最近工作需要經過葵涌,身為一個美食獵人,當然要即刻發掘地區美食😼🍴。今日見到有一間鋪頭,出面掛咗簡陋海報,大大隻字標榜「無敵豬扒」、「絕世牛扒」。雖然入邊裝修雖然好古舊,感覺好似返咗去70年代咁樣。但係不停有本區的食客入去,憑着我嘅直覺就知道系好嘢了終極牛腩飯🤩($36)餐牌上有一個好醒目嘅菜式,叫做「終極牛腩」👀。想再嘅時候,係成碗牛腩上,入邊有菜膽,所有材料滲滿醬汁,成碗牛腩肉漆黑色。醬汁已經完全深入牛腩之中😋,牛腩肉、牛筋已經 炆得好琳,牛腩肉,質地變成好棉,而且有適量八角嘅味道調味。尤其是牛筋,絕對可以形容為入口即溶咁誇張🤤!好明顯,餐廳花咗足夠嘅心思時間先可以整到。一大碗白飯,好快又可以食得晒😋另外,豬扒經香料調製個,一樣非常好味,上班一族或者遊客,如果你有機會經過記得試一試!

終極牛腩
終極牛腩飯🤩($36)

白飯

一大碗白飯,好快又可以食得晒😋