2020-01-23 25 views
《小食大集合》葵廣出名多小食,啱掃街,三樓top世界開左間新既小食店,專賣台式小食,係葵廣當中算係比較特別,唔會同人撞。舖頭招牌係刈包,一直唔知個字點讀,聽店員讀掛包,下次叫唔洗怕讀錯了。先叫左麻辣雞同古早味腩肉刈包各一個,刈包外型有啲似白饅頭,但就包住各種唔同既饀,感覺上好味好多,無咁單調。古早腩肉係朋友叫既,試食左一啖,腩肉經滷水醃過,好入味,而且肉嫩唔會好孩,有啲驚喜;我叫既係麻辣雞,麻辣雞係一粒粒而唔係一塊大雞扒,食既時候唔洗擔心咬唔斷,雞肉經過香濃既醬料醃製,好惹味,而且真係會麻,食到我不斷分泌口水,正!貪心既我地除左刈包之外,仲有叫綜合5號同薯花7號,包括有鹽酥雞+地瓜球,同埋薯花+帶子。呢幾樣炸物都做得好出色,炸得乾身脆口,同埋好有台味!特別推介地瓜球同薯花,地瓜球外皮軟糯,內裡仲有甜滋滋既香芋泥,熱辣辣嗰時食真係超正!而薯花亦都係好特別既小食,將薯泥整成扭紋咁拎去炸,外脆內滑,加埋一啲都唔孤寒既黑松露醬,係完美既配搭呀☺食完咁多,已經飽到上心口了,要行下先可以再掃街haha
《小食大集合》

食完咁多,已經飽到上心口了,要行下先可以再掃街haha