經過高溫嘅油炸之後,雞塊外脆內軟,仲保留嫩滑口感👍🏻有微微辣味🌶未試過嘅建議大家去試吓🔸薯條係我哋叫套餐跟埋,
📍 齊柏林熱狗店 (龍門居)

🔸火炙芝士辣肉醬熱狗 $40

🔸芝味熱狗 $36

🔸澳式風情熱狗 $36

🔸辣雞塊 2件 $24

🔸薯條

係我哋叫套餐跟埋,我自己覺得麥當勞嗰啲好味啲🙇🏻‍♀️,呢個薯條食得多會覺得好乾同埋好濟💁🏻‍♀️不過如果套餐嘅價錢跟薯條感覺上我覺得抵好多

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境質素⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$206

餐廳資料📋: 齊柏林熱狗店 (龍門居)
🕌地址: 屯門龍門路43號龍門居第四座地下76A號舖
2022-03-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2022-01-18 228 views
黃昏時分,有啲肚餓,不如提早吃飯,突然想起,樓下 ZEPPELIN 🌭 hot dog, 反正未試過,馬上行動熱狗款式多可供選擇可以單點或另加$12 套餐可選兩款小食或飲品Best seller * LZ129 澳式風情熱狗 $38滋味醬汁,長長包夾住大條紐綸堡腸,菠蘿🍍,煙肉、芝士,材料豐富,口感不錯😋小食😊蓍條,金黃色、炸得香脆,點上茄汁同千島醬,正呀😋粟米粒,有大半杯,份量多,粒粒甜,如果有牛油,就更加好味啦即叫即做,熱辣辣食得好飽,哈哈😄剩餘少量薯條啊

熱狗款式多可供選擇
可以單點或另加$12 套餐
可選兩款小食或飲品

滋味醬汁,長長包夾住大條紐綸堡腸,
菠蘿🍍,煙肉、芝士,材料豐富,口感不錯😋

小食😊
蓍條,金黃色、炸得香脆,點上茄汁同千島醬,正呀😋

粟米粒,有大半杯,份量多,粒粒甜,如果有牛油,就更加好味啦

即叫即做,熱辣辣
食得好飽,哈哈😄剩餘少量薯條啊
2022-01-15
Type of Meal
Dinner
2021-10-30 342 views
食過好多次齊柏林,每次返屋企經過龍門居都會忍唔住去睇野食,經常比齊柏林熱狗吸引咗。鋪面細而且喺街尾,以前都唔知佢原來開咗喺哩度。試過全部野都好食,即整又夠熱不過係冇堂食一定要外賣,有時都好想即刻打開外賣盒咬返啖隻熱狗。熱狗多款式選擇,加十幾蚊跟餐 可以揀兩款小食。我揀咗粟米同薯條。因為啲野食即整好夠熱,有時返到去啲倒汗水加埋醬會整到淋哂,不過最近嗰次買啲醬分開上,正!唔中意多醬嘅朋友又可以按自己喜好落。唔洗擔心熱狗做晚餐會唔飽,薯條都大份,自覺食量正常,每次食完都好飽
食過好多次齊柏林,
每次返屋企經過龍門居都會忍唔住去睇野食,
經常比齊柏林熱狗吸引咗。
鋪面細而且喺街尾,以前都唔知佢原來開咗喺哩度。

試過全部野都好食,即整又夠熱
不過係冇堂食一定要外賣,
有時都好想即刻打開外賣盒咬返啖隻熱狗。

熱狗多款式選擇,
加十幾蚊跟餐 可以揀兩款小食。
我揀咗粟米同薯條。

因為啲野食即整好夠熱,
有時返到去啲倒汗水加埋醬會整到淋哂,
不過最近嗰次買啲醬分開上,正!
唔中意多醬嘅朋友又可以按自己喜好落。

唔洗擔心熱狗做晚餐會唔飽,
薯條都大份,自覺食量正常,每次食完都好飽

田園熱狗
田園熱狗
2021-07-15 620 views
🌭澳式風情熱狗💰$38 +$12跟餐2種小食 + $5加大薯條🍟😈呢個Aussie HotDog🌭真心世界級😭食極都唔厭佢個熱狗個醬係勁開胃😉腸仔又大條同上面有啲煙肉菠蘿😎食落口感好豐富😝而跟餐我就揀左加大薯條同粟米😬薯條都係無得輸份量好夠😍上面個茄汁同千島醬都係缺一不可✋🏻不過個粟米如果可以加返啲牛油會好食啲😢因為無咩味而另外新岀個個薯餅我都試左😎都真係好好味😬
🌭澳式風情熱狗
💰$38 +$12跟餐2種小食 + $5加大薯條🍟
2021-06-27 314 views
點解‼️點解我咁遲先知呢個熱狗店係可以好食到一個點🤪成日行過都見到呢間熱狗,好似開到緊有一間係左緊咁😂但你知啦,平時掃街好少啪一個熱狗嫁麻,因為好快就game over,所以真係無食過😛今次我當佢係晚餐食,果然又真係好食到一個新景界🤩•👅 火炙芝士辣肉醬熱狗抵食夾大件之皇🤴🏻熱狗腸炸過黎,啲肉醬佢無同你慳,成劈淋上去🤣加埋新鮮洋蔥搶下味,「之」左一層黃芥辣先,然後再加一層流到瀉嘅芝士😳個包夾晒所有野,吸晒日月精華,雖然食得好尷尬,但好滿足✌🏻😆

👅 火炙芝士辣肉醬熱狗

2020-12-13 1777 views
齊柏林熱狗第一次接觸佢係聽老公講起,話同事叫外賣返黎食,就算薯條淋左都好好食,因為個醬好好食😂呢日去開龍門居掃街,決定放棄其他小食,個胃只留比齊柏林熱狗叫左個澳式風情熱狗、跟餐要左個細薯條同粟米先試薯條;就好似我頭先所講,好食,雖然拎到返屋企有少少凍左又淋左,但味道仍然出色;個醬應該係茄汁+千島醬再加左少量嘅黃芥末醬而且醬汁好多,食到底都仲有醬👍🏻.澳式風情熱狗好多醬同芝士,拎上手食有重量一改我對熱狗嘅睇法,始終平時食開嘅熱狗實在太hea,一個包加條腸,醬都係自己加,好多時仲要只得茄汁;但呢度唔係;唔同熱狗配唔同配料同腸,仲要火灸埋個面,成件事有誠意左👍🏻
齊柏林熱狗
呢日去開龍門居掃街,決定放棄其他小食,個胃只留比齊柏林熱狗
叫左個澳式風情熱狗、跟餐要左個細薯條同粟米
而且醬汁好多,食到底都仲有醬👍🏻
澳式風情熱狗
好多醬同芝士,拎上手食有重量
2020-12-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Last Night Supper)