2025-03-16
一個價錢享受刺身壽司加鐵板燒,超值呀!唔駛等乜節日等我回饋老公啦!💝刺身壽司🔸沙律·前菜✨沙律菜脆口和車厘茄多汁,加點芝麻醬,味道唔會寡口。✨薯仔沙律口感軟滑,除咗食到粒粒薯仔,仲食到魚蓉。🔸時令刺身2点✨左口魚配北海道海膽左口魚味道較淡,魚肉微韌;左口魚包著海膽,海膽甜美;師傅建議可點芥茉豉油或酸汁食,加點紫蘇花更帶花香味。✨野生鰤魚野生鰤魚的皮略略燒過,有炙燒過的味道,魚肉油分重。🔸時令壽司4点✨平政魚壽司平政魚經煙燻過,入口時似食煙肉的香味,魚身肉厚帶油香。✨九州車海老壽司師傅係我哋面前去除蝦殼和腸,九州車海老超新鮮,蝦肉紮紮跳。上枱時蝦肉仲係不斷收縮,蝦肉爽彈,加咗岩鹽更將蝦肉的鮮味帶出。✨北海道馬糞海膽壽司紫菜微鹹脆口,馬糞海膽軟滑甜美。✨拖羅壽司拖羅壽司有三層,上層和底層係中拖羅,而中層係大拖羅,魚油極濃郁。💝鐵板燒🔸季節鮮魚馬友的肉厚身,但皮脆肉嫩,魚油甘香。伴碟的甘荀、法邊豆和粟米仔伴隨酸汁,味道酸甜,最後食埋龍珠果。🔸季節貝類北海道帶子煎香過,帶子大大粒厚肉而質地軟腍,秋葵和菇都幾清甜。🔸鐵板蝦蝦的肉質微韌,車厘茄酸甜多汁,孢子甘藍雖有點苦澀,但冇影響到蝦的味道。🔸煎
🔸沙律·前菜
✨薯仔沙律口感軟滑,除咗食到粒粒薯仔,仲食到魚蓉。
🔸時令刺身2点
野生鰤魚的皮略略燒過,有炙燒過的味道,魚肉油分重。
🔸時令壽司4点
平政魚經煙燻過,入口時似食煙肉的香味,魚身肉厚帶油香。
紫菜微鹹脆口,馬糞海膽軟滑甜美。
💝鐵板燒
鵝肝肥美,外表焦脆內裏軟身,鵝肝的油分浸入多士中,多士外邊脆內裏腍。柑和醋的酸味剛好去除油膩感。
牛肉薄燒包著蔥,牛肉軟滑無筋,油分豐富,蒜片脆口。
炒飯材料極豐富,有牛肉、雞蛋和多種蔬菜,炒飯唔會乾爭爭。
用咗蝦頭和蝦膏煲的湯,鹹淡得宜。
抹茶味甘,紅豆甜美,奶凍滑溜。
有蜜瓜、士多啤梨和提子,各款清甜。