2016-09-29 563 views
閒日返去尖沙咀山林道視察公司的新項目。其實之前日日經過,都唔算去過山林道,原來就係平日經過嗰條街行入去。其實聽人講山林道好多野食,但真係唔係太覺,至少地鋪食肆選擇並不多。或者係樓上鋪吧,但感覺不太吸引。因為食飯得一個鐘,所以求其見到間茶餐廳,價錢唔太貴就入去。大家見lunch 40蚊左右送野飲,尖沙咀黎講算好平。午飯有4個選擇,我揀左蒸水蛋,同事分別揀咖哩牛腩及焗豬扒飯。我個水蛋好快送到,都好大碟下,上面有不少瑤柱絲,而蛋都好滑,份量好足。牛腩都一樣份量多多,仲要好入味,我偷左啲黎試,送飯好正。薯仔都好粉,所以幾唔錯。反而係個焗飯,略嫌油左啲。呢度唔大,但生意都幾唔錯,環境就唔特別好,而且有啲迫,但勝在夠快,如果貪方便價平,午飯都可以試下。

2016-09-24
$40 (Lunch)