今日同班friend入咗間位於中環嘅和牛割烹小田,去試下正嘅日本料理,一齊慶祝佢嘅大日子🥳。就嚟講吓首先嗰碟牛腩煮蘿蔔。蘿蔔燜到入口即溶,間中仲可以食到啲牛腩,煮到超滑,感覺好似煮左成日咁,蘿蔔入口就甜甜地,好食呀🍲。佢哋個小田和牛生肉片作為前菜, 10分開胃,夾上啲炭燒昆布,即燒即食,肉吸滿咗甜甜嘅汁,本身又肉質香嫩,食落口真係又香又好食🥩🔥。唔止,我哋仲食咗沙律。簡簡單單嘅綠色蔬菜,食完感覺好健康🥗。湯同甜品一樣唔失水準。清湯入口後超級提神;甜品就更加精緻,食完之後,雖然肚仔有D撐,但係因為太好食,我會想再試一試其他款式😊🍵🍮。講真,和牛割烹小田有高質嘅食物,加上合理嘅價錢,如果可以打分,我真係會比滿分嘅10分!我哋食得好開心,希望大家下次都試吓呢度嘅午市套餐🥳🎊。