2021-10-06
《驚喜泰菜🥰》———————————————-#ManaThaiKitchen 🇹🇭-早排去完灣仔會展睇完展覽有啲餓,就去咗酒吧街附近搵到呢間新開嘅泰式餐廳🤤水準十分有驚喜,係由泰國人主理嘅正宗泰菜!-裝修好有去咗東南亞嘅感覺,餐單嘅選擇亦相當多樣💖 心大心細嘅我哋先叫咗個沙律開下胃先,消下暑☀️🥗 柚子鮮蝦沙律成盤柚子份量超多,味道香甜,冰凍清爽帶點微辣,加埋大蝦同脆脆一齊食,口感都幾豐富😆-🐮 牛肉船麵超推薦大家食,湯底超鮮甜濃郁,帶有魚露、青檸嘅酸味同埋微微藥材味,夠哂重口味,正👍🏻船麵選用幼身嘅金邊粉,吸哂啲湯底之後超級入味但仍然保持到Q彈口感,唔會發漲變成一舊野😚而且非常足料,有牛肉、牛腩、牛丸同酥脆炸豬皮,配搭埋碎花生、乾蒜、香葉同蔥花,十分惹味😎-🌊 海鮮炒河闊河粉切得好薄,濕炒令口感唔會好dry,大蝦🍤同魷魚🦑都幾多,芥蘭尤其炒得好爽口,抵讚😋-我哋見佢做緊promo,Like 社交平台,就免費贈送甜品😜 南瓜糕好清甜,夠哂軟熟~-⭐價錢參考︰Beef boat noodle in soup: $120Stir fried flat noodle in soy sauce
———————————————-
#ManaThaiKitchen 🇹🇭
🥗 柚子鮮蝦沙律
🐮 牛肉船麵
🌊 海鮮炒河
⭐價錢參考︰
Stir fried flat noodle in soy sauce with seafood: $118
Pomelo salad with fresh shrimp: $108
Blueberry mojito: $78
Iced lychee mint tea: $62