星期五走進位於棉登徑既「嵐山日本料理」店內日式居酒屋🏮裝修非常有感覺🎏餐牌有多款食品選擇🙌除咗魚生刺身外仲有串燒🍢鍋物及日式主食等等….🍣 壽司盛八點手握壽司嘅擺盤好靚🧡拖羅入口即容👍墨魚爽口彈牙🤤帆立貝厚身鮮甜😎甜蝦鮮味得嚟又有令人難以抗拒嘅黏黏口感😋深海池魚、三文魚🐠都好正👍不過我最鍾意還是鮮味十足口感豐富嘅海膽三文魚籽拖蘿容杯🤤🥙蟹籽沙律夏天成日會想食沙律🥗呢個沙律以青瓜絲做基底,配上大量口感十足蟹籽😋感覺清新🥰🐠池魚刺身呢條池魚由日本🇯🇵空運直送🤪刺身每片厚薄非常均勻🤩肉質彈牙鮮甜🥰沾埋特製醬汁可以提升刺身鮮味😍🐥薩摩赤雞翼雞翼夠大隻😊火喉啱啱好燒到皮夠香脆之外中間肉質仲好滑溜Juice🤤🐷鹿兒島黑豚蘆筍卷黑豚豬肉包住爆汁既蘆筍😊燒到剛剛好唔乾柴👍🐟燒白鰻魚白鰻魚肉質爽脆厚身😍外層魚皮燒到微微焦脆又沒有細骨配搭特製醬油😌食落啖啖肉好好味😋🌽野菜天婦羅盛盒天婦羅個皮好酥炸不厚粉🥳食哂咁多款都唔會覺得膩❤️特別中意秋葵😊粟米芯🌽另外冬菇都幾厚肉多汁好唔錯呀🥰🐮安格壽喜燒 安格斯牛肉🐮肉質係嫩腍👍壽喜燒汁味道好濃🤤豆腐嫩滑👍 時蔬及菇類吸收哂湯汁好正🥰特別喜歡底部既粉條呀😋

🍣 壽司盛八點

深海池魚、三文魚🐠都好正👍
不過我最鍾意還是鮮味十足口感豐富嘅海膽三文魚籽拖蘿容杯🤤

🥙蟹籽沙律