定食 $78w/自選飯團x1、鹽飯團x1、主菜x1、配菜x2🍢自選飯團就揀咗明太子鮭魚 主菜方面就係燒靖魚同配菜係溏心蛋&和風豆腐首先講咗飯團先 明太子鮭肉飯團係非常推介 食落滿滿明太子味仲要有好多三文魚肉 超足料! 鹽飯團就冇乜特別 食落就係偏咸既飯only😹 作為主菜既燒靖魚就非常出色 外皮燒得好脆好香 而魚肉好滑唔會有腥味 魚骨都算大條 唔驚唔小心吞咗 加埋檸檬汁就更提鮮 ✨ 配菜方面既溏心蛋真係好溏心蛋 味道唔錯 而和風豆腐加上麻醬凍食 超涼爽 好適合夏天食🤩評分: 10/10🌟焙茶卷蛋 $48講真黎浮生一半為定食一半為卷蛋 所以期望值都幾高🤣 卷蛋食落夠濕潤 而且啲cream爆哂出黎 望到都覺得好治癒 不過食落茶味就好淡 而且啲cream偏甜咗少少 整體黎講有少少失望🤧評分: 6.5/10🌟鮮奶伯爵茶(凍) $48飲飲落有淡淡伯爵茶味 但感覺奶既比例較多 而且茶粉未溶哂有啲沉底 整體味道偏甜 感覺一般🥺評分: 6/10🌟忌廉燒汁牛肉烏冬 $68烏冬食落彈牙 加埋牛肉、洋蔥、磨菇、忌廉燒汁等配料 食落好夠味之餘仲好豐富 忌廉汁都唔會太膩 整體份量較大 以呢個價錢絕對係極高cp值
定食 $78
w/自選飯團x1、鹽飯團x1、主菜x1、配菜x2🍢
評分: 10/10🌟

焙茶卷蛋 $48
評分: 6.5/10🌟

鮮奶伯爵茶(凍) $48
評分: 6/10🌟

忌廉燒汁牛肉烏冬 $68
烏冬食落彈牙 加埋牛肉、洋蔥、磨菇、忌廉燒汁等配料 食落好夠味之餘仲好豐富 忌廉汁都唔會太膩 整體份量較大 以呢個價錢絕對係極高cp值!🥰
評分: 9.5/10🌟
———————————————————————
浮生 (大角咀)
大角咀晏架街8號地舖
定食
溏心蛋
和風豆腐
明太子鮭魚飯團
燒靖魚
焙茶卷蛋
鮮奶伯爵茶(凍)
忌廉燒汁牛肉烏冬
定食