2022-12-10 46 views
本身都有食過呢間,但今次見到居然有一人火鍋🥹,仲要係冬陰功湯底,點可以唔試吓。同埋呢佢加$15有蔗汁飲🥹,清熱呀,配火鍋好正,一大杯仲要無冰。🔆冬陰功無骨手切魚片鍋($1️⃣1️⃣8️⃣)佢個湯底唔會太酸,勁香。除咗一碟海鮮之外,仲有一大盤菜😆。海鮮有蜆、魚片、魚蛋同埋炸魚片。其實佢仲可以加錢要其他配料🥹,啱晒一個人食。🔆櫻花蝦多士($5️⃣8️⃣)佢上面嗰啲蝦膠,有啲似平時食嘅蝦餅🙈,好彈牙好泰式。櫻花蝦味唔會好重,所以唔會搶走蝦膠既味。整體都唔錯,不過偏油少少。🔆泰式蝦頭油炒虎蝦粉絲煲($1️⃣6️⃣8️⃣)佢帶佢有四五隻大蝦😯,我覺得最正都係啲粉絲😆,索晒啲蝦頭油嘅味,超級惹味😍,如果粉絲再多啲就好啦!我覺得個一人火鍋係最有驚喜嘅,平時食泰國菜好少見到😆,冬陰功湯底真係正好多!

🔆冬陰功無骨手切魚片鍋($1️⃣1️⃣8️⃣)

🔆櫻花蝦多士($5️⃣8️⃣)

🔆泰式蝦頭油炒虎蝦粉絲煲($1️⃣6️⃣8️⃣)