Hiring
$17,500-$29,000
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
See All 5 Jobs
。O小姐。藝術與食物的結合。日常。喺LP甘耐,大大小小嘅餐廳都幫襯過,最近新開咗一間充滿文青氣息嘅餐廳,佢之前個位都係西餐嘅,留意咗佢幾日,夜一夜都好多人,應該都唔會死錯人,所以就決定晚餐嚟呢度開餐啦。本menu好靚喎,好多頁,每一頁都有字有圖,唔係齋嘢食,亦都都有介紹吓唔同嘅project,睇啲嘢食相同埋嘢飲相,好似好吸引,呢啲就係影張靚相嘅嘅重要性啦!我哋叫咗個「與你分享2人套餐」,呢個套餐係包一個前菜、一個主食、一個意粉,配2個甜品、飲品方面仲轉左兩杯特色嘢飲添。講返前菜,我哋叫咗個- 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦- 喂丫,冇諗過有咁多蝦,同埋真係有咁多鹹蛋喎! 好好味! 大推!入口啲蝦係彈吓嘅,每一隻都充滿鹹蛋味😌再嚟就係 - 日式紫蘇烤雞肉意大利粉平時就咁食紫蘇葉佢個味都好大嘅,估唔到佢泊入去雞肉度個味道有幾夾喎,佢又唔會話搶咗原本個味,但係佢呢夾埋落去意粉度,就將平時大家食開嘅意昇華度另外一個層次,估唔到原來可以咁樣煮法另外叫咗個- 咖啡羊架 伴 露絲瑪利燒汁。烤澳洲西蘭花•日本南瓜食羊嘅朋友表示: 就咁食都已經好好味,但如果唔食羊嘅都可以點露絲瑪莉醬,會係另外一種享受羊架煎香左表面,
。O小姐。藝術與食物的結合。日常。

講返前菜,我哋叫咗個- 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

再嚟就係 - 日式紫蘇烤雞肉意大利粉
日式紫蘇烤雞肉意大利粉

咖啡羊架

羊架煎香左表面,但內裏依然充滿肉汁,另外表面灑上嘅脆脆令到口感更加豐富,香草嘅配搭亦都令到羊肉嘅風味更加突出,而佢嘅配菜亦都好新鮮同好食,尤其是日本南瓜經過烤焗令到佢本身嘅甜味更突出

食咗咁多嘢,咁梗係要飲嘢啦。
飲品方面,養生嘅朋友叫杯養生嘅杞子木瓜牛奶(熱),common,一睇個樣都覺得佢好養生,而我自己就叫咗芒果茉莉茶忌廉芝士奶蓋(凍) ,最鍾意就係佢個杯上面厚厚嘅奶蓋🫢
杞子木瓜牛奶
芒果茉莉茶忌廉芝士奶蓋

飯後甜品方面,除咗佢附送嘅Haagen-Dazs 雪糕杯,我哋仲特登加錢叫咗個特濃半熟芝士撻,以為佢只係普普通通嘅,點知佢嘅口感係超出我預期,個撻好夠熱,而且半熟既芝士入面再入唔同既芝士粒,再配埋上邊嘅生果,又鹹又甜又有口感,中和咗芝士撻好膩嘅感覺,超出預期,一定要加錢試呀!
特濃半熟芝士撻

最後埋單五百幾蚊,以食西餐嚟講我覺得都唔算太貴,可以嘅話下次可以坐出面outdoor,有埋個景應該會再開心啲😌
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
日式紫蘇烤雞肉意大利粉