2024-12-22 201 views
💖 初遇 (土瓜灣)✨土瓜灣土瓜灣道307號潮樓地下D號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️住左黎呢邊先發現周圍勁多野食😆!呢間餐廳我係貪佢妟就都有小邊爐打,所以黎食嘅🤫。個邊爐望落細細地,但食落好鬼飽😱沙茶牛肉鍋🥘 $98呢個鍋好多配料❤️,款式多、份量亦好多‼️有津白、冬菇、金菇、甜不辣、芋頭貢丸、福州魚丸、蛋餃、鵪鶉蛋、牛筋、牛肚、牛丸、牛板腱同蜂巢豆腐😋。我覺得芋頭貢丸最有驚喜,一咬落去啲污泥會爆出嚟😍,又夠香。好好味!古早滷肉飯拼大腸貢丸麵線🍜 $45老公睇咗個餐牌好耐,又想食滷肉飯又想食大腸麵線🙂‍↔️,佢揸唔到主意,結果俾佢睇到有Mix🤣,所以佢就叫咗呢一個餐😚。佢食第一啖已經話好有台灣味🤩。我就覺得大腸貢丸麵線勁好味👍🏻。-珍珠奶茶🧋+$8個茶底好香,係一杯正宗嘅珍珠奶茶🙌🏻-愛民芒果起司奶蓋🥭+$12芒果好甜,加埋條cream嘅芝士奶蓋😻冇得彈-嘉義手工蛋餃🌮 $32我第一次食蛋餃,個邊位煎得好香脆,但係入邊就比較軟身,有少少肉碎喺入邊,同平時食嘅餃子真係好唔同。想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉

💖 初遇 (土瓜灣)
✨土瓜灣土瓜灣道307號潮樓地下D號舖

沙茶牛肉鍋🥘 $98

古早滷肉飯拼大腸貢丸麵線🍜 $45

-珍珠奶茶🧋+$8
個茶底好香,係一杯正宗嘅珍珠奶茶🙌🏻

-愛民芒果起司奶蓋🥭+$12
芒果好甜,加埋條cream嘅芝士奶蓋😻冇得彈

-嘉義手工蛋餃🌮 $32

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-12-19
$100 (Tea)