原來將軍澳Monterey開左好多新鋪,個頭多左好多好野食☺️今次試左間burger小店覺得唔錯,要介紹比大家知🤤 店入面係工業風格,型格路線, 門口會有點餐區, 旁邊會有個小小嘅自助區, 畀客人自己攞手套或者飲筒👍 至於食物今次我哋叫咗 ◽ 牛油果軟殼蟹漢堡 $108𝓒𝓻𝓲𝓼𝓹𝔂 𝓼𝓸𝓯𝓽-𝓼𝓱𝓮𝓵𝓵 𝓬𝓻𝓪𝓫 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓯𝓻𝓮𝓼𝓱 𝓪𝓿𝓸𝓬𝓪𝓭𝓸 𝓫𝓾𝓻𝓰𝓮𝓻 個漢堡包係好軟身嘅包,好似甜餐包質感,加埋黑白芝麻係面,好香甜👍牛油果好多,軟殼蟹炸到好脆,但唔會有油膱味,另外加左少少沙拉醬, 所以食落唔會好乾, 同時因為有牛油果所以食落去感覺好fresh🤤唔錯💕 ◽ 和牛漢堡 $98𝓦𝓪𝓰𝔂𝓾 𝓫𝓾𝓻𝓰𝓮𝓻 和牛扒超香濃👍💕💕 而且仲好厚身, 每啖咬落去都會有汁爆出嚟好juicy🤤🤤🤤 ,包入面加左d菜苗令到個包食落無咁heavy 無咁膩🤤好正 ◽ 加配洋蔥圈及飲品 $33洋蔥圈炸到好香脆, 隔油隔得好好,好乾身☺️ 飲品就只可以選擇罐裝嘅汽水, 所以揀咗無糖可樂🤗 整體嚟講呢度嘅漢堡包唔錯, 漢堡包入面會加上一啲蔬菜令到個包唔會太油膩, 食落去感覺幾清爽😉 應該都會回頭再食🤤📍Burge

至於食物今次我哋叫咗

◽ 牛油果軟殼蟹漢堡 $108

◽ 和牛漢堡 $98
𝓦𝓪𝓰𝔂𝓾 𝓫𝓾𝓻𝓰𝓮𝓻

◽ 加配洋蔥圈及飲品 $33

📍Burger's Friend Forever (MONTEREY Place)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖
牛油果軟殼蟹漢堡 𝓒𝓻𝓲𝓼𝓹𝔂 𝓼𝓸𝓯𝓽-𝓼𝓱𝓮𝓵𝓵 𝓬𝓻𝓪𝓫 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓯𝓻𝓮𝓼𝓱 𝓪𝓿𝓸𝓬𝓪𝓭𝓸 𝓫𝓾𝓻𝓰𝓮𝓻