2022-04-05 711 views
[ 雙重CHEESE熱狗 ]必必必點的招牌熱狗阿!此熱狗是令我來吃的原因,吃光光後令我十分感動,真心推介大家來吃哦。上台肉香撲鼻的熱狗,以小撮黑松露配滑蛋和粗身肉腸而成,色彩貌相也非常漂亮。吃一口,黑松露味非常突出,炒蛋滑溜,配上帶有黑椒的香草豬肉腸,味道匹配。肉腸極為鮮香,肉汁濃郁滿瀉,非常好吃。如瀑布般的肉醬阿,以香煎牛舌代替肉腸,牛牛配搭實為牛魔王愛好者的首選。牛香味甚重,肉醬帶有芝士,咸香較上一隻熱狗重,也很好吃哦。包身鬆軟,更已沾上牛油,實為細心。
[ 雙重CHEESE熱狗 ]

[肉醬熱狗 ]
2022-04-02
TakeAway
疫情下外賣變成大家既日常勞蘇食就轉轉個外賣mode做個 ,疫市之中搵下生活快樂點子齊柏林熱狗,近年非常出名,實會見過下佢流住芝士既熱狗相愈開愈多分店,方便又吸引,快靚正做一餐,主打做熱狗,配以薯條、雞塊等小食,見到流口水外賣包得靚靚澳式風情熱狗,芝士、千島醬配紐綸堡腸,賣相好吸引,好豐富又大舊好多料同相入面既好似少左啲煙肉,唔理,大大啖咬落去,好正芝士千島醬同包好夾,好有風味,佢唔係會好重芝味,但就有另一番好味可能就係「澳式風情」,配紐綸堡腸都好夾,肉香伴隨每一口,幾好味既配搭加舊雞塊,望落就係麥樂雞咁但食落非常鬆軟嘅肉質食到上癮士林原味熱狗,賣相好似傳統熱狗,因為會搵到晒三色醬—青色(酸瓜)、黃色(芥末)同埋紅色(茄醬)賣相仍然好豐富好正咁,一食,好正好多汁好好味包醬腸都好夾,腸係匈牙利腸,產地梗係食唔出,但係平時既腸既大版,燒香左好正好惹味,配合原味既醬同配料啱晒加多個芝士煙肉薯條,賣相滿分,拉絲芝士滿瀉,記住襯熱食,唔係凍左就硬,都好好味熱狗黎講佢真心正,其實又唔算好新發明或者好fushion野,不過專心做好自己既味道就好正又唔係貴,性價比無敵,快靚正既一餐,外賣中好好嘅選擇#
疫情下外賣變成大家既日常
勞蘇食就轉轉個外賣mode做個[疫流外賣點評] ,疫市之中搵下生活快樂點子

齊柏林熱狗,近年非常出名,實會見過下佢流住芝士既熱狗相
外賣包得靚靚

同相入面既好似少左啲煙肉,唔理,大大啖咬落去,好正
加舊雞塊,望落就係麥樂雞咁但食落非常鬆軟嘅肉質
食到上癮

澳式風情

士林原味熱狗
賣相仍然好豐富好正咁,一食,好正好多汁好好味

芝士煙肉薯條

芝士薯條

又唔係貴,性價比無敵,快靚正既一餐,外賣中好好嘅選擇

#個口夠大既重要
#連店員都好有自己既styel
澳式風情
芝士煙肉薯條
2022-03-07 303 views
支持💛💛💛美國洋蔥圈熱狗🌭雖然係外賣, 但係拎到返屋企炸洋蔥圈都唔會太淋, 配埋熱狗腸加茄汁都好好味, 上邊加咗啲芝士粉 食落味道更香芝味熱狗🌭芝士嘅份量一啲都唔吝嗇, 啱哂芝士愛好者, 陪埋脆皮 熱狗腸同烘過嘅熱狗包, 味道一流, 每一次都會嗌佢😋最開心係可以加錢要套餐, 我叫咗一份粟米兩 份薯條一份燒菠蘿, 感覺好似好多野食咁 哈哈, 一次過滿足你幾個願望 仲有一個細心為係佢嘅薯條會配千島醬加茄汁, 食物就多啲變化冇咁膩😆😍
支持💛💛💛

美國洋蔥圈熱狗🌭

芝味熱狗🌭

2021-03-20 1868 views
最近真係成日聽到呢間熱狗店的名字,見到佢又平又大件,忍唔住都要過嚟試吓。今次叫咗個洋蔥圈熱狗,一個個洋蔥圈包住條香腸,賣相已經好得意,仲要幾好食,另外再加錢食咗個薯餅, 不過薯餅就麻麻哋,overcooked

和朋友來了西環這間 齊柏林熱狗店,是間很有誠意德國式熱狗店🇩🇪,熱狗種類繁多,質素高,價格合理,值得一試😋👍🏻📍美國洋蔥圈熱狗🧅🌭️($36)外表超得意的熱狗,就係佢吸引我嚟!法蘭克福腸的外皮脆卜卜,被酥脆洋蔥圈包裹着,口感特別👍🏻配合特色燒烤醬和芝士粉🧀,令人垂涎欲滴🤤🤤📍火炙芝士辣肉醬熱狗🌶🧀🌭️($42)有芝士🧀、生洋蔥🧅、黃芥末、辣肉醬和荷蘭腸😋👍🏻肉醬上鋪上水牛和車打芝士碎,雙重火炙芝士,超強拉芝🧀,辣肉醬惹味香濃😋,而粗荷蘭腸有成120g巨型!大推!📍+$12可以轉套餐任選兩款小食或飲品跟薯條🍟/冰菠蘿🍍/牛油粟米杯🌽🧈/汽水🥤依家天氣開始熱,我就揀咗冰菠蘿, 冰鎮感正🧊🧊🧊🧊🤣

📍美國洋蔥圈熱狗🧅🌭️($36)
外表超得意的熱狗,就係佢吸引我嚟!

📍火炙芝士辣肉醬熱狗🌶🧀🌭️($42)
有芝士🧀、生洋蔥🧅、黃芥末、辣肉醬和荷蘭腸😋👍🏻

📍+$12可以轉套餐任選兩款小食或飲品
跟薯條🍟/冰菠蘿🍍/牛油粟米杯🌽🧈/汽水🥤
依家天氣開始熱,我就揀咗冰菠蘿, 冰鎮感正🧊🧊🧊🧊🤣

2021-03-18 522 views
呢排啲天氣悶悶熱熱熱,又少少潮潮濕濕,個人又唔係好想食飯,米線又好似食太多了, burger唔好啦,所以最後揀咗熱狗。其實我覺得熱狗好容易整,通常都係你個包,腸,將,配料,That’s all .咁就賣幾十蚊,都好似幾好賺喎。今日呢就熱狗,其實都係最普通嘅貨色,配料都只係一束青瓜絲,不過都幾清新,好啱呢啲咁嘅天氣食。條腸都係嗰啲熱狗腸啦,啲醬都係嗰啲熱狗醬啦,個包更加係普通過普通,所以整體都係普通,所以佢收普通嘅價錢係合理嘅!

咁就賣幾十蚊,都好似幾好賺喎。

2021-02-13 619 views
食過一次返尋味!上次試咗澳式風情,今次試咗芝士熱狗。我仲叫咗小食,係芝士煙肉薯條同埋烤菠蘿。芝士熱狗比較普通,可能因為凍咗,芝士黐埋一舊。佢哋嘅薯條就好好味,不過唔係幾食到煙肉味,可能下次就咁叫熱芝士薯條就夠啦。烤菠蘿正常發揮,推介㗎!
2021-02-06 531 views
作為蒲飛路街坊,咁耐都未幫襯,總係遙遠就已經見到舖頭外有唔少大學生落嚟幫襯等order,機緣巧合尋日勁想食啲邪惡野,喺回家嘅路途中走去試吓。一試就驚人啦,嘩原來真係咁好食😋相逢恨晚呀!Hot dog 最主要嘅靈魂:麵包、香腸、醬麵包:比平常吃嘅熱狗較為鬆軟、輕盈,所以大致上食完成隻熱狗即使份量看似大份都唔會覺得好飽好頂胃個種。呢種包嘅質感係我鍾意嘅,讚👍香腸:好味,係皮脆嗰隻而且難得食完我冇敏感,讚👍醬汁:我揀嘅呢個係芝士辣肉醬,我都唔知點講,筆墨難以形容簡直係完美,讚👍
Hot dog 最主要嘅靈魂:麵包、香腸、醬

香腸:好味,係皮脆嗰隻而且難得食完我冇敏感,讚👍

2021-01-21 454 views
齊柏林熱狗一啲都唔陌生今日外賣呢間係我食過咁多間分店最出色的點解?即刻睇下~即使係外賣送到黎都仍然有餘溫!唔係凍冰冰㗎!個熱狗個包軟得黎啲邊位係脆脆地的!醬的比例啱啱好茄汁 芥辣 混合起來好好食!不得不提係佢嘅雞塊冇諗過食麥樂雞啲雞肉會係新鮮^_^但呢個雞塊比到呢個感覺你你話勁唔勁?哈哈我覺得唔落醬都好好食本身已有少少鹹味同雞肉味下次再挑戰食薯格希望黎到唔會淋哂!如果真係想食佢地嘅熱狗又唔想失望推介去呢間呀!
齊柏林熱狗一啲都唔陌生
今日外賣呢間
係我食過咁多間分店最出色的
點解?即刻睇下~

即使係外賣
送到黎都仍然有餘溫!
唔係凍冰冰㗎!

個熱狗個包軟得黎啲邊位係脆脆地的!
醬的比例啱啱好
茄汁 芥辣 混合起來好好食!

不得不提係佢嘅雞塊
冇諗過食麥樂雞
啲雞肉會係新鮮^_^
但呢個雞塊比到呢個感覺你
你話勁唔勁?哈哈
我覺得唔落醬都好好食
本身已有少少鹹味同雞肉味

下次再挑戰食薯格
希望黎到唔會淋哂!

如果真係想食佢地嘅熱狗
又唔想失望
推介去呢間呀!
Delivery
自從十年前去過德國exchange時候呢,都好耐冇食過正宗嘅熱狗。最近呢就,一間叫齊柏林熱狗店就開咗啦,咁我特登去食嘅。咁見到佢呢都有好多唔同嘅腸仔﹐有紐倫堡腸啦、法蘭克福腸啦、等等等等。我最鍾意食嘅都係紐倫堡腸,今日叫咗兩個熱狗同女朋友。一個就係德國嘅酸菜熱狗、一個就係芝士熱狗。兩個都好食嘅。咁後來我都去唔同嘅鋪頭,比較下唔同店舖嘅熱狗,發覺都係差唔多好食㗎。咁我八個款嘅熱狗都食曬啦,咁你咪係唔支持呀。搞大間舖,好似麥當勞咁咁大。

2020-12-27 328 views
近期逆市擴張嘅良心熱狗店見到西環都有一間分店就好想去試吓雖然地點唔係好方便 落咗地鐵站仲要行一條斜路但都冇所謂啦.澳式風情熱狗 $38套餐(薯條,可樂) +$12.哇 熱狗分量都幾大喎條腸幾大條但係應該只係滾返熱佢所以唔算好香口面頭鋪滿芝士同埋有幾舊菠蘿個人好鍾意食菠蘿 所以覺得好好味甜甜地同啲芝士都OK 夾👍🏻.另外要咗個套餐叫咗薯條 但因為拎返屋企食有啲耐 所以就冧晒😭.當日夜晚去到 見到冇人買生意好似有啲清淡如果大家住喺附近就多多支持下啦💛價錢唔算好貴有幾好味💪🏻💪🏻
近期逆市擴張嘅良心熱狗店
如果大家住喺附近就多多支持下啦💛
價錢唔算好貴有幾好味💪🏻💪🏻

2020-10-25
TakeAway
$50 (Dinner)
2020-12-11 278 views
highly recommend ! Cheap ! Worth the money ! Just one thing: the fries have ketchup spurted on them so if you don’t like that:/ maybe ask them to separate it.
  • 芝味熱狗
2020-11-19 351 views
These hot dogs are much better than predicted - hearty, substantial, and tasty. Because it’s a local chain catering to local tastes, I thought it would be kind of scrawny HK-style hot dogs, the kind you get at Maxim’s or Fairwood for tea.In fact, the sausages are not standard cheap supermarket hot dogs, but good sausages. Toppings were good and generous. I got the chili cheese dog and sauerkraut dog. It’s smaller than a real US decked-out hot dog, but still good.Pretty satisfied. Got it delivere

Pretty satisfied. Got it delivered thru Foodpanda. Ap Lei Chau store
2020-11-19
  • Chili  cheese  dog
2020-11-05 424 views
慕名而來齊柏林熱狗,田園風味非常之清新好食又足料,價錢唔算太貴特別鍾意啲青瓜絲,好爽熱狗腸味道香濃,配上千島醬同沙律醬,入口smooth得黎,又有香腸既脆口,好有口感👍🏻
慕名而來齊柏林熱狗,田園風味非常之清新
好食又足料,價錢唔算太貴
特別鍾意啲青瓜絲,好爽
2020-10-22 477 views
又係 喺屋企嘗試買 外賣店嘅時候啦今日真係好想食熱狗人生未試過買百幾蚊嘅熱狗食嘅 不過佢運費低嘅同埋幾十蚊一個大熱狗都好開心呀香港真係好缺乏一啲專賣外賣嘅熱狗店 佢想要嘅嘢我都有齊有芝士熱狗啦芝士薯條啦 同埋火灼芝士辣肉醬意狗 總準時送到冇漏單仲畀咗好多海鮮同茄得我哋 分量多套餐嗰個細嘅薯條都有一個 食物盒 好大盒其實一個熱狗餐五十幾蚊已經食得好飽啦運費又如何 大大讚嘅一間熱狗店 薯條又係我鍾意食嘅粗薯條好好味 應該要大大力支持呀 記唔記得以前 戲院賣 吃完30蚊嘅一個 狗 呀都一條腸年茄汁都冇話呢個熱狗簡直係 超級好食呀
火灼芝士辣肉醬意狗
芝士大薯條