2020-09-28 295 views
澳式風情熱狗🌭️$38除咗紐倫堡腸 入面仲有千島醬、煙肉,菠蘿同埋超澎湃嘅火炙芝士🧀🧀OMG 燒過嘅芝士真係勁香🤤大啖大啖咁食好正🥰下次會嘗試佢哋個洋蔥圈熱狗 不過因為外賣返屋企食太遙遠😂驚會淋曬熱狗+$12 有薯條同牛油粟米🧈🌽粟米嘅味道就係正正常常嘅粟米😹不過份量好多😆大概好似一杯外賣熱飲杯嘅份量。至於薯條🍟雖然係換購價但一盒都好多而且真係熱辣辣👍🏻一定要點埋佢哋個千島茄汁醬😋😋薯條同醬係無敵嘅配搭
澳式風情熱狗🌭️$38

熱狗+$12 有薯條同牛油粟米🧈🌽
  • 澳式風情熱狗
2020-09-15 638 views
灣仔齊柏林熱狗店係灣仔道,近大有廣場,由灣仔地鐵站步行大約10分鐘。熱狗店沒有堂食,叫完野食後要等大約10零分鐘先有野食。今次試左一個澳式風情熱狗($38),入面有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬、紐倫堡腸;加多$12,叫左個冰菠蘿同汽水。開頭冇咩期望,見佢都係用嘉頓麵包底,諗住普通熱狗🌭️一個。外賣番到公司個熱狗仲焗到少濕。不過食落竟然幾驚喜。麵包烘過仲有啲啲香脆,所有食材都好夾,啲醬汁岩岩好唔會食到好狼狽溜哂出來。食埋個甜品冰菠蘿🍍,心情舒暢😋💛

2020-09-11 379 views
I came here for work takeaway and literally had to spend my entire lunch waiting for my order. Not kidding waited 40 minutes for them to slap a sausage in a bun standing in front of the shop.The food is good, but definitely order on food panda as they clearly prioritise this. Watched them put together like 15 orders before me.

2020-09-08 351 views
.呢間黃店愈開愈多分店 良心💛得黎又好食.熱狗即叫即整 等候時間稍長 但值得!!.🌀澳式風情熱狗Best Seller💥 簡單好味麵包烘得微脆 內裡又夠軟熟 外賣返屋企都冇淋曬本身用上芝士🧀 煙肉🥓 菠蘿🍍 紐倫堡腸再配上千島醬 酸酸甜甜😚唔會覺得好飽滯紐倫堡腸相對冇咁咸 有淡淡香草味 食落夠惹味.+12 可以配兩款小食或飲品薯條份量好多 同千島醬茄汁混合而成特調醬 好加分性價比高 仲係黃店 冇理由唔撐啦 😻 🍃.
呢間黃店愈開愈多分店 良心💛得黎又好食.
熱狗即叫即整 等候時間稍長 但值得!!.

🌀澳式風情熱狗

唔會覺得好飽滯
紐倫堡腸相對冇咁咸 有淡淡香草味 食落夠惹味
+12 可以配兩款小食或飲品
薯條份量好多 同千島醬茄汁混合而成特調醬 好加分
性價比高 仲係黃店 冇理由唔撐啦 😻 🍃.
2020-09-07
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
  • 澳式風情熱狗
2020-09-03 383 views
💛齊柏林熱狗店·呢個我其實想試好耐㗎啦 但係因為佢主要都係外賣 依家喺條街度食嘢又唔係好方便渦 所以一路都未試過🙊難得佢喺灣仔開咗新分店 我就買咗佢外賣翻office食 之後我一search先發現原來佢地依家開左好多分店😈😂😂·美國洋蔥圈熱狗 $36我原本係覺得呢個幾得意先嗌 估唔到又幾有驚喜 佢個洋蔥圈脆得黎好真材實料 而且唔會淨係得粉 唔錯🤤🤤佢條腸都幾好食既 反而係佢個包無咩特別又無烘過咁失色少少🤭·細薯條 牛油粟米杯 $12本身我唔想跟套餐嗌兩個小食架 因為我一定食唔曬 但係佢個粟米無得散叫 所以唯有跟餐拉🤣佢個粟米杯都唔錯既 D粟米唔會梅曬咁 都ok🌽不過佢個薯條就有D淋啦 可能因為佢係直接淋左D醬係薯條上面 所以攞到翻office已經融為曬一體🙊🙊·#rbyeat#rby港式 #rby西式#rby💛#rby灣仔·📍灣仔灣仔道121號地下A號舖
💛齊柏林熱狗店

#rby💛
#rby灣仔
📍灣仔灣仔道121號地下A號舖
Waiting Time
18 Minutes (Dine In)
$48 (Lunch)
美國洋蔥圈熱狗
2020-09-03 283 views
呢間人氣嘅黃熱狗店開咗好多分店٩̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)想試好耐 終於有一間近啲😆 勁邪惡勁滿足😈仲食M記?大家識揀啦🙆🏻‍♀️❣️火炙芝士辣肉醬熱狗 $42 熱狗真係超巨型 料多但唔會食到好leh hea🤭淨係條腸同個包 已經好食🤤 包烘到脆身 腸係脆皮好大條😳 辣肉醬份量恰到好處 唔會整到個包好濕💦 加埋芝士同芥末 真係好高水準( •̀∀•́ )✧❣️套餐任選兩款小食 +$12 🍟大薯條師奶心態覺得好抵😂 薯條再加$5加大有勁多 仲要配茄汁同千島醬 肥到傻🤭 好彩同屋企人share左啲😈 薯條係粗薯 就算淋咗少少配醬食都OK😛🌽牛油粟米杯成大杯 而且粟米好甜調味啱啱好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
呢間人氣嘅黃熱狗店開咗好多分店٩̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)
想試好耐 終於有一間近啲😆 勁邪惡勁滿足😈
仲食M記?大家識揀啦🙆🏻‍♀️

❣️火炙芝士辣肉醬熱狗 $42
熱狗真係超巨型 料多但唔會食到好leh hea🤭

❣️套餐任選兩款小食 +$12
🍟大薯條

🌽牛油粟米杯
成大杯 而且粟米好甜調味啱啱好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
2020-08-30 312 views
2020年8月24日 星期一今日仲要返公司做嘢,由朝做到晏冇停過,就連午飯都冇食到,超級肚餓,於是一放咗工就即刻去搵嘢食,返到灣仔都已經差唔多四點幾因為唔想食太飽,怕夜晚食唔落飯,但係又想搵啲飽肚嘅嘢嚟食,所以就決定食呢一間舖頭嘅熱狗餐牌上面都有八款唔同嘅熱狗選擇,仲可以自行加小食同飲品,加$12仲可以轉套餐添於是我要咗其中一個套餐,包括一款熱狗、兩款小食同飲品,價錢都不過係$50返到屋企當然要即刻打開熱狗嚟睇吓,竟然發現麵包仲係脆身嘅,而且芝士仲係微暖,咬落去有少少拉絲,同熱狗腸好配合,唔會太過膩,味道啱啱好至於其中一款小食,我要左香甜粟米,細細粒不過有咬口,而且每一粒都有牛油嘅香味,健康得來又夠飽肚
2020年8月24日 星期一

2020-08-24
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
2020-08-24 301 views
晏晝公司同事諗住食麥記但我真係吾想食 所以提議食熱狗, 我一早save 左佢地電話係我手提 所以只係需要一個制 WhatsApp order 就好快有得食,order 之後就去拎! 我今次食左紐約辣味熱狗 ,我覺得辣過火炙芝士辣肉醬熱狗, 有紫洋蔥同埋特製辣味芥辣 好美式feel! 都好食!而同事食其他熱狗 田園風味同埋辣肉醬熱狗 同埋薯條同粟米杯 佢話好食個金拱門好多!! 我都聞到好香! 薯條就已經食過好多次 都係好食! 同事去pickup 話員工有禮貌又後生!總結:味道唔會失望,WhatsApp 落單真係好方便! 附近返工既朋友可以打去order , 之後行去基本就岩岩好拎得!

同事去pickup 話員工有禮貌又後生!

2020-08-24
TakeAway
$42 (Tea)
  • 粟米杯
  • 紐約辣味熱狗
2020-08-24 295 views
·越開越多嘅熱狗店💛之前都試過幾款不過始終最愛嘅係澳式風情熱狗🌭成隻熱狗都係鋪滿晒芝士仲用火槍燒到有火炙嘅效果除咗芝士,仲有煙肉、菠蘿、千島醬做配料.每款熱狗本身都拼左一款香腸但係如果有特別要求都可以同店員講,叫佢換另一款嫁🙆🏼‍♀️.唔夠食嘅仲可以加$12轉餐揀兩樣食物(薯條/ 牛油粟米杯/ 冰菠蘿/ 汽水)今次就揀左牛油粟米杯同忌廉都幾唔錯😋btw之前試過洋蔥圈,勁正推薦大家試下🥰.澳式風情熱狗 $38配套餐(牛油粟米杯、忌廉)$12———不專業評分💯食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數⛱: 💛💛💛🤍🤍抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數👾: 💛💛💛💛💛———📍齊柏林熱狗店Zeppelin Hot Dog Shop*詳細地址請睇comment*港島:灣仔、西環、西灣河新界:荃灣、葵芳、元朗、屯門、天水圍、馬鞍山、將軍澳、粉嶺、大埔九龍:旺角、紅磡、新蒲崗、荔枝角———
越開越多嘅熱狗店💛
之前都試過幾款
不過始終最愛嘅係澳式風情熱狗🌭
成隻熱狗都係鋪滿晒芝士
仲用火槍燒到有火炙嘅效果
除咗芝士,仲有煙肉、菠蘿、千島醬做配料
每款熱狗本身都拼左一款香腸
但係如果有特別要求
都可以同店員講,叫佢換另一款嫁🙆🏼‍♀️
唔夠食嘅仲可以加$12轉餐
揀兩樣食物(薯條/ 牛油粟米杯/ 冰菠蘿/ 汽水)
今次就揀左牛油粟米杯同忌廉
都幾唔錯😋
btw之前試過洋蔥圈,勁正
推薦大家試下🥰
抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍
推薦指數👾: 💛💛💛💛💛
📍齊柏林熱狗店Zeppelin Hot Dog Shop
*詳細地址請睇comment*
港島:灣仔、西環、西灣河
九龍:旺角、紅磡、新蒲崗、荔枝角
2020-08-23 117 views
同個仔喺灣仔行街,見到Zeppelin Hot Dog Shop,就外賣兩個熱狗去灣仔公園食。我地兩母子都中意食熱狗,當然打孖上。芝味熱狗,根據「黑龍江省-齊齊哈爾-第三中學,華人洋化飲食習慣研究」非正式的統計,係女人同小朋友都中意食芝士,所以我哋都鐘意食芝士,半溶嘅芝士,配合脆皮嘅法蘭克福腸,美味醬汁and有牛油香又軟嘅包,super good。田園風味熱狗,好適合食完芝士嚟食,熱香腸配清爽嘅青瓜絲仲有蕃茄片,跟埋酸甜可口嘅千島醬,就算係熱浪中都感覺涼快!

我地兩母子都中意食熱狗,當然打孖上。

2020-08-23 85 views
依家六點過後條街咩都冇得食,唯有返屋企之前買嘢返屋企食吓,咁岩比我見到間咁有特色嘅熱狗舖頭,一於就入去試試佢紐約辣味熱狗 $38軟熟麵包夾住新鮮煎起嘅匈牙利腸,配上店舖自家特製辣黃芥末醬,雖然係有啲辣,但配上炒香左嘅洋蔥絲,令人一啖一啖咁食晒佢🤤🤤🤤

紐約辣味熱狗 $38

2020-08-20 168 views
齊柏林熱狗店是香港聞名的本地熱狗品牌短短數年已開立至十幾間分店擴張速度非常之迅速灣仔分店是最近開張的餐單上同樣有八款熱狗加配$12套餐任選兩款小食或飲品細薯條、牛油栗米杯、冰菠蘿或各式汽水澳式風情熱狗 - $38其中一款熱賣的熱狗餡料:芝士、煙肉、菠蘿、千島醬及紐綸堡腸麵包烘得很酥脆,加上大量千島醬的關係味道有點像夏威夷風味的薄餅爽脆的煙肉粒增添一份獨有的油香味德國著名傳統香腸紐綸堡腸特別香濃,加上獨特的馬鬱蘭味,更加Juicy菠蘿的鮮甜中和香腸和芝士的油膩感,入口後仍有淡淡清香味細薯條份量一點也不細,意料之外的多大量黃芥末和番茄醬,幾乎每根薯條也有牛油栗米杯栗米的大小較一般的小整體份量也算多調味恰到好處,適量的牛油和香草,不會過份的甜
齊柏林熱狗店是香港聞名的本地熱狗品牌
短短數年已開立至十幾間分店
擴張速度非常之迅速

灣仔分店是最近開張的
餐單上同樣有八款熱狗
加配$12套餐任選兩款小食或飲品
細薯條、牛油栗米杯、冰菠蘿或各式汽水
澳式風情熱狗

澳式風情熱狗 - $38
其中一款熱賣的熱狗
餡料:芝士、煙肉、菠蘿、千島醬及紐綸堡腸
麵包烘得很酥脆,加上大量千島醬的關係
味道有點像夏威夷風味的薄餅
爽脆的煙肉粒增添一份獨有的油香味
菠蘿的鮮甜中和香腸和芝士的油膩感,入口後仍有淡淡清香味

細薯條
份量一點也不細,意料之外的多
大量黃芥末和番茄醬,幾乎每根薯條也有

牛油栗米杯
栗米的大小較一般的小
整體份量也算多
調味恰到好處,適量的牛油和香草,不會過份的甜
2020-08-20
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
澳式風情熱狗
2020-08-18 136 views
放工經過咁岩見到小店,之前係太安樓都有幫襯過🤣估唔到係灣仔都有分店,緊係要試一試,除左熱狗,見到poster有月餅賣,大家想支持都可以訂購一下,店舖面積好細,淨係做外賣生意,今次去都唔少人等緊外賣,真係幾受歡迎.澳式風情熱狗 $38本身好想試火炙芝士辣肉醬熱狗,但見到菜單加左兩條辣椒🌶️感覺好似好辣,就叫左另一款唔辣既澳式風情熱狗,實物同圖都冇太多誤差,醬汁同芝士都好豐富,腸煎得幾香,仲有煙肉既咸香味,配上菠蘿同千島醬,無敵了🤤
澳式風情熱狗 $38
2020-08-10
10 Minutes (TakeAway)
$38 (Dinner)
齊柏林熱狗終於開到黎灣仔🥰每一款熱狗都會有個實驗號碼如Z120,121等,ZEPPELIN LAB會將不同熱狗、香腸、醬料及配菜結合,成為一款又一款獨一無二既熱狗🌭️灣仔分店暫時有8款熱狗,$30-$42左右,另外加$12仲有兩款小食,薯條都有四款,真係好想一次過試哂------1. 澳式風情熱狗 $38 7.5/10呢款熱狗係小店其中一款best seller之一☺️熱狗包燒得有點微焦,配料有芝士、煙肉、菠蘿同紐綸堡腸,醬汁用左千島醬,食落有點似夏威夷薄餅,千島醬同菠蘿本身已經好夾,再加埋芝士同腸真係冇得輸,不過煙肉份量相對較少🙈2. 田園風味熱狗 $30 7/10$30真係幾抵食,有蕃茄、青瓜、洋蔥同法蘭克福腸,醬汁有蛋黃醬同千島醬,我覺得醬汁有點多,食到最後好膩,雖然有蕃茄青瓜做中和,食落幾清新,青瓜切成絲好爽口🤤3. 芝士大薯條 $22 6.5/10薯條新鮮炸好,不過因為外賣關係,返到屋企焗腍左少少,同埋加左醬汁係上面,腍上加腍,建議醬汁可以額外放,食既時間先加會比較好👍🏻醬汁有千島醬同茄汁,不過熱熔芝士已經變硬左,有點可惜,但整體味道酸酸甜甜,幾開胃

------
1. 澳式風情熱狗 $38 7.5/10

2. 田園風味熱狗 $30 7/10

3. 芝士大薯條 $22 6.5/10
2020-08-18
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
2020-08-14 140 views
只要灣仔有咩新開張嘅餐廳都會比同事查得一目了然!最近同事話新開左間熱狗店🌭仲要日日都多人排隊,其實我一向麻麻地芝士類嘅嘢! 不過真係食外賣食到到悶於是試下!熱狗🌭選擇都有8種,仲有幾種配菜,腸仔呀,薯條咁,梗有一款啱食!仲有當日12點半去果然要排隊!🌭紐約辣味熱狗 $38 (炒洋蔥,茄汁,芥末,匈牙利腸)成個熱狗賣相已經滿分,做到同張相一樣,炒洋蔥好香,勁多醬,食熱狗要夠多醬先好味!匈牙利腸小小硬身,包好軟熟!成個配搭堅好味!推介!🌭芝味熱狗   $38 (三重熱溶芝士,粟米,蛋黃醬,法蘭克福腸)熱溶芝士因為拎返公司定左小小形,但唔緊要最緊要個汁超好味!芝士味香濃唔漏,可能加左粟米,配埋法蘭克福腸簡直冇得輸!一個包lunch 黎講份量好足!價錢絕對係合理之上!一定會再幫襯 👍👍👍

🌭紐約辣味熱狗 $38 (炒洋蔥,茄汁,芥末,匈牙利腸)

芝味熱狗
芝味熱狗