2022-10-12
朋友搬左新屋,去探佢順便附近食個lunch,發現原來呢邊有唔少文青cafe 😳。呢間室外都有座位,可惜啱啱落完雨,所以就坐返室內涼冷氣😌。Cafe有落地大玻璃,空間感十足,坐窗邊又唔會好曬,weekend喺到食個lunch好chill 😚。Lunch menu有齊沙律、意粉、牛扒同burger,好多元化👍🏻。🔅香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯 ($128)魚煎得幾香,都頗嫩。飯就比較特別,幾香蕃茄味,少少酸,牛油味唔會太出,但又增添整體香味😋。🔅紐西蘭肉眼扒(8oz) ($138)Ribeye要左medium rare,食落牛味濃又夠嫩。兩面煎得微微焦香,加少許黑椒調味,簡單又好味🥺。醬汁我個人就覺得一般,就咁用黑椒/鹽就ok。🔅低溫雞胸香橙沙律 ($82)雞胸夠嫩,味道唔濃,但食沙律都係為健康所以ok啦🤣。沙律菜都新鮮,配埋橙都夠開胃。💬Cafe環境唔錯,野食都有心思,不過野飲就普通。呢個價錢喺屯門黎講就貴左啲啲,但個人真係幾鐘意個環境😍。
🔅香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯 ($128)
🔅紐西蘭肉眼扒(8oz) ($138)
🔅低溫雞胸香橙沙律 ($82)