2023-07-19 59 views
之前已經食過佢哋嘅漢堡同熱狗,食完之後直接愛上,今次再嚟食其他唔同口味,介紹埋俾大家👅火炙芝士辣肉醬熱狗 $58套餐配薯餅 芝士、煙肉,菠蘿、千島醬、紐倫堡腸呢個小編10分推薦,多重口味多重口感!辣肉醬大概有小辣!食落非常惹味!配埋芝士黃芥末同生洋蔥,食到成手都係汁,好開心好過癮!條熱狗腸都比平時嘅size大d,所以食起上黎爽感十足!應該係小編係齊柏林最中意食嘅熱狗!經典牛肉漢堡 $58套餐配大薯條$9芝士、漢堡扒、漢堡醬、蕃茄、生菜牛肉漢堡非常厚,入面有肥有瘦,油香十分足夠!仲會爆汁。芝士蕃茄生菜嘅配搭令漢堡有層次感亦唔會太膩!未來香腸 跟餐加$9呢個香腸即係素食腸,植物製造、零動物成分,非基因改造,不含抗生素同激素㗎!素食人士可以食用。而口感都唔會比普通香腸差架!肉感相對冇咁結實,外皮香脆煙靭!味道同熱狗腸好相似!

火炙芝士辣肉醬熱狗 $58
套餐配薯餅
芝士、煙肉,菠蘿、千島醬、紐倫堡腸

經典牛肉漢堡 $58
套餐配大薯條$9
芝士、漢堡扒、漢堡醬、蕃茄、生菜

未來香腸 跟餐加$9
  • 未來香腸(限時)
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
成日聽朋友講食齊柏林熱狗店,原來屯門都有分店,緊係要黎食下佢既招牌熱狗同漢堡啦!呢間店都有位置可以堂食,咁就可以趁熱食喇!🍔齊柏林Double漢堡(套餐)配薯餅+無糖可樂我好鐘意漢堡包既口感,非常鬆軟!兩塊漢堡扒就好厚而且食到肉既質感同味道!有別於一般大型快餐店,而且仲熱到出煙,趁熱食好好食!就算唔係早餐都可以揀配薯餅,香脆熱辣辣!飲品就揀左無糖可樂!⭐🌭火炙芝士辣肉醬熱狗(套餐)配細薯條+無糖可樂作為皇牌的確實至名歸。包同樣鬆軟熱辣,配上多重芝士,口感更豐富!作為芝士控,極多芝士拉絲,勁滿足!肉醬唔算太辣,熱狗腸大條脆皮!薯條係我喜歡既粗薯條,可以食到啖啖既薯仔肉!

🍔齊柏林Double漢堡(套餐)配薯餅+無糖可樂

⭐🌭火炙芝士辣肉醬熱狗(套餐)配細薯條+無糖可樂
齊柏林相信大家都食過,除咗熱狗,😝最近佢哋仲推出咗 burger 系列,大件夾抵食!!!🍔齊柏林 Double 漢堡 $72自家製麵包相當鬆軟,牛肉漢堡扒勁厚,勁juicy,兩塊一齊咬,滋味  Double Up!加上秘製辣肉醬帶來一種獨特嘅辣味,配合洋蔥嘅清新和濃郁嘅芝士,每一啖都勁滿足!🌭澳式風情熱狗 套餐 $55去襯都係食澳式風情熱狗,脆皮雞皮腸食落爆曬汁,加埋菠蘿嘅爽甜同芝士、煙肉嘅鹹度,仲有千島醬嘅風味,味道真係超級夾!🥔薯餅跟餐可以揀薯條、粟米或者薯餅,個人就鍾意薯餅多啲,外皮酥脆,內裡蓬鬆軟滑,熱辣辣勁好食!🥤菊9汽今次加咗 $12 轉齊記自家製嘅汽水。個名真係好鬼正!陣味類似銀菊露,淡淡菊花嘅香,唔太甜,但就有滿滿嘅汽,好特別!
齊柏林 Double 漢堡

菊9汽

🥤菊9汽
2023-07-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
齊柏林 Double 漢堡
薯餅
粟米
菊9汽
2023-07-15 45 views
平時去齊柏林次次都係單叫澳式風情熱狗🌭️做宵夜今次去咗屯門錦薈坊地下齊柏林原來呢間有得堂食🍴平時見親都係外賣店嚟今次叫咗兩個套餐 一共$128澳式風情熱狗套餐 $55 🌭️滿滿嘅千島醬真係我嘅至愛😍配細薯條🍟 細薯條有茄汁🥫同千島醬 又係一流套餐包埋嘢飲 罐裝汽水都唔洗加錢 有zero 可樂 忌廉 雪碧 有氣檸檬茶經典牛肉漢堡套餐🍔$58 牛肉漢堡扒好厚 食落又夠曬juicy 呢個餐就配薯餅 都係唔洗加錢🤩另外加錢跟咗6件齊脆雞塊 都只係$15🤩
平時去齊柏林次次都係單叫澳式風情熱狗🌭️做宵夜

經典牛肉漢堡
經典牛肉漢堡套餐
  • 澳式風情熱狗
2023-07-14 21 views
🐳餐廳位置不多,所以有很多客人都會買外賣,但如果選擇在餐廳用膳,餐廳內的環境也頗有特色,打一打卡都可以。🐳這裡所有熱狗即叫即整,所有薯條炸物即叫即炸,而且所有麵包都是手作麵包非常鬆軟。🐳首先不得不讚這裡的手作麵包,非常超級好食,無論是熱狗包還是漢堡包都非常鬆軟,所以無論你點哪一種熱狗或漢堡包都十分好吃。🐳而且價錢絕對不貴,套餐幾十元就有一個,還包括小食和飲料,非常超值。🐳吃過之後,如果喜歡他們的麵包,還可以在這裡買新鮮出爐的熱狗包和漢堡包,回家再弄多一個hotdog。剛好我去的時段(6pm),麵包正在做優惠,買二送一,加配超值。

2023-07-13 23 views
下午去左屯門做嘢,午餐就搵左間熱狗專賣店食lunch🤗 呢間店鋪有堂食坐位💁🏻‍♀️環境唔錯👍🏻都幾有feel同事叫左經典牛肉漢堡餐 見到大大塊牛肉 非常juicy 加埋熱辣辣嘅芝士 超級好味😋 而套餐包括左一個小食及飲品 佢就免費轉左做粟米 牛油味道好正😉飲品佢就叫咗伯爵奶茶 茶香四溢 而且奶味香濃 值得一試我就叫左棉被芝士熱狗套餐 超級爆多嘅芝士佈滿係熱狗嘅表面 非常吸引 啖啖都食到有芝士 芝士控一定唔可以放過🤗 而套餐我就叫咗可樂、炸薯條 粗薯條好有口感 加上係新鮮出爐 一定要試下

2023-07-13 61 views
熱狗給我的印象是只有一個麵包和一條香腸,上面可加茄汁或芥末醬,是一款小食,所以較少會吃。但這裡改變我對熱狗的刻板印象。我們叫了火炙芝士辣肉醬熱狗。它有着熱狗最基本的麵包和香腸,但一看就知不是小食。熱狗上佈滿芝士、生洋蔥、黃芥末及辣肉醬,芝士經火灸後提升芝士的香味,生洋蔥增添風味,辣肉醬以肉碎及蕃茄粒製成,蕃茄與黃芥末一樣,保留原始熱狗的茄汁風味,肉碎和蕃茄粒加添醬汁口感,加上辣味,與結實的香腸和鬆軟的麵包,一口接一口衝擊味蕾,吃後很有滿足感。除了熱狗,齊柏林還出售漢堡包。我們揀選了齊柏林Double漢堡。麵包鬆軟,應是自家製,兩塊漢堡扒份量滿滿,配上芝士、漢堡醬、生洋蔥和辣肉醬,提升肉香。熱狗和漢堡都可以單點或選擇套餐。我們算是吃得多,所以都選了套餐,一個升級變大薯條,一個升級轉吃田園沙律。薯條是粗薯,每條長度相若,口感結實,薯仔味濃,要更惹味可沾上跟薯條的茄汁及蜜糖芥末醬。田園沙律有不同的沙律菜、蕃茄和粟米,配上麻醬清新開胃。飲品則選擇罐裝汽水,吃完喝一口感覺很爽。這裡環境走簡單型格風,輕輕鬆鬆又一餐。

火炙芝士辣肉醬熱狗

齊柏林Double漢堡

大薯條
田園沙律有不同的沙律菜、蕃茄和粟米,配上麻醬清新開胃。
田園沙律

飲品則選擇罐裝汽水,吃完喝一口感覺很爽。
罐裝汽水

這裡環境走簡單型格風,輕輕鬆鬆又一餐。
火炙芝士辣肉醬熱狗
齊柏林Double漢堡
罐裝汽水
2023-07-12 16 views
屯門超人氣外賣熱狗店依家除左熱狗,依家仲新推出左漢堡包系列🍔今日叫左經典牛肉漢堡套餐$58 配細薯條及罐裝汽水🥤漢堡包及漢堡扒都是自家工場製作,包夠軟熟,漢堡扒厚身,份量十足,肉質鮮嫩多汁,加埋生菜🥬、蕃茄、芝士及漢堡醬,味道非常夾最鐘意佢既薯條,薯條是粗身,即叫即炸,點茄汁千島醬,味道特別美味,食完一條又一條! 澳式風情熱狗套餐$55 配牛油粟米及罐裝汽水熱狗超大個,主角是紐倫堡腸,配料有芝士、煙肉、菠蘿及我最鐘意既千島醬。菠蘿+腸+千島醬本身好夾,所以成個熱狗🌭️都好好味,我非常推薦炸燒賣 既醬汁及辣粉好惹味但炸得太耐,硬左少少🤏總結是會再次去食,因為熱狗真係好出色
屯門超人氣外賣熱狗店
依家除左熱狗,依家仲新推出左漢堡包系列🍔

今日叫左經典牛肉漢堡套餐$58 配細薯條及罐裝汽水🥤

澳式風情熱狗套餐$55 配牛油粟米及罐裝汽水

炸燒賣 既醬汁及辣粉好惹味
但炸得太耐,硬左少少🤏

總結是會再次去食,因為熱狗真係好出色
2023-07-12 17 views
係屯門市中心呢間齊柏林都開左一段時間,市中心又太多野食,係選擇困難症之下,成日想食都唔記得,今日終於捉個fd去食。好,睇下有咩好食先。仲有home make 包包賣。經典牛肉漢堡,蕃茄生菜芝士牛肉,一層一層,仲要厚切,成個包暖籠笠,牛肉有彈性有咬勁。火炙芝士辣肉醬熱狗,我最鍾意邪惡芝士,又鍾意食辣,呢個熱狗我覺得超好味。芝士炙過,半乾身狀態,食落拉絲,肉醬裡面仲有蕃茄洋蔥粒。跟餐仲有粗薯條or薯餅,都係5x蚊,我就喜歡粗薯條,條條都好好肉。跟多個雞塊15蚊有6件,食到飽飽又滿足。

好,睇下有咩好食先。

仲有home make 包包賣。

芝士炙過,半乾身狀態,食落拉絲,肉醬裡面仲有蕃茄洋蔥粒。

跟多個雞塊15蚊有6件,食到飽飽又滿足。
熱狗好好味每次出品都熱辣辣feel到上面芝士係即整即出非常流動 好好味🧀️薯條一定要加芝士同培根🥓唔係非常脆口嗰款不過比較粗 薯仔味好香加上培根芝士口感味道都十分豐富強烈推薦不過個人認為有辣青椒嗰款雞熱狗有啲味道太重,辣味同鹹味有啲太突出唔係太鍾意嗰隻嘅味道都係夾德國腸仔最好食🤤
熱狗好好味
加上培根芝士口感味道都十分豐富
強烈推薦

唔係太鍾意嗰隻嘅味道
都係夾德國腸仔最好食🤤
$60 (Lunch)
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
相信大家聽到齊柏林熱狗 🌭️一定唔會陌生 原來而家佢哋加推左漢堡包🍔鍾意食漢堡包嘅朋友 又可以多個選擇啦🍔🌭️💛 𝐙𝐞𝐩𝐩𝐞𝐥𝐢𝐧 𝐇𝐨𝐭 𝐃𝐨𝐠 𝐒𝐡𝐨𝐩係港鐵屯門站C 1出口 行過去只需4分鐘可以堂食或者外賣 店鋪用上霓虹燈招牌相當耀眼配上💛黃色嘅主題 玩味十足 打卡一流💛經典牛肉漢堡(套餐)🍔 $58牛肉漢堡扒夠哂份量 好juicy 上面夾上 生菜 蕃茄 芝士 茄汁 千島醬🥬🍅麵包軟熟 口感豐富 好好味😋棉被芝士熱狗(套餐)🌭️ $55芝士控真係唔可以錯過既熱狗 熱溶既芝士鋪喺熱狗上面 熱狗腸外皮仲脆脆地芝士好似湧出嚟咁 邪惡指數⬆️🆙 套餐跟埋薯條🍟 汽水🥤薯條即叫即炸 仲熱辣辣脆卜卜有埋茄汁同千島醬嘅配搭 簡直係雙重享受❤️🧡追加-齊脆雞塊(6件)+$15外脆內軟嘅雞塊 即叫即炸 新鮮熱辣最好味😋💛 齊柏林熱狗 Zeppelin Hot Dog Shop @zeppelinhotdog 📍屯門屯隆街1號錦薈坊地下101-102號舖#ZeppelinHotDogShop #齊柏林 #熱狗 #漢堡包 #小店推介 #美食指南 #屯門 #屯門美食 #超人氣 #相機食先 #打卡 #食好西 #hk
相信大家聽到齊柏林熱狗 🌭️

薯條即叫即炸 仲熱辣辣脆卜卜
有埋茄汁同千島醬嘅配搭 簡直係雙重享受❤️🧡

外脆內軟嘅雞塊 即叫即炸 新鮮熱辣最好味😋

📍屯門屯隆街1號錦薈坊地下101-102號舖

#ZeppelinHotDogShop #齊柏林 #熱狗 #漢堡包 #小店推介 #美食指南 #屯門 #屯門美食 #超人氣 #相機食先 #打卡 #食好西 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #hongkongfood #hkfood #foodstagram #親子blogger #hkblogger
2023-07-08 20 views
齊柏林熱狗🌭️近幾年崛起的香港本土的德式熱狗店,在屯門錦薈坊便有一間可供堂食/外賣的小店。每個餐包含主食+飲品+薯條,這裏的包點都非常珍寶,大漢胃口絕對能滿足到。🌭澳式風情熱狗餐($55)熱狗腸是紐倫堡腸,配上大片熔岩芝士、煙肉🥓、菠蘿和千島醬,口感甜甜酸酸。🍔齊柏林Double漢堡餐($72)雙層漢堡肉、雙層芝士、生菜、洋蔥、辣肉醬,再加上秘製漢堡醬。漢堡不俾熱狗遜色哦!🍟粗薯條特別點讚粗薯條,雖然外賣打包,但神奇地冷卻後的薯條,並沒有變油變軟「淋滋滋」,依然脆卜卜😳
齊柏林熱狗🌭️

🌭澳式風情熱狗餐($55)

🍔齊柏林Double漢堡餐($72)

🍟粗薯條

2023-07-07 27 views
潮式風情熱狗(套餐)、(餐)大薯條、有汽檸檬茶 $60.00潮式風情熱狗看起來色彩繽紛,紐倫堡信豬肉腸表面烤得微微焦黃,中間露出肉汁,配上菠蘿和芝士,讓人垂涎欲滴。口感方面,熱狗肉質柔軟,加上菠蘿的酸甜口感和芝士的濃郁口感,層次豐富,千島海鮮醬的微辣風味能夠提升整體口感。大薯條屬於粗薯條,看起來金黃酥脆,外層炸得香氣四溢,內裡則是軟綿綿的口感。經典牛肉漢堡(套餐)、牛油粟米、有汽檸檬茶 $58.00經典牛肉漢堡的漢堡肉看起來煎得恰到好處,牛肉上還殘留著肉汁。漢堡的醬料、生菜和蕃茄等配料搭配得宜,綜合起來口感豐富。牛油粟米比較甜,口感口感柔軟。檸檬茶清新怡人,能夠中和油膩的口感,增添口感層次。齊脆雞塊(6件)$15.00金黃酥脆,外層炸得香氣四溢,配上醬汁更能提升整體口感。

經典牛肉漢堡(套餐)、牛油粟米、有汽檸檬茶 $58.00

齊脆雞塊(6件)$15.00
金黃酥脆,外層炸得香氣四溢,配上醬汁更能提升整體口感。
2023-07-06 17 views
一向主打熱狗🌭️既齊柏林,最近居然新出左漢堡系列🍔雖然原則上兩樣野都係包+餡,但漢堡比人感覺係heavy同飽肚好多🤣🤣今次出既飽飽除咗最classic既「經典牛肉漢堡」,仲有「墨西哥勁辣雞漢堡」同埋「齊柏林Double漢堡」.Poster寫住呢款double burger用左200g既安格斯牛肉🐮套餐價$72包埋飲品同小食 以安格斯牛牛黎講好似都差唔多🤔 咁我當然係叫左佢😋個burger有漢堡扒2塊+芝士2塊+漢堡醬+生洋蔥+辣肉醬~食落個漢堡扒係自己砌 口感係軟屬style兼有牛味🤤仲要成兩層牛肉真係未食都知超肥仔🤣🤣.我地仲叫左我心目中既鐵膽「澳式風情熱狗套餐🌭️」即係芝士煙肉、菠蘿🍍千島醬、紐倫堡腸😆😆之所以係鐵膽主要因為佢個「火炙芝士辣肉醬熱狗」真係太辣🥵所以結果都係要食返d Summer小清新style最舒服😌.我仲要再追加$34要一份黑松露蛋黃醬薯條🍟呢個真係好好食🤤對黑松露沙律醬完全無抗拒之力🫣🫣最值得欣賞絕對係有兩盒醬!!! 食曬薯條都未開第二盒 超爽皮唔洗慳住食🥰.Btw個套餐其實我配左薯餅+同加$5既田園沙律🥗食左一碗當健康左😌😌野飲叫左OHHA汽水+$2同佢地自家出既
Btw個套餐其實我配左薯餅+同加$5既田園沙律🥗食左一碗當健康左😌😌野飲叫左OHHA汽水+$2同佢地自家出既英女皇伯爵奶茶+$16~最獵奇係佢地仲可以叫花膠杞子煲雞湯🤣🤣只係$29/碗🥣仲見到佢地門店有賣一個叫做熱夢烘焙既麵包系列🥯本身以為只係consignment 原來係佢地group!! 神奇 經過可以望下支持下😀
2023-07-06 23 views
齊柏林熱狗店 - 屯門地址 : 屯門屯隆街1號錦薈坊地下101-102號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:火焰芝士辣肉醬熱狗(套餐)$58, 齊柏林Double 漢堡(套餐)$73, 澳式風情熱狗 $44, 經典牛肉漢堡 $44, 大薯條, 田園沙律, 港式奶茶, 伯爵奶茶等候時間:5分鐘最近才發現,齊柏林熱狗店這間連鎖式的熱狗漢堡包店,而且在香港有還有三十多間分店,而屯門也有三間,今天經過錦薈坊,當然要試一下。這間店舖雖小,但漢堡包和熱狗的款式不少,還有辣味的選擇。店員非常用心的製作每一個飽,單看他們製作的情況,已經非常滿足了。快餐店在屯門市中心的錦薈坊,地理位置非常方便。火焰芝士辣肉醬熱狗(套餐)$58麵包鬆軟綿密,美味可口。 用料十足,熱狗大大條,芝士和辣肉醬鋪滿整隻熱狗,醬汁多到滿瀉,非常惹味。😋😋😋齊柏林Double 漢堡(套餐)$73份量十足,有兩大塊漢堡,而且牛肉味十足,濕潤有汁,口感肥尾淡淡味,非常一流!👍👍👍澳式風情熱狗 $44配料有新鮮菠蘿,大大條肉腸,大量的芝士,配以大量的千島醬。這款熱狗也非常好吃。看見很多
齊柏林熱狗店 - 屯門

地址 : 屯門屯隆街1號錦薈坊地下101-102號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐

抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

等候時間:5分鐘

快餐店在屯門市中心的錦薈坊,地理位置非常方便。

火焰芝士辣肉醬熱狗(套餐)$58

齊柏林Double 漢堡(套餐)$73

澳式風情熱狗 $44

配料有新鮮菠蘿,大大條肉腸,大量的芝士,配以大量的千島醬。這款熱狗也非常好吃。看見很多顧客也吃這款,相當受到歡迎。🤩🤩🤩

經典牛肉漢堡 $44

麵包柔軟,牛味十足,非常juicy!❤️❤️❤️

大薯條

熱辣辣,卜卜脆,食到舐舐脷。🐧🐧🐧

田園沙律

蔬菜新鮮翠綠,配上醬汁,特別開胃醒神。😍😍😍

回憶-港式奶茶

地道的港式奶茶,奶茶味濃淡適中,個人非常喜愛。😋😋😋

英女皇-伯爵奶茶

配上伯爵茶,別有一番風味,也值得推介!🙏🙏🙏