//#黃店地圖系列間野叫:頭啖湯邊度黎:天后威菲路道15-19號萬順樓地舖環境點:沒有甚麼特別 就普通餐廳格局 .▪招牌椰子雞湯米線(配一餸一熱飲) $427.5分養生湯底米線一直係賣飛佛 呢個椰子雞湯好夠濃味 唔會話稀到好似打左十幾日飛機咁 帶椰子嘅香甜 同時有椰奶嘅濃郁 整體椰奶味比雞味更重 個潮汕牛丸(8.5分)就更加抵讚 同cheap雞大昌急凍牛丸完全不同level 佢入面有牛筋之餘 牛味仲要特別香 唔會話麵粉多過牛 不過要控訴一下米線比較硬 建議大家可以要求煮淋少少 .▪藥膳蟲草雞湯米線(配一餸一熱飲) $$428.5分小店標榜湯底零味精 所以呢個藥膳湯底真係差啲乾左佢 因為真係好得 藥膳加上紅棗杞子蟲草 清甜唔苦澀 又唔會死鹹 絕對會飲完一啖 忍唔住繼續飲 至於個魚肉春卷(6分)就唔合我胃口 皆因本人非鯪魚肉愛好者 若果你喜歡的話 請嘗試 但我還是不要了 交比口水佬處理啦.順帶一提 小店只有11:00-17:00有供應藥膳湯飯/米線 2:30後食仲有特價$32連熱飲 十分抵食 晚市就主攻打邊爐 不過呢個時勢打出個武漢肺炎就瀨hi啦 所以要懲罰就趁佢午市下午茶佢幫襯啦 店家仲
#黃店地圖系列
間野叫:頭啖湯
邊度黎:天后威菲路道15-19號萬順樓地舖
環境點:沒有甚麼特別 就普通餐廳格局 .

招牌椰子雞湯米線(配一餸一熱飲) $42
7.5分

藥膳蟲草雞湯米線(配一餸一熱飲) $$42
8.5分
順帶一提 小店只有11:00-17:00有供應藥膳湯飯/米線 2:30後食仲有特價$32連熱飲 十分抵食 晚市就主攻打邊爐 不過呢個時勢打出個武漢肺炎就瀨hi啦 所以要懲罰就趁佢午市下午茶佢幫襯啦 店家仲有印花積分優惠 自己去到就留意下啦
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$42 (Lunch)
  • 藥膳蟲草雞湯