2020-03-27
紅磡民泰街一帶有好多餐廳😋 應有盡有,朋友話想食泰國菜,「平靚正」當然係座無虛席既哩間,因為哩間泰菜價格勁抵,而且份量真係好多呀,食物質素又出色❤️鐵板蠔餅,用燒熱嘅鐵板奉上,份量多,蛋味重,蠔仔🦪好飽滿又夠大粒,加埋辣醬食,味道真係好夾呀,有蛋香又有蠔仔嘅鮮味😘🎈燒烏頭,每次都會叫哩種魚,因為啖啖肉,燒烤後勁香後,完全唔腥,魚肉好新鮮,一啲都唔乾又有魚汁,只係用左啲鹽去燒就有咁既效果,正😉🎈原隻燒魷魚 🦑,配上泰國辣甜醬汁,可以令魷魚提鮮😝😝清新既感覺❤️❤️ 重點魷魚美味又彈牙的🥰🎈燒雞全翼,上菜有驚喜,烤得好香脆,夠味又大隻又有肉汁😝🎈咸檸梳打❤️❤️❤️同青檸梳打❤️前者係醃鹹檸檬🍋配上梳打,後者係新鮮青檸配梳打,係完美既泰式飲國💓💓🎈椰汁千層糕,好有口感,一層一層既🥰🥰椰汁西米糕,好鐘意啲西米,沾滿了椰汗既香味🥳🥳
🎈燒雞全翼,上菜有驚喜,烤得好香脆,夠味又大隻又有肉汁😝