2022-09-22 46 views
午飯時間同事話好想食川菜,越辣越好,咁啱醒起修頓球場對面有間川菜餐廳,口碑一路都幾好,咁就一於試試。我哋總共叫咗三樣嘢食,[麻婆豆腐$58◻️]辣度較溫和,主要嘅辣來自豆瓣醬同花椒粉,個汁超級下飯🍚🍚🍚另一碟都有豆腐嘅係[豆花牛柳$168🥩],豆腐比麻婆豆腐更細滑,感覺比較似豆腐花,牛柳肉味濃郁,連埋麻辣湯一齊食好舒服😉[霸王蝦$158🦐]份量都唔少,乾辣椒炒得好香同乾身,食蝦時連埋啲乾辣椒食絕對可以提升辣度⬆️加分位係蝦肉唔霉,仲係好彈牙,連埋殼食都仲得添~午餐食完辣野好似特別醒神🤩加上啲座位夠闊落,可以坐得舒舒服服咁食嘢,睇嚟我哋好快又會再嚟食午餐啦😚